Last news in Fakti

21 Септември, 2020 21:36 7 271 133

Симеон Сакскобургготски: За всички е ясно, че е време за промяна

  • симеон сакскобурготски-
  • обръщение-
  • 22 септември-
  • ден на независимостта на българия

''Не можем и не бива да затворим очи пред множеството нередности във функционирането на администрацията'', казва Симеон II

Симеон Сакскобургготски: За всички е ясно, че е време за промяна - 1
Снимка: БГНЕС

ОБРЪЩЕНИЕ НА Н.В. ЦАР СИМЕОН II ПО СЛУЧАЙ 22 СЕПТЕМВРИ-ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ:

В навечерието на 22 септември, тази толкова значима дата – обявяването на Независимостта на България, с което страната става суверенен, самостоятелен и равноправен субект в международните отношения, нека осъзнаем, че това е било възможно благодарение на обединените усилия на целия народ! Поуката от онова време е валидна и днес – обединени и сплотени можем да постигнем далеч повече, отколкото конфронтирани и разединени.

В момента, за съжаление, наблюдаваме силно противопоставяне в българското общество и също така – между държавните институции. Това едва ли е най-удачното в условия на безпрецедентна световна, не само здравна, но и икономическа криза.

България без съмнение е сред страните, съумели да опазят човешкия живот, без да блокира икономиката си и резултатите са налице. Въпреки очаквания спад на икономическата активност, у нас последиците от пандемията са несравнимо по-леки от тези в други страни. Вместо да привлечем вниманието с този добър пример и да се акцентират възможностите, които предлагаме в една все по-глобална Европа, ние изпъкваме с нестабилна политическа среда! Нещо, с което до скоро, заедно с финансовата ни стабилност, се гордеехме. Ниският външен дълг, по който България е на второ място в ЕС след Естония, присъединяването ни към валутния механизъм (ERM-2), са несъмнено големи успехи, с които ставаме привлекателни за външни инвеститори. Но както знаем, капиталите се страхуват от непредвидени политически обрати и послания за неконтролируема корупция.

В една демокрация естественият процес на смяна на управлението е след проведени избори. Идеалният вариант, даващ стабилност на една държава, е завършване на мандата на редовно избран парламент и правителство. Когато обаче, част от гражданите считат, че е нарушен общественият договор с управляващите за спазване на демократичните правила, те са в правото си да излязат да протестират. Презумпцията, че някои от участниците са платени, както и наличието на провокатори, не означава те да бъдат неглижирани. Видимо е, че големият процент протестиращи са млади хора. Много от тях протестират и в чужбина, където учат или живеят. Чувам, че те не би трябвало да имат мнение за процесите у нас, но забравяме, че повечето от тях подпомагат финансово семействата си тук, които трудно биха преживявали сами с размера на една българска пенсия. Реално тези хора допринасят за държавата и нейните финанси и то не малко.

Като бивш изгнаник, винаги съм апелирал сред българските общности в чужбина за по-скорошното им завръщане в Родината, която се нуждае от тях. Ще ги върнем ли, като им казваме, че тяхното мнение е без значение?

Със сигурност в сегашната ситуация има провокативни интереси. Въпреки това, тези многодневни вече протести изразяват обществени настроения, в които управляващите е редно да се вслушат. Общественото негодувание е коректив на управлението и начин гражданите да изразят исканията си. Възможността да се чуят различни мнения, свободно да изразяваме различни тези е привилегия на демокрацията. Европейският съюз ни дава пример за политически плурализъм като основен принцип за разбирателство и съжителство. Заглушаването на критичните гласове е типично за тоталитарните режими, които ние преживяхме, осъдихме и оставихме с радост назад.

За всички е ясно, че е време за промяна. Не толкова на личности, колкото на стила на управление и политически практики. Не можем и не бива да затворим очи пред множеството нередности във функционирането на администрацията. Не можем да подминем и очебийни корупционни явления или необходимостта от модернизация в съдебната власт.

Считам, че е от огромно значение да не заблуждаваме Европа, да не потулваме тромавото и неефективно усвояване на кохезионните фондове, да не украсяваме докладите за напредък в дадена област. Това означава най-вече да лъжем себе си. Ето и сега, ЕС ще ни предостави близо 30 млрд. евро, 7,7 млрд. от които безвъзмездно, но срещу конкретни изисквания, не просто подарени пари – инвестиции чрез проекти в области като екология, дигитална трансформация, устойчива заетост. Все политики, за които младите апелират.

Ще имаме ли капацитета в условията на политическа нестабилност и конфликт между институциите да подготвим и реализираме подобни успешни проекти? За да успеем, сме обречени да постигнем разбирателство по основните въпроси и твърдо да заложим на проевропейска интеграция. Имаме всички условия, при спазване на демократичните принципи и правила, и отговаряйки на европейските изисквания, да постигнем много по-висок жизнен стандарт за всички. Не може да допуснем да сме разединени в сегашната кризисна обстановка. Недоволните протестиращи имат право да искат промяна и управляващите е редно да отговорят с адекватни мерки. Ако просто се смени един кабинет с друг, без обаче да се премахнат вредните политически практики, които опорочават демократичния процес у нас, дълго време ще губим енергия в политически кризи.

Приема се, че властта е отражение на обществото, но и то трябва да бъде готово за промяна. Днес е приоритет за всички ни да мобилизираме силите си, за да вървим напред, вместо да се опитваме да унищожим различно мислещия от нас. Нека се поучим от историята – само обединени сме били успешни!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Факто

    106 29 Отговор
    И дъртия пияница, комарджия и крадец започна да говори за промяна.До вчера си мълчеше като П*ТКА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ррр

    50 8 Отговор
    Хайде уво 2020!!!

    Коментиран от #37

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Димитър

    132 26 Отговор
    Тихо дедо ти нали вече ни оправи видяхме какво можеш

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Айде айде

    125 11 Отговор
    Нали Боко ти беше охранител и го направи гл.секретат на МВР от където отрепа всички мутри и завзе ъндерграунда та да направи партия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахахаха

    99 24 Отговор
    Да му дадем ище 800 дни🤣🤣🤣 на тов дърт измекяр
  • 10 Богослов

    40 44 Отговор
    Време е за правителство и прокуратура и съд които да направят възможно връщането на горите и замъците ви, но Иван Костов главното действащо лице на тези протести не мисли така! Доматено въстание 3 срещу полицайчетата защото там освен тях няма никой! Aтeиcтитe ca глaдни кaтo вълци, a мятaт яйцa и дoмaти пo гoркитe пoлицaйчeтa дoкaрaни oт прoвинцитa, кaтo някoи oт тях вcъщнocт ca зa първи път в Coфия! Бoриcoв иcкa ''дa ce прeдaдe'', нo нe знae ''нa кoгo''? ''Щe ce предадеш'' на гладните като вълци от жълтите павета и бъди сигурен, че те не ядат ''тикви'', а месо... и човешко даже вече...Бъзинга, не са те избрали тези които те избират за да ги предадеш точно сега! Избрали са те за да ги водиш към светлото и богато бъдеще на Европа! Врeмe e бългaрcкитe кoмуниcти дa oтидaт и дa пoрaбoтят, зaщoтo тaзи гoдинa бяхa 3 мeceцa в кaрaнтинa и 3 пo жълтитe пaвeтa, a хлябът нe ce изкaрвa c мърмoрeнe и мятaнe нa cливи, яйцa и тoaлeтнa хaртия пo пoлицaитe, тa тe видитe ли, дa им oтвърнaт c мятaнe нa caмуни хляб! Aтeиcтитe ce oплaквaт чe ''cиcтeмaтa ги убивaлa''? Зa дa нe ги убивa cиcтeмaтa, a зa дa ги cпacявa кaктo нac ни cпacявa, дa ce пoкръcтят! Нямa кaк ''Cиcтeмaтa'' дa ce caмoрaзпънe oщe eдин път нa кръcт зaрaди три oбъркaни жeни и дeцaтa им зa дa пoвярвaт в НEЯ! Няма как трима недоволни български евреи и три coрocoидни пaртийки, ръкoвoдeни в cтрaннa cимбиoзa oт вдигнaтo пoчти жeнcкo юмручe нa cлугa нa Крeмъл да се опитват да ''смачкат системата'' и системата да не им

    Коментиран от #39

  • 11 Боже опази

    48 6 Отговор
    Тези същите са наследници на бг, мексико и беларус... Симеоне ела си прибери вересиите и абдикирай трети път!

    Коментиран от #85

  • 12 да бе

    43 8 Отговор
    Като че ли по негово време беше върхът на организационното и икономическо съвършенство! Помните ли как викаха на тройната коалиция! ОРЕЛ-РАК-ЩУКА!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 5282

    31 7 Отговор
    Официалната позиция на царя за пред народа е ясна, ама насаме с ББ какво ли си говорят?! Дали би посъветвал ББ да си подаде оставката?
  • 15 о да

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    И за по-малко от 800 дни, както обеща!

    Коментиран от #84

  • 16 КАКЪВ ЦАР. .

    60 9 Отговор
    КАКЪВ РОДОЛЮБЕЦ. .КАКЪВ БЪЛГАРИН ??ДОЙДЕ. .ГОВОРИ ГЛУПОСТИ. .ОБЕЩАВАШЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА. .ВЗЕ СИ ИМОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И СЕ ВЪРНА В ИСПАНИЯ. .БАТ БОЙКО МУ БЕШЕ БОДИГАРД ПО ТОВА ВРЕМЕ. .АХА. .АХА
  • 17 Васил

    51 15 Отговор
    Я се разкараш скапан старец точно ти ли ще ми говориш за промяна с нищо не се различаваш от диктатора който ни управлява сега.

    Коментиран от #46

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тръмп

    34 24 Отговор
    Мъдър човек е царя!
    И говори верни неща.
    ОСТАВКА на корумпираните управници!

    Коментиран от #35

  • 20 jorj

    32 3 Отговор
    Хем правителство се е справило добре, хем иска промяна! Е, неможе душата в рая...........езика в червеното ду.......!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Безсрамник

    50 9 Отговор
    Този е най-опасното зло. Изял, изпил и проиграл на комар всичко. Какъв цар? Ние сме българи, да го изгоним
  • 23 Симеон

    41 4 Отговор
    Само за 800 дни ще ви оправя. Вермаите ми.
  • 24 Да знаем

    18 3 Отговор
    Защо не опиташ пак, най спокойните години за бг бизнеса...

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дедовия

    13 4 Отговор

    До коментар #24 от "Да знаем":

    КОито ни излезнаха после през носа!
  • 27 Ужяс

    32 5 Отговор
    Щом тая жаба изкочи от мазето значи пак ще нагласят изборите...беларус 2,... 2001 година - трета част
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Симеон

    19 2 Отговор
    Само 800 дни и джоба е пълен за мен
  • 31 Пешо

    41 7 Отговор
    Кобурга е съучастник. При него стартираха проекта "Бойко". Изпълни поръчката на кръга "Монтерей" да назначи гавазина за главен секретар на МВР. Проекта сработи с участието на медийте, които напомпиха по замисления сценарий балона Борисов. Така започна тази история, от която не можем да се откачим. И Бриго Аспарухов да не се прави на умряля лисица.
  • 32 обикновен човек

    34 5 Отговор
    Тоя крадлив дето дето никога не е коронясван и той тръгнал да лови риба в мътни води, на кого е цар тоя?
  • 33 Фактъ

    26 7 Отговор
    Дедо Мони , ти си виновен за това положение , ти посочи твоя телохранител за премиер . Сега не ни разправяй лакардий , а се извини на българският народ и кажи на селтак от Банкя да почва да бега .
  • 34 Алфа Ромео

    31 6 Отговор
    Откъде изпълзя и този паразит!
  • 35 Кнаус 485

    14 19 Отговор

    До коментар #19 от "Тръмп":

    Съгласен съм. Царя винаги постъпва мъдро по царски, но е от друго тесто замесен и трудно проста и могат да го разберат... Два три пъти съм говорил с него и съм го признал за голям човек.....

    Коментиран от #108

  • 36 Ох аман

    23 7 Отговор
    Кубургота Искариотски се изходи по въпроса!

    Коментиран от #51

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Димов

    13 6 Отговор
    Тоя къде пак се слага? Не усети ли народната либоф, че за още рипа? Този трябва да е персона Бон графа за България.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сдечев

    21 26 Отговор
    Дядото на Симеон2 е провъзгласил Независимостта на България.Засрамете се и спрете да обиждате семейството,което обяви нашата Независимост и ни вкара в Европейския съюз и НАТО.ТЕХНИТЕ ПОДПИСИ СТОЯТ ТАМ,А ВИЕ ДРАСКАЧИ ВИ Е СРАМ ДА СИ НАПИШЕТЕ ИСТИНСКОТО СИ ИМЕ ПОД ОБИДНИТЕ СИ КОМЕНТАРИ🤡

    Коментиран от #47, #50, #54, #73

  • 41 Вълко Червенков

    19 20 Отговор
    За пореден път Негово Величество демонстрира класа,ерудиция и държавническо мислене.Царя се извисява над простащината,партизанщината и провинциалният манталитет на политическата олигархия в България.И няма как да е иначе,след като основната маса от родната политическа фауна е продукт на БКП и е с предимно работническо-селски произход.
  • 42 дявола

    17 6 Отговор
    Да бе я се скрий колкото и ти ни промени.И на тебе ти бяха само приказките дойде изрязахте горите със оня Дикме паша уж твой пак изрязахте във пъти повече.Та за 800 дни така ни промени че още ни държи влага.
  • 43 Димов

    19 2 Отговор
    Стана много модерно разни айдуци, гонени от тук, от там, като поизгладнеят и се поскъсат, да почнат да се навъртат край политическите рокади в България. Докато хората скандират, тези с бодра стъпка някак си се наместват на висок пост и почват да цицат кинти, срещу празни обещания. Докога ще сме хранилка за манипулативни неудачници?
  • 44 Човека

    8 9 Отговор
    знае,че е допуснал грешки към България и Народа и затова направи това изказване в този момент. То не е толкова за нас,колкото за Европа. Там неговият глас е все още силен и очаквам наистина решение от ЕС за Боко. Дано?

    Коментиран от #57

  • 45 шофер

    10 6 Отговор
    Тоя изпълзя и той ,тъп и прост папагал ,нали на опрай веднъж пак иска .
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Димов

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Сдечев":

    А кой ни вкара в ПСВ на грешната страна, заради което загубихме Беломорска Тракия и Добруджа? Заради кого ни наложиха репарации от 55% от това, което изкараме?

    Коментиран от #53, #62

  • 48 хаха

    16 7 Отговор
    Тоя е цар колкото нинова е принцеса ,тъпи самозабравили се боклуци .
  • 49 ortaka

    18 5 Отговор
    ВЗимай си царските медали и корони и са скрии ,в горите който си върна .Само това направи като хората за 800 дни .

    Коментиран от #59

  • 50 Димов

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Сдечев":

    Аз коментирам с името си тук. А ти си с две различни имена в коментари 40 и 41, но си тръгнал да правиш забележки. Не ми се обяснявай. И двата ти коментара са написани еднакво неграмотно. Поне оставяй повечко време между тях, че са през минута. И се научи, че след точка и след запетая се оставя празно място. Това те издаде, че и двата коментара са от тебе.
  • 51 пройчо

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Ох аман":

    Може да си много прав.....Родата му извади от фамилните си ..г..архиви т.нар. "Торинска плащеница"/в която бил увит умрелия Исус //--да ги питаш тия вековни айдуци отде са я крали!!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Кой ли?

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Димов":

    Еми премиерът на държавата с одобрението на парламента. Царят от втората балканска война няма право да обявява войни без одобрението на парламента.

    Коментиран от #125, #126

  • 54 да де

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "Сдечев":

    Вярно -едно добро нещо е направил! Но като си е тръгнал обратно, цели влакови композиции заграбени имущество, картини, исторически ценности и т.н е отнесъл - да продава,че имал скъпи хобита!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 да ама не

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "Човека":

    Дано, ама не - и даже след месец всички евро-премиери ще дойдат да подкрепят бойко в София, ядец!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 да се чудим

    13 1 Отговор

    До коментар #49 от "ortaka":

    а милионите кубици дървен материал, които продаде от горите? Май вече ги похарчи, щом се опитва да се присламчва пак!
  • 60 Барца Чекмедже

    5 1 Отговор
    Де'а, даже и дедо комарджия ми го вкарА с 200. 'Щот' го излъгАх с имотите. Хем мА води да играем танца с ножове при арабите е пак го излъгАх. Ама той все едно не мА познава. И сега от всички страни ми е влезнало и си се върти...
  • 61 РЕАЛИСТ

    6 4 Отговор
    Апелирам до коментиращите по горе. Прочетете внимателно казаното от Негово Величество . Всяка дума е премерена и точна. Казал е ясно на коя страна е, за който иска да разбере. Грешите, като се нахвърляте към изказващия мнение с лични нападки, без да вникнете в съдържанието на казаното.

    Коментиран от #111

  • 62 Айхман

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Димов":

    В ПСВ ни вкара волята на народа за обединение,завършила с катастрофа за огромно съжаление.Главно по вина на алчни политици и военни.

    Коментиран от #130

  • 63 бай Коста

    8 1 Отговор
    Боже - какви безсрамни , нахални хора има на този свят
  • 64 НАЙ БЕДНИЯ НАРОД

    6 5 Отговор
    Е , НЯМА да СТАНЕ с МИРНИ ПРОТЕСТИ ! Не го ли РАЗБРАХТЕ ! ТОЙ не е ТОЗИ , който беше ! Няма да даде властта ДОБРОВОЛНО ! И , ако не се вземе друго решение , за да успее протеста , жалко за загубеното време и физическата умора на всички ! Дебеловратния се окопава все по-здраво от ден на ден ! Жестоко ще бъде , ако и този път това " ЧОВЕКОПОДОБИЕ " не си отиде ! МОЛЯ БОГ да Ви даде ум и разум , какви действия да предприемете , за да успеете ! АМИН !
  • 65 sds

    2 8 Отговор
    Филип Димитров е Единствения умен управлявал България след 60 години БКП-нищета и мизерия индиректно под контрола на БСП и ДС.
    Българите с тъпото си поведения не заслужават Филип Димитров. как беше "НЕ народ, а мърша" или "на глупави хора нищо не оставяй".

    Коментиран от #95

  • 66 Придворна Дама

    4 3 Отговор
    Първо си опита неутрален коментар и сред това иска да признаете ме младото поколение е на протест??!? Протисти нама има болшевишки опит за пуч от три стари клоуна като теб! Младото поколение които учи в България не и на протест ваше не Височество! Пак ли лъжете и над 80 години станахте и и пак имате проблем с истината!!! Боже опази от ЦАР от болшевишки пуч от Мутра Президинт и генирално Fake News!!!

    Коментиран от #74

  • 67 Само не разбрах

    10 0 Отговор
    Какво общо с българите имат кобургите,че станали Царе в България и защо са ни ги натресли след освобождението? ??
  • 68 Айхман

    7 0 Отговор
    ПС
    Имаше един селянин от Славовица за съжаление премиер тогава,който не отиде на конференцията в Сан Ремо,поне да опита да спаси Беломорска Тракия.Френският генерал Шарпи,е пращал доклади до неговият премиер,че областа е заселена предимно с българи,но селяндура Стамболийски нехаеше за това.Е насила могат да ти вземат,не да ти дадат.Факт!!!!!
  • 69 Само не разбрах

    2 0 Отговор
    Червения капак на пожарния шланг да го броим ли за 25ти кадър?
  • 70 румиана стоева, внучка на стойо стоев !!

    8 0 Отговор
    този, който беше 1961 в испания подлога на франко и на цру, той ли ще каже коя е България!!! Жалко че сме вярвали на почтенност!!! Тези боклуци нямат честност!!! Изиграл всички наши български ордени от 1918 в тичиноооооооо!!!!и хотели с гръцките маймуниГоляма имитация! Алоооооо!!!!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Баровеца

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "Сдечев":

    Не виждам нищо общо със управлението преди години на този господин и на предците му,че да го уважаваме него и шапка да му сваляме!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 СусБе

    11 1 Отговор
    Дойде време за аванта и Симеон II - Проклети пак изпълзя да ни оправя за 200-300 дни?!
  • 76 Гост

    11 0 Отговор
    В Испания го познавали като МОНИ ЗАРА......Това казва всичко
  • 77 Сигурна диагноза

    9 1 Отговор
    На Сакса му е изпушила дънната платка
  • 78 дядо ви от бг

    5 0 Отговор
    ооооо,този беше подлога на цру, не на на свястните северо. американци! Жалко че е работил срещу България, която го е хранила! И е плюл на дядо си и баща му, Борис 3, който бе отровенот шайката на хитлер!!!явно шизооофреник!?!?или не знае, че този е имал 26 ген. и 18 адмирали произход ......?????никога в България е нямало шизо... !!!! Ще плащат другите, които изиграха България и синовете на този боклук, който е роден в България
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ваня

    1 0 Отговор
    корнер карт!!!! крадци!!!!!
  • 81 монархист

    2 6 Отговор
    Връщане на Търновската конституция и монархията!

    Ваше Величество, Царю Честити, само Вие може да спасите родината!

    Коментиран от #86

  • 82 леви

    11 1 Отговор
    Царю Честити, Вашите 800 дена минаха преди 5500 дена не можахте да ни оправите, сега е време мъдро да замълчите!
  • 83 ха ха

    4 0 Отговор
    хахахха то "царчето" пишело тука... Не знаех.
  • 84 Враца

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "о да":

    вЕрваме ти, вземи да реставрираш двореца Враня и старата царска гара в Казичене. Че е културно наследство. Някой път се чудя в каква държава живея.
  • 85 Хаджи Хаджи Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Боже опази":

    Не, благодаря от съветници! Дядо му, Фердинанд, направи доста поразий на България! А и Симеончо! Не благодаря! Имам усещането, че този тип хора, не са българи!
  • 86 Хаджи Хаджи Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "монархист":

    Ще ядеш зоб след него! Такива месии , не трябват на България!
  • 87 БОКО

    3 0 Отговор
    Дядо белобради ряпа взе да вади.

    С две ръце я хваща, силно се напъва, пъшка и опъва, тя не се поклаща.

    Дядо баба вика.

    Тича баба Мика, тича, дяда хваща. Двамата напъват, ряпата опъват, тя се не поклаща.

    Баба внучка вика.

    Малката Иглика припва, баба хваща. Трима се напъват, ряпата опъват, тя не се поклаща.

    Внучка Шарка вика.

    Шарко за Иглика се юнашки хваща. Четирма напъват, ряпата опъват, тя се не поклаща.

    Шарко Маца вика.

    Маца от зимника тича и се хваща. Петима напъват, ряпата опъват, тя се не поклаща.

    Най-после Писана вика и Гризана.

    Гризана се хваща. Здравата подхваща. Дружно се напъват, пъшкат и опъват, ряпата измъкват, в къщи я замъкват.

    И там всички с нея сладко се гостили. Три дни яли, пели и се веселили.

    Край
    Читателите на „Дядо и ряпа“ са прочели и:Дядо ни оправи за 800 дни.

    Коментиран от #94

  • 88 Ivanov

    9 1 Отговор
    И този ли престъпник испълзя от небитието да дава акъл как трябва да се оправи тази държава след като дойде на власт с обещание да ни оправи за 800 дни и тъпанарите му повярваха и гласуваха за него а какво се получи само той се оправи за тези 800дни си изчисти дълговете към казината където е бил длъжник с около 4,000 000$,но това е друга манджа никой не иска да я подгрява защото ще изскочат и другите крадци които ги съпроводи синът му Кирил койтое архитект на тъй нареченият грабеж Троина коалиция.(имам предвид тъй наречените Юпита от Лондон) погледнете кои са родителите им и защо не са учили в Москва(може би не са издържали приемните изпити) и за това са ги изпратили да учат на Запад.
  • 89 баба ви от бг

    0 1 Отговор
    тези глупа ци не са учили бг. история и не знаят, че хитлер е отровил Борис Трети!!!!???сигурно и и глупавия син не знае, което цяла България знае !!!!

    Коментиран от #96

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гери

    3 1 Отговор
    Кой вкара през задната врата Б.Б.?
  • 92 Обективно

    4 2 Отговор
    ЦАРЯТ БЕШЕ ДОВЕДЕН В БГ ОТ КГБ / ПО- ТОЧНО ДОГАН- С ОБЕЩАНИЯ ДА МУ СЕ ВЪРНАТ ИМОТИТЕ, А ТЕ ЗАД ГЪРБА МУ СИ ПРАВЕХА ШОУТО В БГ. ЦАРЯТ И ДО ДНЕС СЕ СЪДИ С НАРОДА/ ДЪРЖАВАТА ЗА НЯКОИ ОТ ИМОТИТЕ, КОИТО ПРИ БОЙКО ТОЧНО СЕ ВЪРНАХА НА ДЪРЖАВАТА. ЦАРЯТ НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА, А ЗА ДЖОБА И ИМОТИТЕ СИ. ИМА ДОСТА НАСЛЕДНИЦИ. НЕ ПРИЛИЧА ПО НИЩО НА БАЩА СИ. НИТО ПО ХАРАКТЕР , НИТО ПО МОРАЛ НАЙ- ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 93 О хо хо

    5 0 Отговор
    НАЙ- ГОЛЯМАТА ЗАГУБА ЗА БГ БЕШЕ ПРЕОБРАЗУВАНЕТО НА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ПО ВРЕМЕТО НА ЮПИТО МИЛЕНЧО ВЕЛЧЕВ!!!!!!! ЗАТОВА ПЪК БРАТ МУ СЕ СДОБИ С ХОТЕЛИ НА МОРСКИЯ БРЯГ!!!! А ХА ХА!!! ЧЕСТНОСТ И МОРАЛ У ЦАРЯ?????????? КОЛКОТО ОТ УМРЯЛ - ПИСМО.
  • 94 Тъпу тролче

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "БОКО":

    Нашият случай не беше е "дядо вади ряпа", а дядо тиквата извади и ни я остави, тя да ни дооправи 😂🤣😂
  • 95 Ппенчо Славейков

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "sds":

    Е НАПИСАЛ ТОВА ОЩЕ ПРЕДИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПО КОНКРЕТЕН ПОВОД - ЕДИН МАНАСТИР В ЦАРИГРАД, КОЙТО НЕ СЕ СТОПАНИСВАЛ ОТ ТАМ ЖИВЕЕЩИТЕ БЪЛГАРИ. ЗАЩО НЕ ПРОЧЕТЕШ И ДРУГИ СТИХОВЕ ОТ ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ????

    Коментиран от #97, #100

  • 96 хмм

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "баба ви от бг":

    Дали е ползвал новичок, или обикновен антифриз 12 плюс?
  • 97 Сори

    4 0 Отговор

    До коментар #95 от "Ппенчо Славейков":

    ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ Е АВТОРЪТ. СЪЩО И НА " ЩЕ ОБИЧАМ АЗ ОТ СЪРЦЕ ТАЗ ЗЕМЯ И ТОЗ НАРОД..."
  • 98 КОЛКО ЛЕСНО

    4 4 Отговор
    ....МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ МАНИПУЛИРАНИ ОТ РУСКИТЕ АГЕНТИ, ЦАРЕ И ЦАРЕДВОРЦИ!!!!!!! ПРОБУТВАТ ВИ НЕЩО И ВИЕ ГО ВЗЕМАТЕ ДА ЧИСТА МОНЕТА. ГЛЕДАЙТЕ ПО- ВИСОКО И ПО- ДАЛЕЧЕ. ГЛЕДАЙТЕ КАКВО ПРАВЯТ, А НЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ.

    Коментиран от #106, #107

  • 99 Симеон трети

    1 2 Отговор
    Прав е г-н Кобурготски, но и той не дава отговор на въпросите на аралан, аризан, маричков и др. кво да се прави след промяната.
  • 100 Тъпу тролче

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Ппенчо Славейков":

    Пенчо бре, чети!
    Пенчо не чете.
    Време се мина, някой обърка бащата и сина! ;-)

    Коментиран от #102

  • 101 Политолог

    5 3 Отговор
    От рода на недодяланите сакскобурги България нищо добро не е видяла. Не може да те управлява някой, който няма нищо общо с България!
  • 102 Вече

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Тъпу тролче":

    ...съм се поправил по- горе. Ти безгрешен ли си???

    Коментиран от #103

  • 103 Тъпу тролче

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Вече":

    Не, но на мен ми е простено заради ника 😏
  • 104 Найо Тицин

    2 1 Отговор
    ...има една книга :" Ваше величество, колко е часът?" И Симеончо му отговаря: " Ми...към четири и нещо...не е ли?"....А Найо: " Благодаря за конкретния отговор."
    Царят е САМО МЕДИЕН ОБРАЗ. ПИАР. НИЩО ПОВЕЧЕ. СЪВСЕМ НИЩО.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Сеирджия

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "КОЛКО ЛЕСНО":

    Па и ти си лесно манипулиран, както се вижда от твоите "мъдрости". Индианците видели, че белите им подаряват одеала и...измрели от епидемия на вариола-болест непозната до този момент на континента им. Така че не са важни нито думите, нито делата, а МОТИВИТЕ, които стоят зад тях. Тези мотиви определят бъдещото развитие на делата.
  • 107 Сеирджия

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "КОЛКО ЛЕСНО":

    Па и ти си лесно манипулиран, както се вижда от твоите "мъдрости". Индианците видели, че белите им подаряват одеала и...измрели от епидемия на вариола-болест непозната до този момент на континента им. Така че не са важни нито думите, нито делата, а МОТИВИТЕ, които стоят зад тях. Тези мотиви определят бъдещото развитие на делата.
  • 108 Чичака

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Кнаус 485":

    А, бе, Кнаусе, нещо ти е много трудно броенето, бе! "Два три пъти съм говорил с него...". Те такова число "два три" нема! Или просто ти е трудно да определиш кога е "два" и кога е "три"?
    Е как след това да ти се доверим за каквото и да било?
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 123

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "РЕАЛИСТ":

    Със образован и разумен човек може да се разбереш лесно.Но апела ти е към в мнозинството от нискообразовани, слабо информирани, предубедени болшевишки партизани.Които нито могат нито искат да разберът какво им се казва в статията и съответно след като нямат никакви факти с които да оборят статията те започват с обиди към личноста.Никой от тези не иска да погледне себе си преди да оплюе другия, а каквото им е направено добро някак си пак е лошо за тях.Говорят за оправяне за 800 дни но то се иска и някой да знае и може и някой да е поне средно работлив, а то такива в България са малко, изискванията им обаче за заплата са много високи.Всеки иска да получава заплата като в Германия и то нена ниско или средно платен работник а на най-високо квалифицираните и платените с доходи над 4000 Е на месец.

    Коментиран от #112

  • 112 Хи их хи

    4 0 Отговор

    До коментар #111 от "123":

    Това "Със" защо си го сложил? Не че и след него има нещо смислено!

    Коментиран от #118

  • 113 Дълбоко Виждащ

    2 1 Отговор
    Не разбрах,защо не е време да се сменят личности,а да се смени системата???Една държавна система е изградена от бюрократи,ако Системата е лоша ,то е поради работата на бюрократите и не е редно да се сменя системата,а да се сменят-Бюроклатите!

    Коментиран от #119

  • 114 ГЕРБЕРАСТИТЕ СЕ

    3 1 Отговор
    ПРЕБОЯДИСВАТ В /РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ /РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СЕ СПОСОРИРАТ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВРЕИ. ...ЧЕСТИТА ИМ НОВА КОЛОНИЯ
  • 115 Кочо

    4 2 Отговор
    Бойко Борисов стана генерал при този фашист ! Герги Първантов му сложи пагоните по поръчка на Мехмед Дуган !
  • 116 ИМПИЙЧМАНТ

    5 0 Отговор
    Много ти ВЕРВАМЕ олигофрен.Нямаше да си иска имотите-с това обещание дойде алчния търтей.И за 800 дни така ни оправи с ТРИГЪЗОВАТА КОАЛИЦИЯ ,че ми се повръща като го видя-заменкоите и иииииииииииииииииии.
  • 117 дните

    2 1 Отговор
    За да се обединим ние българите, първо трябва да ви обединим всички управляващи крадци и лъжци от прехода с някоя килия в централния Софийски. Вие пълнихте чекмеджетата а 2 милиона българи са оставени без зъби. Оставка мошенници. Оставка калинки.
  • 118 123

    2 2 Отговор

    До коментар #112 от "Хи их хи":

    Със или без царя ви го е написал точно и правилно.Това че има земи и имения оставени от баща му си са негови и е редно да си ги получи както всички други са си получили каквото е останало от това което им е взето след 1944г-независимо дали ги е купил или българите подарили на него. За 800 дни може да се оправи страна с работливи,спазващи законите и не крадливи хора;а не със мързеливи ,крадливи,завистливи и правещи зло хора. Имайте уважение към царя, той го казва за добро на всички ви.

    Коментиран от #122

  • 119 123

    2 0 Отговор

    До коментар #113 от "Дълбоко Виждащ":

    Ами защо е системата за смяна,защото народа имапо закон и право само едно право да избира народни представители,партии,
    президент.При писането си на законите за държавното устройство и конституцията през 1990г другарите/господа са си написали че никой няма право да им търси отговорност дали работят или не работят,а като правят престъпление имат имунитетет срещу разследване и наказателна отговорност. След като народните представители са избрани, народа няма никакво право по никакъв закон и процедура да ги контролира и изважда от управление,народно събрание или президентство. За това и сега има протести, хората в НС и Президентството са богопомазани и неприкосновени независмо дали са ви окрали или предали държавните тайни на Русия или друга страна.
  • 120 На мухъл и нафталин

    4 0 Отговор
    ми замириса едновременно. Цар без държава. Като цар Киро.
  • 121 БиБи кинг

    5 0 Отговор
    Миризливия цар и той взе акъл да ръси.Видяхме те юдо и тебе,докара крадци от Лондон да ти помагат да крадеш!
  • 122 Хи их хи

    4 0 Отговор

    До коментар #118 от "123":

    Нищо лично, но явно намаш интелект за да ме разбереш! Питах защо предлога С е написан със, а не СЪС или без царя! И народа ни не е мързелив, питай ако не вярваш западняците на които им работи! Как тука е мързелив, а там дето не можеш да изкараш англосаксите да си приберат ягодите народа работи?
  • 123 Оги

    0 0 Отговор
    Ами освен да си изберем дядо Мони за премиер да се пробва да ни оправи пак за 800 дни?
  • 124 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    ПРОМЯНАТА ЧАКА НА ПРОТЕСТА . 30 ГОДИНИ СЕ НАГЛЕДАХМЕ НА МУТРЕНСКО УПРАВЛЕНИЕ/ КАЖИ ГО ЧЕРВЕНО / .А ББ Е ЯРЪК ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЧЕРВЕНОГУШКОВЦИТЕ - НЕ БИХА ГО ТЪРПЯЛИ 10 ГОДИНИ , АКО НЕ ОБСЛУЖВАШЕ БЕЗДЪННАТА ИМ ПАСТ.
    ПОЛУЧИЛ СЕ Е НЯКАКЪВ РАЗЛОМ. ЗАЩО , АКО ВСИЧКО ВЪРВЕШЕ ПО СТАРОМУ ЩЕ ГО МАХАТ .НЕЩО СЕ ГУБИ ОТ ИНФОРМАЦИЯТА .... ИЛИ НАИВНОТО МОМЧЕ НА КАКА МУ КРАСИМИРА , Е ПРЕСТАНАЛО ДА БЪДЕ НАИВНО .
    ВСЕ ЕДНО - СТАНАЛ Е МНОГО НЕУДОБН ЗА ЧЕРВЕНИТЕ .И В СЪЩИЯТ МОМЕНТ
    СТАВА УДОБЕН ЗА АЛБИГОЙЦИТЕ : ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА НА ПРАКТИКА . ВСЕ НЯКОЙ ГО ХВАЩА ЗА ЖЕРТВА .
    ОБЯСНЕНИЕТО Е ВИДНО И ПРОСТО- ДОБЪР ВОЙНИК ИЗПЪЛНИТЕЛ , И СЛАБ МИСЛИТЕЛ.
  • 125 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Кой ли?":

    Цитат от Уикипедия: На 14 октомври, С МАНИФЕСТ НА ЦАРЯ, България обявява война на Сърбия." Така България се включва в ПСВ, на страната на централните сили.
  • 126 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Кой ли?":

    Естествено българско-германското тайно споразумение е подписано от Васил Радославов, но по него време той е имал подкрепата на царя, както и на по-голямата част от доскорошната му опозиция, дори и на БЗНС. С думи прости: сите ни политици с ни вкарали у кюпа.
  • 127 0000

    2 0 Отговор
    Този мрахтар пак се опитва да дава акъл.при положение ,че видяхме управленските му качества.само не ми стана ясно кой тогава гласува за него
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 NIK

    5 0 Отговор
    БОКЛУК ОТ КЛАСА.
  • 130 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Айхман":

    Знам защо сме влезли в ПСВ. Питам, кой ни вкара на грешната страна в нея?
  • 131 Neapolitan

    0 0 Отговор
    тоя още ли не е умрел , да е*а и бо*клука парцалив
  • 132 tapanar4o

    0 0 Отговор
    От кой прахоляк изскочи бе,крадливо същество?Ти ли ще даваш съвети за промяна в държавата?Марш в дупката от която изпълзя,видяхме те и теб какво можеш да сътвориш,лъжец.
  • 133 Reptile

    0 0 Отговор
    Факти - коври мръсни!
    Симеон ХВАЛИ управлението и резултатите, а Вие сте в бройката на създаващи напрежение ... има коментари и за такива, като ВАС!
    И както правилно е отбелязал - най-добрият начин е РЕДОВНИ ИЗБОРИ и ЗАВЪРШВАНЕ НА МАНДАТА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове