23 Май, 2020 08:11, обновена 23 Май, 2020 08:24 4 011 42

COVID-19 в България: 36 заразени за последното денонощие, 1 жертва

  • национален оперативен щаб-
  • коронавирус-
  • covid-19

Общият брой на заразените у нас става 2408 души, излекувани са 808 от тях

COVID-19 в България: 36 заразени за последното денонощие, 1 жертва - 1
Снимка: БГНЕС

За последното денонощие в България за коронавирус инфекция са изследвани 1605 души. Новите случаи на COVID-19 са 36, потвърдени чрез PCR проби. Така общият брой на заразените у нас става 2408 души.

11 от новоустановените заразени са хоспитализирани. Общо 15 от новозаразените са открити в София, 8 са случаите в област Ямбол, в Благоевград - 3, в Ловеч - 2, в Пазаржик - 2, а по 1 във Враца, Велико Търново, Габрово, Плевен, Сливен и Хасково. Един от новите случаи е на дете - в град Кнежа.

Броят на заразените медицински служители е 10,5% от целия брой 2408 инфектирани с коронавирус.

За последното денонощие са излекувани 39 души, с което общият им брой нараства до 808.

Регистриран е един смъртен случай - на 74-годишна жена в столичната болница "Света Ана". Тя е била с хронично-обструктивна белодробна болест и исхемична болест на сърцето. Общият брой на загиналите с коронавирус у нас е 126 души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    22 16 Отговор
    О нееее,прекалено много са.Затваряйте ни пак.Ще пламнем ,то толкова много огнища.Цели 8 са в Ямбол,докога бе ....

    Коментиран от #37, #38

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дон Чико

    38 11 Отговор
    Добре, може ли някой там професор, доцент, генерал и не знам какъв си да обясни, защо и със и без мерки е все тая? Защо беше всичко това?

    Коментиран от #6, #21

  • 4 fakti

    16 2 Отговор
    Може и по-бързо да ни информирате хихи
  • 5 Българин

    40 15 Отговор
    При строги мерки /най строгите в Европа/ КППта, вечерни часове и маски по улиците при 1000 теста имахме над 60 заразени на ден, сега при почти никакви мерки при 1600 теста не можем и 40 да минем, ако напълно махнем мерките ще имаме по десетина на ден. Съд и затвор за лъжеца Мутафчийски!

    Коментиран от #8

  • 6 Ген Минетчийски

    31 10 Отговор

    До коментар #3 от "Дон Чико":

    Заплатата ми беше само 30 бона на месец затова реших да взема още някой лев от щаба, мислих и президент на ставам ама много се ос....х
  • 7 Ген Майтапчийски

    22 9 Отговор
    Мрем яко, пика иде, вярвайте ми
  • 8 Миризлив пор

    19 17 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Защо си мислиш че тук са били най-строгите мерки? На много места имаше полицейски час и пълна карантина с по 2 излизания на седмица и то като ти разрешат. Просто поради топлото време грипа се самоограничава, и имунната система се заздравява не е като през зимата.

    Коментиран от #11, #22

  • 9 Истината

    23 10 Отговор
    Барселонския и измисления щаб толкова ли са прости, че не разбраха, че брифингите им предизвикват само смях и подигравки. Време е шоуто им да спре, а заразените да ги съобщават само във вечерните новини по Домус/Бойко/Пеевски ТВ.

    Коментиран от #18

  • 10 Иван

    24 7 Отговор
    Бойко се оказа прав.Ада дойде ,но е икономически и верно ще ни съсипе.Важното е джипката да обикаля България и ви говоря глупости,а вие вярвайте..
  • 11 Българин

    16 12 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Пишеш пълни глупости, само в България маските на открито бяха задължителни, в цяла Европа, включително Италия и Испания беше разрешено спортуването, в Германия и Южна Испания парковете никога не са били затваряни, това че теб те е било страх да излизаш е друг въпрос, полицейски часове имаше само в България и Сърбия, а сега България е единствената с останали вечерни часове в някои градове

    Коментиран от #35

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Васил

    12 12 Отговор
    Като отворят училищата и детските градини ще има скок подскок карантината ни чука на вратата.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Реалист

    20 9 Отговор
    Най-голямата грешка беше 45-те дни дом.арест и забраната за спортуване на открито.
    Спорта е здраве и това здраве ни беше отнето.

    Коментиран от #24

  • 16 Нямам търпение

    4 17 Отговор
    Да се ваксинирам. Така ще бъда излекуван. Все пак ваксината ще излекува много хора по света. Така ще се върнем в нормалният начин на живот. Откриха ли ваксина против КОВИД 19?

    Коментиран от #27, #33, #34

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тиберий

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Понякога се чудя какви грехове имаме та сме наказани с тези управляващи
  • 19 6423

    7 6 Отговор
    Искаме си Бай Шиле, Жинирал Годжи и мууууцент Локумчев.

    Доцент Димов е прекалено интелигентен за да представлява тези три креатури на Бокото, или т. наречения "ЩАБ" НОЩ.
  • 20 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    11 5 Отговор
    Доц. Мангъров и много други го казаха: Всичко е пунта-мара по банкянски - ако днес направят примерно 500 теста, ще открият примерно 30 заразени, ако обаче направят 5000 теста, ще се окажат 300 заразените. Въпрос на желание, какво искат да "открият"...

    Коментиран от #23, #26

  • 21 Професор

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дон Чико":

    Никакъв нов вирус няма ! Стария го напудрихме, облякохме в нови дрешки и го ПРОДАВАМЕ ЯКО. Съдбата на раята...я знаете. Прост народ = слаба държава
  • 22 Ха ха

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Я кажи,освен в Китай,къде са били по строго мерките отколкото у нас?Къде са тези 2 излизания на седмица?В Мадрид съм и никога нищо такова.Платени сеячи на паника сте вие.Нищо повече.
  • 23 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Тестовете са фалшиви. Доказа го Президентът на Танзания ! Доказват го резултатите в Швеция, Беларус, Унгария, Виетнам ......
  • 24 Съгласен

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    За всички последващи заболявания ,поради неспортуването ,сега трябва да искаме обяснение от Нощните гърнета,пардон генерали .
  • 25 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    9 6 Отговор
    СМЪРТНОСТТА ОТ ГРИП ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА НИЗКА. За тази година смъртността е със средно 500 човека по-малко месечно !!!!! УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА БЕШЕ СВЕТКАВИЧНО !!!!! Като никога преди в историята на България
  • 26 гфхйк

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Да, за жалост тук е прав. Правят малко тестове, много от заразените остават неоткрити и продължават да заразяват и други хора. Мангъра си пада социопат, той потрива ръце и иска хората да се изпозаразят, и кой оцелее - оцелее, кой умре - умре. К'во толкоз?... И си постигна целта - успя да убеди тиквата да я карат през просото. Сега проблемът е следният: Цялото ми семейство сме в т.нар. рискови групи - по различни причини. Е, аз не искам да се заразявам, не искам да заразявам близките си, да боледуваме или, недай си боже, да умираме от задушаване, изгаряйки във висока температура... И при това неглижиране от страна на държавата на опасностите, които крие вирусът за узязвимите, какво ни остава? ОчевАдно е, че проблемът си остава наш, нито държавата, нито тиквата, нито мангъра ще се трогнат... затова ние ще си се пазим и ще вземаме мерките, които считаме за правилни - за себе си. А другите... Всеки да му мисли. Нищо друго не мога да кажа, защото държавата начело с тиква, нощ, мангър, ананиев и тям подобни властимащи сволочи така решиха. Всеки да се спасява сам - както винаги в Булгаристан!

    Коментиран от #29

  • 27 Zaza

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Нямам търпение":

    Малко реална информация. Създаване, легализация и пускане на лекарства по аптеките е процес, който взима МИНИМУМ 15-25 ГОДИНИ !!!!! Откриване, изолиране на непознати вируси взима около 2 години !!! КОЙ ЩЕ ПРОВЕРИ КАКВИ СА ТЕЗИ ТЕСТОВЕ, КОИТО СЕ ПРОБУТВАТ НА ЦЯЛ СВЯТ ?????
  • 28 Лятно затишие

    1 4 Отговор
    Есента пак!
  • 29 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "гфхйк":

    СПАСЕНИЕ ПОЕДИНИЧНО ВОДИ КЪМ РОБСТВО

    Коментиран от #30, #31

  • 30 гфхйк

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Пет пари не давам кой какво мисли. В такива условия сме поставени, аз съм длъжен да мисля сега за себе си и за близките си. При това разхайтено чалга поколение, при това неспазване на елементарна дистанция и предохранителни мерки - всеки да се оправя сам!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 РУБЛЬОВ,КОГА ЩЕ ВЪРНЕТЕ ПАРТИЙНАТА

    2 2 Отговор
    СУБСИДИЯ ОТ...1,5 милиона ?
  • 33 По принцип

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Нямам търпение":

    каквато и да е ваксина можеш да си сложиш , ама акъл - никога !-))
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Минчо

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Глупости вие пишете. В Италия и Испания до магазина не ги пускаха без разрешение а за спорта да не говорим . В Гърция смс за излизане и т.н а тук по лабаво и от Бангладеш...
  • 36 Информационния

    4 1 Отговор
    " котлон" го включиха на макс,през Март.И вкараха 6 милиона в супер- стресов капан.За два месеца ту подържаха " котлона на макс,ту превключваха с една степен по ниско.Докато народа ,не започна да се усеща,че има нещо гнило,в Дания! Все повече прозира,че няма да изключат " котлона" изобщо.Защо използват" заразени" а не- позитивен? Психологически стрес- заразен е едно, позитивен - друго. Ако не беше морето с техните хотели,ресторанти,барове,дискотеки и кръчми,щяха да ни държат на къс повод.Бъдете сигурни,че в периода след 20 Септември- до Ноември,ще ни залее " нова" вълна! Ненапразно се купува още техника,маски и защитни облекла.Някой в планетарен мащаб,дърпа конците на всички правителства през СЗО.Тръмп изобщо не е глупав,за да им завърти кранчето.Чисто поредна грипна вълна,превърната в " бедствие" която счупи световната икономика. Според мен,тази" акция" е многопланова! Унищожаване на бизнеса,или където не може изцяло- неговото омаломощаване. Принуждаване на всички правителства да харчат натрупани резерви,а след това теглене на милиардни кредити.И закупуване на ваксина от всички държави,за всеки.Като ни " уплашат" още един- два пъти,ще вкарат закон за задължителна ваксина.Става въпрос за трилиони зелено.

    Коментиран от #42

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Баи

    1 1 Отговор
    Тои по график маи кара - ковида не надвишава повече от-40 заразени
    Да не са го заплашили че ще го исправят пред бьлгарски сьд , като божков ако надвиши броиката
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Информационния":

    E, трябвa вeчe дa cтe имунизирaн зa тaкивa УБИЙCТВEНИ нoвини...вce пaк Бългaритe cмe нaй-cтaрият нaрoд в Eврoпa и cмe oцeляли хилядoлeтия зaщoтo cмe пo-мъдри oт мъдрaтa змия, пo-хитри oт хитрaтa лиcицa и пo-cмeли oт лъвoвe!