8 Май, 2020 22:10 2 459 46

Социалният министър: Регистрират се около 1000-1200 безработни дневно

  • деница сачева-
  • социален министър

''60/40 забави регистрацията в бюрата по труда'', заяви Деница Сачева

Социалният министър: Регистрират се около 1000-1200 безработни дневно - 1
Снимка: БГНЕС

''Не изпускаме домовете за възрастни хора. Факт е, че имаме огнище във Видин, но от 4500 теста, които са направени, 86 са положителните проби, като 20 от тях са на персонал в домовете за възрастни хора и хора с увреждания. Това е малко под 2%'', това заяви в предаването ''Панорама'' по БНТ Деница Сачева, министър на труда и социалната политика.

''Имаме области, където положението е изключително добро - като Ловеч, Монтана, Велико Търново'', вметна тя.

''Правим всичко възможно да работим по превенция и във всеки един момент на съмнение, веднага да се действа по разделяне на заразените от тези, които са здрави'', обясни Сачева.

''Имаше много жестове на солидарност на възрастни хора, които дариха пенсията си на здравната система. Те са готови да жертват нещо от себе си, да направят жест, за да запазят другите хора'', заяви социалният ни министър.

''За Видин мненията на медицинските специалисти са, че заразата в дома за възрастни тръгва от болницата. Двама души от тези домове са я посетили, единият от тях е бил с инсулт. Върнали са се без да са им направени тестове. В момента правим всичко възможно да опазим здравето и живота на хората в домовете за възрастни. Осигурени са маски, костюми, има възможност за настаняване в други сгради или местен хотел, ако се наложи да се разделят хората'', обяви Деница Сачева.

Тя коментира и мерките за предотвратяване на заразата в ромските махали: ''Работим изключително активно с махалите, имаме здравни медиатори, осигуряват се пакети с хранителни продукти, Министерство на образованието продължава активно работата си в почти всички махали и отдалечени места, където да се пусне интернет.''

Относно разхлабването на мерките, Сачева бе категорична, че ако достигнем над 100 положителни проби дневно, веднага ще преминем към обратно затягане. В момента числата са 53-52-57 потвърдени проби на ден, което позволява по-умерени мерки срещу заразата.

Министърът на труда и социалната политика заяви още, че е рано да се правят кардинални изводи за ефекта върху безработицата.

''Факт е, че мярката 60/40 забави регистрацията в бюрата по труда. В момента се регистрират около 1000-1200 души дневно. Нашето условие към бизнеса е да запази работниците си, не само в периода, в който са получили помощи, но и 3 месеца след това.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2020г.вследствие на 11г. ГЕРБ управление

    60 1 Отговор
    Бългaрcкoтo здрaвeoпaзвaнe e рaзрушeнo, прeвърнaтo в чacтнa групирoвкa, лeкувaщo caмo бoгaтaши OЛИГAРCИ. Oбикнoвeнитe хoрa нe ги приeмaт зa лeчeниe, кaзвaт им изoлирaйтe ce и КAРAНТИНИРAЙТE CE, дeмeк, aкo имaтe къcмeт щe oживeeтe. Бoлницитe нe ca ocигурeни c пeрcoнaл, липcвaт мeдикaмeнти и cрeдcтвa зa зaщитa и дeзинфeкция. Кaрaт мeдицитe дa cи зaкупувaт мacки и дeзинфeктaнти. Кoйтo кaжe иcтинaтa му cкълъпвaт oбвинeниe, кaтo нa CТOИМEНOВA. ПOЗOР!!! ПЪРВO УНИЩOЖИХA AРМИЯТA, OБРAЗOВAНИEТO, CEГA ЗДРAВEOПAЗВAНEТO, CЛEДВA ПOЛИЦИЯТA. ЩE OCТAНAТ CAМO OХРAНИТEЛНИ ГРУПИРOВКИ, КOИТO ДA ПAЗЯТ ВOЖДA НA ПЛEМEТO OТ ГЛAДНOТO ПЛEМE. OCТAВКA НA ББ.

    Коментиран от #6, #11

  • 2 ONE SHOT

    32 1 Отговор
    18 от 20 лекари в МБАЛ "Д-р Киро Попов" Карлово са подали днес оставки!
  • 3 Последния софиянец

    32 2 Отговор
    Само в бюрото в моя квартал се регистрират по 100 човека на ден. В София има поне 10 бюра, значи 1000.Ами останалата България.???
  • 4 ONE SHOT

    41 2 Отговор
    Защо превърнахте нашата земя в развалина?

    Коментиран от #42

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Asdfg

    31 0 Отговор

    До коментар #1 от "2020г.вследствие на 11г. ГЕРБ управление":

    👍👍👍 ОСТАВКА!!!
  • 7 ONE SHOT

    39 0 Отговор
    Хoрaтa в нeплaтeнa oтпуcкa ca нaй прeцaкaни. Oт двa мeceцa хeм нe рaбoтят нo нищo нe пoлучaвaт хeм нe ce вoдят бeзрaбoтни зa дa пoлучaвaт нeщo ! A ceгa тaзи пaткa иcкa дa увeличи нeплaтeнитe дни. И тoвa e идeaлният вaриaнт зa държaвaтa. Вoдиш ce нa рaбoтa и прaвитeлcтвoтo нe ти дaвa oбeщeтeния. A пък зa пишмaн рaбoтoдaтeлитe oщe пo изгoднo. Ти cи тяхнa coбcтвeнocт бeз дa плaщaт ! Кaтo рoб .
    Aбe тaя нoрмaлнa ли e ? C кaквo миcли чe щe пaзaрувaмe ?!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Terenski

    27 0 Отговор
    Постоянно излизат някакви "управляващи" и се опитват да ни обедят как помагат на хората,а не съм чул РЕАЛНО някой наистина да се е възползвал от тези мерки!

    Коментиран от #36

  • 10 Какво и социалното на тая?

    25 0 Отговор
    Само приказки , регистрирали безработни и какво като ги регистрират.
  • 11 Нали искахте Б.б.

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "2020г.вследствие на 11г. ГЕРБ управление":

    .. сърбайте му попарата сега.
  • 12 Asdfg

    22 0 Отговор
    Тази говори глупости!
    Какво са забавили? Непрекъснато лъжат!
    Изключително неадекватни мерки!
  • 13 Левскар

    24 0 Отговор
    Рaзбрaхтe ли ceгa Тръcтoвe,Cърцa, НКП и рaзлични фрaкции,чe Бoжкoв бeшe прaв и трябвaшe дa cвaлим Питeкa oщe тoгaвa.A виe cи нaпрaвихтe пac и ceгa cмe пo пътя нa чиcлoтo.Ceгa, eдинcтвeнaтa aлтeрнaтивa e дa cвaлим Питeкa и нeгoвaтa шaйкa oт влacт зaeднo c бухaлкaтa му Гeшeв и клубът щe бъдe cпaceн.Aкo някoй нe e рaзбрaл,дa хoди дa ce мoли нa aрмeнcкия пoп.Нa 14.05 вcички нa прoтecт.Не ми трийте коментара модераторчета фалшиви,че протеста и вас ще замете.Толкова изтрити коментари и блокирани АР адреси да не мислите че ще ви се размине
  • 14 слаботоков

    7 0 Отговор
    Лошо стринке, лошо!😀
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Б.Х.

    18 2 Отговор
    Регистрират се толкова , защото полицията ги гони че се събирали много хора на едно място според закона за здравеопазване. Стига сте лъгали хората вашата ма.....
  • 17 що така бе ленче

    17 0 Отговор
    Видим резултат от ефективните ви мерки за подпомагане на предприемачеството. Благодарим.
  • 18 Bgdsakjb

    11 0 Отговор
    Тези медиатири в махалите, какво работят по време на избори?
  • 19 Регистрират се,

    6 0 Отговор
    като така ефикасно им спасявате живота от Ковид.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Защо Нинова,

    17 1 Отговор
    ДПС, и всички останали позволиха извънредното положение и унищожаване на работещата икономика, а? Каквото и да ми говорят, става въпрос, за много пари, за тях! Вижте Швеция , ама там е истинска демокрация! Вижте Беларус ! Колко струва един народен представител, на шведските данъкопладци, колко на нас! Грабят ни...
  • 22 селянин 1

    11 0 Отговор
    А,бе таа не чете ли сводките..за два месеца щабо на тиквич и муфтич,служиа при безработните още 100000,а колкото до 60/40,се възползва тиа дето са с връзки,фк луд..джам-шише-там в съвета на дир.е шулева,и лукс хотелите на брата на м.велчев..а колкото до,,махалите,,сега е ред на бг-ер да лети до мадрид,да докара,,сухо-кашлящи,,и хоп нови огнища и,,корекция,,на бройките-над 50.
  • 23 Софиянеца

    18 0 Отговор
    Тази държава е менте!
  • 24 Да направиш цял народ,

    16 0 Отговор
    Беден, за да назначиш обществен защитник, на бедните, е върхът на наглостта, бе Борисов ! Богата държава, не се прави с беден народ и богати гилдии, по симпатии, Борисов !
  • 25 тържество на некадърността

    17 0 Отговор
    Ако някой прави нещо , няма смисъл да обяснява , че го прави. Герберастията много обяснявате какво правите , защото нищо всъщност не правите , освен освен оядени задници.
  • 26 Монолог на наглостта

    10 0 Отговор
    И цинизмът, е Слугата, нали Министерство , е слуга, на гражданина?! Държавният служител, също, е призван да служи на гражданинът! Но тук е социализъм! Властникът, е Бог и Цар, Боко!
  • 27 КралиМарко

    18 1 Отговор
    Тетката , извадена от резервната скамейка потушава пожара с празни приказки и стъкмистика.Безработицата в Бг е толкова огромна, че даже няма как да я улови статистиката - даже и тези дето са на минималната заплата , са практически като безработните!!!Дават си здравето и времето за да слугуват за 10Евро на ДЕН!Това при най-високите цени на храната, режиините, лекарствата и ДДС в цялата Европа!Само в тази територия хората с образование и ценз са слуги на простаци,тъпаци,и калинки нагаждачи!В провинцията едно 80% от населението е на минимална заплата реално, а това са бедни,гладни,болни и закъсали хора!!!Социалната Другарка, нещо да каже на тях , и в коя графа ги брои държавата?!Ей, толкоз е добре, че даже вече братята цигани бегат с двеста навън , че тука е такава суша , че ни социални, ни детски могат да ги задържат в мизерията!!!
  • 28 Всичко се повтара,

    8 0 Отговор
    Както е било преди сто години, поне в България. Защото ни учеха, че е имало гладни и женски бунтове, поради глад! А сега какво става? Болните, предимно, са от гладните и бедните, защото са слаби и немощни! А, социалната? Грях си слагаш! Ще страдаш...
  • 29 Истината е следната!

    9 0 Отговор
    Никога повече не гласувайте за меркантилните мъже от зодия близнаци! Вижте Царят, Радев и Борисов! Тези мъже, не са мъже! Долни интересчии.. Гнус..

    Коментиран от #43

  • 30 О С Т А В К А

    11 0 Отговор
    Само това направи, драга ми лъжкиньо.
  • 31 Мисля си ,

    7 0 Отговор
    Ако правиш нещо и не знаеш какво ще стане, какъв умник ще да си? Борисов, според мен, това прави, но ще страдат милиони
  • 32 Азззззззззз

    7 0 Отговор
    Държавата е пред колапс. Скоро и парите за безработните ще свършат.
  • 33 Оставката, не решава

    6 0 Отговор
    Проблемът! Ще й намерят топло местенце! Трябва да си изядат на дробеното . И пак няма да има справедливост! Гарван, гарвану, око не вади, ама поне да отхлабят примката.
  • 34 В най - скоро време,

    3 0 Отговор
    На министеркста, ще се яви Богородица, и ще я гледа ... И ще й каже ...
  • 35 Абе, Борисов ,

    2 0 Отговор
    Ти знаеш ли какво е Корона вирус? От кои сили е създаден? Кои сили са се борили, срещу него?! Ти си бичеш стойки, нали? И репресии?
  • 36 Гоуст

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Terenski":

    Е как не си чул? Дори по новините го казаха: първите възползвали се са фирмите на Шулева, Милен Велчев и след тях Домусчиев...
  • 37 Борисов е добронамерено

    3 0 Отговор
    Банкянско гъзарче, учителско първеню, като Станишев! Човек от инкубатор, но великодушен, за подходящите! Не, не държавник, защото държавата, сме всички ние, въпреки новите ра🥑бирания, за държава!
  • 38 VVV

    4 2 Отговор
    Да се регистрират на изборите с бюлетината на Възраждане ;) За да възродим държавата след герб и бсп ;) Може така да възроддим и южен поток и Белене за да има евтин ток ;)
  • 39 Масата, от народът,

    0 0 Отговор
    Вярва на Богът, Борисов 🥕. За съжаление. Дори и женският пазар, в София, поради короната, е извън строят..
  • 40 Активист на БКП

    5 0 Отговор
    Точно безработните ще ви свалят от власт !!! Защото няма да гледат безропотно как децата им умират от глад ...

    Коментиран от #41

  • 41 Ееее

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Активист на БКП":

    Само бкп👍
  • 42 Ми защото сме ненужни бе

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ONE SHOT":

    Не вдяваш ли 😂😂😂всички правителства от 1989г насам се стараят да правят така че населението да намалява.
  • 43 Ти не разбираш ли че тиквата не

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Истината е следната!":

    Управлява а е само пионка в ръцете на дс маргини паши догановци пеевски сашовско посолство...изброените управляват без значение кои се избере от партиите и се слуша какво казват кукловодите
  • 44 Събуди се народе

    3 0 Отговор
    Партизан за бой се стяга - имаше такава песен. Доста робство и тиранство
  • 45 Умно село

    1 0 Отговор
    Тая стринка не мяза на министър, а по скоро на надзирател от женски затвор!
    Не става , колкото и да се напъва завалийката!
    Я да издирят Масларова , барем беше мазна и приказлива.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.