Last news in Fakti

1 Септември, 2020 08:57 3 396 33

Академик Петрунов попари всички надежди за ваксина срещу COVID-19

  • коронавирус-
  • мерки-
  • ваксина-
  • лечение

Ние все още не знаем нищо за 10-те ваксини, които са приложени в момента, казва той

Академик Петрунов попари всички надежди за ваксина срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Това не означава абсолютно нищо. За да се проведе едно клинично проучване. Трета фаза, са необходими десетки хиляди души. Тази фирма, която е най-напреднала в момента, предвижда в проучването да се включат над 40 000 души. Това казва в интервю за в. "Монитор" акад. Петрунов относно новината, че вече се тества ваксината на Оксфорд срещу COVID-19.

Има четири фази, през които трябва да премине една ваксина. Последната е на постмаркетинговото прочуване, което трябва да проследи резултата от приложението на ваксината, но за това не се говори много.

Ние все още не знаем нищо за 10-те ваксини, които са приложени в момента. За да се анализира ефективността, трябва да мине време. Основното е какъв имунитет ще изградим с тях. Засега говорим предимно за антитяловия, който е най-малко важен, посочва ученият.

Много малко говорим за клетъчния имунитет, който ще бъде в основата на една ефикасна ваксина. Това е възможността на паметовите клетки в организма да запазят известно време ефективността на ваксината. Така че сме още в началото на разработването на ваксината. Като биологичен продукт я има, но трябва впоследствие да се докаже, че този продукт работи според всички съвременни изисквания.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    22 5 Отговор
    Начи той не знае нищо за 10-те ваксини хихи :)
  • 2 ХАХАХА СЕКТА САТАНИСТИ КОРОНА

    19 3 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА ВЛЯЗА В САТАНИСТКАТА СЕКТА КОРОНАВИРУС,ДУШАТА МИ ЩЕ ОСТАНЕ ЧИСТА ПРЕД БОГА,ВИЕ САТАНИСТИТЕ ЩЕ СИ ПОЛУЧИТЕ ЗАСЛУЖЕНОТО НАРОДИТЕ СЕ ПРОБУЖДАТ!
  • 3 др Бил Геноцидис

    7 4 Отговор
    Не ви трябва нищо и да знаете, само къде са градските гробища.
  • 4 Чук и Гек

    24 4 Отговор
    Петрунов говори на основание науката и морала от преди 50 години! Сега е пазарна икономика и медицина, Петрунов! Да ти кажа какво ще стане и вече става! Всеки ден ще уморяват по 15-20 души, приети ,,за лечение" от вирус! И още повече ще уморят, хем да усвояват, че уж лекуват вирус, хем да ви подплашат да се ваксинирате! Ето, онзи ден човека влиза в болницата, приема редовно хапчета за сърцето, вечерта се обадил на близките, че му поставили специалната инджекция и на сутринта ковита вече го уморил! Запечатан сандък, набързо ритуално изхвърляне и край!
  • 5 коронавируса

    15 14 Отговор
    Алоуууу- академика ! Руснаците почват масова ваксинация от края на Септември. А вие тукашните учени докато се намъдрувате.........

    Коментиран от #8

  • 6 Умен

    7 1 Отговор
    Нали знаете че при нас всичко става последно.След като започне масова имунизация по света ,ние още ще се чудим за какво иде реч,но в този случай това ще ни помогне, докато се наканим и усетим изпитали ваксината върху други хахах.
  • 7 Петьо Петров

    15 0 Отговор
    Не съм антиваксър,както някой лепят етикети наляво и надясно,но май повече наляво,но никога няма да си сложа тази ваксина,където и да е произведена. Всеки има право на мнение разбира се,но това е моето. Приемам ваксините доказали се през десетилетията,но не и експерименталните. Ако ми пораснат уши и опашка съм съгласен да стана опитно животно,дотогава НЕ!

    Коментиран от #9, #20

  • 8 До коронавируса

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "коронавируса":

    ...Руснаците почват масова ваксинация от края на Септември... Всъщност "масова ваксинация" ще бъде трета фаза на проучването.
    Вечната мания на братушките да бъдат първи.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 коронавируса

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "До коронавируса":

    Еми вие чакайте тогава четвъртата фаза . Да разберете догодина имали файда или няма. А през това време умрелите ги съобщавайте всяка сутрин поименно по телевизията.

    Коментиран от #14, #15

  • 11 кога ще ни стигнат?

    1 2 Отговор
    Съвременните аргонавти се бият кой да одере Златното руно.А нашият произлиза от фамилия, която е притежавала пет руна.
  • 12 Перо

    10 3 Отговор
    А турската ваксина на Москов,беше ли минала през всички стандарти на ЕС и процедурите на 4-те фази на изпитание,както и последващ анализ на ефекта? Впрочем,до къде стигна неговото дело,май до под кривата круша.За награда е назначен за директор на болница за активно лечение.
  • 13 Петьо Петров

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "др Бил Геноцидис":

    Нека дойде,аз съм от онези,тримата от запаса,и да видим кой на кой какво ще му сложи:)))Това в кръга на майтапа разбира се,но поне на този етап не виждам как някой може да ме задължи!

    Коментиран от #17

  • 14 Перо

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "коронавируса":

    Нещо пак “забравиха” да съобщават в новините за броя на тестваните с ПСР тестове. Дават се само другите стряскащи данни,събирани за половин година,безконтролно и никога не съобщават и не съпоставят броя на умрелите преди и след коронавируса,както и факта,че сме първи по смъртност в света,още от преди появата на КОВИД-19.

    Коментиран от #30

  • 15 Сделано в СССР

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "коронавируса":

    Вместо да се плаща "данък Русия " чрез Рускотурски поток, да си платим рекета като закупим от руските ваксини и да се инжектират безплатно на всички русороби . От двете за по сигурно. Тази, която ЩЕ излезе на пазара септември и тази, която ЩЕ излезне ноември.
  • 16 Госあ

    2 5 Отговор
    Това, което е сигурно е,че за да има ефект една ваксина особено в случая, тя трябва да бъде масова.

    Коментиран от #19

  • 17 мда

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Петьо Петров":

    То няма да те задължат ако няма нужда, но ако продължат да измират лекари или след 15 септември и учители.... Могат да го направят много гадно. Например, няма да те приемат в болница ако не си ваксиниран, или за да започнеш или останеш на работа в някоя по-голяма фирма ще ти е необходима ваксина, или да излезеш в някоя страна в чужбина. Е, ако си пенсионер, горе в планината може и да не ти трябва.

    Коментиран от #21

  • 18 КОРОНОБЕСИЕТО

    5 0 Отговор
    Ще свърши до няколко месеца. ВСИЧКИ ПОДДРЪЖНИЦИ ЩЕ СЕ СГРОМОЛЯСАТ ЩОМ ПОЧНЕ ГЛАД И МИЗЕРИЯ
  • 19 Петьо Петров

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Сталин го е казал,но ще го перефразирам. Няма мас,има болни,има филии с мас,няма болни! Който не вярва да пита Винету!
  • 20 Госあ

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Петьо Петров":

    Няма такова нещо. Ваксината трябва да бъде задължителна. Както се казва, демокрация е, но могат демократично да уволняват и изолират всеки, който откаже. В името на сигурността на другите. Иначе, 50% се ваксинират, другите не и вируса продължава да се реплицира при тях като се появява нов щам,който ваксината не покрива и ме заразява и мен - ваксинираният.

    Коментиран от #22

  • 21 Петьо Петров

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "мда":

    Ами понеже не ми казахте как да се обръщам към вас,ще обобщя:
    Аз съм г-н Никой,личност със собствен интелект,ненуждаещ се от помощи и ваксини.Надявам се това да е достатъчно за Вас! Благодаря за вниманието!
    Бъдете здрав/а!

    Коментиран от #29

  • 22 Петьо Петров

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Това в коя Конституция го прочетохте,ако може и члена...от Конституцията де,защото се надявам това да не е от новия проект за такава,която се обезсмисли след изявлението на ДПС вчера.

    Коментиран от #23

  • 23 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "Петьо Петров":

    Това е извънредно положение 😉

    Коментиран от #24

  • 24 Петьо Петров

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    С риск да прозвуча като съединител,члена господине,дайте члена:)))

    Коментиран от #26

  • 25 лошо

    2 5 Отговор
    Абе, чешат си езика, след новата учебна година ще стане мазалото. Който вярва, че дете може да го накараш да спазва дистанция е тъпак. Е, с изключение на източни страни, където има съвсем друго възпитание. Вчера само на една картинка станах свидетел, затъжили се децата, един час се прегръщаха едно друго по спирката. Други пък за добре дошли ще се посбият. Така че ще има май много напуснали учители, кой от страх, кой от нерви, да те превърнат в пъдар, да следиш за реда, даже в междучасие е гадно, няма никаква почивка цял работен ден.
  • 26 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #24 от "Петьо Петров":

    Члена не го давам за щяло и нещяло. Иначе, прочетете какво пише за извънредните ситуации. Лично аз не съм запознат и честно казано, не мисля и да се запознавам.

    Коментиран от #27

  • 27 Петьо Петров

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Логичен отговор от непросветен човек.Това исках и го доказах току що,хем на майтап,хем излезе истината за лъжливата паника!

    Коментиран от #31, #32

  • 28 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    боооже,НЕОЛИБЕРАЛИТЕ посочиха най-важният момент--ПАЗАРЪТ!!!!ПЕЧАЛБАТА на компанията е ВАЖНА!!!!Не здравето на хората....Затова и измислиха ковида-да ОТВОРЯТ ПАЗАР!!!!Затова и ЕКъто на ЕСъто НАПАЗАРУВА !!!!вече 300 милиона!!!!от ,,АСТРО ЗЕНЕКА,,!!!!!ДОКТОРА говори за...НОРМАЛЕН свят ,ама ние сме ПАЗАРЕН,КОНСУМАТИВЕН свят.
  • 29 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Петьо Петров":

    бедни ми ПЕТЬО,ОПРЕДЕЛИ СИ ДВА ПОЛА!!!!!!/мъжки/женски/...А то сега ИМА 32!!!!! Ииии тоа педуин ще те СЪДИ ЗА РАСИЗЪМ!!!!МИ 21 ..ВЕК??????!!!сме бе ......не казвам какъв си,щото ме е бъз,АМА МИ Е ПРЕЗ оная работа!!!!
  • 30 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    неее ,не са ,,забравили,,,...СЕГА БИЗНЕСЪТ е друг!!!!!!
  • 31 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Петьо Петров":

    Тука много просветители бре 😂
  • 32 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Петьо Петров":

    И к'ва конституция, к'ви 5лв при извънредно положение бе баце ? 😂
  • 33 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    МНОГОДОПРИНЕСЛИЙ ХАХОДЕМИК --ЗНАЕШ ЛИ КАК Е ВЪВЕДЕН ПЕНИЦИЛИНА ЗА ЛЕЧЕНИЕ -ХАХОДЕМИКО ???????