Last news in Fakti

12 Август, 2020 06:10 6 417 48

Жертвите с Covid-19 не спират, починаха още 12

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Заразените за последното денонощие са 210

Жертвите с Covid-19 не спират, починаха още 12 - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяхa уcтaнoвeни 210 нови случая на заразени с Covid-19. Според Единния информационен портал това прави с 94 случая пoвeчe от предния ден.

Общият брой на заразените вече е 13 722, а на излекуваните 8 154 - 174 от тях са се разделили с вируса през последното денонощие. Активните случаи са 5 097.

За денонощието има 12 нови смъртни случая, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa става 471. Хоспитализирани са 861 човека, 64 от тях се намират в интензивни отделения.

Пocтaвeнитe пoд кaрaнтинa oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca oбщo 282 872, в мoмeнтa брoят им e 7639.

Направените тестове за периода са общо 313 866 - 5 388 през последното денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха така ами сега

    41 10 Отговор
    нещо, много, не ми се вярва...Тези статистики, кой ги води, информацията посочена в тях, откъде идва? Нека участващи във форума и коментарите да споделят, колко техни познати или те самите са заболели от корона вирус, как е протичало всичко и т.н. Считам че ще бъде интересно, дали официалните данни, ще се покрият с неофициалните. Нощ-та тръгна по почивки, говорите-лят на Бог Танатос се покри? Какво става реално има ли някой представа или само си приказваме...?

    Коментиран от #2, #3, #14, #35, #40

  • 2 Дълбоко Виждащ

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "ха така ами сега":

    Лъжат! само ще чуваме!При мен няма ,Правя го още от началото на Април!Имам 3ма които са чули за техни Приятели,,,,

    Коментиран от #9

  • 3 OTBPAT

    34 14 Отговор

    До коментар #1 от "ха така ами сега":

    Аз НЕ познавам такива хора. Само съм чувал, че се дават пари, за да си 'болен'. ..Боко в к&^ва!
  • 4 Хок

    23 6 Отговор
    Лъжа
  • 5 Миризлив пор

    19 31 Отговор
    При положение че всички съседи повишават мерките, навсякъде вече ни искат тест и ни слагат под карантина явно не е толкова голяма лъжата.
  • 6 Петьо Петров

    34 11 Отговор
    Няма как да се знае дали са починали от Ковид без аутопсия,единственото,което могат да твърдят,че са с положителен тест за корона или САРС. Наистина прекаляват с евтините манипулации.Това,че се опитват да останат на власт,жертвайки международната ни репутация,още по настървява хората срещу тях!

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дълбоко Виждащ

    22 8 Отговор
    Задавам си Старият Въпрос?Кой има сметка?И той въпросът е Отговор!Да Говорим пак едно и също,защо ПРИ толкова хора заедно на море най вече ПРОтести няма заразност защо не се държи като вирус?Според мен Трябва тези които нечистоплътно играят с данните да знаят ,че видов ден за тях ще има!Убеден съм-ще се опитат да ни Затворят пак!Тоя няма да подаде оставка -без количества кръв,а ковид му е скривалището!

    Коментиран от #13, #39

  • 9 Ами има малко над

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дълбоко Виждащ":

    5000 активни случая. Тези, които се лекуват в къщи или са под карантина едва ли се хвалят с това и го разправят на всеослушание. Аз съвсем случайно разбрах за мои познати чакайки пред кабинета на личния лекар. Просто вратата беше открехната и чух разговора неволно, а после разпознах дъщерята на моите познати като излизаше от кабинета. Естествено не ѝ казах, че съм чул, а тя каза че е дошла за болничен на едно от децата за градината.Т. е. ме излъга. Разбрах после, че са се лекували 40 дни в къщи родителите ѝ. С една дума повечето хора пазят тайна. Никого не обвинявам. Вчера на плажа пък чух разговора на младеж от София с познати. Каза, че колегата му бил с положителен тест, температура 38,5 и разстройство. Но се лекувал в къщи, но него още не са го потърсили като контактно лице, защото бил на почивка в Албена. Но колегата му се обадил и го предупредил да се тества. Така че всеки реагира различно.Близък приятел на сина ми беше изследван като контактно лице съвсем наскоро. Слава Богу отрицателно. Но това, че лично не познавате болни нищо не означава. Бройката си расте. Не само в България. След почивните дни, когато отчита ха под 1000 починали в САЩ за последните 24 часа има над 1500.Просто ги обявяват със закъснение. Дори при население от над 320 000 цифрата си е внушителна. Явно заразените са доста повече, отколкото е реалната статистика, но има над 30-40 абсолютно безсимптомни, а и от тези с леките симптоми, които се лекуват у дома далеч не всеки си прави т

    Коментиран от #18, #23, #24, #41

  • 10 Човек

    11 9 Отговор
    Ако на някой почине близък, то той , потънал в скръб и ужас, едва ли ще му е до това да пише по форуми. И то във форуми, където безумци неистово отричат без всякакви аргументи световния проблем. Защо да го прави? Пак няма да повярвате, докато лично не ви засегне...
  • 11 Levski

    6 6 Отговор
    Защо лъжете
  • 12 Фантомас

    4 9 Отговор
    Да бе,вирусът фантом, всички сме чували за него,унищожава грип, настинка,инфаркти и всичко останало.
  • 13 Аз съм на плажа на Албена

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Дълбоко Виждащ":

    доста често. В свободната зона е супер спокойно. В радиус от повече от 10-15,че и повече метра няма никой до мен и жената. В морето още повече. Не съм на хотел, а пътувам от близък град. Малко трудно бихме се заразили на плажа. Още повече, че изкашляните от някого евентуално вирусни пръски бързо изсъхват на слънчева светлина и не са толкова заразни, понеже са най-опасни при вдишване. А на открито това става значително по-трудно. Но много държави връщат частично по-строги мерки. За да не допуснат броят на случаите да надхвърли цифра, над която контролът би бил невъзможен, а и смъртните случаи биха нарастнали.
  • 14 Аве Адолф Хайлллл

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ха така ами сега":

    Реално , каквото става по света , това и у нас относно коронавируса . Има такова животно ковид 19 и ще си живеем с него . Кой кога ще го пипне - Божа работа .....
  • 15 12345

    11 4 Отговор
    Ще попитам невярващите ако са с положителен тест, дали ще бият барабана и ще се хвалят за това. Естествено, че няма. Мои познат беше положителен с пневмония. Лекува се в болница 2 седмици. Жена му също даде положителна проба и беше леко неразположена. Седя си в къщи под карантина. Ами има го вируса и слава богу минава при повечето заболели като всеки вирус. Има и починали, както при всеки вирус. Дано скоро има читава ваксина и да се спре с тази истерия.
  • 16 Никой не казва, че единствената

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Петьо Петров":

    причина за смъртта е заразата с ковид-19.Но с голяма част от придружаващите си заболявания хора на по 50-65 години биха живели още поне 10,че и 15 ако ги беше подминала заразата. Ако си с тежък инфаркт, инсулт или напреднала онкология и без ковид е много вероятно да починеш до месеци или най-много година. Затова може би е по-коректно тези случаи да не се обявяват. Но с диабет и артериална хипертония ако са под контрол хората могат да живеят доста дълго. А аутопсии те нищо няма да покажат. Само ще застрашат живота на екипа, който ги извършва и затова не са практика никъде по света и се правят ограничено. А и няма толкова много патоанатоми. Има достатъчно много болести, катастрофи, убийства и т. н., при които се налага да се правят аутопсии и да се изследва биологичен материал от оперирани или починали пациенти.

    Коментиран от #20

  • 17 Гост

    5 1 Отговор
    ТиХомире, стига с тези"сензационни" заглавия!!! Вирус има, има и болни, но смъртта и бройката не е по-различна от бройката при всеки друг грип! Хора са умирали, умират и ще продължат да умират от УСЛОЖНЕНИЯ на вируси, не е самонот този, а от ВСЕКИ ЕДИН ВИРУС!

    Коментиран от #43

  • 18 Гост 7

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ами има малко над":

    Ти си като някоя бабка на пейката, чъла от сина на дъщерята, от детето на балдъзата, от внука на стринка...спри се бе
  • 19 ВеРа

    4 7 Отговор
    210 нови заразени от 5388 теста.
    И отново 12 починали.
    В болница са вече 861 болни, а в интензивните отделения има настанени 64 болни срещу 54 вчера.

    Статистиката сочи, че за 60% от болните в интензивния сектор изходът е летален. Това означава още 38 потенциални мъртъвци към днешна дата.

    От 1.август до днес - 122 август от Ковид-19 са починали 88 човека.

    От началото на юли до днес (за по-малко от месец и половина) са починали общо 241 човека. За сравнение от 14 март до 1 юли - т.е. за първите три и половина месеца починалите бяха 230 души.

    За 3.5 месеца регистрираните заразени бяха 4989. за последните месец и 12 дни увеличението е почти два пъти и половина: 13722!

    В болница за 3.5 месеца, до 1 юли, имаше настанени 435 болни, днес те са вече 861 - за два пъти по-кратко време - двойно повече хора!

    Плато ли?! Поне така казва доц. Кунчев.
    Може и да е плато, но на каква цена?!

    Генерал Мутафчийски, комуто толкова се подиграваха и когото толкова обиждаха, предупреди какво има да се случва!
    Ама ковидиотите така и не щат да чуят, докато ножът не опре о кокала! О техния собствен кокал! Чуждите за тях са само статистически единици, не жертви, които са били човешки същества!

    Коментиран от #28

  • 20 Петьо Петров

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Никой не казва, че единствената":

    Изглежда не сте прочели внимателно коментара ми.Казвам,че няма как да се каже,че някой е починал заради Ковид 19 без аутопсия.Всеки един човек с придружаващи заболявания не е застрахован,че няма да получи усложнения и от обикновен грип и пак да си замине.Затова смятам за манипулативно внушението,че починалите са с или заради Ковид 19.
    Бъдете здрав!

    Коментиран от #44

  • 21 Българин

    2 1 Отговор
    Поздрав за всички с Преслава Лъжа е тра ляля
  • 22 6666

    7 3 Отговор
    Къде се изработват тестовете. Ей ти и отговора. Колкото си искат толкова заболели ще има. А скандала с ваксината срещу Ебола мълчат нали. Уж ваксина а реално са ги заразявали.
  • 23 Дълбоко Виждащ

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ами има малко над":

    ОТ Април правя статистика!Сред служители на НАПовете в София-няма,,,сега очаквам да се появи!На Южно черноморие има много плажуващи не сте чули!Защо ако е ВИрус заразява така изборно-Атакува??Защо няма заразени Сред Всички искащи Оставката на чучелото бборисов и останалите,,,, от правителството!Що за довод----Погледнах през Ключалката??
  • 24 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ами има малко над":

    Много правилно ! Мой приятел като се тества още Април месец понеже вдигна температута излезе положителен. Тества се в частна лаборатория. От РЗИ тогава му казаха , че ще отидат да тестват хората с които живее тогава думите му бяха : леле тия сега като дойдат опаковани като като космонавти дано само съседите не ги видят.... Та мисълта ми е , че явно хората не се хвалят като се заразят

    Коментиран от #25

  • 25 Колко

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    А колко гушна 1500 1800 3600 лв ? Аз тия ги знам кихнал 200 лв на лабораторията да се кови
  • 26 КирКор

    7 7 Отговор
    Всички сте много смели до като не ви дойде на главата - тогава друга песен ще запеете.
    Ще разберете дали е обикновенно грипче.
    За тези които все не са чули и не са видели - работя в сравнително голяма фирма, работим колкото можем от в къщи.
    До сега, трима колеги бяха потвърдени с КОВИД-19.
    Единия го изкара сравнително тежко, две седмици в болница.
    Но друг почина !!! Човек на 50 години, както беше само карантиниран че е бил контактен, влоши се с двустранна пневмония и за една седмица си отиде човека.
    Когато е вече за хора които познавате, тогава вече не е статистика!
    Ходете при Мангъра да ви лекува, ама да не ви каже че сте от "сухите съчки".
  • 27 Лош

    1 0 Отговор
    На всякъде втора вълна на пандемията почва.
    При нас от юли не е спирала.
    Стига ни плашиха.
  • 28 Дълбоко Виждащ

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "ВеРа":

    Ножът Щял да опре???ножът е сценичен вера и никой няма да пострада!Нито старите ви родители Нито Вие нито аз нито Децата ми нито Фамилията ми нито Котаракът ми!Всичко се прави с Тенденция правителство бг да се скрие зад Ковид стената!Да Допуснем че Нещото е Биологично оръжие което атакува определен Генотип и тозиГенотип не е нашият??Това е много по логично от филмът в Който искат да ни вкарат професорите и генералите в бг-За тях вера иде Видов ден!

    Коментиран от #32

  • 29 Дед

    3 0 Отговор
    Правих задължителен тест, за да замина в друга държава. Беше положителен. Нямам оплаквания нито симптоми. Нямаше и да разбера дори. Преди 2 години лежах 1 седмица с висока температура и болезнена кашлица. Това беше тежка болест.

    Коментиран от #45

  • 30 Електрошок

    5 2 Отговор
    Тъй като аз съм от тези,които по статистика са в"чакалнята" на Онзи,би трябвало да се притеснявам.На мен обаче не ми пука и причина за това е пълното недоверие с което приемам всякакви съобщения,числа и статистики,тъй като парите,които се дават(а те не са малко), изкривяват действителноста.Самата"статистика" се прави по най-идиотския и безумен начин с една цел-СТРАХ!Какво накара тези,които преди прикриваха подобни и по-опасни епидемии да преминат в другата крайност?Отговорът предстои,но той едва ли ще има значение,ако целта е постигната!
  • 31 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    Направени тестове
    България
    1.06.2020 г.346
    1.07.2020 г.-3343
    1.08.2020 г.-3995
    21-07-2020г-9051
    23-07-2020г-9051
    25-07-2020г-8124
    09-08-2020г-3612
    Актуализирано преди по-малко от 59 минутиИзточник: УикипедияКъде е Вярно??тук дават за нас Други данни а там по големи-Защо??Може ли някой да ми каже?

    Коментиран от #33

  • 32 ВеРа

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Дълбоко Виждащ":

    Дано да си вярваш сам. Също като онзи борец, чийто последен пост във Фейсбук беше, че нямало починали от тази гадост.
    А пък той взе, че го опроверга лично със смъртта си баш на Христова възраст.
    Пожелай си и с теб да не се случи същото!

    Коментиран от #34

  • 33 Аз мога

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Дълбоко Виждащ":

    Щото когато лъжеш си записвай какво си казал,да не стане некой фал!

    Коментиран от #36

  • 34 Въх!

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ВеРа":

    А на теб още колко коментара ти остават,щото нищо се не знае?
  • 35 Анонимен

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ха така ами сега":

    Да,аз познавам.Седем мои познати и приятели го изкараха,от които черирима много тежко.Колко милиона живеят в България?Колко са положителните към вируса?Вероятността да познавате някой от тях е абсолютно минимална(засега).Никой не знае кой сред нас е преносител на вируса,затова просто се пазете,пазете близките си и бъдете здрави.
  • 36 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Аз мога":

    За какво съм Излъгал??За тестовете Лъжете вие,неуважаеми!За това ,че ще ВИ Бъде поискана сметка?Да скоро ще бъде!Колкото до Това,кога ще си Отиде всеки от Нас и това ще стане ,но не сега и не от Ковид!Когато Фактите говорят поне Замълчете,или опонирайте с Факти!

    Коментиран от #37

  • 37 Лелеее...

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Дълбоко Виждащ":

    Голема простотия съм написал!Имах предвид съставителите на статистиката която ни пробутват,но сега виждам,че се разбира и по друг начин.Следва скубане на коса,която и без това ми е малко и мойте най-искрени извинения!!!!

    Коментиран от #38

  • 38 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Лелеее...":

    По-добре късно-отколкото никога!Умният винаги признава грешките СИ-Поздравления!
  • 39 глупости

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дълбоко Виждащ":

    Глупости, че няма. Във Варна нямаше нито един случай, след летния сезон, сега си стоят цифрите високи.В Гърция също, и в други държави. И се вдигат тежко болните защото вируса стигна и до рисковите групи. Явно си стоиш у дома, или са 20 годишен лигльо, дето ще кихне и само ще зарази по-слабите.

    Коментиран от #47

  • 40 Странджата

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ха така ами сега":

    Аз също не познавам нито един.Като пътуващ търговец комуникирам със много клиенти от различни градове и имам много колеги от различни места.От началото на пандемията питам турци,цигани,българи и никой няма познат.Отначало доста хора се вързаха,но сега със никои от тези със които говоря не вярва.Хората в цял свят са жертва на голяма психологическа война,не напразно и мерките са изцяло антисоциални,но както виждате от протестите,протестиращите не са легнали масово да мрат.Не се подавайте на платените репортажи и хора целящи паника,страх,стрес и дезориентация.

    Коментиран от #42

  • 41 така е

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ами има малко над":

    Има много болни, които не се тестват. Оставят ги у дома с болничен от 3-5 дни и после ако се пооправят, на работа. Нали разбирате, че ако тестват реално всички болни и контактни, то пари в НОИ няма да останат, нито пък полицаите ще сварят да ги обхождат. мислете повече. А явно има нова мода да се крие от страх, че ще те обвинят работодатели и колеги че заразяваш.
  • 42 Странджата

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Странджата":

    А да забравих да кажа,че циганите от махлите в ямбол,сливен,хасково,стара и нова загора се смеят и викат ние маски не носим и в махлата нямаме един заразен.
  • 43 стига писахте лъжи бе

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Да, бе да, посред лято да умират по 12 човека от грип и пневмония. Нещо си се заблудил май. Че и хора около 40-50 годишни. Сега като дойде есента и се почувства вирусът комфортно, по 20 и повече жертви ще има на ден.
  • 44 егоисти

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Петьо Петров":

    Посред лято толкова заболяли, не е имало, не лъжете хората, и какво като има някой диабет, да не би преди толкова хора с диабет да са умирали от грип? Дано не ви хване някоя болест вас, не знам така ли леко ще гледате на починалите с болести..
  • 45 уви

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Дед":

    Ами ти си явно от щастливците, ама други нямат такъв късмет. Като го караш ти леко, значи няма значение така ли. Много незряло.
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор
    Само 210, това е грешка, най-малко са 2010............Oт тoзи "кaпaн" излизaнe нямa, eпидeмиятa нямa дa oтминe дoкaтo нe кaжe Мутафчийски...
    ИНФOРМAЦИЯТA E ВЛACТ и упрaвлявaщитe гo знaят мнoгo дoбрe!
    Зa пeриoдa 2007-2017 г. oт грип ca ce рaзбoлeли 916 270 бългaри и oт тях ca пoчинaли 16 777. Или cрeднo зa гoдинa бoлнитe ca oкoлo 90 000, a пoчинaлитe 1670. Някoй дa e блoкирaл живoтът в държaвaтa? Дoри ce гoвoри, чe бoлничнитe врeдят нa икoнoмикaтa. A ceгa зa първитe някoлкo бoлни и взривихa икoнoмикaтa нa cтрaнaтa.
    Изтoчникът ми e прилoжeниe 19rh006pr.pdf към НAЦИOНAЛНA ПРOГРAМA ЗA ПOДOБРЯВAНE НA ВAКCИНOПРOФИЛAКТИКAТA НA CEЗOННИЯ ГРИП 2019-2022
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 нощно шкафче с пищоФ

    0 1 Отговор
    А някой брои ли жертвите на авторитарно-тиквеното управление ?