Last news in Fakti

3 Юни, 2020 17:12 4 840 66

Д-р Атанас Мангъров: Няма да има втора епидемия от коронавирус наесен

  • атанас мангъров-
  • коронвирус-
  • пандемия

Брифингите на Националния оперативен щаб трябва да спрат, защото не водели до нищо добро

Няма да има втора епидемия от коронавирус наесен. Това прогнозира в Русе специалистът по инфекциозни болести доц. д-р Атанас Мангъров, който участва в медицински форум за COVID-19, съобщава БГНЕС.

Според него епидемията върви към своя край и трябва колкото се може по-бързо да се върнем към нормалния си начин на живот. Освен това доц. Мангъров смята, че брифингите на Националния оперативен щаб трябва да спрат, защото не водели до нищо добро.

По отношение на хода на заразата е категоричен, че нито един от очакваните пикове на епидемията не се е появил. Затова не смята, че през есента може да има нова вълна на зараза, тъй като хората, които са я донесли в България от чужбина, ще се върнат там.

Доц. Мангъров не очаква да се повтори епидемичната заболяемост и заради това, че подобни вируси не се задържат много дълго сред хората. Според него ще се повтори сценарият с епидемията от SARS през 2002-2003 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    10 24 Отговор
    Аз пък мн искам да има, и на есен и напролет
  • 2 Др Андрю Кауфман герой на САЩ

    32 21 Отговор
    То и първа не е имало, Мангърка. Правиха ни на маймуни, само на теб не ти стисшкаше да крякаш, ама и ти от части, да няма червен светофар.
  • 3 Косе босе

    16 41 Отговор
    Ей,шмундльо,да не забравиш да кажеш на вируса ,че каквато си СУХА СЪЧКА като мен, той да вземе да се върне ,че ШЪ ДАДЕМ ФИРА И ДВАМАТА!

    Коментиран от #13

  • 4 чиче

    48 13 Отговор
    Мангьров тьрсят се доброволци да сьбират труповете по улиците.питай шефа на щаба МУТАФА

    Коментиран от #26

  • 5 Знаещ

    10 25 Отговор
    Ще има
  • 6 радев

    43 16 Отговор
    Ами то и първа вълна нямаше!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шопо

    49 19 Отговор
    Евала ,Мангърка ! Скри им топката на Бойчето и НОЩ !!!
  • 9 Ще има ,ще

    35 10 Отговор
    Има Мангъров! Още в края на Септември ще има! Да свърши отпускарския сезон.Селфи зомбитата да похарчат стотаци на морето за 2-3 дни.На тълпи и регулярно.След това през Октомври,ще се развихри с пълна сила! Търси отговор в предварителните мерки,вкарани в закон.За задължителна изолация при " заразен" за клъстери и задължително тестване на лица в определена възраст и тяхното " изолиране". Тези десет и кусур милиарда евро- над двадесет милиарда български,нали трябва да се усвоят във епична борба със това зло! Ще има маски,костюми,респиратори,лекари на всякакви линии- предни,странични! Между другото,никой не спомена до момента,колко струва клиничната пътека,през която лекуват .Предполагам хилядарки- няколко.Ще има и нови " закъсали" милионери със милионни помощи,и зимни хотелиери със грантове за милиони.От всичко ще има!

    Коментиран от #21

  • 10 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    43 11 Отговор
    Не може да има втора , след като НЯМАШЕ ПЪРВА .
  • 11 МАНГЪРОВ-ОПИТНОТО МИШЛЕ НА БСП

    12 36 Отговор
    ДРУГАРЮ ТЕОРЕТИК.....СЕГА ВЕЧЕ ВСИЧКИ СА ЕКСПЕРТИ ПО КОВИТО. ЗНАЕМ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ.......
  • 12 Заю Баю

    28 9 Отговор
    Тука е прав Мангъра. Няма да има втора вълна защото ще си продължи още първата. Тя не е спирала. Средно по около 20 души дневно новозаразени. Както виждате тоя вирус не е като обикновения грипен вирус който изчезва с идването на лятото. Короната си действа и зиме и лете също като автомат Калашников. Още едно доказателство, че е създаден като биологично оръжие.

    Коментиран от #41

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сатаната

    30 11 Отговор
    И първа нямаше, беше само в тиквените кратуни.

    Коментиран от #65

  • 15 ОТКАЧАЛНИК

    26 13 Отговор
    ПРАВ СИ ОБИКНОВЕН ГРИП ВСИЧКО Е ЗА ПАРИЧКИ САМО ТИ КАЗВАШЕ ИСТИНАТА

    Коментиран от #22

  • 16 Госあ

    13 26 Отговор
    Не свърши ли цирка с тоя "експерт" ? Абе как си представяте, цяла Европа в карантина и само ние "като Швеция" ? На нашето здравеопазване и дисциплина примерно 10 000 жертви? И за какво? Да може някой да печели от ресторанта си.

    Коментиран от #20

  • 17 ърли

    12 19 Отговор
    тоз ще речеш че е единственият вирусолог на планетата
    понеже нямаше вирус затова в европа се приема план за 1трилион евро
    аз числата ли да гледам или да го слушам тоя набеден доктор..ако на овчото стадо бяха казали март месец всичко е наред живейте си както искате дали щяха да пазят мерки..не 2 месеца им трябваше да пазят дисциплина ореваха орталъка..представете си че стане война и ни предстоят 4-5 години глад и мизерия..
  • 18 баба люга

    31 8 Отговор
    Ето го нашия човек!
    Тук възниква един много важен въпрос, и той е: ще се потърси ли оттоворност за съсипана икономика и второ, на лъжците ще се потърси ли съдебна отговорност?
  • 19 ПЕНКО

    2 12 Отговор
    НЯМАХМЕ ЛИ СИ ВЕЧЕ ЕДИН - МАНГЪРОВ .МАНГ АЛОВ И МАН ГА САРОВ В МЕДИЦИНАТА-- - ДОБЪР СЪРДЕЧЕН ХИРУРГ-ДОЙЧЕ ШВАЙНЕ ШВАБЕН ?????
  • 20 Биоробот

    12 23 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Най-после един разумен човек. Те отвориха ресторанти, хотели, фитнеси и стадиони. Сега гледай как бързо ще ги затворят и тоя път за дълго време, а някои и за постоянно. Щото са много алчни. Но като скочи броя на заразените над 100 на ден, а това ще стане защото всички се разпуснаха. Гледам ги как се бутат един в друг по пазари и магазини без маски. Очаквам генерала да се окаже прав - ще има яко измиране от алчност и глупост.
  • 21 Мангъров да се скрие

    12 23 Отговор

    До коментар #9 от "Ще има ,ще":

    Мангъров може да благодари на БЦЖ ваксината и на що годе адекватните и навременни мерки. Иначе сега трябваше да се извинява като главния епидемиолог на Швеция. Не че опасността е отминала напълно.А милиардите не са предназначени за наливане в болниците, а за съживяване на икономиката. А дали наистина ще се получат и как ще се харчат е друг въпрос. Няма клинична пътека доколкото ми е известно. А лекуват и здравнонеусигурени. Поне 70% от тези в Сливен и Ямбол са най-вероятно такива. Болниците нямат интерес от пациенти с covid-19.Спъва се работата на другите отделения, планови операции и т. н.И се повишава рискът от клъстъри след лекари и пациенти. Дано да не стане по-зле и у нас наистина след туристическия сезон.
  • 22 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    12 19 Отговор

    До коментар #15 от "ОТКАЧАЛНИК":

    А ЩО ПУТИН ДЪРЖИ РУСИЯ В ЯКА КАРАНТИНА ВЕЧЕ ТРЕТИ МЕСЕЦ....И ТОВА ЛИ Е ОБИКНОВЕН ГРИП.....ДРУГАРИ

    Коментиран от #23

  • 23 Гост

    13 8 Отговор

    До коментар #22 от "БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП":

    Държи ги в карантина щото така са му наредили началниците.... Един обикновен грип, като всички останали! Имам познат, който почина преди 10-на години от вирусен менингит, причинен от грип. Нямаше щабове и паникьори да го съобщават по телевизора, Бог да го прости човека....

    Коментиран от #24

  • 24 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    ЧЕ КОЙ Е НАЧАЛНИК НА ПУТИН.......ИНТЕРЕСНО ДА РАЗБЕРЕМ...
  • 25 Н . О . Щ...а

    13 2 Отговор
    и тъмнината ще се вдигне, дано стадото прогледне.... стига беееее.....
  • 26 Доброволците

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "чиче":

    ще имат правото да събират скъпоценности и вещи от труповете....със закон.
  • 27 Мнение

    18 11 Отговор
    Това е човека, всиччките му прогнози се сбъднаха, защото са направени на научна и експертна основа, а не на политическа. Редно е Мутафчийски да излезе и да се извини на хората и на доцента, а за кризата ще отговарят тези които я създадоха.

    Коментиран от #62

  • 28 Жужи

    19 7 Отговор
    Слугите на менте генерал БиБитко продължават да обработват хората, добре, че все по-малко се хващат, че ще има вълни. Оказа се и се доказа, че Ковид не е вирус с бактерия. Но БиБитко иска да мачка все повече българите и да въвежда ограничения, за да продължава да краде и стои на власт! Първо ще открадне милиарди от тези пари които ще получим от ЕС, второ ще гледа да отложи изборите. Не че няма да ги купи и тези, но ще трябва да плаща от откраднатото. Ето защо ще плати на тези чичковци от НОЩ да увеличават "заболелите" и намаляват "излекуваните". Как са излекувани като няма лекарство още? Скриха, че с Парацетамол и Аспирин става това!! Италианските учени го установиха. И за да мъчи българите налага да се носят маски, да не мислят за откраднатите от него милиярди и хилядите дайавери и гнусотии! Нали щеше да има купчини от трупове, пълни морги и какво ли не? Къде са? Защо не се изкара на показ заповедта на Министъра на здравеопазването в която се заповядва, всеки починал да се пише, че е от вируса. НацТакова унижение и подигравки нашия народ никога не е бил подлаган!!

    Коментиран от #30, #40, #63, #66

  • 29 3333

    12 8 Отговор
    Напоследък Бойко изълнява препоръките на Мангъров, въпреки че са скарани, явно и той е разбрал кой е експерта.

    Коментиран от #32, #34

  • 30 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    7 10 Отговор

    До коментар #28 от "Жужи":

    АМИ ЩО НЕ ГО КАЖЕШ ТОВА НА КИТАЙЦИТЕ,РУСНАЦИТЕ,ИСПАНЦИ,ИТАЛИАНЦИ...ГЕРМАНЦИТЕ....АМА ИДИ ИМ ГО КАЖИ....ЛИЧНО
  • 31 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    8 9 Отговор
    МИНАХМЕ ЛЕКО ПРЕЗ КАРАНТИНАТА...ЩОТО СЛУШКАХМЕ..ЩАБА...
    СЕГА ВЕЧЕ ВСИЧКИ СМЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ...КОВИТО...СЕГА Е ЛЕСНО..НАЛИ
  • 32 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    8 7 Отговор

    До коментар #29 от "3333":

    МАНГЪРОВ НЕ ПРЕПОРЪЧВА...ТОЙ САМО...КОМЕНТИРА...И ЛЕЕ ТЕОРЕТИЧНИ ПОСТАНОВКИ....

    Коментиран от #39

  • 33 Нисанов

    13 3 Отговор
    Това е човека който казваше истината но Вожда Винету не искаше ибда чуе, дори го обиди! Всички знаем, той може толкова колкото знае. С една книга и ти до половината толкова. Защо създаде НОЩ от тези изкукало дъртаци? За да лъжат и плашат хората, като онова плешиво докторче, което се кефеше на военната си униформа. И то лъжеше и плашеше с трупове на купове и пълни морги. Къде са? Няма ги и няма да ги има. Целта бяха 13.4 милиярда които ЕС ше даде на България за покриване на загубите. Колко мислите ще получат тези които загубиха работа и бизнес? Нищо но от сърце. Великана Спасител ще прибере както винаги 30%, толкива ше върне на благодетелите, а с останалите 40% какво остане! Втора вълна нвма да има ако Вожда не я измисли, за да отложи изборите. Той отново ще ги купи но по-добре е да ги отложи за да не плаща. Така ще събере много пари, основно от ЕС и след това благородно ще разреши изборите. Няма такава държава с толкова честен и обичан премиер!!!

    Коментиран от #35, #37

  • 34 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "3333":

    АЗ СЕ ЧУДЯ ЩО ПУТИН И ТРЪМП ИСКАХА ОТ БАЦЕТО ДА ИМ ОСИГУРИ МАНГЪРОВ, ТА РУСНАЦИ И АМЕРИКАНЦИ ДА ПРЕБОРЯТ...КОВИТО

    Коментиран от #38

  • 35 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    6 5 Отговор

    До коментар #33 от "Нисанов":

    ЩО ИСТИНАТА НА МАНГЪРОВ НЕ Я ПРИЛОЖИХА В КИТАЙ,РУСИЯ,САЩ,...ЕС. ...И ПОЦЕЛИЯ СВЯТ.......ЗАТВОРИХА ЦЕЛИ КОМТИНЕНТИ....ЩО ЛИ
  • 36 Мнение

    13 5 Отговор
    Все още има надежда, щом има хора като доцент Мангъров да устояват до край истината. По интересното е коя е тази сила която накара почти всичките медии и правителства по света да насаждат страх и да изкарат един обикновен грипен вирус като световна пандемия и много смъртоностна болест. Ако са големите фармацевтични компани, това означава, че в бъдеще могат правят каквото си поискат. Опасността е още по-голяма, защото ще излязат от тази криза с милиарди печалби.
  • 37 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    0 9 Отговор

    До коментар #33 от "Нисанов":

    ЩО ЗАГУБИЛИТЕ ИЗБОРИТЕ ВИНАГИ СЕ ОПРАВДАВАТ ЧЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ СА КУПИЛИ ИЗБОРИТЕ.....ТО БИВА БИВА..АМА ДЕСЕТ ГОДИНИ ДА ...ГУБИШ....

    А БЕ ТЕ БСП СА НА АПАРАТНО ДИШАНЕ...КАМО ЛИ ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ
  • 38 3333

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП":

    Щом задаваш такива въпроси, значи още не си разбрал истината за корона експиримента.
  • 39 3333

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП":

    Как не препоръчва? Дори в днешната статия казва да се връщаме по-бързо към нормалното си ежедневие. Колко пъти предложи да се правят по-вече тестове да се види реалното състояние, пък тогава да се вземат адекватни мерки и куп други неща.

    Коментиран от #44, #47

  • 40 Спри се бе

    5 8 Отговор

    До коментар #28 от "Жужи":

    Бактерия има в главата ти. Тази на глупостта. И е заразна. Ако се лекуваше с аспирин и парацетамол от италиански учени нямаше да продължават да измират в Италия.Маски да не се носиха само у нас.На много места по света ги носят и на открито още. Главният епидемиолог на Швеция се извини, че не са въвели по-строги мерки и имат 450 на 1000000 население смъртност и хиляди умрели. У нас са 146 души и постоянно надписвали. Сякаш милиардите от ЕС ги раздават според броя трупове. Скрий се някъде и не се излагай повече.

    Коментиран от #42

  • 41 стига бе

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Заю Баю":

    Нормално - докато не го изкарат всички ще има тук таме огнища. После - ще остане в историята.
  • 42 очуден

    9 3 Отговор

    До коментар #40 от "Спри се бе":

    Зомбираните са доста. Сигурно вече са ви сложили чипа без да разберете ха ха.

    Коментиран от #55

  • 43 Гост

    10 1 Отговор
    Кой каквото да ви говори знайте, че става въпрос за пари, в случая за много пари. Всяка година умират много по-вече хора от рак автомобилни катастрофи и други, да сте чули някой да се е загрижил за тях.

    Коментиран от #45

  • 44 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "3333":

    Я ВИЖ ИЗКАЗВАНЕТО НА ГЛАВНИЯ ВИРУСОЛОГ НА ШВЕЦИЯ......БИЛ НАПРАВИЛ ГОЛЯМА....ГРЕШКА......И КЪДЕ ПО СВЕТА ПРИЛОЖИХА МЕТОДИТЕ НА ДРУГАРЯ....МАНГЪРОВ
  • 45 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    АМИ АКО ЗАГИНАЛИТЕ ОТ КАТАСТРОФИ СЕ ЗАРАЗЯВАХА ПО КАПКОВО-ВЪЗДУШЕН ПЪТ...ЩЕХМЕ ДА СЛАЗЕМ ОТ КОЛИТЕ

    Коментиран от #49

  • 46 Бате бате

    2 3 Отговор
    Къф вирус бе бате, много сме си добре, мента, мастика, ледено пиринско, кебапчета на скарата, чалга на шес, един път в седмицата в къщи идва масажиска-адреналинка, беенвето в топлото време пали на кибрит, много сме си добре, хамериканците ше се изтепая
  • 47 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "3333":

    И ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ МИЛИОНИ НАДЕЖДНО ДОКАЗАНИ ТЕСТОВЕ....

    Коментиран от #48

  • 48 3333

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП":

    От където ги взеха Франция, Хърватия, Словения....................

    Коментиран от #57

  • 49 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #45 от "БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП":

    По капково-въздушен път се разпространяват всички грипни вируси, дори някой са по-смъртоностни от короната, защо не изпаднахме в истерия при свински грип, САРС, марс ?

    Коментиран от #58

  • 50 ърли

    5 5 Отговор
    в медицината теорийте се градят на базата на опита
    предлагам ако така нареченият доцент може да докаже днешната си теория по научен път да му дадем нобелова награда..заболяването е ново няма лекарства за него няма и ваксина..излиза че милионен медицински персонал в момента си губи времето защото всичко е приключило..но той мангъров знае..няма начин..господина в момента споделя лично мнение което по една случайност е удобно на много хора..ето това се случва..нищо чудно да е политически и финансово мотивиран за което

    Коментиран от #51

  • 51 Гатанка

    4 4 Отговор

    До коментар #50 от "ърли":

    Няма лекарство, няма ваксина, не се умира от него що е то? Отговор обикновенна настинка. С лекарство и без лекарство лечението е 7 дена.
  • 52 ърли

    4 3 Отговор
    в биологията използват малко по сложни термини..вируса трябва да се изучи детайлно щото като вземе да мутира догодина може и да докара 50-60 процента смъртност
    тоз мангъра не беше ли казал че всички ще го изкараме тоя вирус ??
    една от грешните му теории
  • 53 123

    7 4 Отговор
    скрийте го този провокатор----само празни приказки от него,щаба спаси държавата.
  • 54 фффф

    8 4 Отговор
    Този е голям трол. Само си приписва заслуги. Добре, че не се довериха на тази суха пръчка, че трябваше да го линчуваме сега.
  • 55 империалист

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "очуден":

    .......страхливи, а не зомбирани.
  • 56 Страничен

    0 0 Отговор
    Абе няма няма, ама не се знае какво са решили!
  • 57 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "3333":

    ЗАТОВА СА ТЕСТВАЛИ ОКОЛО 10 ПРОЦЕНТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО
  • 58 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    ЩОТО ЗА КОВИТО НЯМС ВАКСИНА И ЛЕКАРСТВО......
  • 59 МАНГЪРОВ-ОПИТНОТО МИШЛЕ НА БСП

    4 3 Отговор
    МАНГЪРОВ, ТЪРСИ ТЕ ВИРУСОЛОГА НА ШВЕЦИЯ.......ДА ТИ КАЖЕ ЧЕ Е СБЪРКАЛ И НА СЪВЕСТТА МУ ТЕЖАТ...5000 ТРУПА....МАНГИЗОВ...ДОБРЕ ЧР БАЦЕТО НЕ ТЕ ПОСЛУША.....

    Коментиран от #60

  • 60 3333

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "МАНГЪРОВ-ОПИТНОТО МИШЛЕ НА БСП":

    Напротив, добре че започна да го слуша, иначе щеше да си има проблеми като в Америка.
  • 61 Ххх

    2 1 Отговор
    Този алчен и противен тип за пари е готов всичко да направи. Сигурно иска мястото на Мутафчийски с помощта на БСП, АБВ и т.н.
    Няма да забравя как скриха информацията за Чернобил. Така работят и ТОЗИ "специалист" е техният човек. Ужас. Благодаря на щаба.
  • 62 Цитат

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мнение":

    "...не смята, че през есента може да има нова вълна на зараза, тъй като хората, които са я донесли в България от чужбина, ще се върнат там.". Това е "научнообоснованото" му, неполитическо мнение. Базирано е на научни статии. Абе, Мангъров, а тези, които ще си прекарат почивката в чужбина, те къде ще се върнат? И въобще, някой може ли да ми покаже 1-2 негови изказвания, базирани на научни изследвания? Аз поне досега не попаднах на такова.
  • 63 Цитат

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Жужи":

    "Оказа се и се доказа, че Ковид не е вирус с бактерия." Кога и къде се оказа и доказа? Посочете си източниците. Единственото в тая насока, до което попаднах в момента, е едно нескопосано съобщение, предавано през социалните мрежи. И пак без да се посочат източниците.
  • 64 възпитаник

    0 0 Отговор
    учителите много искат да има да си стоят в къщи да си вземат големите заплати,представителното облекло и три месеца отпуск на малдивите
  • 65 Мъка

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сатаната":

    Еле па в твойта.
  • 66 Мъка

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Жужи":

    Жужи, така както си жужиш, ще е най добре да вземеш да си метнеш едно въже на някое високо дърво. Много мъка съм виждал, ама такава като твоята не бях. Направо без думи. Пълна трагедия!!!