Last news in Fakti

28 Април, 2020 17:40 2 746 36

1399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • мерки

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 58

1399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас - 1
Снимка: Shutterstock

1399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 3 са в област София и 9 в област Видин. Лабораториите продължават да работят.

287 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 39 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 28 април: 697 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 702 на жени.

Към 28 април, 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 42; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 22; Видин – 82; Враца – 3; Габрово – 5; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 63; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 26; Перник – 11; Плевен – 125; Пловдив – 50; Русе – 12; Силистра – 5; Сливен – 42; Смолян – 33; София – 694; Стара Загора – 36; Хасково – 16; Шумен – 4, Ямбол – 9.

150 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 58.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриота

    17 9 Отговор
    Ако ще и 15000 да са изобщо не ме притеснява!

    Коментиран от #5

  • 2 шундурко

    3 20 Отговор
    МИСЛЯ ,ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ НАМЕСИ ГЕШЕВ ,Я КАК СТЕ СЕ РАЗПИШТОЛИЛИ ТУКА ,БАЦЕ,ТАКЪВ,БАЦЕ ОНАКЪВ ,ГЕШЕВ ЯЯЯЯ ГИ УРЕДИ ТЕЯ С ПЛЮВАЛНИЦИТЕ БЕ
  • 3 После да не се оплакваш

    18 3 Отговор
    Ама заплашват ме,..Това онова.. Чували с трупове виждам пред парламента. Детски пьрзалки и Аква парк от крьв
  • 4 Последния софиянец

    29 4 Отговор
    Починали от коронавирус 58.
    Самоубили се от мизерия 158.

    Коментиран от #21

  • 5 ленчето с кремчето в ръце

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патриота":

    А НА МЕН НЕ МИ ПУКА ,ВСЕ ПАК ТОВА СА САМО БЪЛГАРИ

    Коментиран от #14

  • 6 Чумата

    21 2 Отговор
    Ще се мре! ОТ ГЛАД!
  • 7 Дельо хайдутин

    13 1 Отговор
    Яжте, пийте и си носете новите дрехи!!!
  • 8 Стига глупости бе😂😂😂

    9 2 Отговор
    Поне 500 000 са

    Коментиран от #13, #18

  • 9 адаша

    24 1 Отговор
    Нищо общо с пътуванията по Великден. Всички от София сме посетили Видин да разгледаме" бабините деветинини кули".
  • 10 ген.Майтапчийски

    15 1 Отговор
    Та колко минути е живота на един вирус изложен под пряка слънчева светлина?
  • 11 Гост

    21 0 Отговор
    За 2019г са починали 108 000 бьлгари.......296 души на ден............всеки може да си направи изводи.
  • 12 onq s konq

    1 0 Отговор
    Язе съм се скрил като мишка и треперим като лис от страх начи! Таа корона ше ни истепа като пилци!
  • 13 доцент Мангъров

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стига глупости бе😂😂😂":

    ти беше МангъринизирЪн !
  • 14 Патриота

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "ленчето с кремчето в ръце":

    Този Свят ще бъде затрит от профаните!
  • 15 Голия охлюв- Началника на ШТаба

    16 0 Отговор
    Първия Малък Голям Пик премина, но все още кривата се движи стръмно нагоре по правата.Останете си в къщи докато преминат и другите Пикове.
  • 16 СТРАШНО Е

    5 1 Отговор
    ВОЙНА Е !

    Коментиран от #17, #32

  • 17 Вуте

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "СТРАШНО Е":

    Тека съм се ядосал че а видех вирус а го изедох!
  • 18 Boy&Co ltd

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стига глупости бе😂😂😂":

    100% от пияниците употребили студена бира през зимния и Пролетния сезон са прекарали Короната
  • 19 Аз чакам

    2 0 Отговор
    Къде да отида за да реализирам мои проекти?
  • 20 чкпе

    12 0 Отговор
    Крайно време е Гешев да хване Ковид 19 и да го арестува. Ако не може Боко да подава оставка и да се маха. Аман от некадърници в тая държава. Аман от лапачи.
  • 21 Бургас

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    Един починал в Бургаска област. Онкоболен заразен в болница в София. Трета жена самоубила се само в Бургас за две седмици.

    Коментиран от #27

  • 22 Абе

    6 0 Отговор
    Айде бе тая корона не мина ли вече :D
  • 23 Пундо

    7 0 Отговор
    Процентът на заразените медицински работници спрямо всички установени заразени в Италия е под 4%, а в България- над 10% ?? Лекар от Сливен обвини щаба на полковник Годжи, че лъже, защото от десет дена той и колегите му с в карантина като контактували със заразен, а никой не ги е потърсил, за да им направят тестове !? Майор Годжи твърдеше, че всички контактни се изследват !
  • 24 GOST

    7 0 Отговор
    Сега тестват вив Видин , има най-много заразени,вчера тестваха в Бобов Дол там най много.Следователно ,ако тествате в цяла България
    ще разберете ,че заразените са поне 300-400 хиляди, следователно смъртността е 0,00000..1 на хиляда.Значи УНИЩОЖИХМЕ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ , за тоя що духа.
  • 25 ТОЙ

    5 0 Отговор
    Има ли ПИЛОТ В САМОЛЕТА ????
  • 26 ГЕРБ = Мафия

    4 0 Отговор
    Професор Даниел Вълчев с присъщия си възпитан тон, разкритикува мерките на правителството и забраните, като наблегна на това, че се подготвя закон с мерките, след падането на карантината
  • 27 Ivan

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бургас":

    ВЧЕРА ЕДИН СЕ БЕШЕ ОБЕСИЛ И В ХАСКОВО, А КОЛКО СА ТЕЗИ ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ ПИШЕ.
  • 28 АЗ и АЗ

    4 0 Отговор
    Стига с тоя вирус бе, не откраднахте ли Европейските пари вече.
  • 29 Професор

    4 0 Отговор
    генерал Му, как стана така, че от уважаван и дори обичан от народа съветник, ти се превърна в ОМРАЗЕН ЦЕРБЕР? Ще ти отговоря -- ти се провали! Провали се като учен, провали се като комуникатор, провали се като генерал, провали се дори и като човек. Пример: каза ти се няколко пъти -- данните за смъртността в Европа ВЕЧЕ са налице. Ти самият каза, че това са най-надеждните данни. ЗАЩО не ги изнесеш, както за Швеция, на която се подиграваш, така и за Испания, Италия, Белгия и Холандия, с които ни плашиш? ЗАЩО не изнесеш и данните за смъртността в България за последните 10 години? Да, има нов вирус. Да, разпространява се много бързо, и при правилни митигационни мерки, достига бързо висок пик, след това затихва също толкова бързо, колкото е и достигнат. Общата смъртност се мери не с пика, а с лицето на триъгълника. Вярно е, че ако пикът и остър и висок има опасност от колапс на медицинската система. Вярно е, че не се знаеше дали вирусът ще се самоограничи и дали и как ще затихне. ТЕЖЕСТТА БЕШЕ ВЪРХУ ТЕБ да обясниш всички гледни точки спокойно и ясно. Примерно -- Мангъров. Вместо злобно да го хулите, обяснете и обосновете ВАШЕТО становище: 1) Пикът може да е много остър и висок, колко -- не знаем, затова избираме ТЕЗИ мерки; 2) Разпространението може да е повсеместно ако няма митигация, това, комбинирано с 1) е голяма обществена опасност; и 3) Не се знае дали вирусът се самоограничава и ако над 70% от населението трябва да го преболедува, при липсата на надеждни

    Коментиран от #30

  • 30 Професор

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Професор":

    и 3) Не се знае дали вирусът се самоограничава и ако над 70% от населението трябва да го преболедува, при липсата на надеждни и специфични тестове за антитела, не знаем точната цифра на смъртността, предизвиквана от него. ПРИ ТЕЗИ 3 ФАКТОРА, трябваше ТИ да кажеш -- ИМАМЕ 3 ОПЦИИ: А. Пълна, дълга и строга митигация, докато поне 1 от горните 3 фактора се изясни, с риск -- съсипване на икономиката; Б. Минимална митигация като в Швеция, с риск рязка и висока смъртност, при която медицинската ни система може и да колабира; и В. Почваме с А, гледаме кои от горните 3 фактора се изясняват, и действаме съответно. ТИ ТРЯБВАШЕ ДА ОБЯСНИШ, НО СЕ ПРОВАЛИ!

    Коментиран от #33

  • 31 много лошо

    2 0 Отговор
    Междублоковите градинки се напълниха с деца , Общинска полиция ......них
  • 32 Война е,

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "СТРАШНО Е":

    да, война на правителството и на щаба срещу народа!
  • 33 Професор

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Професор":

    По-нататък. Започнаха да идват данни от Калифорния, Ню Йорк и Ломбардия, че около 20% от населението в съответните клъстъри има изградени антитела срещу вируса. Какво направи ТИ? 1) Игнорира тези данни. Защо? Какъв "учен" е този, който игнорира научни дании?; 2) Ограничи тестването както с PCR тестове, така и с новите тестове за антитела. Днес България е сред страните с най-малко тестове на населението в цяла Европа, колкото правят Куба или Гана. Това е ИМЕННО ТВОЙ ПРОВАЛ; 3) Продължи да хулиш страните избрали да посрещнат заразата с ДРУГИ митигационни мерки, каквито са описани в учебниците по епидемиология, а не с репресивните комунокитайски мерки, които ТИ избра, БЕЗ ОБАЧЕ да публикуваш реалните данни за смъртността в тези страни. Тези 3 точки чсно показват, ЧЕ ТИ СИ ЕДИН ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ И ЗА ИЗДЕВАТЕЛСТВА ВЪРХУ ПОДВЛАСТНИТЕ ТИ ПРОВАЛИЛ СЕ УЧЕН, СПЕЦИАЛИСТ И ЧОВЕК.
  • 34 ААА

    0 0 Отговор
    Откакто клиничната пътека за Корона-Вирус стигна 10 Бона , рязко ще скочат и новите случаи. Или както е рекъл чичко Сталин - Не е важно кой как гласува , важно е кой брои гласовете . Преведено в съвременен вариант - не е важно кой , и колко се разболяват от Корона-Вирус , важно е кой държи химикалката , и пише диагнозата.
  • 35 Васил

    0 1 Отговор
    Селяните в Софето не спазват никаква карантина за това и там са най много заразени
  • 36 възмутен

    1 0 Отговор
    Г-н генерал, ПИТАМ ВИ - ЗАЩО ВСЯВАТЕ СМУТ КАТО ЦИТИРАТЕ ОГРОМНИТЕ ЦИФРИ НА ЗАБОЛЛЕЛИ И ПОЧИНАЛИ В СТРАНИТЕ С МНОГО ПО- МНОГОЧИСЛЕНО НАСЕЛЕНИЕ. ЗАЩО НЕ ГИ ПРЕДСТАВЯТЕ В ПРОЦЕНТНО СЪОТНОШЕНИЕ? АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА СМЯТАТЕ/ИЗЧИСЛЯВАТЕ/ ПОМОЛЕТО НЯКОЙ ДА ГО НАПРАВИ И НИ ПРЕДСТАВЯЙТЕ НЕЩАТА В ПРОЦЕНТИ. СТИГА С ТЕЗИ УЖАСИ СЪТВОРЕНИ В ТАКЪВ ВАРИЯНТ! НАПРАВЕТЕ СИ ТРУДА И ГИ ПРЕДСТАВЯЙТЕ ПРОЦЕНТНО!!!!!!!!!!!!!