Last news in Fakti

20 Май, 2020 13:51, обновена 20 Май, 2020 14:11 1 610 4

Отпада задължителният болничен престой за лица над 60 години с коронавирус

  • здравеопазване-
  • болничен престой-
  • кирил ананиев

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде нова заповед

Отпада задължителният болничен престой за лица над 60 години с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която лечението в болница за лица над 60 години с хронични заболявания и установен коронавирус вече не е задължително.

В предишна своя заповед от 14 май министър министърът разпореждаше задължителен болничен престой без значение от състоянието на заразения. В заповедта от вчера обаче пише, че болничното лечение е по преценка на лекар и е "в зависимост от клиничното протичане на заболяването".

Вчера четирима адвокати поискаха от Върховния административен съд да отмени заповедта на министър Ананиев за задължително болнично лечение за хора над 60 години и на такива с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия, ако имат Covid -19.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    12 2 Отговор
    Поредното иди ми-дойди ми, на тъпите заповеди на счетоводителчето, антидоктор.
  • 2 въпросче

    7 5 Отговор
    Още какво ще отпадне за възрастните и болни хора в Българията нескопосана? Ще направят трасето им право. Към оная зона с изкопите в края на града.
  • 3 бай Гъдю

    8 2 Отговор
    И ко'? Даже няма да могат да вземат поне една пенсия? Колко акъл е вложен. Бравос!
  • 4 Геро

    8 0 Отговор
    Този дедко е като Учителницата - кмет, тя известна с ремонта на ремонта на ремонта на ремоните. А дядката, заповед ба заповедта, на заповедите и така до безкрай!