Last news in Fakti

10 Август, 2020 06:45 4 764 35

Само 53 нови случая на коронавирус

  • коронавирус-
  • заразени-
  • починали

През последното денонощие бяха направени само 1275 теста

Само 53 нови случая на коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяхa уcтaнoвeни 53 нови случая на заразени с Covid-19. Според Единния информационен портал това прави съc 81 случая пo-малко от предния ден.

Общият брой на заразените вече е 13 396, а на излекуваните 7772 - 54 от тях са се разделили с вируса през последното денонощие. Активните случаи са 5177.

За денонощието има два нови смъртни случая, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa става 447. Хоспитализирани са 849 човека, 54 от тях се намират в интензивни отделения.

Пocтaвeнитe пoд кaрaнтинa oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca oбщo 281 383, в мoмeнтa брoят им e 7913.

Направените тестове за периода са общо 304 811 - 1275 през последното денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така

    31 3 Отговор
    Царят е гол...
  • 2 Манипулация ли е

    22 3 Отговор
    Движим се стабилно в рамките на тези 5 процента. Това манипулация ли е или реалност?
  • 3 Емо

    22 2 Отговор
    Браво, сериозен спад.
    Сигурно Генерал Пл ъх ги е излекувал с Коремна хирургия.

    Коментиран от #16

  • 4 Ха ха

    27 0 Отговор
    Малко тестове, малко заразени, 4,2% не е необичайно.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    33 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха":

    Днеска като избачкат едни 6000 теста и утре пак 300 нови.
  • 6 Камм

    21 3 Отговор
    Това е краят на коронавируса
  • 7 Nik

    37 2 Отговор
    Естествено, че в понеделник ще са най малко след като в неделя повечето лаборатории почиват, а и никой не пътува за Гърция в сряда. Ще видите в четвъртък какъв е резултата, след като в сряда направят 6000-7000теста на кандидат туристи за Гърция. Само ми е чудно как на пасват броя на заразените 53 и броя на излекуваните 54, а защо излекувани те не са както обикновено през седмицата по около 150 200 на ден. Има нещо смотан в цялата тази стъкмистика.

    Коментиран от #14, #33

  • 8 Именно

    7 2 Отговор
    Всяка неделя!
    Добре че поне пишете колко теста са правени, макар и да не споменавате че цифрите са супер ниски защото е било неделя.
    средните цифри през седмицата са около 3-4 пъти по-високи ... Нот грейт, нот терибъл

    Коментиран от #13

  • 9 Behemoth

    26 0 Отговор
    Леле когато бяха по десет какво шоу имаше всяка сутрин.....чували ,морги.....хладилни камиони.....и един премиер спасител...
  • 10 Мутафчийски

    14 3 Отговор
    Яко ще се мре!
  • 11 Плешивото Генералче

    17 2 Отговор
    Стягам куфарите, че яко ме е страх! Не ми се влиза в затвора.
  • 12 Дълбоко Виждащ

    6 2 Отговор
    4,156%-вирусоносители!Оздравели-58,017% макар да се покачи с около 2,5% през изминалата седмица е много нисък!показва ниво на грижите!Както и преди няма инфо за починали-освен краткото-починали с ковид -3,336%!Доколко може да се вярва на данните от този инфо портал-при положение,че лъгаха с Брой Тестове, многократно-всеки сам да реши!Лично аз се смях на -Немското предупреждение да не се пътува към Варна ,,,,и други 2 града-Благоевград и Пловдив!??ТЕ Явно живеят със споменът за Териториата на бг,от Сан Стефанският мирен Договор,,,,,Дай Боже!
  • 13 От друга страна

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Именно":

    Скрининговите тестове за чужбина са позитивни в малък процент. Най висок е процентът като тестват прицелно контактни. Не че РЗИ работят в неделя...
  • 14 12345

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "Nik":

    Броя на излекуваните също зависи от броя тестове,защото за да ги обявят за излекувани също им правят тест, но на мен друго ми е интересно, как събота и неделя смъртните случаи също падат така рязко от 10-12 на ден до 2-3???

    Коментиран от #18

  • 15 Филип

    15 1 Отговор
    Всеки ден едно и също.
    Обаче Овчелюдите трябва да се плашат да не протестират много много.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анонимен

    8 2 Отговор
    Как работи психологията и защо корона вируса стана част от ежедневието ни?
    Една лъжа повторена сто пъти се превръща в истина.
    Благодарение на медиите,всеки ден да говори някой авторитет за опасност и контрол върху населението да спазва определени мерки защото има глоби работи успешно благодарение на това#че всички започват да мислят еднакво и да действат и под стрес и страх болестите се появяват на ниво съзнание ум,защото всичко е подсъзнателна манипулация и въздействие на емоциите и чувствата,а именно постоянното мислене за някаква опасност е вируса от който заболяват хората.
    Умните измислили този сценарий се възползват от глупавите и правят пари.

    Коментиран от #22

  • 18 Ами виж как падат

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "12345":

    и в worldometers.info и не се чуди толкова. Не всички подават информация навреме за събота и неделя. И за САЩ и Бразилия за вчера са обявени с 60%надолу смъртни случаи. За Русия също са 77 при обичайни поне 120.Така че няма защо толкова да се чудиш. Виж графиките и ще забележиш, че това е устойчива тенденция по целия свят и не е от вчера, а е откакто има обявена пандемия. В Индия обаче пак има над 1000 жертви, а действителния им брой никой не го знае... Можеш да бъдеш сигурен в това. Не е чак толкова смъртоносен коронавирусът, но прехвърли ли се някаква граница от болни в интензивните отделения смъртността рязко скача. В Румъния са над 440 души в критично състояние, у нас са 53.А бяха под 30 допреди 40 дни. Това гледай. Естествено, че бройката на заразените зависи от тази на тестовете. Няма как при 1200 теста и при близо 6000 да е една и съща. В събота и неделя винаги и тестовете са драстично по-малко. Много лаборатории не работят през почивните дни или най-много в събота до обяд да работят.

    Коментиран от #20, #31

  • 19 Човек

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Филип":

    Филипчо, ти като не си плашлив и не се хващаш на "лъжите", я кажи колко пъти излезе на протест!?
  • 20 12345

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ами виж как падат":

    Не мисля че това важи за България, какво има да обявяват на 10 потенциални смъртни случая, че да са отчели само 2 или 3

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Човек

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "12345":

    Защо мислиш, че страната ни е с нещо по- различна от другите. Вирусите не се влияят от държавни граници, а от поведението на индивидите в тях.
  • 22 Ела във Варна на

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    крайбрежната алея и виж как животът кипи. На никой не му пука особено и не виждам треперещи от страх. На атракционите в зоната на пристанището е пълно с народ, по заведенията няма празно място(е, доста от тези по крайбрежието) явно са останали без наематели, но като цяло народът нито се пази, нито се притеснява особено. Така че ще нараства броят на заразените. Дано по-малко да са тежките случаи и починалите. Лошо ще стане когато се омешат сезонните грипни случаи с тези на ковид-19.Че лекарите и медицинския персонал и в инфекциозни и в белодробни клиники е крайно недостатъчен, особено в малките градове.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 12345

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Коментар 18 веднага":

    И аз не знам, но аз успях да го прочета, може модераторите на сайта да не са разбрали какво е написал човека, и да са решили, че е написал нещо лошо :D :D :D знам ли до колко им стигат възможностите.
  • 25 ХОДЯ БЕЗ МАСКА ОТ МАРТ

    4 1 Отговор
    ЛЕТЯХ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ДО ЕВРОПА В НАЙ ЗАРАЗЕНИТЕ ТОЧКИ И ПАК БЕЗ МАСКА КЪДЕ ВИ Е КОРОНАВИРУСА САМО В МЕДИЙКИТЕ ЛИ ?

    Коментиран от #27

  • 26 КАК СЕ СТИГНА ДО ТУК

    6 1 Отговор
    ПОДГОТОВКАТА ЗА РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ Е ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ,СПОМНЕТЕ СИ КАК МЕДИЙКИТЕ ЛЪЖЕХА ЗА ПИЛЕШКИ ГРИП МАМИХА ЛЪЖЕХА ПОСЛЕ И ЗА СВИНСКИ ГРИП ДОКАТО НЕ СТГНАХА ДО КОРОНКА,И С КОРОНКАТА ВИ ИЗПЛЮЩАХА СВОБОДАТА!А ТОЗИ ЕТАП БЕШЕ ПЛАНИРАН ОЩЕ ПРЕДИ МИНИМУМ 50Г.САТАНИСТИТЕ НЕ СПТ ТЕ СЕ В ОБЛИКА НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ КОЙТО СМАЗВА И ПОСЛЕДНАТА СВОБОДНА МИСЪЛ!
  • 27 Човек

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "ХОДЯ БЕЗ МАСКА ОТ МАРТ":

    Според теб хората по целият свят от какво умират, щом не е от коронавируса, установен в тялото им? И се поспри малко с пътуването( ако въобще го правиш), за да не срещнеш това , което търсиш. Като оня Ричард от щата Охайо заминал си от този свят в началото на юли...

    Коментиран от #28, #29, #34

  • 28 ДО ЗОМБИРАНИЯ СЕКТАНТ

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Човек":

    СЕКТАНТ САМО ЕДИН ФАКТ БЪРЗ СЛЕД КАТО СИ С МАСКА ЗАЩО НЕ СА ТИ ЗАКРИТИ ОЧИТЕ?С ОЧЕЛА ЗА ПЛУВАНЕ?ЗАЩО ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ ВИ СА ОТКРИТИ ПРИ ТАКЪВ ОПАСЕН ВИРУС ?САМО ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ НО ВИЕ НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТЕ СЛАГАТЕ НАМОРДНИЦИТЕ И ДО ТАМ ВИ Е МИСЛОВНИЯ КАПАЦИТЕТ!НЯМА ВИРУС ИМАШЕ ГРИП ЗИМАТА А КОРОНА СИ СЪЩЕСТВУВА МНОГО ОТДАВНА.МОГА ДА ДАМ ОЩЕ ПРИМЕР В ЕДНА ОТ НАЙ ЗАРАЗЕНАТА ДЪРЖАВА ПРОДАВАЧКИТЕ В МАГАЗИНИТЕ ХОДИХА БЕЗ МАСКИ ДО МАЙ МЕСЕЦ НЯМАШЕ НИ ЕДНА ЗАРАЗЕНА ТЕ БЯХ СВЪХ ЧОВЕЦИ ЛИ ?ПОСЛЕ СЛАГАХА МАСКИТЕ ПОД НОСОВЕТЕ СИ ПАК ЛИ СА СВРЪХ ЧОВЕЦИ ?В БОЛНИЦИТЕ ИЗБИВАХА ГРИП БОЛНИТЕ ЗАЩОТО МАСОВАТА ПСИХОЗА ГИ КАРАШЕ ДА СЕ ЧУВСТВАТ МНОГО ЗЛЕ И КАТО ВДИГНАТ ТЕМПЕРАТУРА И СЕ ЗАКАШЛЯТ ВЕДНАГА МЕДИЦИНСКИТЕ ФАШИСТИ И УБИЙЦИ ГИ ИНТУБИРАХА И ПОСТАВЯХА В ИЗКУСТВЕНА КОМА СЛЕД ТОВА ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО КИСЛОРОД И СМЪРТА Е НЕИЗБЕЖНА СТАДЕН!МНОГ НАРОД ЗАТРИХА ФАШИСТИТЕ В БЯЛО!ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ!
  • 29 Николай

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Човек":

    За да сме сигурни че от корона умират , трябва аутопсия на умрялия . Умират хора със съпъпътващи заболявания .
    Човек в добро здраве от КОФИД 19 не умира. Може да се случи но 10 хил един .
    А ти където се чудиш от какво умират хората .
    Ще ти кажа че САМО ДНЕС ОТ ГЛАД ЩЕ УМРЪТ МЕЖДУ 25-30 ХИЛЯДИ ДУШИ . Днес колко пъти го чу това по телевизията или тоя месец или пък тази година.
  • 30 Тулупите преб..ха сезона

    3 0 Отговор
    Постигнаха си целта и сега вече могат да намалят бройките си 🤣🤣🤣
    Другарю евракиев!- стига ли вече 💶💶💶
  • 31 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ами виж как падат":

    Почнахте да убеждавате с думи -та реших да ви дам данни та наистина да Порасъждаваме над тях!Бразил-Потвърдени случаи-3 035 582,Брой оздравели-2 118 460,мъртни случаи-101 136-Виждаме,че в болниците на Бразил грижите към болните са69,787%слабо сравнено с Турция и Чили там имаме 93%,но по добре от бг с 58%!Смъртните случаи са Почти като в бг-3,331%Бразил е над 200-милиона там има от Време оно БЦЖ-ваксина!та в Бразил е като у нас там няма мерки нито Толкова професори като в 6милионна бг!отиваме към Индия-страна на контрастите, през 86г бях в Делхи,когато чернобил,там писаха!,,ТА :Потвърдени случаи-2 215 074,Брой оздравели-1 480 884,Смъртни случаи-44 386-Брой оздравели 66,854%,брой смъртни 2% за такава огромна държава това е интересно явление и Трябва да се анализира!Навсякъде се наблюдава една тенденция на заразност без значение дали има,или няма мерки!ПРИ ДЪРЖАВИТЕ КОИТО УНИЩОЖИХА фамилии-КАДАФИ и Хюсеин СМЪРТността рязко е Увеличена,,,,Защо??Дали причина е масовите ваксинации срещу грип,Или проклятието на Петродоларите откраднати от най богатите на петрол държави-Това както учените в света така и никой бг-Професор ,дофффтор и генерал не е Из,,,казал ,,мнение досега!Франция-15,321%,ИТалия-14,050%,Великобритания-14,983%,Испания-9,066%,Канада-7,518%,Белгия-13,446%!Накрая,Как мислите Дали вси Атентати в Европа бяха на Случаен Принцип?Мислете,това разделя човеците от другите!
  • 32 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    ,Канада-7,518%,Белгия-13,446%!Накрая,Как мислите Дали вси Атентати в Европа бяха на Случаен Принцип?Мислете,това разделя човеците от другите!
  • 33 Антимилиционер

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Nik":

    И умрелите 2 а през делниците 2-3 пъти повече:)))

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Спри да се излагаш

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Антимилиционер":

    с глупостите и манипулацийте си!