Last news in Fakti

30 Април, 2020 13:08 3 532 8

Детските градини засега няма да бъдат отваряни

  • детска градина-
  • деца-
  • коронаавирус

Пренаселени са някои групи в градините, на места има дори по 33 деца

Детските градини засега няма да бъдат отваряни - 1

Всяка следваща стъпка за охлабване на мерките я правим на базата на внимателен анализ на заболеваемостта, на този етап не е дошъл моментът, в който да се отворят детските градини и яслите, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Това е една от първите стъпки в други държави, вероятно ще е и една от следващите наши стъпки, но трябва да сме сигурни, че ситуацията е стабилна и няма да има връщане на заболяването. Ако има риск за децата, не трябва да има компромис, и детските градини, и яслите ще останат затворени. Пренаселените групи в градините, на места има дори по 33 деца, – събирането на толкова деца и връщането им вкъщи, контактуването им с роднини и родители, и след това връщането им в яслите или градините, е много рисков процес", коментира още здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корона глад

    16 4 Отговор
    нито един вирус не убива човечеството, като борбата, обявена срещу него

    Коментиран от #4

  • 2 някои

    27 1 Отговор
    Защо децата са по 30 в група? Кой допусна това ИЗДЕВАТЕЛСТВО над децата и техните у4ители ? Ритори4ен въпрос .

    Коментиран от #3

  • 3 Racer

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "някои":

    За да може директорката да захрани и тя с малко кешовица.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Торбалан

    10 2 Отговор
    Стига лъгахте бе, господа управляващи! НЯМА КОРОНАВИРУС! Има голямо плашене и крадене.
  • 6 Gersito88

    5 1 Отговор
    То и да има коронавирус, не е това което го изкарват. Та нима една шарка е по без обидна? От марка не почиват ли възрастни хора и хора с увреждания? Защо когато е имало бум на шарката не е имало такова 'извънредно положение ". Народе събуди се!
  • 7 emo

    3 4 Отговор
    Разбира се, по-важно родителите да не ходят на работа за да гледат децата, та да нямат и пари. Нито пари, нито свобода, нито сигурност.
  • 8 Гост

    3 2 Отговор
    Не по 30, по 36 деца в група.