Last news in Fakti

28 Август, 2020 07:19 1 816 6

Три жени от социалния дом в Джурково са с коронавирус

  • социалендом-
  • джурково-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • жени

Взети са проби на всичките 40 обитатели на дома

Три жени от социалния дом в Джурково са с коронавирус - 1
Снимка: БНР

Три жени от Дома за хора с физически увреждания в село Джурково - община Лъки са дали положителна проба за Covid – 19, съобщи Българското национално радио.

Те са на възраст между 30 и 40 години, настанени са за лечение в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив и са в добро състояние.

Взети са проби на всички 40 обитатели на Дома, както и на медицинския и обслужващ персонал. Близо 60-те проби се очакват до края на деня или най- късно утре.

В дома се прави пълно епидемиологично проучвани. Сградата е дезинфекцирана, разговаряно е с персонала за мерките за безопасност. Ако бъдат установени нови случаи на коронавирус, те ще бъдат настанени в МБАЛ „Асеновград“, стана ясно след инспекцията на областния управител Дани Каназирева и на РЗИ в здравното заведение.

Тя се наложи след получен сигнал от Спешна помощ, че общинската болница е отказала да приеме трите заразени жени, което е наложило транспортирането им в УМБАЛ „Св. Георги.

Ковид отделението в Асеновград разполага с 22 легла. В момента там са настанени 7 души, като при пристигането на трите жени във всяка една стая е имало по един пациент. Дежурният екип е трябвало да направи организация за разместване на болните, но това е изисквало време, обясни управителят на болницата д-р Иван Червенков и подчерта, че в момента в отделението има свободни места.

"Става дума за разминаване в комуникацията между Спешна помощ и екипите", заяви след извършената проверка областният управител Дани Каназирева. Тя апелира към ръководството на асеновградската болница да се изгладят организационните проблеми, както и лечебните заведения да не отказват на Спешна помощ, преглед и прием на пациенти.

Директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева опредили случая като "недоразумение", допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МЕЧООООООО

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Казва се ЛЪКИ
  • 4 Густо майна

    3 0 Отговор
    Далее от истината...
  • 5 Протестър

    0 1 Отговор
    Абе не разбрахте ли че такъв вирус няма! Той е измислица на #хунтата за да остане на власт
  • 6 ТИМАДЖИЯ BG ON AIR ДНЕС БГ И ДР

    1 1 Отговор
    ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ КОРОНАВИРУС ПРОДЪЛЖАВА ДА РАЗПРОСТРАНЯВА СЕКТАНТСКИ ЛЪЖИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЗАРАЗА И СМЪРТ ТЕРИ СЕКТАНТСКИ ДВИЖЕНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЯТНИ СЪС ЗАКОН!