Last news in Fakti

30 Юли, 2020 15:13 3 290 43

Препълнена със заразени с коронавирус е болницата в Разлог

  • разлог-
  • болница-
  • коронавирус

Има опасност от вътреболнична инфекция

Препълнена със заразени с коронавирус е болницата в Разлог - 1
Снимка: Фейсбук

Болницата в Разлог е препълнена със заразени с коронавирус. Заради забавяне на резултатите от тестовете, има опасност от вътреболнична инфекция, предупреди кметът на общината Красимир Герчев и спешно разпореди проучване на възможността за разкриване на PCR- лаборатория.

Само за последното денонощие потвърдените случаи на заразени от четирите общини, които обслужва болницата в Разлог , са 11. Здравната система е на ръба. Легловата база е запълнена, лекари и сестри са на границата на силите си, заяви кметът на Разлог:

„Хората са изключително изморени, изтощени, от март месец са под стрес и напрежение. В момента инфекциозното отделение е пълно. Вътрешно отделение в по-голямата си част също е пълно. Очакваме тестове, които идват през ден-два. Хората с пневмонии в момента бяха 22 във вътрешно отделение и чакаме какво ще излезе“.

Според Красимир Герчев скоро ще се наложи всяка болница в страната да разполага с лаборатория, в която се правят PCR тестове.

До 1 седмица кметът на Разлог очаква от специалистите да подготвят доклад за разкриване на такава и в общинската болница:

„Искаме да направим нещата така, че да отговарят на всички изисквания на РЗИ да има отделно помещение трябва да направим ремонт“.

Рязкото влошаване на ситуацията с коронавируса у нас налага на национално ниво мерките да бъдат преосмислени, защото местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения, смята още кметът на Разлог.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    14 22 Отговор
    99% кремълски милиционери, дебили и мангъри с 3ки по биология.
  • 2 Гост 0

    21 11 Отговор
    Това, че са със пневмония не е достатъчно да са с коронавирус!

    Коментиран от #5, #14, #31

  • 3 ТАКА Е

    24 21 Отговор
    ЗАЩОТО ДИВАЦИТЕ НЕ ВЯРВАТ ЧЕ ИМА. ВИРУС

    Коментиран от #6, #11

  • 4 elgrande

    17 4 Отговор
    Ремонта ....сегаааа ????А от март до сега х..я ми ли държахте??????

    Коментиран от #28

  • 5 Миризлив пор

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гост 0":

    Ако човек е с пневмония и го заразиш с вирус си отива. Във инфекциозното вкарват само доказани с пневмонии.

    Коментиран от #8

  • 6 Anonim

    12 13 Отговор

    До коментар #3 от "ТАКА Е":

    Защото всичко е до възпитание и култура в бг е царство на простаците и дървените философи сега правителството им е виновно
  • 7 Ужас

    32 9 Отговор
    120 лекари и 300 мед. сестри изнемогват от 22 пациенти /само началниците са 30/:) Ама като насила ги хоспитализирате и ги пишете с ковид с усмивка прибирате КП от 1200 лева

    Коментиран от #29

  • 8 Гост 0

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Всеки грип е опасен за хората със пневмонии, не само ковид19.

    Коментиран от #12

  • 9 Ей лъжци

    4 7 Отговор
    Това е от сега: Зaрaди зaбaвянe нa рeзултaтитe oт тecтoвeтe, имa oпacнocт oт вътрeбoлничнa инфeкция, прeдупрeди кмeтът нa oбщинaтa Крacимир Гeрчeв и cпeшнo рaзпoрeди прoучвaнe нa възмoжнocттa зa рaзкривaнe нa PСR- лaбoрaтoрия.
    А това е от 30.04.2020г.:
    PCR лабораторията в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Разград, която бе дарена от Кирил и Георги Домусчиеви, бе открита официално. В болницата вече се извършват и бързите тестове, предоставени от Община Разград.

    Коментиран от #16, #17

  • 10 БОЙООО НАРОДА ИДВА ЗА ТЕБ

    12 4 Отговор
    БОТОКСНИТЕ ВЕЖДИ И БОЮ РАЗБОЛЕЙТЕ СЕ ОТ КРОНАВИРУС ДА НИ ПОКАЖЕТЕ КОЛКО Е СТРАШЕН БОЙО НАРОДА ИДВА И ОНИЯ БОТОКСА БОТОКС И НА ТЕБЯ ЩЕ ТИ ТЪРСЯТ СМЕТКА НАРОДА ВИ Е ВДИГНАЛ МЕРНИКА ЩЕ ВИДИТЕ 30 БОЛНИЦИ ТЪЙ КАТО ГЛЕДАМ НА ТАМ ОТИВАТЕ ХАХАХАХА СГАН БЕЗРОДНА ЩЕ ЛЪЖИТЕ ЛИ ОЩЕ ЗА КОРОНАВИРУСИ?
  • 11 ДО 3 ЗАЩОТО СИ СЕКТАНТ

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "ТАКА Е":

    САМО СЕКТАНТ И НИСКО ИНТЕЛЕГЕНТЕН МОЖЕ ДА ТВЪРДИ ЧЕ ИМА ВИРУС!СЕКТАНТЧЕ!

    Коментиран от #13

  • 12 Остави го тоя

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост 0":

    За пора други болести и вируси освен китайската кашлица няма
  • 13 ТАКИВА

    6 8 Отговор

    До коментар #11 от "ДО 3 ЗАЩОТО СИ СЕКТАНТ":

    УМНИЦИ КАТО ТЕБ НЕ ВЯРВАТ СИГУРНО СИ УЧИЛ ДО ТРЕТИ КЛАС

    Коментиран от #15

  • 14 Обикновено в този

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гост 0":

    сезон няма бронхопневмония или са много редки. Но си прав донякъде. Може да си вече с отрицателен PCR, понеже коронавирусът е слязал от носоглътката и вече е превзел белите ти дробове. С компютърна томография се доказва коронавирус, защото дробовете изглеждат по много специфичен начин. Но пак е скъпо, а и се товари организма с радиация. С рентген не може да се разбере дали е от ковид-19 пневмонията или не е. Открива се чак след като към вирусната инфекция се е насложила и бактериална и нещата са доста зле. А като ти падне насищането на кръвта с кислород под 80 или ти тромбозират съдовете заради ковид може да е твърде късно, за да те спасят... И без придружаващи болести.

    Коментиран от #18, #22

  • 15 ДО СЕКТАНТЧЕТО

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "ТАКИВА":

    СЕКТАНТЧЕ АЗ НЕ МОГА ДА ВЯРВАМ НА ПРАЗНОСЛОВИЦИ СЛЕД КАТО ИМАМ ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ АЗ ИСЛЕДВАМ ИЗУЧАВАМ ТЪРСЯ НАМИРАМ ВЯРВАЩИТЕ КАТО ТЕБ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ СЕКТАНТИ!КОГАТО БОЙКОТО ТИ И ОНИЯ ПСИХИЧНО БОЛНИЯ С БОТОКСА СЕ РАЗБОЛЕЯТ И УМРЪТ ОТ КРОНАВИРУС ТОГАВА ЩЕ ТИ СЕ ИЗВИНЯ И ЩЕ ТИ КАЖА ЧЕ СИ БИЛ ПРАВ СЕГА СИ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ СЕКТАНТЧЕ ПАК ТИ КАЗВАМ!!!ЧЕ И ПОЛЗВА ТЗАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОЙТО НЕ УЧИЛ ТОЙ НЕ ВЯРВА КОЛКО СИ ЖАЛЪК АКО МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИШ ОТСТРАНИ!

    Коментиран от #19, #30

  • 16 От Плевен

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ей лъжци":

    Алооо! Какво общо има болницата в град РАЗГРАД с проблемите в град РАЗЛОГ!? Два града на близо 500 км разстояние. Или ти само за си плюеш ей така..
  • 17 Ти разлика между

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ей лъжци":

    Разлог и Разград правиш ли, умнико? Чети преди да коментираш. Без да бързаш, бавно и спокойно. Или план гониш да избълваш коментарче. Че и обвиняваш в лъжа на всичкото отгоре. Виж на картата къде е Разлог, къде е Разград.Има още Русе, Радомир и други градове, чиито имена започват с "Р".
  • 18 Пълни глупости

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Обикновено в този":

    Според УНИЦЕФ: Всяка година над 800 000 деца умират от пневмония, което прави по едно дете на 39 секунди. При ковида до края на годината няма да стигнат милион общо.
    Според НСИ: През 2019г, в България са починали 1400 души от пневмония. За 6 месеца общо уж короната сме ги докарали с 300 зора 400.

    Коментиран от #20, #33

  • 19 ПОЖЕЛАВАМ

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "ДО СЕКТАНТЧЕТО":

    ТИ ЛИЧНО ДА СЕ СРЕЩНЕШ ТА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ

    Коментиран от #27

  • 20 Антимилиционер

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пълни глупости":

    Вече са над 650 000 починалите от Ковид, неграмотрн милиционер. Не ръси акъл за неща, за които не си и чувал.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Миризлив пор

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Антимилиционер":

    Интересно ми е такива убедени в думите си хора дали биха подписали сега декларация за отказ от лечение? Сега, пък зимата каквото дойде.

    Коментиран от #24

  • 22 Гост 0

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Обикновено в този":

    Не съм казал, че от пневмония не се умира, напротив ако е открита в късен стадии се умира, всяко заболявяне открито късно е с възможен летален край.
  • 23 Милиционер

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Антимилиционер":

    За 7 месеца 650 000 или за една година ще станат най много 1 110 000 общо деца, възрастни и старци, а там са ти писали ясно и точно всяка година колко ДЕЦА умират от пневмония. Ясно ми е, че с твоето основно образование ти е трудно смятането затова ще проявя разбиране. Слагай памперса и противогаза и в мазето.

    Коментиран от #32, #43

  • 24 Българин

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Миризлив пор":

    Подписах я още през април, а ти като пипнеш рак дали ще се откажеш от морфина! Освен това сподели на мен и целия свят как протича лечението за Ковид 19 и щом според теб има лечение какъв е проблема да го хванеш?

    Коментиран от #26

  • 25 Стани по богат Гербер

    4 8 Отговор
    Нека точенето на здравната каса започне сега!
  • 26 Миризлив пор

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Навсякъде го казват, отначало си е обикновен грип и то не от най-страшните лекува се както казва Мангъров със чай и аспирин. Проблема е че при някои хора минава във пневмония и реално се лекува пневмонията. В един момент болните с пневмония стават повече от колкото могат да се обслужат качествено а некачественото лечение повишава смъртността дори от елементарни болести. Отделно всеки заразен лекар излиза от дежурство за 1 месец минимум, в един момент няма лекари. Прочети за Италия, Франция или Испания преди да плюеш и нападаш.
  • 27 НЕ ПОЖЕЛАЙВАЙ МНОГО

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "ПОЖЕЛАВАМ":

    ЩОТО ЩЕ СЕ СРЕЩНЕШ С НЕЩО ПО СТРАШНО ТО КОРОНАКАТА И ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ ЧЕ СИ ПОЖЕЛАВАЛ ИМА МНОГО ПО СТРШНИ БОЛЕСТИ ОТ ИЗМИСЛЕНИЯ КОВЕД ГЛЕДАЙ ДА НЕ СЕ СРЕЩНЕШ С ТЯХ ЧЕ ТОГАВА ЩЕ СИ СПОМНИШ ЧЕ СИ ПОЖЕЛАВАЛ НЕЩО...
  • 28 Явно

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "elgrande":

    са го държали.
  • 29 истината

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ужас":

    Няма такава Клинична пътек, бе Фейсбукар ---- Пътеката от март месец е 300 лева!!!!

    Коментиран от #37, #38

  • 30 обаче

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "ДО СЕКТАНТЧЕТО":

    Най- добре Ти да се срещнеш с Ковид-а. От личен опит по-хубаво няма! :)
  • 31 Доктор

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост 0":

    Нали са изследвани бе к.ви ги плещите

    Коментиран от #42

  • 32 до умния

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Милиционер":

    Образования - до края на септември, ще са над милион жертвите - само се моли да нямаш роднини между тях!

    Коментиран от #35

  • 33 няма такова нещо

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Пълни глупости":

    Няма такава информация --- за 800 000 деца на година!!! Пък и Само от пневмония!!! Искаш да кажеш че от всички заболявания са общо 8-10 милиона на година, така ли?

    Коментиран от #34, #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "до умния":

    Абе то и по Великден щеше да има чували с трупове ама:) Дано и близките ти не са хипохондрици като теб, че не ми се мисли как си пазарувате на прибежки:)
  • 36 Щом казваш

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "няма такова нещо":

    Миналата година са починали 130 000 000 души, съвсем нормално е 7-8% да са деца
  • 37 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "истината":

    От началото на юли: Двойно се увеличава цената на клиничната пътека за лечение на Covid-19. Тя вече става 1200 лв., стана ясно след среща между Българския лекарски съюз (БЛС) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
    Абе ти сигурно си инстаграм плеймейтка
  • 38 Реалност

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "истината":

    Никога не е била 300лв, март беше 600лв, сега е 1200лв, а от 01.08 става 1500лв, "лечението" реално струва 2 лв - една опаковка парацетамол

    Коментиран от #40, #41

  • 39 Мдааа

    1 0 Отговор
    А сега де, няма резултати от тестовете, но веднага ги диагностицираха с короната. Това ако не е политика, па на. Има и други вируси, хранителни натравяния, бактериални инфекции, що решихте, че е корона, преди тестовете?
  • 40 Мдааа

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Реалност":

    Точно и ясно, лечение няма, пътеката скъпа. Защо да отивам в болницата, да ми дават парацетамол, мога да си кашлям и у дома.
  • 41 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Реалност":

    Ако си само за парацетамол те гонят у вас да не им се моташ из краката това са над 80% от заразените. Ако обаче слезе към дробовете те държат, първо на кислородна терапия да можеш да дишаш спокойно и организма да се справи, ако има инфекции вече се лекуват и най-накрая може и интубация. Същото лечение в щатите е 80 000 долара.
  • 42 Гост 0

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Доктор":

    Не, не всички са изследвани, но вече са с поставена"ковид - диагноза"! Ами ако не всички с ковид, кво праИм, ще има ли извинения, или за тях не важат...?
  • 43 Поредния недоучил експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Милиционер":

    Ох горкият антимилиционер. Само дето не си разбрал че короната се развива ЕКСПОНЕНЦИАЛНО. Разликата между експонента и права линия е че експонентата нараства все по стръмно и по стръмно така че сметките ти колко са щели да станат са смехотворно занижени. По добре не коментирай математика или медицина.