14 Май, 2020 08:17 2 488 8

Детските градини остават затворени

  • детска градина-
  • карантина-
  • коронавирус

Ананиев въведе 4 нови заповеди за извънредната епидемична обстановка

Детските градини остават затворени - 1
Снимка: Shutterstock

Детските градини остават затворени. Към този момент не е ясно дали те ще отворят и кога. Освен допитване до родителите дали биха пуснали децата си, ще се изготви и алгоритъм, по който да се решава кои градини могат да отворят и кои не.

Ще се върви към най- много 12 деца в групите. А за да бъде разрешено на ясла или градина да отвори, те ще трябва да отговорят на редица изисквания - от това как и къде се приготвя храната, как се сервира, какви са възможностите за дезинфекция и как ще става общуването между децата и учителите, уточнява "Нова телевизия".

Здравният министър препоръча на работодателите и удължаване на режима на дистанционна работа там, където това е възможно.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А кръчмите

    22 0 Отговор
    отворени , без забрана за деца ?!
  • 2 Мария

    23 2 Отговор
    Много е неприятно. Имам 2 деца, вече ползввах два болнични по 5 дни да ги гледам, както и целият годишен отпуск. Мъжа ми и той има още само 10 дни отпуска, но не може да я вземе заради увеличеният обем работа.Кой ще ни гледа децата? Трябва без работа и пари ли да останем?

    Коментиран от #3

  • 3 Алфа Чакал

    7 15 Отговор

    До коментар #2 от "Мария":

    И аз съм с 2 деца,трудно е и бавачка не върви да наемеш сега ,че не се знае къде е ходила.Но е по правилно да не отварят градините
  • 4 Ким Чен Ун

    14 1 Отговор
    Ананиев си мени позицията през 2 часа. До довечера може и да проработят градините, тъй че спокойно, Мария.
  • 5 бушприт

    16 0 Отговор
    И този белокос господин без медицинско образование ако е наистина Здравен министър,аз съм на връх Джомолунгма! Гледах го и слушах на пресконференцията. Той повтаряше едни и същи,вече известни неща. Една от журналистките почти взе да му крещи. Предполагам е от нищоказването му. Ни-що!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Български ДЯДО

    2 0 Отговор
    Абе,съдран т,у,пан? В трамвайте- гмеж,човек до човек! Но да носят маски при 30 градуса навън.По улиците- гмеж,в кафета- гмеж.Пускате хиените за Парно,студена вода,ток да обикалят на глутници по домовете ни,но децата,внуците ни- сакън,че може да ви уморят! Учениците също щели да ни убият.Това че са навън на тумби,не е страшно,а? А кой да гледа малчуганите бе,дървеняк нещастен? Кой,след като родителите трябва да бачкат.Племенника ми работеше до вчера" дистанционно" ,жена му трябва да присъства директно в работата.Вчера,го извикаха и го уволниха,защото трябва да избира,или на работа,или в къщи.Знаеш ли бе,кондом нещастен,колко хиляди млади семейства са буквално в разкрачено положение заради теб? Остави,че не им помогнахте и грам,докато не работеха,но продължавате да ги доунищожавате! Ставайте бе,деца! Какво чакате? Ще затънете до гуша в кредити,сметки! Какви почивки,какви морета? Тези за тях- милионерите се загрижили.Вдигайте забраните бе, дъргел нещастен! От самолет се видя,че някой отвън и невидим,ви дърпа конците.
  • 8 Тиквоний Първи

    0 0 Отговор
    Народ, който отваря барове и ресторанти, а държи затворени училища и университети - нема умре!