Last news in Fakti

7 Юни, 2020 12:26 2 540 9

Какво е общото между коронавируса и ХИВ?

  • д-р нина янчева-
  • коронавирус-
  • хив

По-бързо ще се открие лекарствен продукт срещу коронавируса, а след това ваксина

Какво е общото между коронавируса и ХИВ? - 1
Снимка: Нова ТВ

Общото между коронавируса и ХИВ е първо в конспиративните теории. И в началото на ХИВ епидемията също много се е спорило има ли го този вирус, от него ли са умирали хората или от токсичната терапия. Най-парадоксалното е спора дали COVID-19 e лабораторен или природен. За това също се е спорило при откриването на ХИВ вируса. Това каза д-р Нина Янчева от Инфекциозната болница в София, съобщи "Нова телевизия".

По думите ѝ геномът на ХИВ вируса няма нищо общо с този на COVID-19. Тя обясни, че има множество проучвания дали лекарства за ХИВ помагат при лечението на коронавирус, които дават противоречиви данни В последно време големи надежди се дават на медикамента рандесивир. „Това е нов медикамент, който във фаза на клинични изпитания, но с временно одобрение в САЩ, Канада, Япония и Тайланд, защото той показва най-оптимистични данни – скъсява  болничния престой с 30% и намалява процента на неблагоприятен изход от заболяването", поясни д-р Янчева. 

Според нея по-бързо ще се открие лекарствен продукт срещу коронавируса, а след това ваксина. По думите ѝ оптимистичният вариант това да се случи е до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    7 12 Отговор
    Фелдшерката се изказа направо като световно известен учен от сферата... 🤣🤣🤣🤣
  • 2 РЕАЛИСТ

    14 6 Отговор
    Абе, доктор Джуди Миковиц, изтъкнат американски учен го каза ясно. Смешно е да се твърди , че вируси , като Короната и Спина са се предали от животни върху човека. Тя твърди, че науката е научила и Еболата и Спина и Короната да станат смъртоносни за човека. Всичко е плод на работа в лаборатории.
  • 3 4444

    4 6 Отговор
    Надеждата ни ,че дъ Банкя мен ще хване поне едно от двете неща...
  • 4 Гей Билтс

    2 6 Отговор
    Аз💉💉💉
  • 5 Нострадамус

    0 4 Отговор
    И трите са Пунтамара.
  • 6 Баш

    4 4 Отговор
    Всеки търси под вола теле. Изкуствен е . Пипан е . От човек е направен. А най-простото и научно е е , че е природен. Нима преди 500 години когато медицината е била как да кажа .... пък за лабораторий да не говорим не е имало смъртоносни вируси , пък за бактерий да не говорим

    Коментиран от #7

  • 7 Миризлив пор

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баш":

    Преди толкова години не е имало толкова движение на хората. Предвижвали са се с коне най-бързо и човек е минавал по 30-40 километра макс и то ако е здрав. Докато се прехвърли нещо, хората в дадената област са изминали и т'ва е, сега хващаш самолета и след 12 часа си от другата страна на Планета.
  • 8 Ганьо

    3 1 Отговор
    Всички са маскари!
  • 9 Guest

    2 0 Отговор
    До стотина години науката и професия медицина най-вероятно ще е забранена, поне за простосмъртните! Ще се заложи твърдо на дарвиновите теории. Планетата трудно понася 7 млрд. сган, какво остава за 15 - 20 и по-нагоре?! Седнали сме с някаква инфлуенца да се пандемосваме... таш.к!