Last news in Fakti

4 Май, 2020 14:25 1 975 8

2/3 от фирмите очакват да оцелеят и след пандемията

  • икономика-
  • бизнес-
  • среден бизнес-
  • малък бизнес-
  • криза-
  • икономическа криза-
  • коронавирус

Едва за 4% от бизнеса кризата създава по-големи пазарни възможности

2/3 от фирмите очакват да оцелеят и след пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

61% от анкетирани от Българската търговско-промишлена палата фирми заявяват, че очакват да оцелеят при пандемията на въпроса какви са прогнозите им за бизнеса им до края на годината. 14% посочват, че ще достигнат до нивото си отпреди кризата. Само за малка част (4%) кризата създава пазарни възможности и те прогнозират, че имат по-добри резултати от преди нея.

Онлайн проучването на БТПП, свързано с въздействието на пандемията и оценката на мерките, предприети от правителството в икономическата сфера, е направено през периода 23 - 27 април сред над 200 компании, браншови организации и регионални палати, съобщиха от пресцентъра на работодателската организация. Това е поредното онлайн проучване на палатата по темата, предава БТА, цитирана от Novini.bg.

Според анкетата негативните тенденции са налице при 6%, които най-вероятно ще закрият фирмите си. Малка част - 3 на сто, са отбелязали, че ще задържат бизнеса до края на годината, за да ползват помощта от държавата.

Необходимостта от съвместни решения на ниво ЕС, а не всяка държава да се изолира в справянето с проблемите, вследствие от коронавируса, се посочва като важно условие за икономическото възстановяване на страните. Гарантираното придвижване на стоки, суровини и капитали, както и поетапно облекчаване на мерките са сред водещите приоритети, отбелязани от членовете на БТПП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 винаги е така

    6 0 Отговор
    Докато не умреш , все очакваш да оцелееш.
  • 2 Последния софиянец

    9 1 Отговор
    На всеки 10 години ни спретват криза и фалираме и пак от нулата. Ама вече съм на 47.Пак ли трябва да почна отначало? Докога?
  • 3 Хрониките на герберлунгия

    5 0 Отговор
    Останалата 1/3 кучетата ги яли. Важното е хрантутниците от администрацията да оцелеят, че само ромейските гласове не стигат на герб.
  • 4 Херберт фон Караян

    6 0 Отговор
    Кога най-сетне ще има правда в тази държава от десетилетия управлявана от тирани, ченгета и чиновници. Всички на високи
    заплати и с привилегии. Надявам се този коронавирус да сложи край на нашите страдания и . . .жалката ни 13-ет вековна история !
  • 5 Реалност

    4 1 Отговор
    Трябваше да уточните, че проучването е направено на база фирмите на Домусчиев, Пеевски, мис гащи, щерката на Боко и други приближени до фамилията. Ще оцелеят фирмите на олигарсите и големите фирми с чуждо финансиране, малка част от малкия и среден бизнес ще кретат, всички останали ще фалират.
  • 6 Големи

    5 0 Отговор
    оптимисти ! Ще оцелеят , по - скоро ще оставят само "своите" да оцелеят !

    Коментиран от #8

  • 7 Фирма Доган няма да фалира

    0 0 Отговор
    На Ахмед Доган фирмите, оцелели , достигнаха 75% вече?
    Те няма как да фалират, нали си имат Банка "НАП" И бАНКА "ББР".
    И на двете принципал е Бойко Доганов, фалит няма, няма и да има!
    Работете роби ,за хляб и лук, и много да не знайте, толупи и мисирки. Снасяйте на Доган, по едно гнездо яйца, всеки ден и ще ви хвърлим просо, айде кодкудякайте , прости селяни ,само шут в задника ще ви оправи.Заспалия български народ, дий воле дий.
  • 8 Прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Големи":

    Само своите.
    10 милярда е сериозна сума.