Last news in Fakti

12 Юни, 2020 07:32 2 023 8

Двама заразени с Covid-19 на евангелистка сбирка в Самоков

  • еватгелисти-
  • самоков-
  • заразени-
  • коронавирус

Син на пастор и жена на хемодиализа са с коронавирус

Масово изследване за коронавирус започна в Самоков заради инфектиран млад мъж от София, който се е заразил по време на сбирка на евангелисти в града, съобщи БНР. На събранието на евангелистите, което е било в края на месец май, са присъствали десетки вярващи. Жена на хемодиализа, присъствала на сбирката, също е с установен COVID-19.

Младият мъж от София, който е син на един от пасторите в Самоков е приет в болница.

Кметът на града Владимир Георгиев веднага е сигнализирал за случая РЗИ-София.

"Направихме и бързи, и PCR тестове от различни семейства и от различни групи, за да може евентуално да се види, ако има някакво огнище, за което ние нямаме данни, но предполагаме. Целта е да можем много по-бързо да го изолираме и да не се стига до повече случаи“, обясни кметът на Самоков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свидетел

    9 7 Отговор
    Тези сборища на евангелската църква са огнища за разпространение на Ковид 19. Преди няколко дена пред една такава църква в голям областен град беше като митинг след службата - без маски, без разстояние хората си общуваха, прегръщаха се .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БГ681

    6 5 Отговор
    Не разбирам това ли е най–големия проблем че хората ходят на църква. И като е евнагелска какво от това. Нека да се знае че християнството е основно 3 клона, православни католици и протестанти. Като последното е основна религия в Дания Норгвегия Швеция много от американските щати и голям брой от немските бундес републики.
  • 4 12345

    3 2 Отговор
    Няма по страшно от секти.Тези евангелисти зарибяват малки деца и провокират насилия, убийства,самоубийства.В света има признати три религии:християнство/православни и католици/,ислям и юдаизъм.Протестантите не влизат в християнството.В Дания,Норвегия,Швеция и 15 секти в сащ не се признават от Ватикана.Протестантите /или за да заблуждават /се наричат евангелисти-преведено означава именно протестант.Не вкарвайте в грях останалите християни.Нямат църкви,а сгради без икони ,без разпятието на Исус Христос,и не се прекръстват .Да се прекръстиш,със събрани три пръста на дясната ръка означава:В името на Отца и Сина,Светаго Духа,Амин.
  • 5 Евгения

    2 1 Отговор
    Пълни лъжи. Преди да пишете прочетете всичко за протестанството.
  • 6 брус

    2 2 Отговор
    Реакцията на №5 показва правотата на №4.Протестанството е вредно и не е нужно да коментираме повече.Сектите са много вредни Това се знае .Истина е .

    Коментиран от #7

  • 7 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "брус":

    А ти , "брус" в какво качество правиш заключение като последна инстанция?
    И протестанти и католици и православни се събират в Името на Исус Христос. Писано е:
    "Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях." (Матей 18:20).
    Толкова ! Бог гледа на сърцето на човека, а не на неговия сан...И само Той знае какво има в сърцето и на високопоставения и на нископоставения. Всички за Него са съдове за употреба, независимо от положението им обществото. Едни за почтена употреба, а други за непочтена. Нивата принадлежи на Бог и един ден ТОЙ ЩЕ ОТДЕЛИ житото от плявата.... Така, че по-спокойно. Нека всеки да гледа себе си, защото когато застанем пред Неговия Съд защото е ПИСАНО:
    " И тъй, всеки от нас за себе си ще отговаря пред Бога. Като е тъй, да не съдим вече един друг; но по-добре да бъде разсъждението ви това - никой да не полага на брата си спънка или съблазън." (Римляни 14: 12,13) Папата - също.

    Коментиран от #8

  • 8 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не религиозен":

    И е време християните да осъзнаят, че РАЗЦЕПЛЕНИЕТО, обслужва принципа -" Разделяй и владей". Виждаме плодовете му в света... Нека вярата ни и любовта към Бог да бъде посоката в която вървим докато сме тук на земята... Нека се научим така да броим дните си, че да придобием мъдро сърце ( Псалм 90:12)