Last news in Fakti

7 Юни, 2020 08:07 5 660 54

Нови 43 българи с COVID-19 за 24 часа

  • covid-19-
  • коронавирус-
  • българия

Общият брой на излекуваните е 1545

Нови 43 българи с COVID-19 за 24 часа - 1
Снимка: Архив

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат по данни на Националната информационна система. Разпределението по области е, както следва: Пазарджик - 21; Перник - 1; Разград - 2; Сливен - 10; Смолян - 1; София област - 1; София - 4; Шумен - 2; Ямбол - 1.

Потвърдените към момента случаи на новия коронавирус в България са 2711. От тях активни са 1006. Общият брой на излекуваните лица е 1545, 17 от които са регистрирани през последните 24 часа.

С доказан COVID-19, в лечебни заведения за болнична помощ се намират 155 пациенти, като 12 от тях са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че към момента, у нас, коронавирусна инфекция е констатирана при 294 лица-медицински служители. За изминалото денонощие са установени 6 нови случая, 2 от които при лекари, 1 - при медицинска сестра, 1 - при санитар и 2 - при друг медицински персонал.

През последното денонощие няма починали лица, при които е бил потвърден COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoV TV

    47 19 Отговор
    Не виждам да са намалели, да не стане като в Македония?! :\

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 Хубаво

    60 3 Отговор
    Ама пиши поне български граждани! Жителите на катуна не са българи!
  • 3 SARS

    43 5 Отговор

    До коментар #1 от "CoV TV":

    Боко обеща като станат 100 да върне извънредното положение! :)

    Коментиран от #25

  • 4 Миризлив пор

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "CoV TV":

    Пазарджик и Сливен са ти 30 човека. Там си има огнища от болниците и са локализирани. Във смисъл няма "нови неизвестно от къде".
  • 5 Бойко

    42 2 Отговор
    Алкохолът убива нервните клетки. Аз затова пия да ми останат само спокойните!
  • 6 Корона вирус. 👑👑👑

    17 57 Отговор

    До коментар #1 от "CoV TV":

    Разбира се, че ще стане като в Македония вирусът ще се завърне с нова сила и до края на юни ще почне втората вълна която ще продължи до октомври а после идва и третата вълна след ноември тя ще е най фатална защото до тогава вирусът ще е мутирал и ще поразява и млади и стари без да имат някакви придружаващи заболявания по нова година ще е страшно тогава наистина ще влязат в действие чувалите за трупове.

    Коментиран от #8, #26

  • 7 5424

    31 7 Отговор
    най бързо ще ни убие вируса БЕЗРАБОТИЦА
  • 8 Jery

    35 14 Отговор

    До коментар #6 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Лоша вест..
    Дано това не е втората вълна на заразата в България!
    В световен мащаб, пандемията се разраства за жалост!
    Бъдете здрави..🍀

    Коментиран от #13

  • 9 Гробар съм

    34 5 Отговор
    Остави си вратичка Боко, ако се вдигнат хората да ги затвори... Ако ни затворят втори път ще е заради Божков...
  • 10 От "Факултета"

    23 12 Отговор
    В разгара на така наречената пандемия във "Факултета" емисари предлагаха по 350лв. на човек, да го пишат болен от covid и да стои под карантина 14 дни.

    Коментиран от #17

  • 11 43 от 816

    11 9 Отговор
    Колко ще бъдат ако пробите са 1500? И сега какво правим?
  • 12 Петьо Петров

    21 5 Отговор
    Тия ни взеха на подбив.Онзи ден не знаят,че има 10 смъртни случая и изкараха медиците виновни,че не са ги информирали навреме.А как тогава worldometers имат данните,значи са били вкарани в електронният регистър,но "спасителите"ни не са си направили труда да го погледнат в бързината да се изтъпанчат в ефир.Днес се случва нещо подобно,$3-ма са с положителни проби,а в същият сайт няма нито един за България нов или смъртен случай за изминалото денонощие.Пълна пародия,явно с цел отвличане на вниманието от скандалите с огромната корупция във властта!Който не вярва може сам да види в същия сайт какви са данните!Вярвайте им на нашите "спасители"!

    Коментиран от #14

  • 13 хйкл;

    24 22 Отговор

    До коментар #8 от "Jery":

    Истинската зараза едва сега плъзва. Българинът е толкова неразбран, разхайтен и арогантен. Скоро ще стане ясно на всички истинското лице на тази епидемия. Дотук беше само разгряване. Ама иначе маските си остават само препоръчителни, пък тиквата бил направил чудо. Сега ще види той, пък и ние, едно истинско чудо.
  • 14 Петьо Петров

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Петьо Петров":

    Поправка 43 нови случая?!?
  • 15 Ха ха

    4 5 Отговор
    Дупнишкия кривоглед помак ли ги излекува?
  • 16 Затворете морските курорти

    21 16 Отговор
    Toва е нищо.... Само след един месец от струпване на хора по морските курорти в България отново масово ще пламне заразата с вируса и ще се наложи да има ново извънредно положение....!!!
  • 17 Гробар съм

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "От "Факултета"":

    Те там малко им дават значи, в един дом за стари хора по 2000 лева им били давали...
    Дано не ни арестуват само :)

    Коментиран от #19

  • 18 Булгаристан

    13 12 Отговор
    Гладни ,голи,боси,поробени,без поколение,само устите им знаят и по телефоните пишат за Македония говорят.Натиснали са ве с тояга на шията вие Коронавирус.Никъде нема коронавирус има Булгар-Боко-стан вирус
  • 19 От "Факултета"

    11 13 Отговор

    До коментар #17 от "Гробар съм":

    По 2000 дават за починал, който да го пишат от covid. Да, така е.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Behemoth

    8 1 Отговор
    Ми нормално е ,липсва дистанция....за хора които толкова много се мразят един друг е непонятно защо стоят толкова близо един до друг...предполагам споделят с тия около тях каква г.ад м.ръс.на е оня дето минава ей там .... хахахххххх..

    Коментиран от #33

  • 23 САМО ГЕРБ

    12 4 Отговор
    Севда, пиарката на Борисов - горда собственичка на вила в Бистрица за 1 млн. лв.

    Коментиран от #36

  • 24 горно нанадолнище

    13 18 Отговор
    А мангъра се е скрил в миша дупка да не го пипне короната. Дори по медиите спря да се изявява. Той внуши пъкления си план на ***, (знаете кой), че ако го нарека както си трябва, пак ще ми изтрият коментара и сега потрива доволно ръце. Смятайте, че епитетите следват неписани!............
  • 25 ама не каза от колко проби

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "SARS":

    едно е при 800 да са 40, друго е при 1800 да са толкова
  • 26 Гост 0

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Болен си, но не от коронавирус, а от простотия

    Коментиран от #46, #47

  • 27 хайко

    11 12 Отговор
    Бойко избърза да обявява, че бил направил чудо. Чудото едва сега започва! Провинциалните болници нямат нито оборудване, нито опит да се справят с тази зараза, Мутафчийски да не се окаже прав за якото измиране...

    Коментиран от #28, #31

  • 28 хУоко

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "хайко":

    Жалко, че ще останете без парички, защото вие от това се прехранвате, лешояди, но всичко свърши, иска ви се ама НЯМА!
  • 29 мисирките атакуват

    5 1 Отговор
    фейк новини
  • 30 Абе...

    5 2 Отговор
    Да не би да ги дублират тези данни на сайта? Вече се видя, че ставали грешки, така казаха на брифинга. Първо лабораториите качвали брой положителни тестове, после болниците и те правили същото, особено ако пац се хоспитализира. Ако пациентът е изследван в лабораторията, а после е хоспитализиран, от двете места ли се отчитат бройките? Ами РЗИ? При тях също постъпва информация, ако и те качват данни за същия пациент, ето ти от три страни грешка в статистиката! Много, много на онлайн платформа, дето всеки може да вкара всичко не вярвам. А като се има предвид какъв хаос е при нас по принцип с всичко,.... Всеки да си има едно на ум.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Чакам с нетърпение

    1 2 Отговор
    шоуто да започне.
  • 33 Вуйо

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Behemoth":

    Влез в хранителните вериги,блъсканица,бутаница,всеки бърза, едни вървят напред,насреща им други вървят назад ,дъртаци по всяко време ,само не и от 8:30 до 10:30.....
  • 34 Ема

    9 5 Отговор
    Вярно, Мангъров не се е появявал отдавна, но пък стана, както му се харесваше. Макар и да се изживява като супер оригинален експерт, теорията за стадния имунитет я създадоха учени от Европа. Той само повтаря до безкрай една доказано вредна теза. А иначе е просто фигура от шахматна игра, която се разиграва от един играч.
  • 35 Грипни епидемии

    3 1 Отговор
    Между другото, вчера някой беше направил сравнение с Испанския/Азиатския/Хонгконгския грип. Интересно е да се отбележи, че и трите са предизвикани от сродни варианти на грипния вирус (Influenza). Теорията за по-лекото протичане на Хонгконгския грип (като жертвите са пак от порядъка 1 млн.-2 млн.) е, че по време на Азиатския грип (10-11 г. по-рано), много хора са изградили антитела.
  • 36 Брокер

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "САМО ГЕРБ":

    Само че не е за 1млн. лева, а euro.
  • 37 Грипни епидемии

    6 0 Отговор
    И, понеже често се посочва доводът, че е опасен най-вече за хора със "съпътстващи заболявания" (с което се съгласявам), би било интересно да се направи съпоставка (в световен мащаб, и в частност за България) между дела на "абсолютно здравите" и тези, които имат някое от рисковите заболявания. Друг е въпросът и колко от тях знаят, че ги имат (тъй като не са се изследвали, било поради начален стадий с не толкова силно изявени симптоми или по други причини).
  • 38 Въпрос

    4 5 Отговор
    Интересно защо в нито една друга държава няма Щабове от генерали, макар и с подарени пагони, които да се борят с гадната корона и с вълните от ярост?
    Как мислите?
  • 39 Васил

    5 0 Отговор
    Къде са спецовете дето разхлабиха мерките я да се покажат как ни обясняваха че отшумява по скоро набира скорост.
  • 40 Ема

    2 1 Отговор
    Май всичко при нас е прекомерно: всичко затваряме изведнъж и след това всичко отваряме веднага, макар и да има обявена в същото време епидемична обстановка. Но така или иначе, много хора работят в хотели, заведения и магазини. Те трябва да продължат да работят и живеят, нали? Въпросът опира до баланса, а балансът е в основата на живота.
  • 41 Грипни епидемии

    2 1 Отговор
    Това с разхлабването на мерките, според мен, е с друга цел. В момента, в който понамаляха случаите, трябваше да се поотпусне малко и въжето. За да могат хората малко да се поуспокоят от стреса на карантината, който може да заработи някой и друг лев и т.н. Ако/Когато има втора вълна, би било по-лесно и по-логично пак да се стегнат мерките. Но би било невъзможно, ако досега беше карантина. Хората щяха да озвереят. И в случай на истинска нужда от повторна карантина, никой не би я спазвал.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Русенец

    3 0 Отговор
    При 1006 активно болни само 155 са в болница. Останалите 851 заразени са на домашно лечение срещу честна пионерска, че няма да излизат навън. Ама сме взели всички предпазни мерки и се справяме страхотно.

    Коментиран от #51

  • 44 Гост

    8 0 Отговор
    Разхлабването на мерките е с чиста икономическа цел. Колко според вас щяхме да издържим така? Сега всичко зависи от съвестните хора да не плъзне яко заразата! Друг проблем е туристите по черноморието. За заведенията ами отидох два три пъти видяхме как се спазват мерките ...... Дал ще има карантина? Правилният въпрос е кога не дали. Ясно е , че вирусът няма да изчезне сам поне година ( дано мутира и отслабне) А на тия дето викат вирус няма ще кажа мои роднини го изкараха в Испания и казаха , че няма нищо общо с грипът . Точните им думи бяха пазете се вирусътнв отвратително тежък. Говоря за млади хора на по 30 години мъж и жена и дете на 8. И да и тримата бяха заразени

    Коментиран от #45

  • 45 Грипни епидемии

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    Много добре го каза.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Корона вирус. 👑👑👑

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост 0":

    Болни от простотия са такива като теб ти невиждаш ли какво става в световен мащаб??? Това че си засегнат финансово от пандемията незначи че вирусът несъществува има време ще видиш какво ще стане до зимата пиша от този ник още от началото на пандемията от февруари месец и съм познал абсолютно всичко на 100/ .
  • 48 От този ъгъг

    1 0 Отговор
    След всички комикси по "1001 Нощ" на некой хора им требва ново Извънредно положение - не, че вече не е.
  • 49 Иван

    3 0 Отговор
    Аз имам чуството , че хората дето го удари финансово здравната криза реват най-много и разправят наляво надясно , че вирус няма .

    Коментиран от #50

  • 50 Истината

    0 4 Отговор

    До коментар #49 от "Иван":

    Не е вярно, 90% от хората вече изобщо не ги вълнува това вирусче, останаха само хипохондриците и страдащите от мизофобия. А вирус, че си има, има си както го има и грипа, но грипа е далеч по опасен и по заразен...когато заразените от короната стигнат 900 000 000 на година ми се обади:)

    Коментиран от #52, #54

  • 51 проверяват

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Русенец":

    ги редовно, но може би предлагаш друго. Да се плаща частен охранител на всеки. Ама с кви пари. Или полицаите само коронавирусни да пазят. Мисля че в Словакия ги изолираха всички леки случаи в някакви държавни санаториуми. Но бяха малко, а хората протестираха срещу лошите условия в тях. Нямам представа, но сигурно са ги храни ли безплатно и едва ли е било като в 5 звезден хотел. В Китай го правеха преди месец. Някакъв самотен пенсионер отначало от казваше да отиде в подобен център за карантиниране, но му светнаха очичките като му донесоха кльопачката. Призна, че в къщи се хранел много по лошо. А пък и ако няма кой да му пазарува в къщи щеше да умре от глад.
  • 52 Значи всички тук

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Истината":

    сме от другите 10% според теб. Иначе не е ли малоумно да четеш и пишеш по теми, които не те вълнуват.
  • 53 Измислици

    2 4 Отговор
    Смешници, хората си живеят живота навън, а вие сте се свряли в панелките и мъдрувате с клавиатурата. Излезте и се върнете в реалността.
  • 54 Професор

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Истината":

    Виж сега, както винаги, у нас не се разбират нещата. Вирус има. В началото на неговото разпространение МОЖЕ да порази доста, ако се объркат противоепидемичните мерки. Вижте euromomo dot eu за справка. НО, с времето вирусът ОТСЛАБВА сам по себе си и това довежа до НАМАЛЯВАНЕ на смъртността от него. Скоро поведението му ще е като това на сезонен грип. Това е много логично, защото ако вирусът убива реципиентите си, и той самият ще престане да съществува. Ето това не се разбира, както от вас тук, така и от генерал Му. Затова и вие, а и той, сте ПИШМАН специалисти. Вижте и прехваления сайт worldometer -- случаите на заболяване с вируса нарастват, а смъртността от него намалява. Съсредоточете се малко. Точно това се наблюдава и у нас. Какво толкова сложно има?