Last news in Fakti

13 Юни, 2020 09:55 2 878 1

Правят 100 PCR теста в съседни на Изгрев села

  • тъкач-
  • климент-
  • pcr тест

Чакат се резултатите на проби от контактни в Лесидрен

Правят 100 PCR теста в съседни на Изгрев села - 1
Снимка: БГНЕС

100 PCR теста ще бъдат направени днес на част от жителите на селата Тъкач и Климент, община Каолиново. Там бяха регистрирани 5 случая на заразени с коронавирус, уточнява БНР.

Сред заразените са кметът на Тъкач Метин Халил и местният фелдшер Ебазер Юсуф. Заради усложняващата се епидемична обстановка в областта започна дезинфекция на улиците и обществените сгради в двете населени места.

Кметът на Тъкач се чувства добре, поставен е под 14-дневна карантина в дома си. Фелдшерът и неговата съпруга се лекуват в шуменската болница.

Продължава изследването на жителите на село Изгрев, община Венец. Към момента там са направени над 200 теста.

Днес се очакват резултатите от нови 23 проби на контактни със заразените с коронавирус жители на ловешкото село Лесидрен. Там през последните дни бяха регистрирани три положителни проби, а за ограничаване разпространението на заболяването са въведени строги противоепидемични мерки и засилено полицейско присъствие.

За ограничаване на разпространението на коронавируса е отменен традиционния събор в селото, който трябваше да се състои днес и утре. Зам.-кметът на община Угърчин Мария Динова посочи и останалите наложени мерки: „Забрана до детски площадки, затваряне на заведенията, спиране на кафе автоматите“.

В селото през двата почивни дни ще има и засилено полицейско присъствие, каза директорът на ОДМВР - Ловеч, старши комисар Милен Маринов: „Целта е да не допуснем в селото на хора, които не знаят още, че няма да има събор. Няма да пуснем да влезе никой“.

Директорът на РЗИ - Ловеч д-р Анета Винева поясни, че продължава издирването на контактни на заразените и призова: „Хора от селото, които имат някакви оплаквания, незабавно да се обърнат към общопрактикуващия лекар.“


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    6 0 Отговор
    Чудя се, дали тая история няма да трае само до изборите? След изборите 200 000 завърнали се избиратели вече ще са гласували, за когото трябва, и вече няма да са нужни. След изборите ще паднат и мерки и опасност от зараза и всеки ще хукне обратно по гурбет.