26 Май, 2020 06:33 2 028 8

Над 3 млн. лв. загуби за градския транспорт във Варна

  • варна-
  • градски транспорт

Въпреки финансовите затруднения, общинският превозвач не е пред фалит, а цената на билета остава 1 лев

Над 3 млн. лв. загуби за градския транспорт във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Над 3 милиона лева са загубите на градския транспорт във Варна по време на извънредното положение. Това се дължи на драстично намалелия брой пътници през март и април, когато хората бяха призовани да останат вкъщи заради коронавируса. Въпреки финансовите затруднения, общинският превозвач не е пред фалит, а цената на билета остава 1 лев.

Заради кризата с коронавируса е направена оптимизация на разходите в градския транспорт. От дружеството се надяват до края на май да влязат в нормален ритъм.

Инж. Злати Златев, изпълнителен директор на „Градски Транспорт” - Варна: Засега започна леко да се вдига оборотът. Времето предполагам и то оказва влияние, разхлабването на мерките, също.

Въпреки кризата с COVID-19, съкратени в градския транспорт няма. Заради финансовите загуби, дружеството не може да осигури тестване на служителите си за COVID-19.

Инж. Злати Златев, изпълнителен директор на „Градски Транспорт” - Варна: Това могат да го направят от общината... Смятам, че е редно, защото нашите водачи и най-вече кондукторите са на първа линия, както лекарите.

Галя Христова от 8 години продава билетчета в автобусите и досега не е работила в условията на пандемия. Споделя, че отказва да таксува пътници, които нямат предпазни маски.

Галя Христова, кондуктор: И на следващата спирка, след като не бъдат таксувани, те задължително слизат.

След всеки курс се дезинфекцират дръжките, вратите и седалките в автобусите. За да се гарантира здравето на пътници, във всеки автобус е поставен дезинфектант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    5 5 Отговор
    В кой век живеем, има устройства за таксуване, работят кешлесс с всяка кредитна или дебитна карта, електронни портфейли, смарт устройства с NFC + QR кодове, просто се пише едно приложение и кондукторите стават излишни.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 В същото време

    2 1 Отговор
    Целият център е нацвъкан с табели паркирането забранено, противоречащи на маркировката, а репатраците не вдигат коли затрудняващи движението по натоварените артерии, а в междублоковите пространства...
  • 3 Те инсталираха устройства

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Йозеф":

    Малоумниците цяла година не се научиха да ги ползват
  • 4 Шекспир

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Йозеф":

    Устройства има и по спирките(отдавна работят) и в автобусите но индиана Джоунс ги мисли за кафемашини
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.