Last news in Fakti

24 Април, 2020 06:20 3 052 30

Борисов: Много фирми работят и въобще не сме ги засегнали

  • борисов-
  • фирми-
  • мерки-
  • парламент

Ако ме поканят в Парламента, ще отида, но депутатите са под карантина, заяви премиерът

Борисов: Много фирми работят и въобще не сме ги засегнали - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако ме поканят, ще отида! Ще отида, стига да се съберат депутатите, но те са в карантина. Не са ли в карантина, или те са извънземни и не важи за тях карантината. Или са безсмъртни, видя се, че не са. Двама от депутатите на ГЕРБ още са болни. Трябва да ги разболеем всичките ли?", попита още премиерът. Това заяви премиерът Борисов на снощния брифинг по темата за изслушването му в Народното събрание по искане на БСП.

"Снощи ми се обади Кристалина Георгиева и ми каза: "Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш". "ЕЦБ е казала - толкова ви вярваме, че, ако нещо стане, ще ви изпратим колкото искате евра. Тя и печатницата е в България, така че направо ще идем и ще си ги вземем", каза премиерът.

"Надявам се, че ще издържи /б.р. социалната ни система/, затова тези суапови линии, грантове и парите от бюджета се използват. Искам, ако може и на 6 май да падне извънредното положение на Гергьовден за парада, тогава пак ще има Европейски съвет. Заплатите си ги даряваме от сърце. Аз го правя с голямо удоволствие. Говорихме днес с Дончев да ги дадем парите за социално слаби, да знаем къде ще отидат тези пари", продължи премиерът.

"Много фирми работят и въобще не сме ги засегнали. За ДДС ще говорим през май какви са били приходите и ще направим други изводи. Така че живи и здрави ли сме, ще се справим. Ще намерим още пари, ще докараме още пари. Животът ще ни подсказва къде и как да се сложи повече. Нашите химици и учени в БАН правят много неща в момента. Аз обичам да покажа нещо, когато е готово. Съжалявам, че зад цялата тази съсипана индустрия сега я възстановявам заедно със своите колеги много бързо. Имаме прекрасни учени, които правят това", допълни Борисов.

"Като тиловак съм станал, водих ви да видите как се тъкат платовете, после как се шият, доставихме платове от Великобритания...", завърши премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    41 1 Отговор
    Бе тя и жена ми работи, но защо е без заплата?
    И защо на сина ми му виси един с 2000 лв. пак за заплата?
  • 2 Рошко

    49 4 Отговор
    Трябваше ли деня да ни започва с мусурата ти

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тиква Барселонска

    60 3 Отговор
    Много фирми работят, на щерката фирмата, на братчеда фирмата, на дружките ми от СИК фирмите, на Домусчиев фирмите, даже и по едни пари 60/40 сме им подарили. Много успешно работи и моята фирма ЕТ "Барселона", само за месец е напред със 7 милиарда.
  • 5 Почна с приказките

    45 2 Отговор
    как не е зле положението. Винаги е така. Първо направят поразиите и после почват леко чошеко да внушават че не е чак толко лошо и хоп никаква помощ на никой. И така си летят годините мандат след мандат. А стадото блее кротко в кошарата

    Коментиран от #14

  • 6 Жоро

    16 2 Отговор
    Затворете ги защото точно там има много хора и се разпространява заразата.

    Коментиран от #16

  • 7 Г-н Борисов

    31 1 Отговор
    Всичко сте обмисли ли затворите фирмите които не са ви удобни и дадохте пари на дружките си! Как ще помогнете на хотели и ресторанти като там работят хиляди и сега са на борса или не платен
  • 8 Активист на БКП

    28 3 Отговор
    В карантина ли ??? А тия където ги напускахте за Великден да обикалят България ,не бяха ли карантина,бе?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 вашето мнение

    16 4 Отговор
    В герберлунгия офците си блеят по терасите, баш гербера говори глупости и подлага на мъчение цял един народ самзо и само да гушне обещаните евра. Това е граждани на герберлунгия, заслужаватае до един да изпукате, нищо не става от вас.
  • 11 Казус

    23 2 Отговор
    Четиричленно семейство , в момента един пенсионер и трима " в принудителен отпуск". С постоянна регистрация в града и дворно място извън него, но отвъд КПП. От това място досега с труда си сме изкарвали продукция и за нас, и за пазара . Сега пустее, защото се грижат да не се запазим. Та значи Бойко Борисов пак лъже, че едва ли не всичко е наред. На него му е наред.

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Работят

    4 0 Отговор
    Ама не плащат
  • 14 Име

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Почна с приказките":

    Щом блее, значи му харесва. За съжаление, това е горчивият извод.
  • 15 Гост

    4 0 Отговор
    каквито и лакардии да говориш то ще се види.........има време
  • 16 BbBna

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    Ти трол ли си?

    Коментиран от #19

  • 17 Ха ха ха ха ха ха

    4 0 Отговор
    ,,Трябва да ги разболеем всичките ли?",
    Не бе.
    Не трябва.
    Да ги цуняме трябва.
    Трябва показно да бъдат разстреляни всичките.
    Един по един на всички им се задава въпроса: туй откъде и как си го придобил ?
    Неможе да отговори...куршум !
  • 18 И такива

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Казус":

    като теб сме стотици хиляди. Ама на кой му пука - на управляващите определено не! Ето затова се мисли по избори, а не се мучи - "О-о-о, аз си имам по-важна работа".
  • 19 Жоро

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "BbBna":

    Ти работиш ли.
  • 20 Кукуригу

    5 1 Отговор
    Баце,ей това на снимкака те чака!Зад бодливата тел и оградата!Там ще ти дадат и пухена възглавничка!
  • 21 Venci grobarq

    5 2 Отговор
    Има ли тук някой по интелигентен тиквопоклоник,да ми каже какво е напаравил Тиквата и ГЕРБ за България,през изминалите 11 години.Парите от ЕС ивсичко направено с тях не се броят......Дори не знаем колко са откраднати от тях,но по непотвърдени данни са над 30% Аз мога да кажа само какво е отрицателното в управлението на ГЕРБ и тиквата.КТБ-4,5 милиарда от пирамидата по времето на Борисов.Заем от 16 милиарда за покриване на загубите.Отказването от южен поток и 1,25 милиарда годишен доход за сметка на Турски и Северен поток.Отказване на строеж на Белене,за да се плащат годишно по 150 милиона дотации на американските Марици.10 милиарда инвеастиции в строеж на хъбове и тръбопроводи в България и Гърция за купуване на в пъти по скъп газ от САЩ`.3 милиарда на САЩ`за самолети от 70 години на миналия век и те ще се удвоят с оборуудване,нови писти,нова локационна система и ще станат 6 милиарда.Теглене на 18 милиарда заем,за да покрием инвестициите от които има сметка само САЩ.Безплатни къщи за гости,за родата на управляващите.Унищожаване на язовирите с със строежите на Вецове,отново за хора на управляващите.Създаване на държавна банка за развиттие,за да се разпределят милионите на наши хора но не и за някакво развитие на икономиката.Минимална пенсия на нивото на един работен ден за работник от ЕС.Просто не могат да се изброят негативите но е факт че имаме над 10 000 милионера и 3 000 000 милиона бедняци.
  • 22 Умно село

    3 0 Отговор
    „Влезеш ли в историята, гледай да не се заседяваш — ще й станеш досаден. “ Р. Ралин
    Бе да не съм ги бутал да стават депутати? Били под карантина)))
    Куцо, кьораво и съкато все за депутат реве да става.
    Погледнете назад във времето след 1989 какви депутати имаше.
    Скромни , интелигентни. Но явно и времето е било друго. Друг въздух имаше навън.
    Сега заядливи, прости, но суетни. Депутатин да си днес!
    И крайно време е ДЕПУТАСТСВОТО да мине на ротационен принцип, та КЕЛЕПИРА да е за всички. То се видя, че плащаш и ставаш. Ако не можеш правиш си партийка и ако ти разрешат се пъхаш вътре в гмеша и ръкопляскаш имунизиран от народа.
    ****************
    „Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
    „Държавниците докарат ли поданиците си до пълно ограбване, ги тренират за нашествия в чужди страни… “
    „Единствената безспорна истина са некролозите. “
    Радой Ралин
  • 23 Жйжжй

    6 1 Отговор
    Боже, Боже. Тялото на този трябва да се замрази за бъдещите поколения. Когато медицината напредне достатъчно, дано се разбере каква е тая природна аномалия.
  • 24 Бай Онзи

    5 0 Отговор
    Абе не се правете на ударени,дъщеря ми е в неплатена отпуска,зет ми също,другата ми дъщеря е съкратена,и така от голямото семейство 80% нямат доходи иначе не сме засегнати ама хич.Ситият на гладният не вярва.Господ да помага че иначе лошо.
  • 25 Хм...

    4 1 Отговор
    Много ГЕРБЕРСКИ фирми си работят без проблем, не се и съмнявам...

    Тиловак бил... Спомням си за един старшина на рота от казармата ми, и той беше тиловак, с колоритното име Китьо Пилев. Радко прост човек и изключително крадлив беше, но бойко го надминава и него...
  • 26 Цун Кай Хуй

    1 0 Отговор
    Вие сте гордостта на Западните Балкани,другарю Борисов ! Вие сте по-мъдър от Буда и по-хумане от майка Тереза !Нека цялата божия благодат се изсипе като манна небесна над гениалната Ви глава ! Слава на ГЕРБ ! Слава на БКП !!!Венсеремос !!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Много фирми работят

    2 0 Отговор
    Работят, ама никой некупува. Работят за дедовия.Или за далаверата 60/40 . Защото тази схема на реалния бизнес не върши никаква работа. От нула приход да имам 40% разход,що за идиотщина е това.
  • 29 перничанин

    1 0 Отговор
    Намалиха ми работното време и съответно парите, но работата си ми е същата.
  • 30 вили

    0 0 Отговор
    НА НЕУДОБНИТЕ ФИРМИ ЗАЩО НЕ ДАВАТЕ ПАРИ