Last news in Fakti

18 Август, 2020 05:51 11 524 41

Смъртоносно начало на седмицата

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Починаха 14 с коронавирус, новите заразени са 135

Смъртоносно начало на седмицата - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяхa уcтaнoвeни 135 нови случая на заразени с Covid-19. Според Единния информационен портал това прави с 103 случая пoвече от предния ден.

Общият брой на заразените вече е 14 500, а на излекуваните 9442 - 256 от тях са се разделили с вируса през последното денонощие. Активните случаи са 4 546.

За денонощието има 14 нови смъртни случая, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa става 512. Хоспитализирани са 768 човека, 56 от тях се намират в интензивни отделения.

Пocтaвeнитe пoд кaрaнтинa oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca oбщo 285 806, в мoмeнтa брoят им e 6473. Нaпрaвeнитe тecтoвe зa пeриoдa ca oбщo 339 563 - 5252 прeз пocлeднoтo дeнoнoщиe.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    67 28 Отговор
    всеки си носи кръста БОГ ДА ПРОСТИ ПОЧИНАЛИТЕ ХОРА политиците специялно ГЕРБ не им пка за БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ на ГЕРБ им дайте а крадът да мутреят да убиват да тормозят ГЕРБ ОСТАВКА
  • 2 ковидянец

    83 9 Отговор
    Само едно ще кажа - 2.5%, най-ниският до момента, да не говорим вече за това как ги правят тия тестове и т.н., че стана вече мн оплескано и фалшиво.
  • 3 Cov4o

    39 18 Отговор
    Яко ще се мреее !
  • 4 google

    43 13 Отговор
    Тиквун жив ли е ? Щото вчера беше кобитясял яко..
  • 5 Моля

    50 15 Отговор
    Идеално за шайката Герб! Хора няма по-голям вирус от Герб за българите, тия наистина са гьонсярата начело с Боко тиквата...Бог да пази България
  • 6 Шекспир

    34 2 Отговор
    В неделя при 700+теста заразените бяха 73.В понеделник при 5000+теста-135 заразени.Заболеваемоста намалява

    Коментиран от #8

  • 7 Правилно е

    29 2 Отговор
    Да пишете намаляват положителните тестове. Стига сте всявали паника.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 3000 БОНА ЗА ТЕСТ НА ЧОВЕК

    27 10 Отговор
    КОЛКО ПОХАРЧИ ПРЕСТЪПНИКА ЗА ФАЛШИВИ ТЕСТОВЕ НА ДЕН ПО 5000 ЧОВЕКА ПО 3000ЛВ НА ЧОВЕК ЗА ТЕСТ КОЛКО ПОХАРЧИА БЕЗРОДНИЦИТЕ КОЙ СГЪВА МАНГИЗИТЕ ОТ КОРОНАВИРУСА ?А НЯМА ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НО МИЛИАРДИТЕ ВЗЕТИ ЗАЕМ СВЪРШВАТ СКОРО И ТЕСТОВЕТЕ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ СЪБУЖДАЙ СЕ!
  • 11 От болницата

    5 17 Отговор

    До коментар #8 от "ПСИХОЛОГ":

    Колега, ти явно си мнооого тесен специалист. Моля те, не пиши толкова емоционално!

    Коментиран от #17, #19

  • 12 АНОНИМЕН

    36 5 Отговор
    С какви приказки започна това:
    29.02 – Коронавирусът е най-обикновен грип. Недоумявам защо е тази паника!
    13.03 – Коронавирусът е най-страшната пандемия в човешката история!
    19.03 – Маските е вредно да се носят от здрави хора. Не виждам никакъв смисъл.
    30.03 – Маските стават задължителни за всички!
    03.04 – Една седмица след Великден ще сме в ада заради масовите събирания! Дано ни стигнат чувалите за трупове!
    19.04 – Адът се отлага за неопределено време
    А за онази изцепка :"ша мрът, яко ша измират" ще пропусна да коментирам.
  • 13 Никола

    29 4 Отговор
    Стига сте писали тъпотии бре!!!
  • 14 Мдааа

    24 9 Отговор
    Генерал Пл ъх ги е лекувал с Коремна хирургия.
  • 15 Я ходи

    10 15 Отговор

    До коментар #8 от "ПСИХОЛОГ":

    Отиди в някоя болница и кажи, че искаш да се заразиш с Ковид19, защото не вярваш, че съществува, но и подпиши декларация, че не искаш да те лекуват.

    Коментиран от #18

  • 16 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    9 5 Отговор
    Си има COVID - Премиер !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А АНТИХРИСТ

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "От болницата":

    ЩЕ ПРОПВЯДВАШ САТАНИЗМА-КОРОНАВИРУС И САТАИСТКАТА ЛЪЖА Е ДА ЗНАЕШ ИМА ГОСПОД ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИТЕ ПО ЗАСЛУГИТЕ ВСИЧКИ АНТИХРИСТИ И БЕЗРОДНИЦИ!
  • 20 Дълбоко Виждащ

    12 5 Отговор
    Евросъюза излезе с програма за раздаване на Безвъзмездна помощ на страните членки –На брой починали от Ковид и Брой заразени,,,,Веднага и,Най-вероятно затова в бг изведнъж се вдигна заболяевамоста и смъртноста от ковид19!За да не ме разберете погрешно да ви споделя– и в Румъния още по Яко се вдигнаха тези показатели,,,,,Румънците и в лъжата са по добри,,,Европейците които раздават хартията наречена от хората -пари,ги раздават ,като бг-премиер–ЩЕдро на ДУМИ И Никакви на дела!Те Виждайки наглоста на БГ И Румъния Първо -предупредиха ,че лъжем-чрез Гърция,а после смениха ПРАВИЛАТА ЗА Раздаване на Пари....Започнаха да лъжат, че ще плащат по Икономически загуби от медийната пандемия ковид19!Тук Румънците се оказаха по подготвени в лъжата,докато бг за да докаже колко добре Управляват стъкмиха ,че 2 финансово тримесечие на 2020г по приходи в бюджета на шайката герб е по добро от 2019г 2ро тримесечие....Това е малко вероятно да е така, но дори И да е така, е трябвало да играят като другите-Да дават вид на финансов крах,като Румънците,Италиянците....Та пари ,за умрели засега няма,туризма ....И него го няма....Макар Ахтопол да е пълен хората са на палатки и по семейните хотелчета!.Накрая евросъюза ще им даде НИЩО от това ,което им е заявил!Колкото до смъртоносното заболяване за Англосаксонския генотип Ковид19-Огромната част от Българския генотип го карат безсимптомно,а на тези които са уж вирусоносители и имат леки симптоми,не ги съветвам да се лекуват в бг-болници

    Коментиран от #26

  • 21 Ммм888

    12 5 Отговор
    Майтапчията Генерал се оказа прав, хубавото е че когато има много починали от коронавирус няма други починали от нормална смърт примерно някаква друга болест, Не мога да разбера защо става така но е супер 😊😊

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 къде е НОЩ

    9 3 Отговор
    За справка - в Германия, при 1693 новозаразени за последното денонощие има само 1 починал! Как лекуват там Covid-19 и как в България?

    Коментиран от #25

  • 25 Дълбоко Виждащ

    5 8 Отговор

    До коментар #24 от "къде е НОЩ":

    В Германия ,ако излъжат е ,защото са Сгрешили,а не Тенденциозно!Имам Дъщеря лекар–Анестезиолог там Завърши там Работи,там са внучките ми-Вероятно и там ще бъда погребан,когато му дойде времето,но не преди да видя шайката и главатарят и борисов на съд!
  • 26 ANTICOVID

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Дълбоко Виждащ":

    Както почти всички виждащ реално нещата.Прав най-вече с това да не се лекуваш в болница. Ако случайно имаш грипоподобни симптоми ще те пишат корона, а тогава....чист късмет. Интересно преди няколко месеца огромна част твърдяха, че има вирус. Сега или поумняха или свършиха парите да им плащат....

    Коментиран от #31

  • 27 ANTICOVID

    0 4 Отговор
    Както почти всички виждащ реално нещата.Прав най-вече с това да не се лекуваш в болница. Ако случайно имаш грипоподобни симптоми ще те пишат корона, а тогава....чист късмет. Интересно преди няколко месеца огромна част твърдяха, че има вирус. Сега или поумняха или свършиха парите да им плащат....
  • 28 Антимилиционер

    3 5 Отговор
    Събота и неделя на никой не му се умира и затова понеделника е толкова смъртоносен:))) Я се скрийте бе лъжци
  • 29 ANTICOVID

    3 3 Отговор
    А и силно ме съмнява, че изобщо се правят тези тестове. Така ще се лапнат повече парички. И без това лъжат,че и затова ли няма. Отвратителното в цялата ситуация е,че и медицински лица са затънали яко в тази лъжа. За жълти стотинки се погубват най-безцеремонно човешки животи.
  • 30 Грейс

    4 1 Отговор
    Тези починали хорица да не са от домовете за възрастни, като за последно мин седмица имаше много заразени в до в Русе. Защо не го казвате това? Бог да ги прости!!!

    Коментиран от #37

  • 31 Дълбоко Виждащ

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "ANTICOVID":

    Няма как да се откачът от лъжата ,която разиграха за да вземат пари от евросъюза!Съгласете се , Те преди да родят идеята за велико събрание се криеха зад имагинерния ковид19 и смятаха да ни затварят!Сега си поеха дъх,но ако се намерят смели българи,,,,всеки изминат ден приближава горанов и борисов към затворът!

    Коментиран от #32

  • 32 Човек

    3 4 Отговор

    До коментар #31 от "Дълбоко Виждащ":

    Напълно сляп си, човече, и само пари и конспирации са ти в главата! Не случайно, след проведеното миналия месец проучване, българите сме на първо място в Европа по вярване в конспиративни теории и слухове ...Отречете го сега!

    Коментиран от #33, #35

  • 33 Дълбоко Виждащ

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Човек":

    човече аз боравя и давам Факти,а вие опонирате с Бля-бля!Дайте Факти а не празни приказки!
  • 34 123

    4 4 Отговор
    В България някой смее ли да умре ако не е с КОВИД. Я да броим починалите от онкозаболявания

    Коментиран от #38

  • 35 Ограмотете се

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Човек":

    Напълно съм съгласна. Но забелязвате ли - колкото по-неграмотни ("откачЪт", "към затворЪТ", имена с малки букви и др.), толкова по-фанатични привърженици на разни конспиративни теории и други басни. Така де, то митовете се раждат в примитивните съзнания.
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Стига с този идиотизъм! От корона-вирус не може да се предпазиш. Това дори не е пълноценен вирус, а някакво подобие... Ефективна ваксина срещу него не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани около 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който не е тровен с всевъзможни хапчета за щяло и нещяло с години. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия е напълно безпомощна...
  • 37 Ами от тези 14 починали

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Грейс":

    има такива на 53 и на 58 години. Едва ли са били в старчески дом.
  • 38 Според теб само 512

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "123":

    души ли са умрели в България за 6 месеца?Толкова са били тези с доказана ковид-19 инфекция.Слава Богу че са все още трицифрена бройка. Защото за Европа са над 200 000,а за света над 780 000.И поне 15 %от тях са били без придружаващи болести.

    Коментиран от #39

  • 39 Ами на фона

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Според теб само 512":

    на останалите европейски държави у нас нещата не вървят особено добре. При 20 пъти по голямо население Русия отчита 132 смъртни случая. У нас днес са 7(а вчера бяха 14)По брой смъртни случаи на милион души на ден водим вече и на Русия. Само Румъния и Босна и Херцеговина са по-зле по този показател в Европа. Нищо чудно, че ни искат тестове и карантини във все повече държави. За да имаме подобна смъртност това означава, че или броят на заразените многократно надвишава официално откритите с тестове случаи или че имаме различни критерии за обявяване на смъртните случаи и в някои държави вероятно обявяват като починали от ковид само хора, които не са имали никакви придружаващи болести.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 пророчица

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ които съзнателно лъжат ЗА БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ И УМРЕЛИТЕ да ги тръшне тях КОВИД 19, 20, 21....