Last news in Fakti

23 Юни, 2020 10:51 1 685 16

Д-р Иван Маджаров: Нима с глоби можем да спрем заразата

  • коронавирус-
  • тест-
  • иван маджаров-
  • блс

Държавата не е изхарчила нито един лев от държавния бюджет за здравеопазването

Д-р Иван Маджаров: Нима с глоби можем да спрем заразата - 1
Снимка: БГНЕС

„Безотговорност от страна на Министерството на здравеопазването е да иска да глобява болнични заведения, които искат PCR тестове за влизане в болница. Задължение на държавата е да подсигури безопасността на здравната система. Нима с глоби можем да спрем заразата или ще глобим някой, че иска да бъде сигурен“. Това коментира пред БНР д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз (БЛС). 

Той подчерта, че не трябва пациентите да поемат разходите за тестовете за диагностика на Covid-19, а в бюджетите на лечебните заведения, в цените на клиничните пътеки, не са планирани такива разходи. 

В писмо до медиите от Българския лекарски съюз остро възразяват срещу заплахите за санкции и проверки от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ на болниците, които изискват PCR тест като условие за прием в лечебно заведение. 

Пациентите без симптоми на Covid-19 не могат да бъдат задължавани да си направят PCR тест, когато постъпват в болница, потвърди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. 

В предаването „Преди всички“ д-р Маджаров съобщи, че има сигнали, че структуроопределящи областни болници отново ще имат недостиг на средства в месечните си плащания, което означава, че НЗОК има достатъчно акумулирани средства. 

„Държавата не е изхарчила нито един лев от държавния бюджет за здравеопазването“, категоричен беше председателят на БЛС. 


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бурканбанк

    30 3 Отговор
    Мутрите освен силови методи (глоби) друго не познават. Така решават всеки проблем който възникне.
  • 2 В лицето на неадекватни управляващи

    21 2 Отговор
    Държавата си е тяхна като прибират парите и си правят каквато си искат. На чужд гръб 100 тояги са малко.
  • 3 0808

    14 2 Отговор
    ... д-р Маджаров, ние всички знаем, че това е димна завеса за да скрие Спящата красавица от ударите и вниманието и към нея(него)... а за незаконните глоби адвокат Еким...ев е готов да съди БГ ...

    Коментиран от #5

  • 4 Борисов

    10 1 Отговор
    Абе, че не можем, не можем, но поне да спечелим нещо!
  • 5 Бурканбанк

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "0808":

    И всички хора, които бъдат глобени (както написах пространно и вчера). Споменатият пловдивски адвокат е с пребогата история от успешни дела в "Европейския съд за правата на човека".
    Вече няма място за страх!
  • 6 Мислещ

    14 0 Отговор
    За PCR-а не е така -разбира се, че НЕ трябва да са задължителни тестовете, та нали човек постъпва в болница, за да го лекуват, а не да чака резултати от тестове за нещо, което може очевадно да не е свързано със здравословния му проблем. И да си умре, докато ги е страх да го лекуват в очакване на резултатите.

    Коментиран от #16

  • 7 човек от народа

    3 6 Отговор
    с глоби - не става, но "со малко кьотек.....", т.е. - по сингапурски. лошото е, че на някои им става убавичко....
  • 8 фен

    9 1 Отговор
    Следва удължаване на срока на извънредната епидимиологична обстановка да изборите!
  • 9 Охо Бохо

    13 0 Отговор
    Заразата няма да се спре но ще се напълни хазната, за да има за хрантутниците, а те са много.Парите от Европа се бавят, а трябва да се краде!
  • 10 То и наша

    9 2 Отговор
    Фъндъчка полудя,че народа не купува билетчета.Ами как да купувам бе,фъндъчке " загрижена" за здравето ни? Возим се г,з до г,з но с маски.Това,че от три месеца съм без грам доход( напуснахме по " собствено желание" та баш бизнесмена,да не губи ).И това е законно,а? Откъде да извадя по 4 лв на ден,за да обикалям " работодатели" за интервю, да отида пак- от там за съдимости,медицинско.И навсякъде пари искат.Откъде бе Фъндъчката. Под претекст,че много ви е грижа за здравето ни,пращаш глутница контроли ,но задължително с полиция.Нямаш билет- насреща е полицай! М,ца та ви нагла неояла се.Защо не ми въренете парите( 47 лв) който дадох за месечна карта в началото на Март за ГТ? Наложихте карантина,спряхме работа,нищо не се движи( кой е ненормален,да се вози в ГТ,за да не " загуби" платената карта, ей така).Сега ми дрънкате,че никой не ни е спрял да се возим.До къде,да се возя бе фъндъчке? Като лудите,заради самото возене ли? А такива- изгорели с карти са десетки хиляди.Тези пари що не ги броите?
  • 11 Диверсант

    10 0 Отговор
    Докторе, с глоби вирус не се спира, чекмеджета се пълнят ако още не си разбрал
  • 12 big

    4 0 Отговор
    Всички разходи по тестове за Ковид трябва да се поемат от държавата! Може и мярка 80/20 в краен случай, но 130 лв. за тест е прекалено много за обикновения българин!
  • 13 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    " ОТКОГА ЕЕЕ " КОВИД" ЗАЗОРИИЛА - МИЛА МОЯ МАЙНОЛЬО -ЗАЗОРИИЛААА ....ОТТОГАВА -МИЛА МОЯ МАЙНОЛЬО - И З П Е Р К Т ДО И З П Е Р К Т А АА-МИЛА МОЯ МАЙНОЛЬО - И З П Е Р К Т ДО И З П Е Р К Т А !!!!!!!!!!!!
  • 14 Ееееее

    0 0 Отговор
    ТОЧНО ТАКА. САМО С ГЛОБИ И С МАСКИ МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ ЗАРАЗАТА ЗА НАШИТЕ ГОЛЕМИ ПОЛ.УИ.ДИОТИ, слушащи Мангъров. Но може пък да е по- добре да не се спира заразата???? Слушайте Мянгъра, а така! И агентката на ДС веселинка!!!
  • 15 Мордекай

    0 0 Отговор
    Точно държавата е длъжна да ви напътства с някой и друг шамар , що искате пари там където и без това касата го покрива , малко нагло или се стягайте или глоби , така трябва.
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    Стига с този идиотизъм! От корона-вирус не може да се предпазиш. Това дори не е пълноценен вирус, а някакво подобие... Ефективна ваксина срещу него не може да се създаде заради безбройните му мутанти. Спасението е здрав и силен организъм, който не е тровен с всевъзможни хапчета за щяло и нещяло с години. В природата са регистрирани около 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия е напълно безпомощна...