5 Май, 2020 16:14 2 229 1

Втори починал от коронавирус във Велико Търново

  • велико търново-
  • коронавирус-
  • мерки

Общо 882 лица са под карантина към момента в областта

Втори починал от коронавирус във Велико Търново - 1

Втори човек, заразен с коронавирус е починал във Великотърновска област, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Пациентът на 80 години е бил настанен през април в специализираното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" със съпътстващо заболяване - перитонит, уточни за БТА д-р Стефан Филев, директор на лечебното заведение.

От началото на извънредната ситуация в областта с COVID-19 са диагностицирани 23 -ма души. Нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран през денонощието, той е на 44 години, показал е симптоми, след като се е завърнал от чужбина, почувствал се зле и е потърсил лекарска помощ. Направен му е тест, който е с положителен резултат.

Мъжът е настанен в специализираното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Установени са лицата, с които е бил контактен и те са поставени под карантина.

В специализираното отделение на болницата в областния град се лекуват осем души, заразени с коронавирус. Общо 882 лица са под карантина към момента в областта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    4 0 Отговор
    И от коя от двете болести е починал защото от перитонит също се мре или всичко се пише на сметката на короната???