Last news in Fakti

18 Май, 2020 16:49 1 826 32

Фитнес залите искат 9% ДДС, обмислят и протести

  • фитнес зала-
  • спорт

Разходите им са големи и продължават и при отваряне на залите

Фитнес залите искат 9% ДДС, обмислят и протести - 1

Искаме намаление на ДДС от 20% на 9%, искаме и безвъзмездна държавна помощ за целия бранш, която да бъде в размера на едномесечен среден приход от декларирания доход за 2018г. Това каза Петър Ангелов, който е председател на Българска асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ), предаде БГНЕС.

Фитнес залите също отварят в понеделник. Преди дни здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед на основание на която от понеделник дейността си могат да възстановят и фитнес залите при заетост на местата не повече от 10 души за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м площ.

Петър Ангелов подчерта, че за тези два месеца са най-губещият бранш, защото имали нулева възможност да генерират приходи. Разходите им са големи и продължават и при отваряне на залите. Той прогнозира, че няма да достигнат до критичната маса хора, които да им позволят поне да са на нулата, както и че ще губят месеци наред при отворени зали.

“Трябва да е ясно на всички хора, че фитнесите работят, за да осигуряват здраве на хората. Имаме много важна социална роля за възстановяване здравето на нацията, особено в тази епидемиологична обстановка, смятаме, че държавата трябва да ни подкрепи. Имаме ясни искания, най-важното е за намаляване на ДДС – постоянно, не като антикризисна мярка“, посочи той. Ангелов подчерта, че тук не следват другите браншове, а това искане са го връчили на спортния министър още преди две седмици.

По думите му в 9 държави от ЕС това ДДС е под 10 процента. „Също имаме данни от проучване, което е направено в Ирландия след като се намали ДДС-то със 16 процента се увеличава посещението на залите, което е много важно – ние искаме хората да влизат в залите и да се грижат за здравето си“, подчерта той.

За да обяснят аргументите си, председателят на БАЗФ каза, че искат среща с финансовия министър и с премиера. Той предупреди и че много хора в бранша са склонни и на протести, за да постигнат исканията им. „Не мога да кажа конкретно, че сме определили дата, но го обмисляме и имаме готовност за това нещо“, заяви Ангелов. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    20 5 Отговор
    ЕЕЕЕ Батките ако тръгнат да протестират става страшно .

    Коментиран от #30

  • 2 Гост

    27 2 Отговор
    Кутията на Пандора бе отворена с намалението на ДДС за ресторантьорите! Хайде сега, Бойко, оправяй се, ако можеш!

    Коментиран от #22

  • 3 Процесор Кучков

    27 2 Отговор
    Призовавам всички фитнес зали да се затворят и всичи нацепени маняци да бъдат препратени на тренировачен лагер при царя на фитнеса КИРО БРЕЙКА.
  • 4 мъка

    11 2 Отговор
    забравих да напиша ХААХХАХАХАХАА
  • 5 Палячовци

    24 0 Отговор
    Няма да има хора вече във фитнесите даже и ДДС да не плащате пак 70% ще са фалит
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 За Българите

    33 0 Отговор
    И ние хората искаме намаляне на ДДС. На стоки от първа необходимост

    Коментиран от #18

  • 8 Уди Кълвача

    13 1 Отговор
    Фитнес залите искат 9% ДДС, а собствениците на залите искат ли?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Зaйко Бaйко многознaйко

    7 2 Отговор
    Ами сЯ , какво ще прави Еднокнижника? След дълги размишления, противоречиви съмнения, душевни терзания и безсънни съждения до извод достигнах сега, че обществото в нашата страна е разделено на три нива! Първо ниво, нормални работливи люде с нормален мироглед и почти здрав морал, второ ниво мързеливи, които нищо не предприемат и всчки други са виновни за положението в което са, трето ниво, бандити, крадци и политици. Това е групата на мързеливците, но активни само в направление, да получават благини мързелувайки!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пако

    13 0 Отговор
    Ако пуснат хляб, яйца, месо и кисело мляко на по-ниска цена, заради ДДСто от 9%, вместо анаболни смеси, то и аз ще почна да ходя на фитнес. Па ако сложат столове, маси и жива музика, ще си взема годишен абонамент и в бутилката за спортна химия ще наливам домашнярка, че и бакшиш ще оставям...
  • 14 Един шофьор

    9 0 Отговор
    Ако протестират всички по отделно няма да стане нищо.
  • 15 Гост

    23 0 Отговор
    Ми то всеки с фирма иска намаление на разходите. А ние обикновенните работници получихме намаление кой на бонус ,ваучери, заплата!? Ние какво да кажем? Които работим за за максимум 1000 лева които и тях не можем да вземем вече! Писна ми да слушам от бизнесмени с пари как са били зле как това трябва да св намали как пари трябва да им дават. Ми като не можеш да се справиш пускаш кепенцата и като обикновенният човек който беше съкратен търсиш нова работа.
  • 16 селтак

    16 0 Отговор
    Само да попитам - Един батка да ми покаже касов бон от такава зала , и ще го почерпя с 5 кг. извара !
  • 17 радев

    8 1 Отговор
    И аз искам 9% ддс за малкия бизнес
  • 18 Чочо

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "За Българите":

    Продукти от първа необходимост с 20%ддс, анаболите с 9%юруш на фитнеса!
  • 19 Рто

    12 0 Отговор
    Сега остава и проститутките да поискат намаление на ДДС-то и всичко ще приключи!!!!
  • 20 Фитнес роб 🤪

    5 5 Отговор
    ,,Тренировките във фитнес залите ще се осъществяват при разстояние от 1,5 метра." Което прави практически невъзможно отварянето на 80% от фитнесите в провинцията. 1,5 метра разстояние ? И как точно ще стане това? За да има 1.5 метра трябва да се допускат не повече от 10на човека. А останалите какво правят,мърдат с уши ли ? Нали се сещате,че те също са си платили месечната карта и всяка пропусната тренировка прави таксата за месеца още по-голяма. Тоя който ги мислил тия мерки не е виждал фитнес дори на снимка.
  • 21 3 процента

    13 0 Отговор
    За джуки и силикони! Все пак това е висша ценност в територоята, по-ценна от хляба, образованието, културата и прочие елементаризми.
  • 22 ееее

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Боко един безплатен съвет, всичко ама абсолютно всичко с 9% ДДС. Гаранция че приходите ще се увеличат, а ако оставиш НПОтата без сегашните 60-100 милиона цена няма да имаш и цар ще бъдеш.
  • 23 Антонн

    14 0 Отговор
    Ако работиш с физически труд по 10-12ч. на ден едва ли след работа ще ходиш да вдигаш желязо. И безвъзмездна държавна помощ чак искат,алооо вие добре ли сте.А химията (зоба) и тя ли е жизненоважна,да намалим и там ДДС-то.

    Коментиран от #24

  • 24 ееее

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антонн":

    Те просто перат пари: Фризьорница остригала 1000 души (фиктивно) но дължи ддс на примирно 10000лв което е 2000. Та за тия два бона на десет хиляди иде реч, изпрани 8 хилки, а искат повече.
  • 25 прошко

    9 0 Отговор
    Протестирайте малоумници ще се съберете 10 човека :) Като го направят 9 процента. дали ще свалите цените ?
  • 26 курейски дик татор

    5 0 Отговор
    всеки който работи държавна работа сега рискува робовладелците му да кажат "ами сори ама в бюджета едни манги не влезнаха и ти гориш" със оважение гаспадин гораноф
  • 27 Бай Ганьо

    7 0 Отговор
    ДДС на хляба 40% или протест....
  • 28 и за голф игрищата тоже

    6 0 Отговор
    Безгранична НАГЛОСТ ! За лекарства не може, за хляб не може, за учебници не може за детски храни и дрехи не може ! За нашите хотели , СПА комплекси, ресторанти, барове, дискотеки може . Сега и за фитнес залите посещаеми само от самонадеяни боклуци, мутри, мутреси и и вся остальная сволоч не произвеждаща национален продукт. Евалла бат Бойко, евалла ГоранОФФ, евалла и на герберастките плазмодии ! Весеки който заплаши със стачка получава порция милост от Падишаха да мълчи. Страх гони Буда не може да спи.
  • 29 Kiko

    5 1 Отговор
    99% от фитнес залите са на мутри.Давай тикво.Свали и на тези аидуци ДДС-то
  • 30 Десо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    Анаболковците страшни за теб,за нинджите са лека закуска!
  • 31 НИКАКВИ ТАКИВА

    2 0 Отговор
    ФИТНЕС ЗАЛИТЕ СА ЗА МУТРИТЕ КРАДЦИТЕ И ЛЕШПЕРИТЕ ЗА ДА СИ КУПЯТ ДОЗАТА
  • 32 МОШЕННИЦИИИИ

    2 0 Отговор
    БОЙКО САМО ДА ПОСМЕЕ ДА НАМАЛИ НЕЩО НА МУТРИТЕ И СИ ЗАМИНАВА КЪДЕТО ТРЯБВА - ПРОСТО ПРЕКАЛИ !