Last news in Fakti

3 Май, 2020 06:33 2 134 21

Отварят Витоша от днес

  • витоша-
  • коноравирус-
  • фандъкова

Посещението на планината ще бъде възможно само при строга организация и спазване на противоепидемичните мерки, подчерта кметът на София Йорданка Фандъкова

Отварят Витоша от днес - 1
Снимка: БГНЕС

От днес официално са позволени разходките в природен парк „Витоша“, но автобусните линии, които пътуват до планината, остават затворени, съобщи Българското национално радио.

Посещението на Витоша ще бъде възможно само при строга организация и спазване на противоепидемичните мерки, подчерта кметът на София Йорданка Фандъкова:

„Трябва да се спазва разстояние най-малко два метра и половина, а при общуване да се ползват маски и да не се използват беседките и пейките с оглед да не се докосват повърхности, които преди това са били докосвани от други хора“, уточни столичният кмет.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекар БГ

    32 1 Отговор
    Най-глуравото беше да я"затворят",че сега да я "отварят".
    А навън вали....
  • 2 Иларион Люсев

    9 9 Отговор
    Трябваше Слави да поеме контрола още в началото, той и екипът му с горещ ентусиазъм обсъждат най-подходящите мерки
  • 3 Прост народ слаба държава

    13 2 Отговор
    Отворете и Мусала да видим тия “спортисти” дали ще тръгнат пеша да качват...
  • 4 Мислещ

    11 1 Отговор
    И на всяка крачка милиционерчета, айде няма нужда, поне първите дни няма да става за нормално разхождане. След това има шанс да няма кой да се занимава.
  • 5 Майна

    12 4 Отговор
    Единственото хубаво нещо на София е Витоша- прекрасна планина , на един х.. място.
  • 6 Gogo

    14 1 Отговор
    Декларации ще искат ли чингисите?
  • 7 Мислещ

    19 1 Отговор
    А между другото още чакам тиквите да обяснят как пейките и беседките са по-опасни от столовете на открито в ресторантите.

    Коментиран от #8

  • 8 Циклещ

    14 8 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    Има да почакаш Боко тъпото скри генерала и го нарочи за черната овца. Истината е, че генерала ти спаси живота, а вие го оплюхте по стар български обичай сега чакайте радиомълчание от Боко тъпото.
    Така убихте Ботев, Левски и изгонихте Вазов с предателство “българи”.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Жоро

    7 1 Отговор
    Взимам сланинката и бирата и тръгвам да си печа на чист въздух.Браво госпожо кмет да си жива и здрава
  • 11 Еврика

    10 2 Отговор
    Борисов си удържа на думите, че ще се отзовем в ада. Той широко отвори вратите на АДА и ритна българите там. Ще си спести милиардите заем за унучетата си! А за хората хладилни камиони за трупове, детските площадки за морги! Това ни предрече и заплаши той! Запомнете го!
  • 12 Вево

    6 4 Отговор
    Жалко,колко хубаво ми беше сам чувствах се,като голямата стъпка гол и силен.Абе не може ли да задържите поне година с тоя страшен вирус?Таман хората свикнаха заврени в пещерите и нямаха претенции,дори се разделиха отново на две.Едните искат во веки в пещерата били загубили зрението но развили ултразвуци а другите искали да избягат уплашени от първите.какво ще правите в гората там не е за вас?
  • 13 Горската

    2 4 Отговор
    Днес, времето в цялата страна ще е страхотно и много подходяшо за разходки в паркове и планини.
  • 14 Кво стана с Щабчето

    7 1 Отговор
    какво му липсваше на Щаба, Липсваха му точно три неща: Професионализъм, Честност и Визия. Ще ги разгледам поотделно. Защо му липсваше професионализъм? Защото нямаше екип от специалисти, а беше екип от администратори и началници. Поради това Щабът безкритично прие комуно-китайските "мерки" за борба с вируса, изоставяйки учебниците по епидемиология и имунология, само защото "всички правят така". Може би тези мерки бяха необходими за месец, докато Щабът се ориентира какво става. докато се снабдим с маски, дезинфектанти, и най-важното, много тестове. НО -- тук идваме до втората липса -- Честност. Вместо да се правят на всезнайковци,

    Коментиран от #15, #16, #19

  • 15 Мислещ

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Кво стана с Щабчето":

    Може да се обобщи само с един недостатък: Липсваше му морал. Това не бяха лекари, а политици, и то такива, изпълняващи поръчките на други политици.
  • 16 отговор

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кво стана с Щабчето":

    Щабът работеше професионално според възможностите си. Но във всички случаи тяхното мнение срещаше отпор от Главния лекар на феодалното владение д-р Борисов. Той решаваше, а щаба. Във феодалния строй е така. Каквото каже феодалът! Той разполага и налага.

    Коментиран от #17

  • 17 Мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "отговор":

    Е къде тогава е професионализмът тук? Това са взаимоизключващи се положения. Ако се оставиш да си нечия маша, автоматично спираш да ди професионалист.
  • 18 В Бг

    2 1 Отговор
    Все на кестерме.В другите държави свалиха ограниченията с маските в парковете и горите,оставиха ги само за улиците.У нас наопаки...Който ги измисля тия условия,не се е наспал.
  • 19 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "Кво стана с Щабчето":

    Щабът се справи отлично предвид липсата на средства и саботажите от страна на баце,а непрофесионалистите бяха натикани там, откъдето изпълзяха. И то не само в България, а в целия. И това е обнадеждаващо.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Троолът

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Тролещ
  • 21 Ти да не си на

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Надница ?Нема ли дъждовни за теб?Изтърка ти се езика от лизане.