Last news in Fakti

16 Май, 2020 06:31 4 345 60

Ангелкова: Не можем да изчислим загубите в туризма

  • ангелкова-
  • туризъм-
  • коронавирус

Оптимистичната прогноза е летният сезон да започне от 1 юли

Ангелкова: Не можем да изчислим загубите в туризма - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма води преговори за поетапно отваряне на границите ни за държави с еднаква с нашата епидемична обстановка и здравни мерки. Това каза в Бургас министър Николина Ангелкова, цитирана от Българското национално радио.

Всеки чуждестранен турист ще бъде задължен да подпише декларация за пътуване на собствен риск, която ще освобождава от отговорност хотелиерите. Оптимистичната прогноза е летният туристически сезон да започне на 1 юли.

"Загубите за туризма тази година ще бъдат големи, но на този етап не могат да бъдат изчислени", каза министър Ангелкова.

Очаква се Европейският съюз да изготви единни стандарти за пътуване между страните в общността.

Туристите ще бъдат задължени да попълват декларация за пътуване на собствен риск, но нейният окончателен вариант все още не е готов.

"Засега няма изготвени указания кой, къде и как ще лекува чуждестранните туристи", каза директорът на РЗИ в Бургас д-р Георги Паздеров. Едно е сигурно - хотели няма да бъдат затваряни, а дали чуждестранните гости при пристигането си ще се подлагат на тестове, не е ясно.

"За туроператорите неизвестните за предстоящия туристически сезон остават", каза представителят на една от големите фирми Иван Кирязов.

Според Регионалната туристическа камара в Бургас 80% по-малко туристи ще посетят страната ни тази година. Подобно е мнението и на туроператорите.

Хотелиерите от Слънчев бряг поискаха яснота от министъра на туризма по конкретните параметри при които ще работят, хранят и забавляват туристите.

Повечето хотелиери са категорични, че са готови да отворят веднага, но усилията им ще са напразни, ако няма чартърни полети. Въпросите, които поставиха пред министъра на туризма включваха питания кога ще отвори сезонът; Ако някои се разболеят, кой ще се погрижи за тях; какви мерки ще важат за ресторантите и аквапарковете.

"На база на всички усилия, които полагаме, и дай Боже, наистина епидемичната обстановка да го позволи, да успеем още от началото на юни месец, особено с тези чуждестранни туристи, които идват с автомобилен транспорт, да ги посрещнем тук, в Слънчев бряг и в другите ни национални курорти", посочи министър Ангелкова.

Тя изрази още надежда, че с оглед динамичната ситуация 14-дневната карантина може да отпадне и по-рано от 14-ти юни, допълни Българското национално радио.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    30 12 Отговор
    Абе тая Ангелова ,ако и фърлиш на главата един чаршаф,не е лоша! Добро телце вади!!!

    Коментиран от #27, #29, #31, #32, #35

  • 2 Ирена

    30 3 Отговор
    То и валерия бетон и безумните хотели по черноморието също не могат да се изчислят, а да не говорим, че продължава безумно да се презастроява.
  • 3 Прогноза

    32 5 Отговор
    Туристите ще предизвикат пика, който чакаме от 3 месеца, българите ще бъдем сложени под карантина докато хотелите ще си стоят отворени и ще приемат чужденци защото ЕС така казал, така бедните българи ще стават още по бедни, а хотелиерите /разбирайте министри и техни приближени/ ще станат още по богати

    Коментиран от #42

  • 4 Блатен Асечки

    23 1 Отговор
    Не се съмнявам.... Ти и до 10 не моеш да броиш
  • 5 Истината

    31 3 Отговор
    Ангелкова: Не можем да изчислим загубите в туризма...така е Николинче, за калинките е трудно, за това се иска завършено основно образование
  • 6 Asdfg

    31 2 Отговор
    Изключително некомпетентна!!!

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 синеонов съм

    23 2 Отговор
    очертава се и аз да нямам работа това лято, как да затварям заведения, които вдигат шум, то заведения има, шумящи нЕма
  • 9 Усмивката

    11 4 Отговор
    Не можете изчислите и загубите от управлението на селския бег.Само по хвалбите съдим за райския кът. За какво са му изчисления. Въпроса е да му ,,верваме"
  • 10 Петров

    28 1 Отговор
    Сладка моя Ангелина,като те видя и ми идват пеперуди в стомаха,
    да заприкам аз към теб,като пчеличката видяла мед.
    Ти и Вальо Симеонов,мислите безспир за нас горките,
    Как с безплатните шезлонзи да утешите ни душите.
    Във вас е нашата надежда скрита,че морете не е веч закрито,
    сал не казвайте,че е безопасно,че на плажа ще ни стане тясно.
    Как обичам всички вас,дори пред Вожда се прекланям аз,
    но кажете скъпи мои,как да заредя си таралясника с газ?
    Вярно е,помислили сте,кредит,даже и безлихвен да изтегля,
    Ще има за туршия,шунка и ракия преди аз на плажа да полегна.
    Обичам ви и мисля си в захлас,после лягам и сънувам всички вас,
    Но не знам и аз защо,винаги се будя в поредния кошмар,
    Бълнувайки как на редичка получаваме от всички вас шамар!
    Поднесено с усмивка,макар и малко крива:)
  • 11 Гост

    22 2 Отговор
    Това ли и роди главата след срещата и с хотелиерите преди дни? От 20ина дни говори как мислели какви правила и мерки за туризма да се въведат,уж хотелите отворени от 13 ти май ,ама ще се чака първи юли. То най добре на 9ти септември.Други държави с масов туризъм,вече са готови с всичко,тук още умуват. Щото трябва да се дават пари....и държавата трябва да дава, и собствениците трябва да дават,ама как се дава, а ? 30 години само лапане,сега : Олеле, ко ши праим ся....ааа.

    Коментиран от #36

  • 12 Последния софиянец

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Asdfg":

    Щото останалите министри са много компетентни. ХА ХА ХА!
  • 13 Сиреч

    10 1 Отговор
    не може да ги натъманите !
  • 14 Голям Слон

    17 2 Отговор
    Как ще ги изчислите, когато министри и “експерти” стават хора, които са броили само от 1 да 12 без проблем. И то към края на месец май. Знаещи, мислещи и такива, които не са алчни и безскрупулни трябват на тая държава. А при вас само калинки без дипломи. Но пък предани на еднокнижники от Барцелона.
  • 15 БСП=БКП

    6 3 Отговор
    Вие какво ли можете да изчисли те ама ай!

    Коментиран от #33

  • 16 123

    18 1 Отговор
    Разбирай има много малко записвания на много високи цени, няма ги англичаните. Средния руснак има малко по висок доход от българския. А малкото по богати руснаци не искат да си харчат парите в България след като могат да получат много по добри условия, обсужване в Италия. Тези руснаци с доходи като българските са били само 7 000 000 в Турция миналата година с много по ниска цена от България, и добро обслужване.
  • 17 Със

    20 2 Отговор
    заграбена народна пара и земя , мандраджийск потомци и мутри станаха хотелиери , безродни субекти без хал хабер от туризъм ! Яли на вестници и срали из градините ! И сега , какво ще ми изчисляваш - колко милиони да им дадеш в грабливите ръце от гърбещите данъкоплатци ли , ма ?
  • 18 LLГГ

    11 1 Отговор
    От като видяхме вчера колко правописно пишете по чатове, изгубихме всяка надежда, че изобщо нещо може да изчислите ....
  • 19 Ние

    12 1 Отговор
    Можем и на палатка.Дано всички фалирате
  • 20 Лекар БГ

    11 1 Отговор
    Тази дама е топ кандидат в анти класацията за"Министър на годината".В тежка конкуренция с Танева,Петкова,Горанов и Караниколов,Министър на фурмите.

    Коментиран от #48

  • 21 Бг турист

    20 2 Отговор
    Тая продължава да ме кефи..с усилени темпове фалира мутроморието. Браво , Ангелкова...так держать!!! А аз стягам куфарите за гръчко..после Албания и накрая -Хърватска. Заделил съм едни 10 000еврака и ще си ги похарча с кеф, за два месеца га'ми стигнат. Пък докато се прибера, дано са фалирали сите Хотелиери и Хотелиерчета.
  • 22 ВАРНЕНЕЦ

    7 1 Отговор
    слушай чедо, пиши ги 90% и ще знаеш ,че си ги занижила малко,и да обикаляш и да не обикаляш това е положението,само се излагаш - никой не ти вярва
  • 23 Математик

    7 1 Отговор
    Не знам дали можеш да изчислиш загубите в туризма, но мога да изчисля колко си проста и некомпетентна г-жа Ангелкова.
    ...много, ама наистина много
  • 24 Когато не можете

    1 2 Отговор
    да изчислите обадете се всеможещтия ви професор Константинов. Не е ли по добре да си внесем можешто правителсто, както царе на времето.
  • 25 Иван

    8 1 Отговор
    Тази принцеса даде един брифинг наскоро значи говори около един час ама никой не може да разбере за какво иде реч та те и сега същия случай не мои да изчислим загубите е за какво си избрана бе моме......................
  • 26 глоги

    6 1 Отговор
    "Ангелкова: Не можем да изчислим загубите в туризма." КАК ТАКА НЕ МОЖЕТЕ,МА ГОСПОЖО? Счетоводителки около вас нямате ли? Взимате си един калкулатор и започвате да щракате по клавишите му. Толкова ли е сложно? Това по това, плюс това прави толкова. Малко математика. Или вие,госпожо Ангелкова ,не сте учили такава наука в школото? Питайте някоя алтънка с тъмни венци в устата и она,че ви обясни. Ама първо че си сака парички за чаветата.

    Коментиран от #47

  • 27 Инж Чукачев

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    сигурно е страстна и крещи когато свършва

    Коментиран от #38, #54

  • 28 ресторант ГИГАНТ

    4 1 Отговор
    АРЕ ДА ИДВАТ СОФЕТАТА СИЧКО ИМАМ - ЧЕРНОМОРСКИ ,ЛЕФЕР,ПАЛАМУД ,ТУНА,ЧЕРНОМОРСКИ ОМАРИ,КРАЛСКИ СКАРИДИ ,ЧЕРНОМОРСКИ СТРИДИ,,ЛАНГУСТИ - ВСИЧКО ПРЯСНО СЕГА УЛОВЕНО - ТАЗИ СУТРИН ,НАПЪЛНЕТЕ КИСИИТЕ И БЪРЗАЙТЕ НА ПРЯСНОТО ,ЧЕРНОМОРСКОТО

    Коментиран от #55

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Eeee

    9 1 Отговор
    Забравете за туристи тая година.
  • 31 аааа

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Никакви загуби нямате, липсват ви баснословните печалби и прането на пари. До гуша от наглеци! На хората авиокомпании със стотици самолети са на земята и не мрънкат, те наште мутри пак за своето. Пълен игнор на БГ Черноморие.
  • 32 аааа

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Никакви загуби нямате, липсват ви баснословните печалби и прането на пари. До гуша от наглеци! На хората авиокомпании със стотици самолети са на земята и не мрънкат, те наште мутри пак за своето. Пълен игнор на БГ Черноморие.
  • 33 Бай недял

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "БСП=БКП":

    Абе каскет, в листата на БСП/БКП има най-много червени агенти на ДС и това моментално упроврергава лъжите които пишеш.отивай при резилдента си да ти подхвърли рублите в мазното пликче.
  • 34 майната му на туризма

    7 0 Отговор
    Не се мъчете по отрасли , гледайте на нещата мащабно и ще ви е по-лесно , съсипахте държаната ни напълно.
  • 35 Гацо

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Такива ги джаластра с тенекия от сирене на главата.
  • 36 Не, колега

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Дори не умуват. Каката ти казва - чакат ЕС да реши и да им каже какво да правят. Мушмуроци са те, за това сме толкова зле!
  • 37 Jeep

    4 0 Отговор
    Кaто не можеш дa ги cметнеш, отивaш и питaш шефa cи, a той ще врътне едно кръгче c джипa по морето и ще ти кaже точно колко ca, зaщото нa ум ще ги е cметнaл

    Коментиран от #39

  • 38 КОН

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Инж Чукачев":

    по-скоро цвили
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Васил

    4 0 Отговор
    Кво ще спасявате на Бойко мутрите до там ли стигнахте?
  • 41 Димов

    4 0 Отговор
    Кой чужденец ще дойде да летува тук, щом трябва да спазва 2 седм карантина, и вижда как епидемията в България расте не с дни, а с часове?
  • 42 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Прогноза":

    Сиганите ще вилнеят по илиците и ще взимат социални. Полицията ще се прави, че не ги вижда и няма проблем. Хотелите по морето ще са пълни със заразени чужденци. В един хотел ще има повече вирусоносители, отколкото в болницата. А данъкоплатците ще бъдат залостени по къщите си, без препитание, но задължени да плащат редовно данъци.
  • 43 Аз ще ви помогна !

    4 0 Отговор
    Щом не можете.
    Ще започнем с приходите през посл.30 години:
    Парцели отчуждени и продадени на ,,наши" хора за дотолкова ниски суми,че всяко съзнание се опитва да отхвърли фактите като нереални.
    Цени и надценки започващи ОТ 250,а за някои неща и от 350% НА ГО РЕ !
    Плащане на данъци на принципа,,моя човек в нап ша опрай нещата"
    Ниски заплати за персонал от типа,,ти работи сега тия 3 месеца,после ша са опрайм" и накрая оставаш само със спомена от мириса на море.
    И така до края на света както се пееше в един бай тошов сериал.
    И края на света дойде...поне така твърдят.
    И сега от тия всичките приходи....30 години ЯКО крадене на гърба на клиента-потребител,е нищо ли барем не остана ?
    Няма такова нещо в абсурдистан като загуба.
    Нито за фирмаджии,нито за депутатските хотели,вериги магазини и заведения.
    Тия всичките са на печалба дори когато са на загуба.
    Истината е,че пищят защото няма да могат както преди да крадат на гърба на бг.потребител поне още два месеца.
  • 44 Дон Чико

    4 0 Отговор
    Мутрагите с хотелите го закъсват. Боко, дай им по някой милион да не умрат от глад. На стадото така или иначе не му пука за какво му раздаваш парите.
  • 45 Бен ХУР

    4 0 Отговор
    и аз не мога да изчисля колко си ГРОЗНА и проста..
  • 46 покруса

    3 0 Отговор
    "Ангелкова: Не можем да изчислим загубите в туризма." Като не можеш,да дойде на твоето място,някой чиновник,който може. Айде,чао!
  • 47 Ха ха ха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "глоги":

    Неможе щото няма какво да изчисли.
    Загубите как да ги изчисли като то такива ня-ма !
    Единственото поради което зверски реват и пищят са бруталните приходи от цени и надценки на фона на минималните им никакви разходи когато работят хотелите и заведенията.
  • 48 123

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Лекар БГ":

    Кой от тях държи първо място?
  • 49 Абсурдистанска реалност.

    6 0 Отговор
    Нали всичко било частно там ?
    Сега държавата изведнъж скочи да брани частното в пъти повече, отколкото държавното.
    Елементарни доказани престъпници.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 OPS

    2 0 Отговор
    Как ще ги изчеслите като всики са в "сивия" сектор и нямате база за сравнение
  • 52 Чичовото

    2 0 Отговор
    Ангелкова.....ти какво можеш?!?!
  • 53 гошо

    3 0 Отговор
    Наистина е трудно.Ще отпадне и ходенето до САЩ за Оскарите.Между другото,при посещението на министърката е имало голям интерес от страна на Холивуд за женска роля на грозна жена.Имало е и предложения от сценаристи и продуценти.
  • 54 Ангелкова

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Инж Чукачев":

    Ухааа..ем цвилим, ем фърлям къчове...па по некое време , ако те стисна м/ду балдърите, ше ти изкарам зеленото...
  • 55 Бг турист

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "ресторант ГИГАНТ":

    Абе то убаво имаш, ама като немаш Софийски калкан , кво се пъчиш само....имаш, таратанци имаш.
  • 56 СТАЛИНка георгиева

    1 0 Отговор
    Не се съмняваме че не можеш
  • 57 кобилка

    2 0 Отговор
    може да съм грозна но за сметка на това съм тъпа
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 В е л и к и я

    1 0 Отговор
    Не могли били да изчислят колко ще ограбят от клетите туристи .. !
  • 60 Бай Тодар

    0 0 Отговор
    Мисля си дека лично ти не моеш да разделиш две кила трици на две магарици, така че простено ти е за неизчислените загуби. Барем знаеш ли столицата на Виетнам ?