Last news in Fakti

17 Май, 2020 06:42 2 697 17

Готвят моловете за повторно отваряне

  • молове-
  • отваряне-
  • мерки

Затворени в тях ще останат увеселителните и игралните зали, баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене, детските и спортни съоръжения на закрито

Готвят моловете за повторно отваряне - 1
Снимка: БГНЕС

Моловете са в трескава подготовка да отворят врати в понеделник, съобщи Българската национална телевизия. Според заповедта на здравния министър, в търговските центрове затворени ще останат увеселителните и игралните зали, баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене, детските и спортни съоръжения на закрито.

Във Варна търговските центрове се готвят за предстоящото отваряне при спазване на всички изисквания. Извършва се дизенфекциране на помещенията, специални мерки се въвеждат на входовете и изходите. Указателни табели и стрелки ще показват как ще се извършва движението на клиентите, които задължително трябва да носят предпазни маски.

В най-големия търговски център във Варна тече трескава подготовка за отваряне. Изпълняват се всички изисквания. Вече е направена техническа диагностика на асансьорите, ескалаторите, въздуховодите и климатиците.

"Създадохме условия за завишаване на хигиената, закупихме автоматични диспенсъри, създадохме организация за вход и изход в търговския център от понеделник и нашата охранителна компания ще следи за изпълнението на това" ,заяви директорът на търговския център Иво Генов.

Магазините вече са в готовност да отворят след два месеца на извънредно положение.

Цялата сграда на мола ще се проветрява на необходимото време, а на всеки час ще се дезинфекцират повърхностите, които се докосват от клиентите.

От търговския център призовават клиентите за отговорно пазаруване, носене на маски и спазване на необходимата дистанция.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дуде

    32 4 Отговор
    С тия американски молове не можахте да биете легендата ЦУМ,която разрушихте.Това не са молове а битаци

    Коментиран от #2, #6, #7

  • 2 До Дуде

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дуде":

    Там се продават същите боклуци като на битака само дето са зад лъскави витрини и 300% надценка.
  • 3 Лекар БГ

    19 4 Отговор
    След дивното затваряне,следват МОЛ-ове,заведения,детски кухни и градини.Хотели,кина.Само не разбрах,къде е смисълът и съдържанието на "извънредното"санитерно-епидемиологично или каквото е там,положение?!Адът,не дойде.Слава Богу,"чувалите с трупове,хладилните камиони и много хора ще измрат,яко ще измрат",не се случи.

    Коментиран от #16

  • 4 Активист на БКП

    29 2 Отговор
    Скоро Джиросания пак ще ги затвори.При него всичко е предпоследно...
  • 5 ЦК на ГЕРБ

    22 2 Отговор
    Ще измрете ,,ЯКО,, ! Фантомас ви го каза !
  • 6 Хохо

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дуде":

    а същевременно повечето битаци остават затворени/забранени които са и на открито. Никаква логика както винаги!
  • 7 Хфх

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дуде":

    По точно перачници на пари
  • 8 Лупи

    3 10 Отговор
    Абе верно ли има толкова прост електорат БСП - то ? Възможно ли е да има толкова прости хора из форумите и толкова .... абе неам думи

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Лупи":

    Ами национални особености. Най вече. Разликата между феновете на курнелчето и ушатия дето кара самолети с испанските или китайски социалисти е голяма.

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Гаргабаню

    9 2 Отговор
    Май-здравният министър и експертите нищо не решават, бог буда Барцелонския им говори
  • 11 Соросоидна смрад

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лупи":

    Ами не пиши глупости като неаш думи - то за да имаш думи трябва да има нещо в главата ти - доказано.
  • 12 Активист на БСП

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    А разликата с Оня който не слиза от ЖИПКАТА каква е ? Никаква ! Всички са били в БКП !!!
  • 13 Соросоидна смрад

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    То пък феновете на еднокнижника са същите фенове на онзи рижавия с перчема които от много акъл се наливат с белина - пращят от акъл.
  • 14 Дъртата любовница на генерала

    2 0 Отговор
    Много е скъпо в моловете, това не е за мен...! (Който се подиграва с друг човек, това значи, че го върши със самия себе си....!)
  • 15 Е и ?

    3 0 Отговор
    В същото това време градският духов оркестър в Русе изнесе концерт на 15.05.на открито като дистанцията м/у музикантите беше нулева. Публиката беше накацала по пейките на по 20 см.един от друг. Няма значение има ли няма ли вирус. КАКВО ПРАВИМ ❓❓❓❓❓❓ Значи мен ме глобяват 300лв.че съм без маска в магазин,а ония ми изнасят концерти като публиката стои на тумби от по 25-ет човека накацали по пейките.
    И всичко това е качено във фейсбук от профила на кмета на града ❗
    КЪДЕ Е СЕГА местният щаб и рзи ????
    А иначе се иска от всички нас да вземаме заповедите на щаба насериозно.
  • 16 Ееее

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лекар БГ":

    Много бързаш,ще се случи скоро,само гледай.
  • 17 гост

    0 1 Отговор
    Кратката история на вирусът показва"Китай и Индия струпване на милиони хора при нулева хигиена.Италия и Испания възрастни хора с множество заболявания.Кадрите с труповете и камионите бяха на извадени от морето емигранти.Русия там имаше пълно неглижиране,никаква дисциплина.В България вирусът беше внесен от докараните от премиера наши сънародници от Италия,Испания и Англия.Най-много заразени има в ромските махали и сред медиците.Вирусът не засяга младите хора.Безспорен факт.През цялото време на извънредното положение те спокойно се събираха на големи групи без предпазни средства.Стотината починали са с множество заболявания.Само от вирусът никой не е починал.