Last news in Fakti

2 Юли, 2020 18:18 1 855 2

Важна информация за работодателите, одобрени за мярката 60/40

  • мярка-
  • мярка 60:40-
  • работодатели

Обръщаме внимание на работодателите внимателно да проверят документите

Важна информация за работодателите, одобрени за мярката 60/40 - 1
Снимка: БГНЕС

Агенцията по заетостта приключи приема на заявления от работодатели за изплащане на компенсации за периода на извънредното положение и извънредната епидемична обстановка по реда на ПМС 55/30.03.2020 г.

Мярката 60/40, която се прилагаше до 30.06.2020 г., от месец юли ще продължи в нов разширен вариант да предоставя подкрепа за бизнеса и през следващите 3 месеца, но по реда на ново Постановление на Министерски съвет.

На одобрените вече работодатели по ПМС 55/30.03.2020 г. Агенцията по заетостта напомня, че през месец юли ще се извършат плащанията за компенсации по вече приключилото действието си ПМС 55/30.03.2020 г., дължими за предходни месеци, в т.ч. и за месец юни.

В тази връзка, и с оглед своевременната обработка на месечните документи, Агенцията призовава работодателите да подадат отчетните си документи до 14 юли, за да се обработят и подадат своевременно на Националния осигурителен институт за изплащането им до края на месец юли.

"Обръщаме внимание на работодателите внимателно да проверят документите, които представят за месечното изплащане на средствата по ПМС 55/30.03.2020 г., включително и за спазването на определения максимален срок за изплащане на компенсации, който не може да бъде по-дълъг от 3 месеца. Напомняме, че документите се насочват към Дирекция „Бюро по труда”, в която работодателят е одобрен, и препоръката ни е при подаването да се използва електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/, където документите са подписани с квалифициран електронен подпис /КЕП/", се казва в съобщението на Агенцията по заетостта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдателна стара мома

    1 0 Отговор
    С тая политика де я водите до 31.12.2021 ще ликвидирате държавата отмах
  • 2 Пояснение по снимката

    1 0 Отговор
    Банкнота Алеко Константинов написал "До Чикаго и назад....". Абревитура на името АК, ммм прилича на Автомат Калашников и това определено не е сащ нали така?