17 Юни, 2020 09:03 3 514 17

Разпространил ли е фелдшер заразата на COVID-19 в Шуменско?

  • covid-19-
  • коронавирус

За денонощието са регистрирани още 27 случая, като общият брой на заразените в общината е 45

Разпространил ли е фелдшер заразата на COVID-19  в Шуменско? - 1
Снимка: ВМА

Фелдшер, заразен с коронавирус, напусна болницата в Шумен по собствено желание. Медицинското лице е било в контакт с част от заразените в село Изгрев и се е предполага, че е заразил и жителите на съседното село Тъкач.  Мъжът е от село Климент, което е съседно на село Изгрев. То се намира в община Каолиново, а новите 27 случая са именно от там. В селото е карантиниран и 80-годишният фелдшер, уточнява "Нова телевизия".

„За съжаление 16 юни се оказа черна дата за общината. 27 души се оказаха положителни за коронавирус. Досега бяха 18, така че общата бройка стана 45. За съжаление, безотговорното поведение на един човек доведе до това положение”, обясни кметът на общината Нида Ахмедов. Той заяви, че първият констатиран случай е на фелдшера, който практикува в съседното село Тъкач. Той е лекувал и хора от село Изгрев, откъдето се е заразил.

„Констатирали сме 35 контактни лица на фелдшера. За съжаление в тази бройка има много деца, сред тях и едно, което няма годинка. Само трима са настанени в болница, плюс фелдшерът и жена му, които се самоизписаха”, обясни той.

Двойката е транспортирана с линейка до селото. В момента са под карантина в дома си и се самолекуват. Кметът на селото проверяват спазват ли карантината през час. Според Ахмедов, няма недисциплинирани жители. Тествани са над 200 човека в общината, включително половината работници във фабрика „Каолин”. Там положителните проби са 9 и  не се предвижда да затварят предприятието. Основното огнище е село Тъкач, смята кметът на общината. Има заразени цели семейства.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Претеснен

    8 10 Отговор
    Като имаше един случай на затвориха като пилци, сега всеки ден сумата хора намират разболяли се нищо не правят, какво очакват да пламним всички ли???????????????????

    Коментиран от #10

  • 2 НРБ

    11 9 Отговор
    И няма потърсена съдебна отговорност на този човек ????? Е, за какво беше този променен закон, специално заради пандемията от Ковид 19 .???? Що, за безотговорност и нагло поведение да заразява ?????

    Коментиран от #11

  • 3 срината система

    16 2 Отговор
    Несериозно е този човек на 80 години да лекува. Много е възможно да има сериозни отклонения. докъде се стигна с липсата на лекари, да ни лекуват вдетинени старци. После защо бил заразявал. Той въобще знае ли какво прави тоя човек на толкова години?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Ес простотия

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "срината система":

    Абсолютно вярно той на 80, тя на 70 примерно за каква работа може въобще да се говори. И мераците на либерално_социалистическо_троцкиско управление както в България така и в Европа за пробутване насила на хората да работят след 60 години довежда до тази пародия. Крадците се не накрадоха, а хората кучета ги яли да мрат.
  • 5 Пи пи

    5 4 Отговор
    КАК Е ВЪЗМОЖНО НАЛИ ИМА, ЗАКОНИ ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН
  • 6 Миризлив пор

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "срината система":

    Трай там, ей-сега ще извади някой статистиките "ние имаме 50 000 лекари с което сме на челни места...". Е, това е истината, повечето са на преклонна възраст, практикуващи от недоимък, от години кой завърши на 25 му се дава минимална заплата и той от мизерия бяга.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кински

    2 4 Отговор
    За съд е ако оживее.
  • 9 АБВ

    4 1 Отговор
    Къде са властите?Вижте какво правят в Турция,Гърция.Б.Б.иска от нас да работим ида върви бизнеса.Болен народ не работи добре.
  • 10 ТОДОР СТОЯНОВ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Претеснен":

    НАЙ-ХУБАВИТЕ МИ ДЕСЕТ ГОДИНИ, БЯХА ТЕЗИ В ТРЕТИ КЛАС...!!!
  • 11 Да бе!

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "НРБ":

    Почитател на Мангъров. Който също е за затвор!
  • 12 интересно

    2 1 Отговор
    А той от кого се е заразил? Може би от лекуващите се при него щъкащи "сезонни работници", а?
  • 13 big

    5 0 Отговор
    Не мога да разбера, защо винаги се търси "враг" и се набеждават някои хора? Както се разбра, приносителя може да няма симптоми на заболяване, а други да се разболеят. Симптомите се проявяват по-късно и на заболелите, температура например. Тогава, как да се разбере кой и откъде е заболял? Последен случай, лекувана жена с отрицателен тест PSR, умира от коронавирус! Как става? Кое е фалшивото?

    Коментиран от #14

  • 14 кое не разбрахте

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "big":

    ще се търсят като са виновни. Този го е играл лекар на няколко села. Идвали са хора със симптоми и той ги пращал да пият чай и аспирин, без да иска да ги тестват. Когато самият той е проявил някакви симптоми е продължил все тъй да се лекува и да заразява от своя страна. Или е старческо слабоумие или е безхаберен, да го прегледат психиатри кое не му е наред, ако не, съд и повече да не се прави, че лекува, утре ще вземе да им обърка някое лекарство на тая възраст.
  • 15 Дискриминация

    3 1 Отговор
    Защо за Великден имаше КПП-та и заплахи за трупове и ад на земята ? Защо християнските празници не трябваше да се празнуват, а за байрама всичко беше позволено ? Да се събират и да празнуват! Не случайно, масово заразените са от тази общност.
  • 16 Браво на фелдшера

    0 0 Отговор
    И аз като фана грипа ше плюя и кихам във всички магазини
  • 17 Клевета

    1 0 Отговор
    Кметът на общината може да бъде съден за клевета - фелдшерът е първият констатиран, но няма как да се докаже, че е първият заразен! Моментът на заразяване е абсолютно недоказуем! И спрете да въртите интриги сред хората, и без това им е трудно в тая държава.