20 Септември, 2020 11:11 3 861 78

Началникът на реанимацията в Гоце Делчев почина от COVID-19

  • covid-19-
  • гоце делчев-
  • д-р милан първанов

Д-р Милан Първанов е бил приет в Окръжна болница в София в тежко състояние

Началникът на реанимацията в Гоце Делчев почина от COVID-19 - 1

Още един медик стана жертва на COVID-19. В събота от усложнения в Окръжна болница в София е починал началникът на реанимацията в болницата в Гоце Делчев – д-р Милан Първанов, съобщи бТВ.

Той е бил настанен за лечение в столичната болница вече в тежко състояние. Негови колеги разказват, че се е заразил от негов пациент и до последно е лекувал болни от коронавирусна инфекция.

Грипът при доктора се е проявил с температура и се е развил бързо. Той не е имал сериозни съпридружаващи заболявания.

Смъртта на д-р Първанов шокира Гоце Делчев. Колегите и пациентите му ще го запомнят като всеотдаен и ведър човек, работохолик и професионалист до болка.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво от ковид 22

    23 5 Отговор
    Пчерпен, пил кафе взел пари или какво бе Джурналя неграмотни. Четете ли си заглавията

    Коментиран от #13

  • 2 Бай ганю

    15 16 Отговор
    Няма ковид няма да умираме

    Коментиран от #6, #14

  • 3 Оправете

    19 4 Отговор
    си заглавието в това да търсите сензация вижте какво сте написали, а ище нещо още чакаме Боко Тиквата да шодаде оставка-според сигурен изтопник на Факти!! Аматьори - псевдо журналя

    Коментиран от #16

  • 4 Анти милиционер

    7 11 Отговор
    Според съветските милиционери от Факти, той е жив и е взел 1800 кинта. В другите сайтове има 2-3% сменяеми хора. Тук няма и един.
  • 5 Анти милиционер

    5 4 Отговор
    Вменяеми
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бенковски

    19 5 Отговор
    Заглавието КЪРТИ! А колко саболните IT специалисти, колко са инженерите, килко са продавачкте от Била и Лидл? Аман от манипулации!!!
  • 8 споко сикаджии

    17 8 Отговор
    лъжи, пропаганда за сплашване, позор. да не ревете после продажни журналя герберастски.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ИНФАРКТИТЕ

    24 8 Отговор
    ИНФАРКТИТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕДСТАВЯНИ КАТО КОРОНА ЛЪЖИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ НАПРАВЕТЕ АУТОПСИЯ ДА ВИДИМ ТОЧНО ОТ КАКВО Е УМРЯЛ ЧОВЕКА ЛЪЖЦИ ДОЛНОПРОБНИ!КАК НЯМАТЕ СТРАХА ОТ ГОСПОДА БЕЗРОДНИЦИ!
  • 12 ........

    5 7 Отговор
    СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ
  • 13 ОЧИТЕ

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "Какво от ковид 22":

    КАТО МУ ГЛЕДАМ ЖЪЛТИТЕ ОЧИ МОЖЕ ДА Е И ЦИРОЗКА ИЛИ ЧЕРНОДРОБНА НЕДОСТАТОЧНОСТ!ТЕОРИРИСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ С ЛЪЖАТА КОРОНА!
  • 14 ГЕРБЕКСИТ

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бай ганю":

    ГЕРБАДЖИЯ ТИ ЩЕ ПУКНЕШ ПЪРВИ ОТ СТРАХ МУТАФА И ОНИЯ С БОТОКСА ЩЕ ТИ НАМЕРЯТ ЧОВАЛИ!БЕЗ АУТОПСИЯ ЛЕКАРИТЕ ЛЪЖАТ ,ЧЕ Е УМРЯЛ ОТ КОРОНА ЧАКАМ АУТОПСИЯ ОТ НЕЗАВИСИМ ЛЕКАР!

    Коментиран от #17, #24

  • 15 Гост

    5 4 Отговор
    И като съм вдигал температура като дете преди години от какво съм я вдигал тогава и сега от какво се вдига?
    От къде и как идва разликата в причината през годините?
    Един комшия падна от стълбата и почина.
    Вируса ли го е убил?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А ти всъщност

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕРБЕКСИТ":

    кой си, че ЧАКАШ аутопсия от независим лекар. Ако си този, за когото се мислиш, то разпоредѝ да бъде направена такава аутопсия! Ако не си, дори и да бъде направена аутопсия, то резултатите няма да бъдат обявени публично, без разрешение от роднините на починалия. Лека му пръст!
  • 18 Храна за размисъл

    4 3 Отговор
    Някой пусна информация за този вирус и сценария да се повярва в него добре проработи.
    Не виждате ли заглавия за това какво се задава и го казва Бил Гейтс или СЗО?
    Отново ще ви се каже,сега това е актуално и опасно за здравето ви,правете това иначе ще има глоби и вие ще се юрнете да изпълнявате и животът ви започва да придобива формата като на другите защото сте богове,сами творите своята реалност със съзнание и възприятие на роби,водени от страх и чувство за вина.
    По медиите случайно ли започнаха да ни информират за грипа кога идва?
    И пак спорете и се убеждавайте,че има вирус,без да се замисляте,че някой е почнал отдавна да ви говори и зомбирва и вие сте му повярвали.

    Коментиран от #19

  • 19 Просветен илюминат

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Храна за размисъл":

    Мдааа,така е,като кукли на конци е тълпата.
    Вярва и попива всичко от медиите и авторитетите и за това няма собствено критично мнение и мислене.
    Не се търсят други източници или алтернативи освен тези,които им се предлагат за пари.
    Дори и авторитети са в коловоза защото така са научени,но това е част от играта в която сте вкарани всички и сте приели да играете като мислите,че парите движат всичко.
    Не парите,а знанията са тези без,които няма да се измислят парите и как с тях да има постоянен контрол над вашето съзнание да сте вечни роби.

    Коментиран от #22, #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хм....

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Просветен илюминат":

    А какво мислите за направените аутопсии? И то направени, ВЪПРЕКИ препоръките да не се правят аутопсии. Те чии интереси обслужват?

    Коментиран от #25

  • 23 RT 2027

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Просветен илюминат":

    Всеки вярва и убеждава другите а чужди информации и мнения,но не и със собственото си и личния си опит защото така са научени хората и никой не носи отговорност,при положение,че е е болен отива на доктор той да я поеме и срещу пари да го лекува,но как доктора може с хапче или ваксина да ме промени да спра да мисля за негативни неща,за липси и колко е несправедлив живота към мен примерно?
    Те и сапунените сериали защо толкова зомбират хората и се гледат?
    Защото има една скрита емоция в повечето хора и тази помия от телевизора им действа като наркотик без да се осъзнават как ги държи в една роля,в която всичко извън тях им е нужно за да получават и хранят ограниченото си съзнание водени и под въздействието на подсъзнанието.
    За това и като почнат реклами бебетата стават като зомбита.
    Имам огромно желание да се изправя срещу всички икономически и здравни експерти да им покажа колко неща се премълчават и крият и да се гледа децата директно в ефир за да няма спекулации.
  • 24 Бай ганю

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕРБЕКСИТ":

    Амк чоджуу, ти сигурно си първия безсмъртен
  • 25 Просветен илюминат

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хм....":

    Първо да уточним нещо важно.
    Човек е част от природата,а в природата всичко перфектно ли е?Дивите животни,растения,дървета и т.н. където няма човешка намеса как живеят и съществуват?
    Нима природата като една система,перфектна ще е враждебно настроена към обитателите си и ние като част от нея сме подложени на атака с вируси?
    А като става въпрос за аутопсии,замсиляте ли се,ако нямате средствата и техниката нужна на откриване на този вирус,практика и опит,какво можете да установите и да дадете като резултат вследствие от направена аутопсия?
    Някой показа ли сега в света истинска реална снимка от микроскоп на този или други вируси?
    Не забелязвате ли,че докторите си играят с нещо без да знаят много за него,но и няма как да спрат играта защото имат нужда от пари?
    А здрав човек носи ли пари на здравната система?
    Създава се проблем и след това уж се търси решение и разбира се защото от него започва някой да печели много пари.
    Такава е играта.

    Коментиран от #26

  • 26 Хм...

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Просветен илюминат":

    Добре е да уточним още едно важно нещо. Човекът, като част от природата, би трябвало да живее в симбиоза с нея. Само че, специално в случая с ,"цивилизования" човек, става въпрос не за симбиоза, а за паразитизъм. Обикновено паразитите вредят на гостоприемния, но не го убиват, защото иначе ще загинат сами. Но, човекът руши природата, без да възстановява. И нима в природата няма вируси и бактерии, които да са смъртоносни само за даден вид животни, но не и за човека? Или ние сме по-специално и затова природата трябва да се отнася "по-специално" с нас. По отношение на техниката - в развитието/изобретението на каква точно специфична техника за изследване на Коронавируса говорите? Мисля, че се използва същата техника, която се използва и за ХИВ и Хепатит С, например. И, за да научат лекарите повече, а не да "си играят с нещо без да знаят много за него", са необходими изследвания. Със сигурност има някакви злоупотреби, но Вие отричате цялата същност и полза от медицината.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Хм...

    0 0 Отговор
    Що се отнася до това, дали здравите носят пари на здравната система: Почти всеки човек има някакво заболяване и е пациент в едно или друго отношение. Каква по-точно обаче е ползата от обявяване на вирусна пандемия, или дори карантина, при която се спира или забавя икономиката, и в която ни здрави, ни болни допринасят нещо. Защото, ако хората не могат да работят, няма да могат и да плащат на лекарите. Има толкова други болести, които обаче позволяват на заболелите да работят. Поинтересувайте се какво са цените на лекарствата за болните от СПИН или рак например. Защо тогава не се обявява пандемия, ако следвайки Вашата логика, това би било по-доходоносният вариант за здравната система?!

    Коментиран от #33

  • 28 Хм...

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хм...":

    под "гостоприемния" разбирайте "гостоприемника"
  • 29 Просветен илюминат

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хм...":

    Аз не ползвам медицината и услугите на докторите.
    Защо се даваше парична награда по време на ХИВ пандемията за този,който успее да изолира и покаже вируса?
    Някой направи ли го?
    Какво е СПИН?
    Синдром,а какво е синдрома?
    Синдром (от гръцкото συνδρομή, букв. „стечение“, „струпване“) е термин от медицината и психологията, който означава съвкупност от признаци, явления и симптоми, свързани с болестно състояние и проявяващи се едновременно. Характерното за синдромите е, че при засичане на един или част от симптомите им, останалите лесно могат да се предположат.
    Ако има човек няколко съпътстващи здравословни проблема те като цяло го изтощават и ако диагнозата е СПИН,а е нужно да те лекуват от бъбреци належащо,но те лекуват с лекарства за СПИН какво лекуват всъщност докторите?
    Имаме причина водеща до симптома,който се вижда на физическо ниво.В рекламите също се казва,лекарствата предотвратяват симптома,облекчават болката,но не се говори за лекуват или отстраняват причината,така ли е?
    Тумора е следствие и него като го отстранят болния излекуван ли е?Или пак заболява и умира защото причината е в него,а докторите не се занимават с нея,а от това какво следва?
    Излекуваните хора написали книги как са се справили с неизлечима болест какво пишат,за доктори или са собствена промяна?

    Коментиран от #30, #31, #32

  • 30 Хм...

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Просветен илюминат":

    Не отричам връзката между тяло и психика. Някои болести са на психическо ниво, повечето се повлияват по-добре, ако психиката е здрава. (Между другото психоанализата и психотерапията също използват техника, респ. резултати от техника и изследвания в развитието си.) И понеже обяснихте толкова добре какво е СПИН и откъде произхожда наименованието, бихте ли обяснили и какво означава считаният за причина, водеща до СПИН, HIV?
  • 31 Хм...

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Просветен илюминат":

    P.S. И аз не използвам често услугите на медицината. Основно зъболекар.
  • 32 Хм....

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Просветен илюминат":

    В случай, че въпросът ми относно ХИВ не е много ясен: Стига ли се до СПИН, без да има наличие ХИВ?
  • 33 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хм...":

    Всеки е чувал за системата на здравеопазване. Тя регулира отношенията между търсещите здраве и всички останали, от които зависи какво ще получат първите. За да изясня ситуацията нека първо видим участниците, т.е. компонентите на тази система:
    1. Пациенти – те са тези, без които системата губи смисъл.
    2. Здравни заведения – там болните очакват да възстановят здравето си.
    3. Индустриални предприятия – те произвеждат медицинска техника и лекарства.
    4. Аптеки, дрогерии и т.н. продаващи лекарства.
    5. Държавата – тя създава механизъм за регулиране на отношенията в системата /включващ законодателство, здравна каса, надзор .../.
    И така задавам фундаменталния въпрос: Какъв е характерът на тази система? Каква е тя изначално? И веднага отговарям. Това е търговска система. Ще се обоснова защо.
    1. Всеки, решил да предоставя здравни услуги, медицинска апаратура, лекарства и т.н. първо се регистрира като търговец и след това извършва дейността си, т.е. той е първо търговец и после какъвто и да било друг.
    2. Всички участници в системата влизат помежду си в търговски взаимоотношения. Получаващият услугата я заплаща независимо дали на 100% сам или в някаква степен чрез здравната каса. Държавата е най големият клиент на регистрираните в системата търговци.
    Какво следва от горните констатации:
    1. Участниците в системата се подчиняват на търговските правила и търговската логика.
    2. Критериите за оценка на работата на системата трябва да изхождат от гледна точка на т

    Коментиран от #34

  • 34 Просветен илюминат

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Просветен илюминат":

    Критериите за оценка на работата на системата трябва да изхождат от гледна точка на търговията.
    Стигам до моята логика: Системата работи добре. Ще кажете: Как така, като сме все по-малко здрави. Припомням – това е търговска система. Оценявайте я според търговските критерии. Колко процента от доходите си харчи българинът за здравеопазване? Вероятно най-високият процент в ЕС е у нас. Ето Ви го най-добрият показател за оценка. Ако питате къде е мястото на здравето в една търговска системата и не можете да си отговорите – ще ви подсетя - здравето е най-добрата реклама!

    ЧОВЕКЪТ

    Нека сега Ви изясня позицията си относно ползващите услугите в здравеопазването. Първото и основно нещо е да научим кои са те, т.е. каква е тяхната позиция и каква е ролята им. Независимо, че ги наричат пациенти, те са клиенти! Нали така се определят участниците в търговския процес, които потребяват стоки и услуги. Какво означава това? Когато някой търси нещо на пазара обикновено има предвид да намери най-доброто на поносима цена. А знаят ли кое е най-добро за тях?

    ТЪРГОВЕЦЪТ

    Той ще ви обясни кое е най-добро за Вас, но винаги ще има предвид, че гони първо собствените си интереси, т.е. ако нещо не е добро за него то той няма въобще да Ви го предлага.
    Едно кратко отклонение. Винаги са ни учили, че докторите са голяма работа, трябва винаги да ги слушаме и никога да не оспорваме предписанията им. До къде ни е довело това? Отковорете си сами. Обаче не забравяйте! Докторите са ил

    Коментиран от #35

  • 35 Просветен илюминат

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Просветен илюминат":

    Докторите са или търговци, или служители в търговски предприятия. Когато действията им противоречат на търговската логика, системата ги отстранява.
    Връщам се към търговеца. При него идва клиент, възпитан да слуша безропотно дадените му указания. Мечтана ситуация! Когато клиентът не знае кое е най-добро за него знаете ли какво получава? Ами най доброто за търговеца. Не си мислете, че това винаги е най-скъпото или онова с най-голяма печалба. Подценявате добрите търговци. А тези в здравеопазването са наистина такива – от най-добрите! ПЕРФЕКТНИЯТ ТЪРГОВЕЦ ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖИ ОНОВА, КОЕТО ЩЕ ВИ НАПРАВИ ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ!!!

    Коментиран от #37

  • 36 Значи КОВИД19 е ГРИП

    2 0 Отговор
    Грипът при доктора се е проявил с температура и се е развил бързо. Той не е имал сериозни съпридружаващи заболявания.
    ПРИЧИНАТА СЕ УСТАНОВЯВА ПРИ АУТОПСИЯ. Но изглежда НЕ ИМ СЕ ЩЕ ДА ИЗСЛЕДВАТ ковид-грипчето. ЗАЩО ЛИ ?
  • 37 Хм....

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Просветен илюминат":

    Всичко, което казахте за здравната система и търговията е логично. А можете ли да дадете пример за система, която напълно да изключва търговията?

    Коментиран от #39

  • 38 НАЙ БЕДНИЯ НАРОД

    1 0 Отговор
    Зимата ползвам програмата 60 /40 винце с лимонадка и ме боли дедовиа, за тъпия Ковид19
  • 39 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хм....":

    Има инфо за тези хора в интернет,не посочвам линк защото трият коментара ако има такава информация :
    Дълбоко в неприветливите каньони на Мексико живее племе, което никога не е било изцяло завладяно от който и да е от колонизаторите на Северна Америка.

    Хората от тараумара (бягащите хора) живеят в едни от най-недостъпните райони на страната от 500 години насам и са едни от най-невероятните представители на човешкия вид.
    Удивително е тяхното утопично устроено общество, в което няма бедни и богати, нито полова дискриминация. Тараумара дори нямат пари, те живеят изцяло на принципа на споделянето.

    Най-голямата мистерия на племето обаче си остават техните способности да тичат на огромни разстояния без следи от умора. Някои от тях изминават по 160 километра дневно. Но как го правят?

    Коментиран от #40

  • 40 Да, ще се съглася.

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Просветен илюминат":

    Има някои такива племена. А нещо от урбанизирания свят?

    Коментиран от #42, #44, #73, #76

  • 41 666666

    1 0 Отговор
    Като гледам човека по скоро на тоя възраст е починал от инфаркт или инсулт.С тоя вирус вече умрели от други болести няма.
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Да, ще се съглася.":

    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa вaкcинa нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 43 Хм...

    0 0 Отговор
    "Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe." Това се отнася и за природата ;)
  • 44 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Да, ще се съглася.":

    Светът се намира в пълен прелом, и след твърде кратко време нищо няма да бъде така, както сме свикнали, всичко ще се промени. Въпросът е какво трябва да се направи при това положение; – това, което предотвратява бедата! Светът пропада в едно неописуемо бедствие и трябва да положим всички усилия, за да го преодолеем. Това обаче може да стане, само ако знаем в каква посока да поемем, как ще се развие тази катастрофална ситуация, тъй като това не е крайната точка, (краят на историята), а само един преходен момент от едно безкрайно развитие. Трябва да си направим равносметка какво в действителност се е случило, върху същността на този прелом. Можем да го кажем направо: – Парите ги няма! Един анекдот, разказва как Алън Грийнспан, доскорошният шеф на валутния фонд, който по време на технологическата криза слушал как някакъв новобогаташ се вайка за загубите претърпял при спукването на „технологичния балон“: „– Къде са парите ми!” Грийнспан уж го потупал по рамото и му казал: „– Любезни приятелю, парите ти не са изчезнали, а просто са се озовали в нечий друг джоб!“ Днес обаче знаем, че това е невярна информация – парите действително ги няма. И това, именно, е проблема. Светът не може да съществува без пари. Целият икономически процес се основава на тях и не може да се върнем обратно в каменната епоха. И така, от къде ще дойдат сега парите гарантиращи съществуването на народите просъществуващи с помощта на парите. Но какво в същност са парите?

    Коментиран от #45

  • 45 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Просветен илюминат":

    Нобелови лауреати откровено признават, че не могат да отговорят на този въпрос, само умеят да си служат с тях, но не са схванали същността на парите. Един германец, химика Бернд Щрийгел, който заедно с други двама – Гюнтер Ханих и Томас Шаубер си поставят въпроса какво са парите, как са се появили. Ако се разбере как са се появили, ще разберем и тяхната същност. Като учени, за да стигнат до теоретични изводи, те се заемат задълбочено c подробни исторически изследвания във връзка с този въпрос, да търсят кълновете за зараждане на някаква парична система. За да бъда кратък, ще ви кажа направо резултатa от тези изследвания:
    Парите не са нещо реално. Банкнотите минаващи от ръка на ръка не са самите пари, а само символ на парите. Парите са един вид обществено отношение, не можем да ги видим, да ги докоснем, да ги претеглим, да ги носим, те са нещо чисто нематериално; най-общо взето, те са обществено отношение и въпросът е какво особено обществено отношение представляват парите. Тримата учени изследователи стигат до извода, че парите са обществено отношение на доверие. Но какво означава това, каква е същността на това доверие?

    Коментиран от #46

  • 46 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Просветен илюминат":

    Точно това трябва да си изясним, защото тъкмо от тази изходна точка започва пътят, който ще поемем, за да имаме отново пари. Онзи, който печата една банкнота, за да я пусне в обръщение, ще я размени с някого само тогава, когато този, който трябва дa вземе банкнотата (и е донесъл на пазара нещо олицетворяващо реална стока за размяна – един хляб, костюм, кола) – е убеден, че може срещу нея утре, в другиден или след е на година да получи от пазара друга стока, имаща приблизително подобна стойност на това, за което той е приел банкнотата. Това предполага, че този, който пуска банкнотата в обръщение е някой, който е в състояние да гарантира нейната стойност, така че тази банкнота утре, в другиден или след една година на пазара, ще е нещо което има съотносителната (реципрочната) стойност на предмета за потребление, както когато е била преди в портмонето. Това е един сложен и многостранен механизъм. От тази стабилност на стойността произлиза основата на доверието. Историята показва, че инстанцията, основа на това доверие на една неказана, но очаквана гаранция, представлява обществената институция, парично-събирателен пункт, наречен банка.

    Коментиран от #47

  • 47 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Просветен илюминат":

    В икономическия процес, който схващаме като капиталистическо производство, съществува един момент, в който на пазара предлагания продукт, бива разменен срещу пари. В този продукт са вложени на дялове средствата за машините, с който е произведен този продукт, сградите, в който са инсталирани тези машини и т.н., и посредством пазара, чрез продажбата на продукта те се възвръщат на малки части обратно при този, който е вложил капитала си в производството. Обаче, на него вече не му е необходимо да ги инвестира в нови машини или сгради. И какво прави с тези пари? Той търси някой, който да вземе тези пари срещу лихва, и да стане така, както той си представя, че парите „да работят“ за него – това е банката. Грижата на банкера, събиращ по този начин парите под формата на влогове от своите клиенти е отново да ги инвестира. Той трябва да плаща лихви за тези пари, затова е необходимо така да ги организира, че парите да бъдат вложени, реинвестирани в производствен процес създаващ продукти за потребление, които на свой ред като стоки, като разменни стойности му връщат по този начин парите обратно. Това е функцията на банката. Тя има също така и други необходими функции, като например посредник за платежен обмен. Тези банки са възникнали изключително в частни ръце, предимно в еврейски ръце (тук нещата стоят другояче, но това е специална тема), нарастват в течение на времето. Когато един производител, произвеждащ стоки за консумация или друго практическо приложение произв

    Коментиран от #48

  • 48 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Просветен илюминат":

    Когато един производител, произвеждащ стоки за консумация или друго практическо приложение произведе прекалено много стока, и не може да я пласира той фалира. Това е така кризисния механизъм, който Карл Маркс описва като криза на свръхпроизводството, неизбежна при определени условия.

    При парите е по-различно. Те не могат да бъдат прекалено много. Парите си остават пари. Банкерът, даващ ги под формата на кредит на производителя, организиращ производството на стоки, изплащащ от своя страна заема, се грижи парите да останат пари. Парите не биват унищожавани, като старо желязо. Cъгласно лихвено-лихвената формула се получават се лихви които биват отново вложени – правят се реиинвестиции. Това е лесно да се разбере; знае се че при такъв един процес лихвите се влагат в производство, носещо на свой ред лихвени лихви и т.н. От начало това натрупване върви бавно нагоре. Първоначално лихвите не водят до големи натрупвания, но сумата капитал става все по-голяма. В последна сметка този процес достига до една точка, когато той тръгва все по-стремглаво, почти вертикално нагоре, нещо, което може да се изчисли математически.

    Коментиран от #49

  • 49 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Просветен илюминат":

    Това доказва и общественото развитие. В разстояние на няколко столетия – 200-300 години, този основен капитал, който бива отново инвестиран, за да носи лихви и като годишна лихвена печалба нараства до такива огромни суми, които не могат да бъдат вложени в реалната икономика предназначена за задоволяване на потребности. Просто не може да се произвежда в огромни размери – не можем да носим два чифта обувки наведнъж, не може да се карат две коли и това води до известно ограничение. Изнамират се все нови продукти, това увеличава шансовете за инвестиране, но все някога се достига до един предел. Банковият капитал, посредством лихвено-лихвения механизъм се превръща в могъща сила; а както знаем парите са власт. В крайна сметка този капитал не може да бъде вложен в реалната икономика, не намира повече приложение. Първият изход от тази задънена улица – свръх-капитализирането в банковия сектор, бе превръщането на държавите в длъжници. Този процес започва чрез подвеждането на крале и князе, било то към охолен и бляскав живот [корумпиране на светската власт], или към водене на войни, финансирани от банкерите. Стига се до там, че гражданите на държавата, чрез данъци и заеми заплащат лукса и войните на своя монарх.

    Коментиран от #50

  • 50 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Просветен илюминат":

    За банкерите, това е сигурен гешефт, защото държавата не може да банкрутира. Тя или повишава данъците, или започва да печата пари, които, разбира се, нямат стойност. По този начин – чрез държавните дългове, държавите по целия свят бяха напълно изсмукани посредством този механизъм на държавния дълг и доведени, коя повече, коя по-малко, до банкрут. Можем да си представим какво означава това. Достатъчно е да се огледаме как това функционира. Така нареченото правителство взема нови кредити и по време на предизборна борба рисува в приказни краски, как ще предприеме това или онова, правят се щедри обещания, финансирани от банковия капитал чрез все нови и нови кредити. Както вече казахме, за банкерите няма по-добър длъжник от държавата. В течение на времето се натрупва толкова паричен капитал, че влагането му в системата на държавните дългове става невъзможно. Достига се точката, в която държавата е задлъжняла до такава степен, че тя не може повече да изпълнява своите задачи, дълговете не могат повече да растат, защото постъпленията от данъците не са в състояние да ги погасяват и държавата обеднява. Днес имаме бедни държави.

    Коментиран от #51

  • 51 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Просветен илюминат":

    Трябва да имаме предвид, че държавният дълг е доведен до състояние, че държавата е очевидно банкрутирала без да признава това. Това е действителността по целия свят и предимно така наречените напреднали индустриализирани държави са стигнали до там. Текущите кредити и съответните им лихви вече не се покриват от данъчните постъпления. Погасяването им засича и тогава банкерът намира изход казвайки: – Да направим така, аз ще повиша заема [ретрокредит], ти (държавата) ще изплащаш погасителните суми с лихвите на новия заем. При това положение всеки друг длъжник би бил принуден да обяви своята неплатежоспособност, но държавата не може да бъде подведена под съдебна отговорност. Тя получава нови и нови заеми от банковия апарат, за да изплаща старите си дългове, но с това държавният дълг нараства все повече и повече. Стига се до момента, в който държавата не може повече да изплаща дълговете си. За банковия капитал това е кризисен момент. Какво да се прави с парите? Тогава изобретателни мозъци, достойни за възхищение, стигат до идеята да създадат една т.н. „финансова индустрия“ – казино-индустрия.

    Коментиран от #52

  • 52 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Просветен илюминат":

    На пазара се предлагат ценни книжа, обещаващи на този, който ги закупи, лихви и то значително по-високи от тези на нормалните спестовни влогове или на кредитите свързани с реалната индустрия. Нормалните лихви са да кажем 7%, докато тези ценни книжа, наречени деривати или фючърс носят лихви от порядъка на 10, 12, 15%. Всички който имат налични пари се втурват като луди да ги купуват. Но знаем, с тези ценни книжа, банките не създават никакви стойности, те не носят никакви блага на света, само дават на тези, които ги купуват някаква мъглява гаранция за високи лихви. И това е всичко – един вид блъф! Това са измамни образувания. Така наречените „финансови продукти“ нямат никаква стойност, те не са реални продукти, а както сега стана очевидно, те са просто измамни химери. Това не може да се обясни с ненаситност или алчност на хората, а просто е принуда произтичаща от самата система. В продължение на векове се е натрупал токова голям паричен капитал, който по начина по който сме свикнали, а именно по либерално-капиталистически начин, не можем да просъществуваме. Системата натрупа такава огромна парична маса, гладна за лихви и това унищожава всичко – като раков тумор.

    Коментиран от #53

  • 53 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Просветен илюминат":

    Всеки който наблюдава това, може да каже: – Край на капитализма, но какво да правим сега? Да направим социализъм, или комунизъм, или да направим националсоциализъм? Но всички, които чрез парите са се добрали до властта, естествено се стремят да запазят тази власт, тя очевидно е удобна, носи им известна сигурност; все по-голяма власт, все повече пари, все повече лихви. Те няма да се оттеглят доброволно. Необходима е една катастрофа, резултат от която ще бъде тяхното отстраняване от властта. Сега става точно това. Цялата система е система на измамата, а измамата функционира само до тогава, докато не бъде разкрита. От тази криза става очевидно, че целият финансов пазар, в световен мащаб е основаван на измама. Налице е също и реалната икономика, нуждаеща се от кредити, но тя не играе решаваща роля. Решаващата роля днес играе финансовият капитал, почиващ на измамата, който може да съществува единствено чрез предлагането на измамни така наречени „финансови продукти“. Това сега става очевидно. Затова, инстанцията, която би трябвало да въплъщава доверието в паричната система, за което споменах по-горе, която трябва да гарантира стойността на паричните знаци, тази инстанция е разобличена като мошеническа агентура. Когато някой е изобличен като мошеник, губи безвъзвратно всякакво доверие. С това основните принципи на съществуващата днес парична система са унищожени, затова и парите са изчезнали, парите – като обществено отношение на доверие. Парите са изчезнали, защ

    Коментиран от #54

  • 54 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Просветен илюминат":

    Парите са изчезнали, защото доверието в тях е изчезнало. Затова днес четем постоянно за криза на доверието, дори банките помежду си нямат доверие една на друга. Държавата, от своя страна обещава гаранции, твърди, че ще овладее положението и ще вкара нещата в ред, само че и самата държава е фалирала. Cега и банките са фалирали, парите ги няма, защoто доверието е загубено. Как е възможно една разорена държава, сама длъжница на банките, от своя страна да спасява същите тези банки от банкрут и да възвърне общественото доверие, щото банките, пускайки пари в обръщение да гарантират тяхната стойност? Как е възможно това? Нали самата държава е черпила от тези банки средства, за да изпълнява своите задачи и да изплаща своите собствени дългове към тях. Постъпленията от данъците са изразходвани до краен предел. Народът е възмутен и недоволството на работещите данъкоплатци расте, положението придобива революционен характер. Това е положението! Държавата не е в състояние да спаси банките банкрутирали поради загубата на доверие. Всичко е просто безсмислено дърдорене, и само продължение на измамната политика присъща на системата. Бързо става очевидно, че всички тези „спасителни пакети“ няма да доведат до нищо, а само ще влошат още повече положението, ще ускорят обезценяването, изчезването на парите.

    Коментиран от #55

  • 55 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Просветен илюминат":

    Какво прави сега държавата, даваща гаранции? В Съединените щати правителството отпуска 760 милиарда долара „инжекции“ на банките, за да ги спаси открито да обявяват техния фалит, благодарение на държаваните гаранции, да не признаят своята неплатежоспособност, да не се озоват на подсъдимата скамейка. Какво може да направи сега държавата, ако трябва да даде реално тези пари, когато и кажат: – Ние се нуждаем от парите, които ни бяха обещани. Държавата ще каже: – От къде да взема тези пари? Банките са банкрут, те не ми дават повече нищо. Тя ще трябва да се опита да си възвърне монопола върху печатането на пари [паричната емисия]. В САЩ този монопол е в ръцете на частни банки. Държавата трябва да започне да печата пари, но преди това и предстои да преглътне един твърде горчив хап. В действителност тя е заложник на банките. Трябва да се запитаме как е възможно това, когато четем, че в САЩ например, мнозинството от народа е против такива „спасителни пакети“ и се противопоставя енергично и гневно срещу тях, и въпреки това на другия ден се взима решение за отпускането им против волята на американския народ. Как това е възможно? Политиците имат своите уши, имат своите институти за изследване на общественото мнение, те знаят как народа мисли, и въпреки това действат против това настроение, твърде необичайно за тези политици.

    Коментиран от #56

  • 56 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Просветен илюминат":

    Те явно са изнудени. Сядайки на масата на преговорите банката казва:

    – Ако вие (държавата) не ни дадете тези гаранции, ще обявим фалит пред съда и ще трябва да ни изплатите кредитите, които сте взели от нас. Това значи, че вие (държавата) трябва да ни изплатите заемите. Трябва да си представим това как този механизъм функционира. Държавата взема заем за три месеца и след три месеца трябва да ги изплати обратно. Държавата обаче не е в състояние да покрие задълженията си към банката и това е известно на всички, тя идва след три месеца и казва на банкера: – Продължи ми кредита и аз ще плащам тази допълнителна сума с лихвите от стария заем. Това обаче не функционира повече. Всички краткосрочни заеми ще дойдат до срока за предстоящо изплащане но не могат да бъдат продължени, защото банките са неплатежоспособни. И сега, това е което света на банковия капитал ще впише в „тетрадката за спомени“ на политиците: – Ако вие сега не ни спасите, тогава ще трябва да обявите открито своя банкрут! Тогава настъпва суматоха, настава паника, положението става неуправляемо. Политиците не виждащи друг изход се подават на натиска (казахме, че са изнудени) и нареждат изплащането на тези напълно илюзорни спасителни „финансови пакети“.

    Коментиран от #57

  • 57 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Просветен илюминат":

    Ще станем свидетели, още през настоящата година, обещаните заеми ще дойдат до предстоящо изплащане но не могат да бъдат изплатени, и те ще печатат нови пари. Това прилича на буркана мармалад, от който вземаме, но всяка една лъжица мармалад допълваме с вода, за да запазим общото количество и така, вземайки и допълвайки с вода, мармаладът полека лека се превръща в сладка течност, която не можем повече да си намажем на хляба. Това става сега – държавата ще започне да печата пари – това даже вече беше оповестено официално; в момента това е единствено възможната политика. Скоро ще стане очевидно, че не може да се доверяваме повече на тези банкноти. И тези, които така или иначе съгласно закона трябва да получават пари във формата на пенсии, заплати и т.н. ще гледат колкото се може по-скоро да се отърват от тях, защото ако днес парите имат все още някаква стойност, то утре не се знае каква ще е стойността им, Всеки ще се опита да спаси каквото може, освобождавайки се по най-бързия начин от парите, влагайки ги в предмети с предполагаема стойност. Посредством този механизъм на „разреждане“ остава налична само една малка част от паричната стойност на която те са разчитали; – на принципа на буркана с мармалад разреждан с вода.

    Коментиран от #58

  • 58 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Просветен илюминат":

    Това е механизмът на хиперинфлацията – инфлация, поддържаща се и растяща от само себе си. Ние германците имаме опит с това. Колективната памет е съхранила спомена за хиперинфлацията от 1923, когато една чаша бира се е плащала с двуцифрено число в милиарди. Заплащанията са били в билиони! Един билион са 1000 милиарда! Такъв е бил по това време порядъкът на цените. Парите повече са нямали стойност. Пазарували са с пари, пренасяни в кошове за пране. Моите родители са ми описвали много реалистично, как са преживявали в това време. Те ми разказваха как са получавали заплата два пъти дневно, в кошове за пране и как трябвало в разстояние на половин ден, да разменят този кош с банкноти. На моят баща му хрумнала идеята да разменя тези пари за жетони за газ – навремето газовите инсталации са функционирали с такива жетони и с един жетон е можело човек да се отоплява два часа. Това е имало запазена стойност. Та той се е опитвал, колкото се може по-бързо да размени тези кошове с банкноти за газови жетони. Това означава, че тези пари са били в обръщение невероятно бързо на пазара, и съгласно пазарния механизъм на търсенето и предлагането, се обезценяват с неимоверна скорост. Това е процесът, който ни предстои. Той е неконтролируем и дори днес можем да прочетем във „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”, че всички възможности за овладяване на полoжениeто са вече изчерпани и не остава нищо друго, освен да се печатат пари. А както знаем, това е лъжицата вода в буркана с мармалад

    Коментиран от #59

  • 59 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Просветен илюминат":

    Чрез този механизъм парите ще изгубят напълно своята функция. Животът обаче върви напред. Катастрофата е само един, преходен момент, а не крайна точка на историята. Какво ни очаква? Живеем в епоха на разделение на труда, чрез посредничеството на парите. Всеки извършва някаква дейност, произвежда стоки, които се заплащат, за да може той да задоволи своите нужди. Това е функцията на парите. Парите са необходимост. Самосъхранението на частния банков апарат, както вече видяхме е поставен в зависимост от измамата. Не защото отделни мошеници са свързани с него или, че злоупотребяват с иначе разумни механизми. Ние не поставяме под въпрос разумността на тази институция. Не! Но чрез механизъма на лихвените лихви, и самосъхранението на паричния (финансовия) капитал, за разлика от индустриалния, – парите не биват унищожавани като старо желязо. Понеже единствено възможни вече са само тези измамни парични инвестиции, които в действителност не са никакви инвестиции, се стигна до положението, в което се намираме в сега, – финансовият балон се пукна и с това доверието към частния банков апарат е завинаги и безвъзвратно загубено. Знаем, че разните спасителни акции и „пакети“, могат да задържат само временно положението, за да се тръгне отново по същия път, който след петдесетина години ще ни доведе отново до същото състояние на пълен колапс. Опитът, който вече имаме ни е достатъчен, за да сложим окончателно край на всичко това. Но как да го сторим?

    Коментиран от #60

  • 60 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Просветен илюминат":

    Кой днес е в състояние да възстанови загубеното доверие, необходимо да върне вярата ни в едно здраво парично обръщение, правещо възможно развитието на икономиката за в бъдеще? Това може да стори единствено държавата като такава, но само онази държава, освободила се от игото на частния банков капитал. Днес вече наблюдаваме първите стъпки в тази насока, а именно, поемането от държавата на гаранции. Разбира се, в крайна сметка тя не е в състояние да ги изпълни и това се знае от участниците, които са измамници и могат да бъдат подведени под отговорност като такива. Държавата не е в състояние да се ползва от доверие при частните банки, тъй като тя самата им е длъжница. Тя няма друг избор, освен да печата пари, нямащи никакво покритие, което води до парична девалвация. Такава една държава е измамник и губи доверието. Това не може да бъде здрава основа на някаква стопанска дейност. Такава може да бъде само държавата разкъсала веригите на лихвеното робство, която не е длъжник на частни банки. Какво означава това?
    Това означава да се ликвидира напълно частният банков сектор. Паричният капитал намиращ се в частни ръце има тенденцията да се самораздува от механизма „лихвени лихви“ и на края се превръща в раков тумор на стопанския организъм, изсмукващ с помощта на лихвения механизъм всички жизнени сили, подчинявайки на частните интереси всичко поставяйки ги в интерес на властта, измества държавата в
    безсилна позиция.

    Коментиран от #61

  • 61 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Просветен илюминат":

    Забелязахте на пазара има вече нови банкноти,което явно не е случайно и в какъв период те се пускат в обръщение.
    Какво са парите без хората?
    Сами по себе си парите могат ли да направят нещо без вас?
  • 62 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    На това трябва да се сложи край. Исторически се налага тази мярка да бъде извършена. В миналото имаше подобни наченки, например в болшевишкия експеримент, който поради напълно закономерни причини трябваше да се провали. Имаме и националсоциалистическият експеримент, чийто лозунг беше „Brechung der Zinsknechtschaft“ („Освобождаване от лихвеното робство“), при който беше извършеено именно това освобождаване от лихвеното робство, разкрито като причина за състоянието на нещата. Националсоциализмът не бе прекършен от вътрешни противоречия подобно на болшевизма, а беше победен от враговете си отвън, посредством военна сила – от силите на стария ред, подчинени на от банковия капитал. Националсоциалистическата линия на развитие беше временно прекратена чрез външно въздействие, а не по силата на вътрешна логика. Ние, като Германски райх, като националсоциалистическа държава, бяхме обезсилени посредством военната сила на света, подчиненa на банковия капитал. В това състояние сме вече 60 години. Ежедневно, с все по-нарастваща интензивност, биваме потискани чрез конфронтацията с нашето т.н. „престъпно минало“ – мита за холокауста, за да не се осмелим да се обърнем към нашето минало и национал-социалистически начин на мислене, за да потърсим националсоциалистическия изход от колапса на капиталистическия свят.

    Коментиран от #63

  • 63 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Просветен илюминат":

    Но това е единственият път – водещ към бъдещето! Болшевишкият експеримент, за разлика от националсоциалистическия, не беше победен отвън, а се провали отвътре, от само себе си, тъй като личността, като пълноправна призната личност, като организатор на своя живот взимаща решения за своето собствено развитие беше отречена от болшевизма. Девизът – „колективът е всичко, а ти си нищо“ беше действителност. Всеки един беше възприеман не като носител на права и задължения, а беше ръководен от държавата, (може би с добри намерения), нo на практика беше принуден да се примири с това, че държавата взима решенията за неговия живот и развитие. При националсоциализма съществен момент на различие беше свободата на личността, която беше напълно уважавана. При националсоциализма в сила бе разбирането, че общността е свободна, ако тя се състои от свободни индивиди, а индивидът е свободен, единствено ако общността е свободна. Думата „свобода“ е често използуванa дума, в устата на всички, но никой не си задава въпроса какво означава тя. Свободата не е нищо друго, освен това аз да не съм зависим от чужда воля; всичко да става по моя собствена воля – тогава съм наистина свободен. Държавата е свободна тогава, когато не в състояние на подчиненост на някаква чужда сила, в служба на чужд господар. Ние обаче сме именно в това състояние, победени от чужда военна сила и придадени към сферата на господство на победителите. Ние не сме свободни.

    Коментиран от #64

  • 64 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Просветен илюминат":

    Опитват се да го преиначат, да ни убедят, че сме независими. Това не е вярно! Отделният индивид е свободен единствено тогава, когато неговата разумна воля се налага. Какво означава това? Например, крадец заловен, осъден и попада в затвора, но той е свободен! Това, което му се случва е съобразено с неговата воля, с това, което той също желае. Той също иска неговата собственост да е защитена от властта на общността. Ако например на крадеца, попаднал в затвора и неговите съзатворници му отнемат със сила или измама тютюна, той е първия, който ще се развика и повика тъмничаря. Това означава че крадецът, тоест неговата разумна воля настоява, и това е разумно, щото и той като личност и неговото право на собственост да бъде зачитано и очаква, че посегателство над неговата собственост да бъде санкционирано. Крадецът e свободен, дори ако той бъде осъден за кражба. Той също иска щото крадец да бъде привлечен към съдебна отговорност. Той е извършил посегателство над чужда собственост, с надеждата да не бъде хванат и за това е в затвора, но това не е неговата разумна воля, а произвол. Крадецът осъзнава това, което върши като нещо неразумно и порицава кражбата като наказуемо деяние, но той го пренебрегва срещу своята разумна воля. Значи, свободата не е нищо друго, освен състояние при което моята собствена воля е в сила; моята воля като държава, не подчинена на волята на друга държава както и моята воля като индивид, като член на обществото, като личност, защитаващo моит

    Коментиран от #65

  • 65 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Просветен илюминат":

    като член на обществото, като личност, защитаващo моите интереси, приемайки закони наказващи например кражбата. И когато един крадец си присвои нещо, пренебрегвайки закона той да бъде подведен под съдебна отговорност за да бъде този закон общовалиден. Това са неща, които трябва да си изясним, защото се насочваме към състояние, в което трябва да признаем това, за да вземем разумни решения и да ги обявим за такива, въпреки че днес те биват сатанизирани. Трябва да преодолеем демокрацията, която не е нищо друго освен власт на парите. Това го казват самите евреи в „Протоколите на ционските мъдреци“: „...за да постигнем целта си, трябва да въведем общото гласоподавателно право и тогава тълпата ще решава всичко а тези, които разбират от държавност, са само изключително малцинство, което чрез изборния механизъм няма да има никакво влияние. Това, което желае и върши масата на изборите, това го казваме ние чрез нашите медии.“ Това именно е еврейското господство посредством капитала и властта на медиите. Господството на банките днес е фактическото еврейско световно господство. Ще го преодолеем, и ще се върнем към онова, което исторически постигна Германия, въз основата на германския народен дух. Понятието за истинска свобода, така, както вече го описах, съществува от хилядолетия в духа на германския народ, определя неговата история въпреки, че понякога е водело и до твърде негативни явления [предателства и междуособици].
  • 66 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    След като изяснихме смисъла на понятието „свобода“, парите като израз на обществено отношение на доверие, могат да изпълняват тази си роля единствено ако държавата поеме тяхното управление. Затова частните банки трябва да изчезнат като институции за събиране на парите, тъй като самата икономическа система, по силата на инстинкта за самосъхранение принудително ги подтиква към измама. Това е очевидно, затова и нашето доверие в тях е безвъзвратно загубено. Те са заклеймени за винаги като измамени мошеници, действуващи по силата на произтичащата от системата принуда. Те трябва да се избавят от тази принуда след като бъдат ликвидирани като частни паричносъбирателни институти.
    Съществуващите днес държавни дългове, ще бъдат анулирани чрез поемането на частните банки от държавата. Национализирането им е неизбежно, и то без обезщетение, тъй като те всъщност ограбваха обществото като раков тумор и така то си възвръща заграбеното.
  • 67 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Когато заем и дълг попаднат в едно и също лице, в случая – държавата, те взаимно се погасяват. Не може едно лице да има дълг към себе си. Това е крачката, която трябва да направим. Да поемем отново пътя на добрия стар националсоциализъм, който исторически успешно преодоля именно този проблем, но бе привидно победен от контролираната от банките световна общност, подстрекавана чрез напълно лъжлива представа, че националсоциализмът представлява насилие, терор и деспотизъм. Това е вражеската пропаганда, действуваща до днес. Това е бойно оръжие – пропагандата е призната от международното право като оръжие по време на война. Това, което се върши от медиите – сатанизирането на националсоциализма, който в същност е германския народен дух. Това е упражняване на насилие в разрез с международното право. Днес осъзнаваме всичко това. Кризата ни подтиква да мислим принуждавайки ни към тази крачка и в това няма нищо лошо. Важното е бързината, с която ще приемем последствията. Трябва да преодолеем по най-бързия начин лъжливите представи, за терор и насилие придружаващи всеки победен.
  • 68 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Не бива да овесим по стълбовете отговорните за катастрофата, в която се намираме. Няма да организираме съд на отмъщението. Знаем, че икономическият механизъм на принуда е заставил определени хора или да се съгласят да станат измамници или да се отвърнат от система, но със съответните последствия за тях. Но какво става с хора, които се самоизолират от този свят – те не могат да просъществуват. Трябва да разберем най-после, че така наречените „скакалци“ не са някакви лоши хора, а в повечето случай са способни личности поставили се в служба на системата, тъй като това е бил единственият им начин на съществуване. Те са развили у себе си знания и способности, позволяващи им да изградят такъв един комплексен стопански кръговрат. До сега те са развили системата в интерес на частния банков капитал ставащ все по-мощен, по-богат, по-голям налагащ се по целия свят чрез т.н. глобализъм като единствена господстваща сила. Системата им е наложила тази роля: – Или ще работиш за нас, или загубваш препитанието си! За това имаме всички основания, да бъдем снизходителни към онези хора, които системата е превърнала в „скакалци“; нo при условие, че те впрегнат своите умения и знания в изграждането на новия ред.
  • 69 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Това е същността на революционната сила. Тези, които са тръгнали да правят революция, но са неспособни да ръководят например една млекоцентрала, доставяща ежедневно мляко за децата, и в резултат децата започнат да измират от глад, такива не ги очаква нищо добро и в крайна сметка ще бъдат пребити от отчаяните разярените майки. Не бива да възлагаме своите надежди на хора, които не разбират нищто от обществени дела, нито от икономика, политика или държавност. Хора, които не са се научили нищо, а само таят злоба и омраза в сърцата си, готови да пуснат на свобода тази омраза към предполагаемите виновници, мошеници, отговорни за днешното състояние на нещата, към тези предполагаеми „скакалци“; дори да ги убият. От такива, трябва да се пазим, дори да се представят за национално мислещи или дори за националсоциалисти. Защото ние знаем, какво представлява един народ – съвкупността от обособени в различни компетенции групи, нуждаещи се от ръководна личност – производствен ръководител; ръководител на предприятие; завеждащ производството, производствен организатор, за да не употребяваме американската дума мениджър (организатор).
  • 70 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Ние се нуждаем от тях. В тях е съсредоточено необходимото познание и опит, за ръководенето на едно комплексно общество, каквото представляваме, на базата на разпределението на труда, на технологичното развитие. Трябва да насочим усилията си за изясняване и осъзнаване на належащите необходимости, а това впрочем вече е налице, може би само трябва да се потвърдят отделни случаи, и всичко това да стане на основата на едно помирение, сред народа, а не върху фантазии за отмъщение, мислейки, че властта означава отмъщение към довелите ни до това мизерно състояние. Това е същността на националсоциалистическата воля; да се намери пътя на примирението, народът да се самоосъзнае, защото ние се нуждаем от тези хора. Доверието – това преодолява бедата. Не разделянето на класи и раздухване на класова борба, а признаване правата на класите, за да тръгнат те в градивна посока въз основата на растящо двустранно доверие помежду им.
  • 71 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Доверие в този смисъл може да се изгради единствено тази държава, която изкристализира като волеви орган на целокупния народ, държава, изразител на народния дух във форма на волята означаваща Свобода. А не както националсоциалистическата държава бива портретирана - като режим на насилие и тирания. Националсоциалистическата държава представлява насилствен и тираничен режим само за тези, на чиято власт предстои тя да сложи край. Да се позовем на един историк (предполагам, че е евреин), който в едно есе публикувано преди две години в „Шпигел“ писа, че за 95% от германците националсоциализмът не представлявал насилствен и тираничен режим, а по скоро една благотворна диктатура, режим на социална топлина и сърдечност. [Wohlfuhldiktatur, Regime der sozialen Warme] Питаме се, кои са били останалите 5%, чувствали нещата по-иначе? Със сигурност три процента евреи, един процент цигани, можем да предположим, един процент са били професионални криминални.
  • 72 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    В лицето на националсоциализма всички те са имали достатъчно основание да виждат самия дявол, тъй като националсоциализмът е силата, поставяща край на еврейския банков капитал, която с твърда ръка се заема с битовата престъпност, и не разрешава на циганите да ни ходят по главите и да ни крадат. Тези три групи имат пълно право да се страхуват от националсоциализма, но 95% от германския народ имат всички основания да залагат за бъдещето на националсоциализма и да му се доверят, тъй като той е единственият изход от тази криза, за да се сложи край на измирането на хората, гладът, войните, епидемиите. Край може да се сложи само, ако поемем по пътя, който беше реалност в миналото – националсоциализма; – отхвърлянето на робията на дълговете, възстановяването на свободата, срещу демокрацията, която не е нищо друго освен еврейско господство.
  • 73 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Да, ще се съглася.":

    Към кой тип хора принадлежим?

    Социумът, обществото, целия този ред и ритуалност, в никакъв случай не може да се каже, че е изцяло тъмно явление! Напротив, работата е там, че има неща, които социалната система обезпечава добре и други, които затруднява. Дори да зарежем изцяло въпроса за някаква си там система, в която сме програмирани ден след ден, а да си отговорим направо какви хора сме ние!

    Просто трябва да си отговорите какъв човек сте. Най-вероятно отговорът ще е, че сте част от системата, обичате я, допада ви, съгласен сте с нея и това е прекрасно. Няма проблем в такова положение. Обаче има шанс и да разберете, че изобщо не сте част от нея. И тогава започва наистина интересната част от пътя ви, защото тя няма да е свързана с шаблона, който 98% от хората прожектират пред себе си всекидневно, за да оцеляват.

    Оглеждайте се навсякъде около себе си и разбирайте дали имате връзка с тази работа. В сърцето си нон-стоп ще чувствате това, както сте го чувствали и досега. Няма място за симпатии тук. Може някой древен майстор да ви е много любим, или някой съвременен човек – ваш приятел – да ви е симпатичен и да искате да сте като него. Зарежете това! Говоря ви за връзки вътре във вас.

    Коментиран от #74

  • 74 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Просветен илюминат":

    Личен възглед за простотата на схемата

    Не виждам нищо интелигентно или съзнателно в приучаването на човешкото същество да възприема еднакво света пред себе си. Защото точно това прави системата – дава ти готовите отговори на всичко и от способността ти да ги запомняш и прилагаш по оригинални начини зависи успеха ти. Много прилича на игра на LEGO – номерът е в това да се използват едни и същи кубчета, а всеки е оставен да си строи каквото си поиска. Но когато са те ограничили само до един материал, какво толкова би могъл да построиш?

    Къде е реалното място на духа в социалната система? Да, вече има тонове информация за енергиите, чакрите, ученията от Изтока и целия свят. По телевизията си имаме даже и български езотерични гурута, водещи всяка седмица предавания по теми от езотериката, разкриващи конспирации, отварящи очите на хората. Но какво е това всъщност? Още една постройка в съзнанието, ето какво – още едно кубче от социалното LEGO!
  • 75 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Това не е реалност, не е разширяване на обхвата на собственото съзнание и живот. Не е развитие на собствения потенциал, а допринасяне в името на цялото – отново! Има голяма разлика, когато ти се случи индивидуално, лично голямо просветление и когато сядаш пред телевизора или на чаша кафе, за да си обсъждаш с приятели за феноменалните случаи.

    Как ни възпитава системата да приемем такъв стил на живот всеки един ден? Не, тя не ползва някакви сложни методи, нито е прекалено потайна, нито специална, нито елегантна. Напротив, става дума за тъпо и упорито набиване, инатливо повторение! Останалото са си направо козметични техники за дооформяне на ума.
  • 76 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Да, ще се съглася.":

    Ако приемем, че ползотворния живот на човек е средно 60 години, почти 1/3 от него отива в онова ми ти тъпо и упорито повтаряне на правилните отговори. Обучението на един човек трае почти 20 години – 7 години основно училище, 5 години гимназия, 4 години висше (бакалавър) и евентуално още 1-2 години за магистър. Както и да го погледнем обаче това са си чисти 17-18 години на мощно втълпяване на цялостна идея за живота, оформяне на канали за изтичане на енергията (не че се губи, просто изтича и се разхвърля наоколо като мъгла, в която нищо не се вижда ясно), оформяне на възприятия за света, оформяне на човешкото. Ако си ходил на забавачка, както и други предучилищни институции като детска градина – имаш си чисти 20 годинки мощен mind control.
  • 77 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Промяната идва с промяната на всеки един от вас.
    Докато смятате,че политиците са ви виновни,вируса ви застрашава,както и други външни фактори сте обречени на провал и въртене в един омагьосън кръг.
    " Всеки човек е единствен творец на личната си реалност. Светът е огромен екран, на който прожектираме призраците на живота си...Извън самите нас не съществува сила, знайна или незнайна, естествена или свръхестествена, която да повлияе на съдбата ни...От каквото и естество да са събитията в живота ни, те не могат да се проявят без наше съгласие...Не вярвай, че светът съществува извън теб. Опитай се да разбереш, че всичко, което смяташ за идващо "отвън", се заражда единствено в теб и никъде другаде. Щом приемеш факта, че за случващото се извън теб има вътрешна причина, ще принудиш злото, страданието и смъртта да изчезнат напълно от лицето на Земята".
  • 78 кочо

    0 0 Отговор
    БОГ ДА ГО ПРОСТИ.НО КОЙ КАЗВА ЧЕ Е ОТ КОВИТ 19........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове