Last news in Fakti

23 Април, 2020 15:42 4 147 42

ВСС иска да отнеме Съдебната палата от Лозан Панов. Той: Има режисура

  • лозан панов-
  • съдебна палата-
  • всс

Стопанин на Съдебната палата е именно председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов

ВСС иска да отнеме Съдебната палата от Лозан Панов. Той: Има режисура - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на ВКС Лозан Панов е нарушил Закона за защита на държавата, като си е позволил да преупълномощи главния секретар на ВКС Маргарита Пазвантова да сключва договорите от негово име. Това обяви председателят на ВАС Георги Чолаков по време на заседанието на ВСС заради скандала с клипа, заснет в Съдебната палата.

"Делегирали сме му пълномощия той да управлява съдебните сгради. Тази заповед е незаконосъобразна и договорът противоречи изцяло на законодателството", бе категоричен Чолаков.

Според него Съдебната палата не се стопанисва като хората и предложи ВСС да отнеме правомощията на Лозан Панов да я стопанисва. За нов собственик бе предложен председателят на Апелативен съд-София.

Предложението на Чолаков бе подкрепено от членове на ВСС, в т.ч. и от председателстващия ВСС Магдалинчев.

Председателят на Върховния касационен съд пък обвини членовете на Висшия съдебен съвет, че са се наговорили да го атакуват с видеоклипа, заснет в Съдебната палата. Скандалното видео разбуни възмутени обществени реакции.

Стопанин на Съдебната палата е именно председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, по сила на дадени му правомощия от страна на ВСС през 2016 г. Панов е преупълномощил главния си секретар да сключи договора за наем за 800 лв., стана ясно по време на заседанието на ВСС.

"Има елемент на режисура във всичко онова, което се случва. Това, което виждам, е определено режисирано, подготвено предварително, включително и включването на инспектората", каза Панов.

Инспекторатът на ВСС започна проверка на клипа.

Гл. съдебен инспектор Теодора Точкова изрази възмущението си от пропагандата на дрога и оръжия във видеото, заснето в "храма" на правосъдието. Точкова обяви, че Инспекторатът към ВСС се е самосезирал за уронване на престижа на съдебната власт.

Шефът на ВКС не скри, че не е скандализиран от клипа. "Мисля, че обществото би преглътнало подобна продукция, но това, което виждаме като продукция на ВСС, е много по-пошло, арогантно и нагло", каза Лозан Панов.

Той обясни още, че в списъка от 16 души, които са участвали в снимките на видеоклипа, не фигурира ЕГН на дете, каквото участва в продукцията и заради това се самосезира ДАЗД. Шефът на ВКС се чуди кой е допуснал детето да участва в снимките.

На идното си заседание следващия четвъртък ВСС ще обсъди предложението да се отнеме от председателя на ВКС стопанисването на Съдебната палата и да се предостави в ръцете на председателя на Апелативния съд в София.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГешеФ

    65 6 Отговор
    Малко е смешно да гледаш как проститутките моделки обслужващи тези същите прокурори си танцуват полуголи във ВСС :)

    Коментиран от #9

  • 2 goni

    12 1 Отговор
    Къде мога да видя клипчето? Любопитен съм!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чичо Тони

    30 17 Отговор
    След като председателя на ВКС не е в състояние да издаде една читава заповед, мога да си представя какво е положението под него.
  • 5 Ventura

    52 14 Отговор
    Така де. Цялата власт в ръцете на репресивния апарат на партията ГЕРБ "да живее бг демокрацията" и нейният вожд.

    Коментиран от #35

  • 6 бай Шиле

    30 25 Отговор
    Много по морален и интересен би бил клип,показващ как танцуващи компютри правят случайно разпределение на делата.Лозан Панов да не се прави на две и половина.
  • 7 goni

    24 20 Отговор
    Да ви обясня!:) За всичко е виновна секретарката!:) Тя ще си подаде оставката, а къде я назначат после няма значение!:) Бай Лозан ни лук я ял, ни лук е мирисъл!:) Пари да е взимъл?!:) Никога!:)
  • 8 goni

    12 8 Отговор
    Колко ли ще иска да заснема едно садо-мазо в Съдебната?!:) Ако, някой знае да пише.

    Коментиран от #10, #31

  • 9 Разбрал

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "ГешеФ":

    Имаш предвид ВКС
  • 10 СМ със ДЕСА и ИМПЕКСА?

    9 6 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    Ще минеш без пари

    Коментиран от #27

  • 11 Centurion

    43 17 Отговор
    Режисурата е абсутно сигурна.Лозан Панов е трън в очите на бандата Борисов Пеевски и купената съдебна сган.И какво ми слят ,че ще постигнат с детронирането на Панов???Всичко се вижда и е ясно,за целият демократичен и цивилизован свят,до какво би довело това.Искам да кажа на бандата,това няма да ви реши проблема,напротив, ще го задълбочи!!!

    Коментиран от #18, #26

  • 12 Позор

    21 22 Отговор
    Това е изключително срамен момент за цялата съдебна система и едно отнемане на право да управлява сграден фонд е най-малкото наказание. За тази щета, която е нанесена на системата трябва по-сериозно носене на отговорност.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Боеко

    23 6 Отговор
    иска да завземе всички видове прокуратури и съдилища.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ма така требе

    10 14 Отговор

    До коментар #14 от "Боеко":

    Никаква власт за розовите прашки
  • 17 Дизел

    7 23 Отговор
    Как не се намери някой да го сгази тоя грозен педо-фил. И-гаси съдията.
  • 18 мдаа

    28 6 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    На кой го обясняваш това, на троловете герберски ли, които си заработват надницата като оплюват всичко което е против диктатора Борисов?

    Коментиран от #36

  • 19 Горо

    32 10 Отговор
    Лозан Панов е един от малцината съдии у нас, които не се кланят на величеството от Банкя и за това е набелязан за дискредитиране и махане от поста. Там задължително трябва да кацне някоя калинка, която ще жужи в екстаз винаги щом я призове да се издължи за услугата великият кормчия.
  • 20 Юсуффф

    28 3 Отговор
    Кво да коментираме държава в която тиква, прасе и турче са решаващи фактори.

    Коментиран от #21

  • 21 Доган разпределя баницата

    4 10 Отговор

    До коментар #20 от "Юсуффф":

    Нали така беше, ...Нинова?😂
    КОАЛИЦИЯ за БЪЛГАРИЯ....НА ВСЕГДА
  • 22 Кински

    12 1 Отговор
    Клипа ли е важен или решенията които се вземат в тази сграда.пускат убийци под домашен адрес .Кое е по лошо?за клипа се изредиха всички да дават акъли ама Йоан Матев го пускат пълна тишина.алек Сандер да си плаща глобата и да не ни занимават повече с тая простотия

    Коментиран от #28

  • 23 Поручик Галицин

    13 3 Отговор
    Теа, от този състав на ВСС са изтрещели. На кого ще предоставят стопанисването на сградата, като там няма длъжностни лица; средства предвидени за това и помещения? Освен това Инспектората на ВСС се сезирал да провери? Какво ще проверява като няма компетентност. Всичкото това безумие е сътворено от двамата велики "юристи"- Д.К. И И.Г. Умници!!!

    Коментиран от #25, #29

  • 24 Поручик Галицин

    5 1 Отговор
    Евала ви модератори! Велики сте!! Дерзайте!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 goni

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Със сигурност има режисура!:) Клипчето си е произведение на изкуството!:) Няма как да няма режисура!:) Но, по-интересната режисура е как Бай Лозан е дал право на секретарката да стопанисва сградата!:) Разбира се той и има пълно доверие,а тя го измамва...!:) Това е пролога!:) Следва завръзката!:) Злите сили (ВСС) , се опитват да се саморазправят с него!:) Не само че искат да му отнемат имота( златната кокошка) , но и го заплашват с дициплинарно наказание!:) Завършек! Намесва се големият брат! Всички светли сили се обединяват в името на победата на нашия човек!:) И той побеждава!:) Щастлив край!;)
  • 27 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "СМ със ДЕСА и ИМПЕКСА?":

    Верно ли?:) Не мога да повярвам!:) Про боно?!:)
  • 28 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кински":

    Що, пък Алек да плаща?! Той нищо не е нарушил!:) А, и предварително си е платил!:)
  • 29 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Поручик Галицин":

    Ако, смея да попитам, кой има компетентност?! И само не ми казвай че имота не е апетитен!:) Ще ме разсмееш!:)
  • 30 айде де

    3 0 Отговор
    интересно е да види човек как магстратите си вадят очите, по-низко не може да бъде, що не седнат и да си кажат в очите, да не си пречат и мерят пищовите, предтавяте ли си какво е на по-низко ниво...

    Коментиран от #32

  • 31 Йо хо хо

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    И аз чакам за оферта и цената за наемане за едно аматьорско клипче за една престъпничка наказвана от трима съдии.Може и един протестър наказван от 3 съдии.В зависимост за кои от двата ме устройва наема.И промоция -отстъпка ако се снимат и двата.Идеи има и за още.
  • 32 goni

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "айде де":

    Навремето събирането на подобни хора се е оприличавало на гнездо на усойници. Напълно незаслужено! Усойниците никога не се нападат една друга за разлика от тези господа и дами. Може би защото усойниците няма какво да делят!:)
  • 33 Простак Идиотов

    5 4 Отговор
    Хей хора, не виждате ли че, ни занимават с глупости, за да не мисли ме, например за топлофикация София или за това какво ще яде ме след измисления ВИРОС.

    Коментиран от #34

  • 34 Щаб за разрешени мисли

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Простак Идиотов":

    Кой ти пречи да мислиш за Топлофикация София?Мутафчийски мисли не е забранил.Така,че дпокой ги мисли и топлофикация и глада.
  • 35 Муци

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ventura":

    Другарю, какъв ГЕРБ, какви 5 лева??? Председателят на ВКС Лозан Панов е толкова далеч от ГЕРБ, че просто няма накъде! И нещо за разделение на властите да си чувал??? Прости сте...

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Муци":

    ..разделението на властите си личи по калните номера!!!!!!ТОВА е типичен пример.
  • 38 Напомнително

    2 1 Отговор
    По времето, когато председате на ВКС беше Иван Григоров, който бе верен слуга на крадеца от Драгалевци избухна скандал за безумно скъпия ремонт на Съдебната палата, като дейноста(поръчки, избор на изпълнителите и др.) се ръководели от председателя на съда ?!
    Когато по времето на НДСВ Министерството на правосъдието се опита да вземе под свое ръководство дейността по ремонта, ДОРИ и и това не му бе позволено от корумпираните магистрати-било намеса на изпълнителната власт в "независимата" съдебна власт !!!!
    И какво излиза, че МП не може дори и чисто административните дейности да ръководи!? Е, наистина няма друга такава държава ...
  • 39 Един блокиран от дирниците

    3 0 Отговор
    Съдии и лекари вместо да работят това, за което са учили се занимават с административни дейности ?! Сигурно е така, защото, като директори на болници и председатели на съдилища си осигуряват допълнителни доходи от обществените поръчки ...
  • 40 Срамът не е от вчера

    4 0 Отговор
    Храма на какво?! Правосъдие ли чух? Българите не знаят значението тази дума, уважаема.
  • 41 И блш

    4 0 Отговор
    "Уронване престижа на съдебната власт" - как може да се уронва нещо дето го няма.
    Изявления на патки също не помагат.
  • 42 Много си е убав клипа

    1 0 Отговор
    Отразява действителността
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове