Last news in Fakti

16 Август, 2020 19:52 2 872 34

Родители настояват да се позволи и дистанционно обучение от 15 септември

  • училище-
  • пандемия-
  • коронавирус

Дистанционната форма има много предимства, особено за хората с хронични заболявания, астма, диабет, респираторни заболявания, автоимунни и сърдечни заболявания, високо кръвно

Родители настояват да се позволи и дистанционно обучение от 15 септември - 1
Снимка: БГНЕС

Родители искат Министерството на образованието и науката (МОН) да даде възможност децата им да започнат новата учебна година дистанционно. Това заяви Ива Недялкова, част от родителска група, бореща се да получи тази възможност.

Според нея масовото посещение в училище ще съдейства за бързото разпространение на коронавируса, тъй като учениците ще имат досег с други хора по пътя към образователното заведение и при установен случай на заразен ще е невъзможно да бъдат установени контактните лица, предава БГНЕС.

Според Недялкова, дистанционната форма има много предимства, особено за хората с хронични заболявания, астма, диабет, респираторни заболявания, автоимунни и сърдечни заболявания, високо кръвно. Това са все заболяввания, от които страдат и част от учителите.

По отношение на обявените мерки от МОН, които включват носене на маски в коридорите; разминаване на междучасията, с цел да не се допуска струпване на много деца на едно място и възможността да се пускат лампи, които да убиват вируса, Недялкова е категорична, че тези мерки няма как да се изпълнявват, и ако близо 700 000 ученици в България тръгнат съвкупно на училище до 1-2 седмици ще има негативни резултати, каквито и мерки да се прилагат.

По отношение на задълбочаването на използването на новите технологии като мост за общуването между децата, Недялкова каза, че те са част от живота им и единствено съществува затруднение при провеждането на часа по физкултура.

"Ние няма как да живеем както преди, това е невъзможно. Скоро няма да има ваксина, вирусът тепърва ще се разпространява. Трябва да се намери баланс как всички да бъдат защитени и на второ – децата да не страдат. Според мен социализацията и училището при тях не е проблем. Може би при големите училището е основно място, на което се социализират, но при малките деца не е така", смята Недялкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    43 2 Отговор
    Не се тревожете.На 18 ти септември затварям държавата за коронавирус.Всички деца няма да учат.Не ми трябват грамотни избиратели.
  • 2 русенец

    23 22 Отговор
    Като гледам качеството на учителите наистина е по-добре да не пускате детето си на училище. Шансът да го направите идиот е много по-малък, докато при учителите е 50% според ЕС.

    Коментиран от #22

  • 3 алооооу

    65 15 Отговор
    Кви са тия родители дето ще настояват за всички бе?

    И аз съм родител, и настоявам децата да си ходят редовно на училище! Никой не може да ми налага мнението на шепа платени , смр дливи, офси!
  • 4 ха ха ха

    21 8 Отговор
    Русия има ваксина, поръчай си я по пощата... мизе рни скрофи гадни!
  • 5 Грейс

    45 5 Отговор
    Ох, те са толкова грамотни посещавайки у~ще, предполагам колко ще са при дистанционно. След 10,15 години неграмотните българи успешно ще конкурират неграмотните цигани.

    Коментиран от #10

  • 6 Стига бе

    51 7 Отговор
    Аман от хипохондрички. Невъзможно било да живеят както преди. Ми влизай в бункера и направи от детето си идиот.
  • 7 Опросточаването на Народа

    37 2 Отговор
    Продължава с пълна,сила !!!

    Коментиран от #8

  • 8 Бат Бойко нощния бандит

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Опросточаването на Народа":

    Аз съм прост,и вие сте прости.Затова се разбираме.ха ха ха
  • 9 мдам

    45 5 Отговор
    Заведенията са отворени, баровете са отворени, а видиш ли децата дистанционно обучение. Обричате един от двамата родители да напуска работа и да стои при тях вкъщи. МОН да обясни как дете 1 ви клас се учи дистанционно. То няма изградени навици, не знае какво да прави. И в края на деня ще го изведат на детската площадка с още 10-15 деца да си играе.
  • 10 точно това е целта

    45 7 Отговор

    До коментар #5 от "Грейс":

    Дистанционното обучение е пълна скръб, миналата година е тотално загубена, 3 месеца домашно обучение се отрази пагубно на учениците. Учат само Математика и Български език, нищо друго, домашните си ги прехвърлят по фейсбук, нямат устни изпити, дават им тестове, които попълват без да учат... изобщо, личи си, че се цели пълното унищожение на образованието и ако продължаваме да си мълчим, цялата учебна система ще бъде унищожена, а училищните сгради ще бъдат продадени на безценица!

    И подобни платени жрици като тия, помагат децата ни да бъдат унищожени!!!

    Коментиран от #18

  • 11 Даскал

    31 5 Отговор
    Училището е не само знания, но и социални контакти.
  • 12 Дед

    36 4 Отговор
    Я си изпращайте децата на училище и не се гевезете повече. Не виждате ли, че децата ви изпростяват изолирани от света и покрай вас. Как може да сте толкова умствено ограничени.
  • 13 ужас

    31 4 Отговор
    Както унищожиха казармите и сега и да искат не могат да ги възстановят, така сега се опитват да унищожат и училищата!

    Дайте да подадем жалба срещу Ива Недялкова и родителската група, която прави тези безумни предложения - това повече не може да се търпи!
  • 14 Порно

    21 4 Отговор
    Има малка гласовита групичка , на която се дава трибуна. То отдавна има щения да не се ходи на училище , а децата да си учат в къщи. А майката да получава заплата и осигуровки.
  • 15 незнайко

    26 5 Отговор
    Тези родители които искат децата им да учат дистанционно са за ПОРИЦАНИЕ !!! Те не мислят и сигурно искат децата им да са ТЪПИ !!! Компютъра НЕ Е УЧИТЕЛ даже отсреща да е истинския такъв !!! Защо тези майки не извадят по едни пари за компютър и интернет на тези които едва вързват двата края !!! Като искат дистанционно да си запишат децата в ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ !!!
  • 16 00--00

    22 5 Отговор
    Толкова са нелепи, грешни и дори вредни за децата съображенията на тези родители, че дори няма смисъл да се коментира. И в момента има опция в закона, позволяваща домашно обучение. Като са толкова загрижени да си пазят децата и като са убедени, че асоциализацията не е вредна, имат решение - затварят ги в къщи, учат ги и в края на учебната година децата се явяват на изпити. Единствено мога да кажа - горките деца!
  • 17 Човек

    17 4 Отговор
    То едно време пак така майките еничари са ги давали да имат дрешки и манджичка. После на Европата слуги и проститутки ги пратиха. Сега от къщи да учат. Когато майка ти,ти разплаче майката е най кофти!
  • 18 Грейс

    24 4 Отговор

    До коментар #10 от "точно това е целта":

    Нали такива родители искаха децата им да имат равен старт със здравите, да не се изключват от социалната среда? Нали рампи построиха, асансьори за деца със специални образователни потребности сега йок ама искаме дистанционно че изброява и с какви болести могат да се възползват от дистанционното.

    Коментиран от #32

  • 19 Факт

    23 4 Отговор
    Всеки хипохондрик може да остави детето си в къщи на самостоятелна форма на обучение и сега.Или да учи от канал 1на Кошлуков,там се излъчват уроци.Но в края на годината си слага маската,шлема и ръкавиците и се явява пред комисия по всички предмети за да му се издаде свидетелство за завършен клас.Това е и сега закона.
  • 20 Реалист

    8 12 Отговор
    Какви родители сте вие бе,мишоци? Какво значи,,да ви позволят"?
    Кой,папата,извънземните ли ?
    Не го пускаш на училище.
    Край! Точка ! Не се коментира.
    Какво ще ви направят.
    Те за умишлено убийство пускат условно с потупване по рамото ,,и айде повече да не правиш така"Ако вие не пазите здравето на децата си тогава кой ?
    Престъпниците от парламента ли !
  • 21 7655443

    19 2 Отговор
    "Ние няма как да живеем както преди, това е невъзможно"
    ....................
    Че защо?! От НАС зависи дали ще се поддадем на масовата психоза и обработка, дали ще допуснем да бъдем зомбирани и водени за носа. Разбира се, има и ще продължава да има такива като въпросните родители, настояващи ?!? за доброволен затвор за собствените си деца ?!?, но като цяло мисля, че светът и хората по естествен път ще се върнат към нормалния живот. Като просто ОТКАЗВАТ да участват в ковид-паралелната реалност.
  • 22 Русенец

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Градски, ай да се спреш малко, викам. И почни да влизаш редовно в часовете, че много ти личат отсъствията.
  • 23 МАНГЪРОВ

    14 1 Отговор
    КАЗА ЧЕ ПРОБЛЕМ НЯМА
  • 24 НАЙ БЕДНИЯ НАРОД

    13 2 Отговор
    Явно българина не е узрял за свобода за истина за равенство. И не ни пука че ни управляват не умни хора и че ни лекуват не умни хора. Колко пъти дрябва да се каже или не се вижда. Последиците от вс това не са толкова от вируса а от безумните страхове и мерки. Ако всеки ден изнасям смъртност от някое рвзпорстранено заболяване няма ли да стане по актуално и страшно. Не може да искате да се затваряме и не знам до кога.ЖИВОТА ВИНАГИ Е ПО-СИЛЕН ОТ СМЪРТА.
  • 25 Бойково правила

    10 2 Отговор
    В ресторантите без маска може, но в магазина не може, в училище явно не е модерно да се ходи та искат онлайн.
  • 26 Hoho Boho

    9 2 Отговор
    Какъв ви е проблема?
    Заключвате детето си в къщи и минавате на дистанционно обучение
  • 27 Чумата

    10 1 Отговор
    Прост народ-слаба държава!
  • 28 1122333

    13 2 Отговор
    За мен тези майки не са майки, а "мащехи"!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Турист

    14 0 Отговор
    Защо не ги закарате дистанционно на море.
  • 31 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    5 2 Отговор
    Ние няма как да живеем както преди, това е невъзможно" .................... Че защо?! От НАС зависи дали ще се поддадем на масовата психоза и обработка, дали ще допуснем да бъдем зомбирани и водени за носа. Разбира се, има и ще продължава да има такива като въпросните родители, настояващи ?!? за доброволен затвор за собствените си деца ?!?, но като цяло мисля, че светът и хората по естествен път ще се върнат към нормалния живот. Като просто ОТКАЗВАТ да участват в ковид-паралелната реалност.
  • 32 Аннгел

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Грейс":

    Май не сте от средно грамотните, които правят разлика между деца сьс специални образувателни потрености и тези, които са изброени.
  • 33 Ник

    2 0 Отговор
    Във всеки клас има поне 5 деца с хронични заболявания. В моя клас има дете с астма, дете с бъбречни проблеми, няколко деца с алергии, едно с кистозни яйчници, в съседния клас има дете с епилепсия. Да не говорим, че има още 3 с наднормено тегло, което също е проблем. Как смятате, биха ли оцелели при заразяване?
  • 34 tapanar4o

    0 0 Отговор
    Нали детските се дават ако децата посещават училище?След като родителите искат дистанционно обучение,би трябвало и детските да не се изплащат,нали така?