5 Юли, 2020 07:51 14 789 74

Загиналият край Каспичан е шефът на полицията във Ветово

  • шеф-
  • полиция-
  • ветово-
  • катастрофа

Съпругата и синът му са в болницата в Шумен

Загиналият край Каспичан е шефът на полицията във Ветово - 1

Началникът на РУ-Ветово главен инспектор Станислав Станчев загиналият в тежката катастрофа на автомагистрала „Хемус“, информира Русе Медиа.

Както ФАКТИ вече писа автомобилът, в който  е пътувал със семейството си, е бил пометен от румънски автобус. Съпругата и синът на полицейския шеф са откарани в тежко състояние в болницата в Шумен.

Инцидентът е станал малко след 17 часа край бензиностанция до пътен възел „Каспичан“ в посока Шумен. Румънският автобус „Сетра“ е излязъл от бензиностанцията и се е включил в магистралата, без да изчака лекия автомобил „Рено“ на главния път. Колата не е имала шанс да избегне автобуса и е последвал жесток удар.

На място са били изпратени екипи на полицията и пожарната от Шумен и Нови пазар, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ. 42-годишният Станислав Станчев е загинал на място, а 36-годишната му съпруга и 10-годишният им син са откарани в МБАЛ – Шумен. Те са настанени в интензивното отделение с опасност за живота.

Водачът на автобуса е тестван за алкохол и наркотични вещества, като пробите му са отрицателни.

Трагичната новина за смъртта на главен инспектор Станислав Станчев, който имаше безупречна репутация на полицай-професионалист, ерудиран и добър човек,  потресе колегите му от Русе, както и жителите на Ветово.

Той бе назначен за началник на РУ-Ветово на 12 февруари 2018 г. , като преди това е бил началник на група „Криминална полиция“ към РУ-Ветово.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Левски

    78 12 Отговор
    Бог да го прости.
  • 2 Deliorman

    69 10 Отговор
    Мир на душата му.Бог да е с близките му.
  • 3 пак не мисли

    65 71 Отговор
    Още един полицай, не спазваш закона. Да не можеш да реагираш, при положение, че минаваш покрай бензиностанция, значи караш с несъобразена скорост. И как го е помел автобуса, като ченгето се е забило в него?

    Коментиран от #10, #20, #25

  • 4 РЕАЛИСТ

    97 18 Отговор
    Ами има едно неписано правило в цяла Западна Европа, което само в България не се прилага, та дори и от шеф от полицията, като потърпевшия. Видиш ли МПС, което се влива в магистралата от изход, трябва да минеш в другата лента и му дадеш свободен излаз. Това е правило от време оно там.

    Коментиран от #6, #21

  • 5 При мене

    84 7 Отговор
    В Италия си излизаш от всяка бензиностанция и имаш 100-тина метра разширение на платното, което ти дава възможност да видиш цялото движение отзад и да си направиш сметка дали да се включиш или да изчакаш. И с малко повече толерантност, няма никви проблеми. И всеки е свикнал като види някой да прави опит да се включи в движението, си минава в най- лява лента и си заминава.
  • 6 гост

    49 48 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Абе остави тия неписани ,,правила,, Ако другите две ленти са заети,как ще минеш бе,умник? Или този отляво ще мине в другата лента,да направи път на теб,щото ти си решил да даваш предимство на някой ,който няма в момента.

    Коментиран от #8, #26

  • 7 7764

    17 70 Отговор
    Прекрасна новина оправи ми настроението рано сабахлем милиционера...

    Коментиран от #22

  • 8 РЕАЛИСТ

    55 20 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ще ти отговоря. Правя го всеки ден. Съобразяваш скоростта си и или го пускаш, като намаляваш твоята и му пресвятваш да излиза или избързваш за да мине зад теб. Това е когато другите ленти са заети. Никога не го принуждаваш да спира на slip road. Капиш?

    Коментиран от #13, #18

  • 9 директно в полицейския рай

    58 28 Отговор
    Те полицаите са изкривено подсъзнание - свикнали са винаги да са с предимство и всички с тях да се съобразяват. Особено гавазите от малките населени места.

    Коментиран от #11

  • 10 Голям Слон

    58 7 Отговор

    До коментар #3 от "пак не мисли":

    В грешка си. На магистрала няма ограничение на скоростта около бензиностанции и паркинги. Предполагам става дума за каспичанската ОМВ. Изглежда с цел икономия излизането от този обект е толкова усложнено за дълги МПС-та, че се налага много често да се изнасяш в дясната лента на магистралата, за да направиш включване. Да, трябва да изчакаш, за да се убедиш, че няма риск. Но обикновено катастрофите рядко са причинени само от единия участник. Другият също косвено има вина. От лоша преценка, например. Масово водачите си четат телефоните по време на път. Повярвайте ми, съвсем скоро това ще е причина много по-сериозна от алкохола и наркотиците за ПТП-а
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 У шеф

    27 36 Отговор
    Що не му напишат един акт за "несъобразена" скорост колегите му на безупречния, ерудиран и уважаван полицай-джигит, посмъртно, ей така да се спази протокола. Все още бг полицаите имат чувството, че законите не се отнасят за тях, както ЗДП, така и законите на физиката.

    Коментиран от #16

  • 13 залюпен инджинер

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Остави го, този много ги разбира, ама е един отворко. И от кораби разбира, и от ел-двигатели.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ДГД

    21 22 Отговор
    Бог да го прости, но бил ли е с колан, фаровете светели ли са? Силно се съмнявам. Та той е полицай, шеф на РУ, никой няма да го глоби!!!
  • 16 И къде видя

    25 8 Отговор

    До коментар #12 от "У шеф":

    вина в загиналия? Караш ПО МАГИСТРАЛА - ти, ако си шофьор, с каква скорост минаваш покрай всяка бензиностанция покрай магистралите?
  • 17 88888888888888888888

    10 0 Отговор
    ник- Атила. от. блиц-бг. го е проклел .
  • 18 Голям Слон

    21 4 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Не се коси да обясняваш на хора, които твърдят, че познават закона. Те не са и чували за колегиалност. За тях е странно, че камион кара вляво между Чирпан и Стара Загора. Светкат до полуда, защото ти си нарушител. А те бодро продължават в същата тази лента до Стара Загора :-) Така и тук. Няма да те разберат какво точно искаш да им кажеш. Правилата били по-важни от човешкия живот.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 синия патлажан

    31 3 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Чудя се кой може да ти постави минус ? Това трябва да е човек който не напускал границите на страната или човек който не се е качвал на немска магистрала . Това правило важи и по време на движение когато движещия се пред тебе е подал мигач за изпреварване ти ако продължиш по лявата лента от него го затваряш затова ако има свободна твоя лява лента се изнасяш автоматично . Колегиалност на пътя която се среща рядко по пътищата на Източна Европа .

    Коментиран от #28

  • 22 Не се

    14 6 Отговор

    До коментар #7 от "7764":

    Радвай на чуждото нещастие че и ти не си застрахован
  • 23 Другия с коня

    24 9 Отговор
    Това да не е велосипед.Виждал го е отдалече,че се включва.Цял автобус....Инстинктивно пред бензиностанции всички минават в лява лента...Жалко за семейството...Бог да прости...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 карамфила

    26 11 Отговор

    До коментар #3 от "пак не мисли":

    Ами както всички милиционери които като сложат желязото на кръста и се мислят за богоизбрани и над закона и този се сблъска със закона на Свети Петър.Добър бил,много добър и т.н. ама колко души е изгорил само той си знае.Да бъдеш милиционер под власта на герП се изисква да правиш компромиси ,ама много големи КОМПРОМИСИ,със себе си и душата си.
  • 26 Авто гъзаре,

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    За намаляне на скорост не си чувал нали ?
    Това е път ! В АБСУРДИСТАН !!!
    ВСИЧКО може да се случи и дали си прав или не идва на второ място.
    На 1-во може и да го отнесеш както в случая.
    Затова се съобразяваш дори и да не си прав,а гъзарщината я оставяш в къщи.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТОВА

    16 3 Отговор

    До коментар #21 от "синия патлажан":

    Правило важи тогава когато имаш възможност да го приложиш А ти като голям шофьор би трябвало да знаеш че понякога на пътя. не. всичко е по книга така че в тази ситуация е меко казано тъпо да пишеш тези наставления
  • 29 Бай Салам

    14 2 Отговор
    Да ама Швейцария си е Швейцария!!!Има 50 хората карат със 50 ...Нали чета всеки ден във пресата всеки ден .На зона 80 човека перка 144 финландец..Още във следващия кантон е задържан и шофьорската книжка барабар със колата ДОВИЖДАНЕ!!!!!А то Лизинга остава а кола вече няма!!!!Те така

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ченге

    30 8 Отговор
    Бог да прости починалия.Бог да закриля семейството му да се оправи.На всички плюещи починалия ще кажа дано не ви се случва.Имайте малко уважение към мъртвите поне независимо дали са полицай или други,защото приживе всички такива лицемери сте обикаляли покраи него и сте лицемерничели.

    Коментиран от #40

  • 32 Не е така

    13 3 Отговор
    Да тук нарушение над 40км/ч си е престъпление!Глобите са страшни мани оставаш и без кола и без книжка абе Швейцария бързо учи хората на Толерантност.
  • 33 Уважавай

    11 5 Отговор
    за да те уважават ! Но явно шофьора на "Реното" не го е правил и ето на.......
  • 34 реалиста

    32 8 Отговор
    Ветово,градът на ало измамниците,чадъри но Оня горе вижда
  • 35 опорна точка

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Салам":

    Закона тук е да имаш роднина милиционер,може малък но милиционер.Познат ми каза че е виждал началника на КАТ да хвърля снимки за глоби в кошчето(може да го е направил за да се изфука) и последствия никакви,но един ден идва и той си плати,помогнаха му да се заключи в колата и да се гръмне,може да не е искал да плаща по веригата нагоре .
  • 36 СтарТИРаджия

    26 6 Отговор
    Ей сега съпругата и роднините му да спукат АПИ по съдилищата: всички ускорителни ленти по нашите магистрали са изградени абсолютно малоумно! Особено на изходите от обекти камиони и автобуси не могат да се съберат в габарита, а да не говорим пък за възлите тип 4-листна детелина, където и друг път съм казвал напускащите и влизащи на магистралата МПС се засичат! Значи всеки страсбургски съдия поне "знае как се прави" 'щото за разлика от нашите го вижда всекидневно. Т.е. нашите такива съоръжения веднага изкл. в неговия мозък, че това нашето може да претендира за магистрала!

    Коментиран от #38, #52

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 карамфила

    10 3 Отговор

    До коментар #36 от "СтарТИРаджия":

    Някой ти е сложил минус,не мога да разбера ЗАЩО?Може да е милиционер.
  • 39 карамфила

    11 6 Отговор

    До коментар #37 от "Programist ot Germanija":

    Не,не сме комунисти за разлика от твоят идол боико тулупа които е и си остава членка на БКП.И да виновен ми е защото той е причината да сме паднали на това дередже.Ако ти е толкова мил вземи си го в Германия и го уреди за програмист.Халал да ти е.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хаха

    7 4 Отговор
    Дарвин лично се грижи за такива от оня свят ,)
  • 42 Бончо- лудия

    12 14 Отговор
    ченгето не е видял автобуса , сигорно е броял пари
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Вуте цигането

    8 11 Отговор
    една заплата , по малко
  • 46 ✞ACAB✞

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "Хихихи":

    Предай много поздрави на Станислав като го видиш 😉
  • 47 Ангелов

    8 7 Отговор
    Като чета ме обзема отчаяние.Като че ли са събрани садисти,мазохисти,серийни убийци ,социопати.Назнам откъде се пръкна всичко това,Ако небеше 10ч. освен да си сипя и да поддържам битивия си алкохолизъм,но просто няма да ви чета.

    Коментиран от #62, #67

  • 48 пророк Исай

    10 7 Отговор
    ...недосегаем от властта .....но наказан от съдбата.......
  • 49 Азсъчуствам

    24 1 Отговор
    До всички, които плюете, да Ви кажа, че този човек беше много добър, възпитан, грижовен. Когато не познавате човека, не плюйте! А нима искате, полицаите да оставят всякаква паплач да си прави каквото искат? Да, може и да има много корумпирани, но във всяка професия има такива и Вие дето злобеете, не сте по-добри. Как не изказахте съболезнования и не съжалихте детето, което бере душа, както и майка му! Винаги казвам, не се присмивай на човешкото нещастие, защото ще ти дойде на главата, дали на теб или на твои близки, но злобата рано или късно се наказва. Бъдете по-човечни! Дано майката и детето оцелеят! Амин!
  • 50 Азсъчувствам

    6 0 Отговор
    До всички, които плюете, да Ви кажа, че този човек беше много добър, възпитан, грижовен. Когато не познавате човека, не плюйте! А нима искате, полицаите да оставят всякаква паплач да си прави каквото искат? Да, може и да има много корумпирани, но във всяка професия има такива и Вие дето злобеете, не сте по-добри. Как не изказахте съболезнования и не съжалихте детето, което бере душа, както и майка му! Винаги казвам, не се присмивай на човешкото нещастие, защото ще ти дойде на главата, дали на теб или на твои близки, но злобата рано или късно се наказва. Бъдете по-човечни! Дано майката и детето оцелеят! Амин!
  • 51 е х оооооооооо

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Не е така":

    Що за швейцарец си ти ..........гъдулка . Писаниците са ти наивни с грешки - граматически и синтактически .
  • 52 Мнооого стар

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "СтарТИРаджия":

    още от "СО МАТ" ако не знаеш какво е питай по умния от теб телефон.Научихте се само "права""съдилища".Ама след "е...е плакане" както казват хората...Тир-карнет дали си виждал не на картинка?Лошо било направено тясно било "не се събират В габарита"??Ами като не си знаете габаритиТЕ на камионите и на празно летище ще ВИ е тясно...Основното НЕписано "правило" което и аз спазвам/заради такива като теб основно/ Е отваряй си очите на 4ри.Номера е да се прибереш ЖИВ а не да спечелиш..посмъртно....

    Коментиран от #70

  • 53 Гербераст

    6 4 Отговор
    другарю полицай , кажи много поздрави на Дядо той е в Ада и ти си бил за там

    Коментиран от #60

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 МОЖЕ

    7 2 Отговор
    да отбиеш в другата лента ,но се създава впечатлението, че този който излиза от УСКОРИТЕЛНАТА лента е с предимство.Затова е ускорителна ,
    да излизаш на пътя без да пречиш на другите МПС.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ии екстра

    5 5 Отговор
    Ше вада бутилката от фризера и пуштам вероника на макс😂😂😂
  • 58 Ако караше кола 500 600 кони

    4 2 Отговор
    Е керамични спирачки сега да е жив ...на пътя са важни 2 неща мощен мотор и яки спирачки
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 97435

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Гербераст":

    Най добрия полицай е тоя милиционери от ветово
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 97435

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ангелов":

    Ти па си много хубав бегай при милиционери да му правиш компания при дедо боже
  • 63 Супер

    3 3 Отговор
    Много се кефя
  • 64 ДОЧЕВ

    2 0 Отговор
    ПО-ДОБРЕ ДА ЗАКЪСНЕЕШ,ОТКОЛКОТО ИЗОБЩО ДА НЕ ПРИСТИГНЕШ.......
  • 65 Иванов

    5 0 Отговор
    Вчера минах оттам около десетина минути след като е станал инцидента. Според мен въобще не се е случило по този начин, както е описано. Вижте и снимки в други сайтове, реното беше в аварийната лента непосредствено след изхода на бензиностанцията, а автобусът пред него. Ако беше ударен от автобуса щеше да е разделителната мантинела. Освен това колата е намачкана отляво, а и все пак е загинал водача от ляво. Според мен реното е излизало от бензиностанцията и автобусът го е ударил
  • 66 MOMO

    1 1 Отговор
    Румънците са най гадните шофьори.Не спазват никакви правила a колите им са окичени с кръстове,камионите и автобусите с надпис"Doamne ajuta".👹

    Коментиран от #71

  • 67 Пий си

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ангелов":

    пиенето и остави примитивните примати да оцеляват!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 СтарТИРаджия

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Мнооого стар":

    Точно некъв соматаджия... Аре нема нужда! С 'фатки от 70-те не вървите, пълни дървета сте! В момента бачкам с няколко Сомат-Вили Бетц "фокусника" по на 60 и найсе лазарника: ни могат да карат, чисто технически, ни маневрите им са маневри... Комбайнери! Т'ва поглед в/у ситуацията и няколко хода напред да мисли - олигофрени тотални. Да комбинира маршрути или скоростно да измисли обход, забрави - три дни може да дреме някъде от свещенна простотия! Така че и в тази ниша лафа за новия бардак и старите куртизанки също е верен, Древен!

    Коментиран от #73

  • 71 Много са

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "MOMO":

    вярващи и богобоязливи, разбери. Няма румънец/нка да мине покрай църква и да не се прекръсти. Случвало ми се е редом с полицейска патрулка да чакаме светофар до църква. И двамата полицаи в колата се прекръстиха 🙄!
  • 72 Все едно нищо не е станало

    3 1 Отговор
    Сега шофьора ще избяга и всичко ще е наред, нали няма ни съд ни прокуратура тука в тая Държава🤔
  • 73 Мнооого стар

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "СтарТИРаджия":

    Сине Поздрави на теб и всичките ти роднини.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове