15 Май, 2020 20:52 1 899 15

ЧЕЗ дава 20 дни за плащане на сметките

  • чез-
  • сметки-
  • плащане

Решението на дружеството е свързано с подкрепа на потребителите за преодоляване на последствията от разпространението на коронавирус

ЧЕЗ дава 20 дни за плащане на сметките - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на „ЧЕЗ Електро България“ АД взе решение до края на септември 2020 г. срокът за заплащане на сметките за електроенергия на битовите клиенти на дружеството да продължи да бъде два пъти по-дълъг от нормативно определените в Общите условия 10 дни. Битовите потребители могат да заплащат дължимата сума за консумирана електроенергия в рамките на 20 дни след издаване на фактурата за потребление от ЧЕЗ Електро. Във всяка фактура за консумирана електроенергия се съдържа информация за сроковете за плащане на дължимите суми. При забавяне на плащането клиентите на дружеството се уведомяват по телефон, електронна поща или писмо на хартиен носител. ЧЕЗ Електро информира и със sms клиенти, пропуснали стандартния срок за плащане на сметката.

Решението на дружеството е свързано с оказването на подкрепа на потребителите за преодоляване на последствията от разпространението на коронавирус. Запазването на оптималния срок за заплащане на сметките ще облекчи домакинствата и ще осигури възможност за разумно планиране на разходите в семейните бюджети.

Сроковете за плащане на консумирана електроенергия, за която са издадени фактури след 30 април 2020 г. до края на извънредното положение – 13.05.2020 г. остават 30 дни и са посочени в съответната фактура.

Всеки клиент на „ЧЕЗ Електро България“ АД има избор как да получава фактурата си за консумирана електроенергия – по пощата, като фактурите се доставят до 7 дни от тяхното издаване, на каса на Изипей или по електронна поща до подаден от клиента актуален имейл адрес, след регистрация за услугата. Електронните фактури се доставят на имейла на потребителя до 24 часа след издаването им.

Информация, свързана с издаването и получаването на фактури, начини на доставка и възможности за плащане, както и за заявяване на услуги потребителите могат да получат на телефонна линия 0700 10 010, уеб сайт www.cez.bg, имейл [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    15 0 Отговор
    В ЧЕЗ са само лапачи и връзкари. Да вземем по една тояга и да ги научим да работят.
  • 2 Брат за брата

    13 0 Отговор
    Взимам калашника и след тва проблем няма айдеееееее

    Коментиран от #13

  • 3 БРЦК

    4 2 Отговор
    СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    7 2 Отговор
    Животът на българите е много тежък и не сменим ли правителството, ще стане абсолютно непоносим

    Коментиран от #7

  • 6 Официално

    5 0 Отговор
    Уведомявам Чейзи, Ви кейси и всички останали , че съм самотен родител без работа и издръжка за децата, та да имат много поздрави от мен. ББ и Сачката обещаха, но като на сиганска сватба. Смейте да ме изключите, ама ще ме погне Вълкът, защото децата учат дистанционно.
  • 7 БРЦК

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Време за РЕВОЛЮЦИЯ БЪЛГАРСКА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    5 0 Отговор
    ЧЕЗ да си отива

    Коментиран от #15

  • 10 😂🧄🏅😂🧄🏅

    4 0 Отговор
    ЧЕЗ да го духат.😂😂😂
    🥃🥃🥃

    Коментиран от #14

  • 11 Бедни и гладни

    3 0 Отговор
    А, след колко време ще ни дава тиквата и мин.на финансите ,безвъзмездните помощи ? Това е практика във всяка държава! Може би защото нямаме хеликоптер ,та министъра бездомен да ги хвърля оттам? А може би, се надявате да купите с тези пари следващите избори ?
    С измисленият вирус , се опитвате да скриете фалита на държавата и опосканата хазна , а също и напълно безпомощната здравна система. Очакваме да измрете много ,яко да измрете!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Д.Кънев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Брат за брата":

    Държавната фирма ЧЕЗ говори идиотщини.Били давали.Оня крадец Симеон им хариза милиарди и иска да сме му благодарни за грабежа.Всеки месец плащам лихви една,две,три,четири и пет стотинки.С тях ли богатеят.Дава ли били.Да им пука на даването.А Симеон Бог го наказа,но той така и не иска да се усети,че синът му пукна заради неговата лакомия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Д.Кънев

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    За наше съжаление не си отиват.Ще се отървем от тях когато изритаме комунягата Бойко Борисов.