Last news in Fakti

4 Юли, 2020 08:02 5 727 39

София, Пловдив и Варна с най-много заразени за денонощието

  • коронавирус-
  • заразени-
  • медици

Четири нови случая на медици с коронавирус са регистрирани в Русе

София, Пловдив и Варна с най-много заразени за денонощието - 1
Снимка: БГНЕС

Цели 69 случая на новозаразени с коронавирус са регистрирани в София за последните 24 часа. Втори в класацията е Пловдив с 22, а трети Варна с 11. Заразените във Велико Търново за денонощието са 11.

4 нови случая на медици с коронавирус са регистрирани в Русе, съобщиха от местната Регионална здравна инспекция.

Медицинската сестра от Центъра за спешна медицинска помощ, която вече бе обявена, както и нейна колежка от Лечебни заведения „Медика“ с лекарка от Университетската болница със същото име са свързани, тъй като са се заразили по време на обща почивка, съобщи БНТ.

36-годишната лекарка не е ходила на работа след почивката си, няма оплаквания и е на домашно лечение. 49-годишната сестра също не е била на работа и също е на домашно лечение.

Медицинската сестра от Спешна помощ е била хоспитализирана в УМБАЛ „Медика Русе“, като симптомите ѝ са били болки в гърлото, суха кашлица, повишена телесна температура до 39°С.
С коронавирус е и санитарка на 45 години от Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Към момента тя е на домашно лечение и е без оплаквания, а поводът за изследването е контакт със медицинска сестра от отделението, която бе диагностицирана с вируса на 27 юни. Сестрата все още е на стационарно лечение в болницата, но е в стабилно състояние.

Лекар е сред новозаразените за вчерашния ден шест души в Сливенска област, съобщават от Областния кризисен щаб, след проведено извънредно заседание заради изчерпания капацитет на двете инфекциозни отделения в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и МБАЛ Сливен към ВМА, предаде БНР. Пет от заразените са от Нова Загора и един от Сливен.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    26 21 Отговор
    И с Корона и без Корона живота продължава. Много заразени пък не ни затворят в къщи щото не става. ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ЗАРАЗИМ ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОТ ТОВА БЕГАНЕ НЕМА.

    Коментиран от #4

  • 2 Бог

    7 5 Отговор
    да ги прости !
  • 3 stefanaki

    20 14 Отговор
    Много заразени а мерки не се взимат....интересно?

    Коментиран от #11

  • 4 Наблюдател

    34 23 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    Ама ти сериозно ли... Ако ти се стои у дома стой си.... Ковид няма.... Бойко каза,,,,,, искам по 1000 заразени на ден..... Ес пари дава на брой заразени..... През 2019 година статистиката на починалите до м юли показва че са много повече от сега... Още ли не сте разбрали че това е заговор от сзо Сорос и
    Гейтс които спонсорират измисленият ковид и целта е друга.... Като дойдат
    5G антените, ваксините и чиповете за новородените ще почне чистата.... Подчинение на световно ниво.... Затриване на бизнеса... Отнемане на конституция и закони,,,,,
    А това означава край на правата на хората....
    Не виждате ли че приемат законите на евреите.... Сорос и нпо вън от България..
    Вън,,,, ама Бойко си пълни касата, а ние без работа и у дома.... Крепостничеството се връща.... Слушай лекцията на гейтс от 2015 година.....

    Коментиран от #13, #22, #24

  • 5 Абе...

    33 3 Отговор
    Какво значи да нямаш оплаквания, а да си на домашно лечение? Аз сега, както нямам оплаквания, добре съм си, без да знам дали съм заразен или не, защото не се е налагало да се тествам, а те пък и тестовете едни точни, стоя си в къщи, та с какво се различавам от тези, за които говорят? А, да, сетих се, просто те са изследвани, а аз не. Иначе, нямат оплаквания, но се лекуват. Парадокс, от където и да го погледнеш.

    Коментиран от #25, #39

  • 6 Реалист

    35 12 Отговор
    Е уж има ковид, а Мутафчийски изкара една почивка в Гърция....... А бе те що не се разболяват,,,, лъжат хора, лъжат...... Като дойде гладът ще разберете, но ще е късно...... Слушат сзо.... И кои са сзо..... Опг от педофили, които подкрепят гей двойките..... Заразата идва от тяхните извращения.....

    Коментиран от #15

  • 7 Да вярваме ли ?

    38 5 Отговор
    СТАТИСТИКАТА НА КОВИД 19 Е МНОГО ПОДОБНА НА ТАЗИ НА ГРИПА !!! Интересно. ТАЗИ ГОДИНА Г Р И П НЯМА !!!!!!!!!!!!! За пръв път от 100 години ...........

    Коментиран от #18

  • 8 Да вярваме ли ?

    26 5 Отговор
    Между заразените май БОЛНИ НЯМА
  • 9 Да вярваме ли ?

    20 7 Отговор
    И затрупания работник в тунела е бил заразен. Изглежда всичко е заради пари......
  • 10 Лар

    15 35 Отговор
    Продъжавайте да слушате Мангъров.След време ще се хапете за г**а

    Коментиран от #14, #30

  • 11 Бесарабските

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "stefanaki":

    Трай ма
  • 12 Orakula ot Delphi

    3 8 Отговор
    Borisov kaza, zarivaite gi i produljavame napred!
  • 13 Мачи

    15 8 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    СТИГА ВЕЧЕ ГЛУПОСТИ! Не ви ли омръзна да пишете все едни и същи безумици? Изтъркаха се, дайте нещо по-оригинално.
  • 14 Николай

    18 7 Отговор

    До коментар #10 от "Лар":

    За да не те хване вируса отиваш в гората . Взимаш 10 кози и един тон брашно и не се виждай с хора няколко години. Не мога да ти гарантирам психическото състояние след няколко години без хора.
  • 15 Мачи

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Хайде излезте от Средновековието и престанете да пишете идиотщини, каквито биха хрумнали само на един неук мужик отпреди векове.
  • 16 Васил

    18 8 Отговор
    Нормално за гетото София там никой не спазва никакви правила Бай Ганьо не е научен на нищо Южна Корея с население 60 милиона имат едва 50 заразени на ден. Нашият диктатор се провали с карантината никакви резултати освен черна статистика.
  • 17 Светли

    8 10 Отговор
    Изобщо не ми пука за тия градове. Герберските градове ще ги почисти короната , това е отговора на природата
  • 18 Кой ти каза, че

    14 6 Отговор

    До коментар #7 от "Да вярваме ли ?":

    няма грип. Имаше грипни ваканции и през януари и през февруари у нас, умнико. Стига си писал тъпизмите си във всяка тема.
  • 19 567

    11 5 Отговор
    Май броя на заразанит се увеличава Коларов се появят компромати срещу властта. Министърката на земеделието как да лъжем за евро субсидии, записите и снимки на Бойко... Уж тока щеше да не се увеличи ? Газта не падна колкото трябва...
  • 20 😆😆😆

    15 3 Отговор
    1200 лева е клиничната пътека за уж болните
  • 21 Подобре на стадиона отколкото пред МС

    12 1 Отговор
    Авторитетната информационна агенция "Ройтерс" излезе с материал за нaрушaвaнeтo нa прaвилaтa зa coциaлнa диcтaнция oт привържeницитe нa ЦCКA пo врeмe нa финaлa зa Купaтa нa Бългaрия, което нaмeри ширoк oтзвук в Зaпaднa Eврoпa.
    Зaпaлянкoвцитe нa "aрмeйцитe" ca ce cтрупвaли пo трибунитe и ca пcувaли прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв.
    "Привържeницитe нa ЦCКA cтoяхa близo eдин дo друг и крeщяхa oбиди пo aдрec нa премиера на България- Бoриcoв".

    Коментиран от #27

  • 22 Гошо

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Извинявай, ама какво пушиш. Явно е добро искам и аз.
  • 23 Фактология

    9 4 Отговор
    Номера с короната остаря.Изтърка се вече темата и всички знаем за какво иде реч.Да преминем сега на птичият грип.Останаха ни едни кокошки и на тях посегнаха.Утре на какво ще посегнат.?? 90% от статиите ви са на тема корона.Не ви разбирам !!! Толкова ли свършиха темите за другите неща или и на вас ви плащат да плашите хората.България се топи и разтърсва от скандали и корупция.Ще ни затрият като нация, а вие корона то корона.
  • 24 Минчо

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Чудно ми е цяла вечер това ли си повтаряте като мантра? Бил Гейтс Сорос 5G чипове ?!? Вече става банално.
  • 25 Шекспир

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Абе...":

    Още един парадокс.Лекуват се но няма лекарства срещу вируса.wtf
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 666999YYY666999YYY666999YYY666999YYY6669

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Подобре на стадиона отколкото пред МС":

    / ROETE SEEE / E AGENZIQTA KOIQTO KOMENTIRASH !

    OK ?
  • 28 Васил

    0 2 Отговор
    Нормално за гетото София там селянията е най яка мислят се безсмъртни
  • 29 334433

    2 0 Отговор
    Медиците от Русе се заразили се на обща почивка.И къде са били на почивка ,защото и други ще отидат там и те ще се заразят.Алоу,взехте ли мерки РЗИ - то от инкубатора на заразата?
  • 30 Имамбаялдъ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Лар":

    Що да не го слушаме! Току виж съм станал милионер. Само днес с този късмет са 182-ма....
  • 31 ПОМНИМ, някога един фукария

    1 0 Отговор
    " Бойко , спечелиш ли изборите - Бик давам !" Не е важно да имаш в главата а е важно, да имаш в ръката ! Днес у нас вилнее простотията и КРИМИНАЛИЗМА ! А от интелигенцията ни и следа няма.
  • 32 Бойко е наше творение

    1 1 Отговор
    Ние си го изб.ахме ТРИ МАНДАТА а сега плачем че ни болят седалищата ! Хак ни е на съдбата ! Сега ще сложим К. Костадинов и Слави с Деса Поетеса и Нафърфори - Къде ни е АКЪЛА и въобще имаме ли такъв?
  • 33 Аз нямам нищо против да се заразят

    2 0 Отговор
    Футболните привърженици ! Каква е ползата от сган , паплач и пушечно месо ? В тях мисловна дейност НЯМА а по-скоро са разновидност на МУДЖИХАДИНИ с които мафията флиртува от СТРАХ ! Ами ако им превъртят "шайбите" и застанат на страната на българина дето и кора хляб у дома му е лукс ? А ? Нещо се претворят като родни ХУНВЕЙБИНИ и запеят " Земята на Ботев и Левски - отново е РОБСКА ЗЕМЯ !" Представи си гурила - макак с картечница нахлула в НДК ! Нещата у нас ГОНЯСВАТ и ферментират и спиране вече няма !
  • 34 Днес интелигенцията моделира

    1 0 Отговор
    Криминалният Капитализъм у нас ! Виждал ли си и чувал ли си Декана на СУ " Кл. Охридски "? А в същност той подкрепя днешната национална "Чума", защото той не им се противопоставя. Днес Вежди Рашитков - калайджията и тенекеджията дава ТОН за културата у нас ! Ум да ти зайде ! А иди на вън и кажи , че там БЪЛГАРИН ЗВУЧИ ГОРДО !
  • 35 Ти да видиш какво ни чака с

    0 0 Отговор
    Новото попълнение от Слави и К. Костадинов а защо не и с плевенският бивш кмет Зеленогорски . Е те тогаз ще ядем праз - а Ваньо Гешев, Цацаров, Филчев, Татарчев - ряпа да ядът ! Шапката ще ти падне !
  • 36 фреди

    0 0 Отговор
    ИМЕНАТА НА ЗАРАЗЕНТТЕ,КАКВО И КЬДЕ РАБОТЯТ.КЬДЕ ПРЕДПОЛОЖИТЕЛНО СА СЕ ЗАРАЗИЛИ.ТРЯБВА ДА ЗНАЕМЕ.ЗАЩО КРИЕТЕ? ИЛИ НА НЯКОИ НЕ ИМ СТИСКА .
    Граби,Експлуатирай,Разграбвай,Бьлгария
  • 37 Боже колко правописни грешки

    0 1 Отговор
    В тези коментари. Тъжно е, когато една нация стане неграмотна.....

    Коментиран от #38

  • 38 гроздомицинов

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Боже колко правописни грешки":

    грешки стават най-често като пишеш от телефон, който автоматично допълва думите и не внимаваш...

    защо ти например пишеш коментар започвайки от полето за име?
  • 39 Домашно лечение

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абе...":

    значи добре охладена мастика с кисели краставички , вкиснали на слънце с копър. И студена вода или кубчета лед. Ако на другия ден те боли глава, не е от вируса, а от дозата.