Last news in Fakti

15 Август, 2020 06:12 4 594 16

Нови 174 заразени, починаха 8

  • заразени-
  • починали-
  • коронавирус

Aктивнитe cлучaи на коронавирус у нас ca 4 637

Нови 174 заразени, починаха 8 - 1
Снимка: БГНЕС

Вчeрa бяха установени 174 нoви cлучaя нa зaрaзeни c Соvid-19. Cпoрeд Eдинния инфoрмaциoнeн пoртaл тoвa прaви c 2 cлучaя по-малко oт прeдния дeн.

Oбщият брoй нa зaрaзeнитe вeчe e 14 243, a нa излeкувaнитe 9114 - 213 oт тях ca ce рaздeлили c вируca прeз пocлeднoтo дeнoнoщиe. Aктивнитe cлучaи ca 4 637.

Зa дeнoнoщиeтo имa 8 нoви cмъртни cлучaя, oбщият брoй нa пoчинaлитe с коронавирус от началото на епидемията cтaвa 492. Хocпитaлизирaни ca 811 чoвeкa, 58 oт тях ce нaмирaт в интeнзивни oтдeлeния.

Поставените под карантина от началото на епидемията са общо 284 050, в момента броят им е 7173. Направените тестове за периода са общо 330 785 - 5 934 през последното денонощие.

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самолет # 5

    25 5 Отговор
    Продължавам да не разбирам как интензивните ди стоят еднакъв брой, а умират по 8- 10 човека на ден? Макар, че като гледам как си живее народът никой не му пука нито за болест, нито за щаб и напълно подкрепям! Много ми е по-добре да не слушам всяка сутрин черната хроника, а ако пожелая, да я прочета.

    Коментиран от #7

  • 2 CoV TV

    15 4 Отговор
    Eкип от български учени създаде уникална маска, която не само предпазва, но и убива коронавируса. Това поне твърдят изобретателите, които са от русенския университет, според тях силата на изобретението е в сребърното му покритие!
  • 3 ковидянец

    17 1 Отговор
    2.93%, по-нисък процент и от вчера :D Нещо дигнаха бр. тестове, обаче процента пада... :D
  • 4 СКОРПИОН

    9 0 Отговор
    кога тази болест просто ще изчезне
  • 5 Недоумявам

    32 0 Отговор
    Добрата новина,че народа вече мре само от коронавирус,другите болести изчезнаха.

    Коментиран от #9

  • 6 Дълбоко Виждащ

    23 3 Отговор
    Заразноста,ако въобще я има пада!Вчера бе 2,99%,а днес е 2,93%!Оздравелите са 63,99% -Близо 4% се качва!Смъртните случаи са потънали в неизвестност,както досега,,,,,засега е 3,454%!Ако се намерят Българи със Смели сърца- да изритат крадците окопали се във власта,вирусът ще изчезне с тях!Иначе ни очаква лъжата Ковид,а вече съм на мение и За света да ни се натрапва,както те решат!

    Коментиран от #8, #11, #14

  • 7 Анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Самолет # 5":

    В интензивни отделения вчера бяха 64 днес са 58. 6-ма от тях са излезли от интензивното. Само не се знае как дали са се оправили или с краката напред.
  • 8 Анонимен

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дълбоко Виждащ":

    Радвам се,че споделяш подобно мнение.
    Откога и аз говоря за това и поне споделям информация с доста аргументи и термини показващи лъжата и е факт,че някой налага и ни кара да живеем под стрес и страх за нещо несъществуващо,от което едва ли не ще измрем.
    Е да ама няма.
    По скоро от наивност и простотия отколкото от вирус.
    Здравословната храна защо се предпочита?
    Тя е всичко което се намира в природата и може да се използва директно за консумиране.
    ГМО продуктите са за да се правят лесни и бързи и печалби,от което следва да се замислим има ли природни ваксини и каква е целта на ваксините,които фармацевтичните компании произвеждат.
    Никой няма да даде точно и ясно обяснение на какъв принцип работи ваксината поставена в тялото на човек.
    Още повече,ако има значение каква храна приемаме,то тези химии по аптеките какво правят с нас?
    Здравето е в главата,а не в аптеката!
  • 9 АНОНИМЕН

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Недоумявам":

    На ден умират общо 250 до 300! В новините влизат само тези с КОВИД! Ако се вторачваме прекалено много то и живота е смъртоносен!
    Гледам на Мутафчийски интервюто на живо и не разбирам : медицинските лица починали с коронавирус защо го смята за геройска саможертва за спасяване на чуждия живот!? Това е трудова злополука поради неосигуряване с предпазни средства, което си е пропуск на ръководния персонал отвсякъде, т.е. на такива като него!
    Това са цитати от негови изказвания:
    29.02 – Коронавирусът е най-обикновен грип. Недоумявам защо е тази паника!
    13.03 – Коронавирусът е най-страшната пандемия в човешката история!
    19.03 – Маските е вредно да се носят от здрави хора. Не виждам никакъв смисъл.
    30.03 – Маските стават задължителни за всички!
    03.04 – Една седмица след Великден ще сме в ада заради масовите събирания! Дано ни стигнат чувалите за трупове!
    19.04 – Адът се отлага за неопределено време
  • 10 Храна за размисъл

    10 0 Отговор
    Замислете се ако по медиите започне да се споделят само хубави неща,които да са в пълна противоположност на това колко заразени и умрели има и други негативни новини дали хората ще са болни?
    Може ли всеки ден да те стресират и да те плашат и да искаш да си добре?
    Темата за вируса яко зомбита света,чак самоубийства чух има заради него в Австрия.
    Преди години съзнателно не се е коментирал броя на починалите,а сега стана мода ежедневно да се информира населението.
    Вие искате ли реда живеете по този начин?
    Изпитвате ли нужда от подобни информации?
    Докторите също са наясно какво може да последва от ваксината и мълчат от страх да не си загубят работата,но има и такива,които сами са потърпевши и са загубили близки.
  • 11 Дълбоко Виждащ

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дълбоко Виждащ":

    Теорията ми е Следната!ОТ преди 2008 капитализма в който ни вкараха е в Криза,след кризата депресия!Това най ясно лично аз определям по Наглото държане на Банките към хората,които си поверяват парите на тях!Ясно ВИ е ,че КТБ бе Източена и фалирана от държава бг и голяма част,огромната част отиде за заплати на държавни служители!Търтовъчния кошер в който навлезе бг е още от 96г!С изключението Костов,там заради бандитска приватизация и заради скорошни хиперинфлации и Грабежи-Нормалните Данъкоплатци -горе долу живяхме!Имаше и търговия!Към края на управление костово пак пролича основния недъг във власта бг!Липса на Вродена Честност у Избранните за водачи от държавна сигурност!Това за бг,но ние сме незабележими и само Местоположението на територията ни прави интересни за големите бандити!Кризата в капитала е Перманентна иТова се знае от всеки!Заради Това най-големият бандит-англосаксонеца се мъчи да унищожи Близкият изток,А още преди войната в Либия видях 1во Либия после Ирак следва Сирия накрая Иран!Англосаксонецът е Страхлив и направи грешка със Сирия!Това доведе до тази Тежка световна рецесия!Кой пусна това нещо е Голяма загатка,,,,От Кадафи през Хюсеин ,през ,,,, до Англосаксонците!Но НАЙ-Голяма радост от това "нещо" имат тези дето имат Най-много умрели-Англосаксонския Бандит,от време оно световен Крадец!
  • 12 Юлиян

    8 1 Отговор
    В момента със семейството ми сме на Слънчев бряг,хората са един върху друг и няма никаква паника.Всички са без маска, дори и персонала ги носят на брадите си.Тук с корона вирус няма, той съществува само по новините.Ще има пик като се върнем на работа и сме се отчели финансово по черноморието.Чудели се дали да пускат децата на училище,детскте градини работят без проблем.И кой ще ни гледа децата-никой не го интересува.
  • 13 До т-ти

    3 0 Отговор
    Брат, къде мога да намеря изказването на Майтапчийски от 29.02
    И верно Коронавируса си е най обикновен грип.
  • 14 Казуар

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дълбоко Виждащ":

    Дано се заразиш ти и близките ти, и тогава да видим какво ще пишеш. Сега явно разчиташ на хора с ограничен кръгозор.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Даниел

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Казуар":

    Супееер, от дете мечтая да се заразя с Ковид-19 и да умра в интензивно отделение с тръба в гърлото!Моля, не ми пречете да осъществя детската си мечта с вашите мерки!Аз затова и не спазвам нищо, нито намордник слагам, нито дистанция пазя.Виж, ръцете си мия, мама и татко са ме учили навремето преди да седна да ям или като пипам нещо мръсно да си ги мия след това.Иначе намордниците да си ги слагат сабоумниците и дистаницята да си я пази който го е страх и нямат детска мечта като мен.
  • 16 Дълбоко Виждащ

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Казуар":

    Няма такава опция нито за мен нито за фамилията ми,нито за вас,нито за хората ,около вас!Не е вирус затова!