15 Октомври, 2020 08:01 6 440 13

Захариева поиска карантината за българите, пристигащи във Великобритания, да отпадне

  • великобритания-
  • карантина-
  • българи

Сред темите на срещата бяха и бъдещите отношения между ЕС и Великобритания след Брекзит

Захариева поиска карантината за българите, пристигащи във Великобритания, да отпадне - 1
Снимка: МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди отношенията между България и Великобритания с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на страната д-р Роб Диксън, когото прие в МВнР.

"Радвам се да призная доброто ниво на отношенията между България и Великобритания както на двустранно, така и на многостранно ниво. Двете държави имаме конструктивно сътрудничество по въпроси от регионално и глобално значение. Бихме искали бъдещото двустранно сътрудничество да обхваща още по-широк, взаимноизгоден спектър от области“, каза Екатерина Захариева.

Сред темите на срещата бяха и бъдещите отношения между ЕС и Великобритания след Брекзит.

Министър Захариева и посланик Диксън обсъдиха и последствията от кризата с коронавируса, включително нейното отражение върху туристическия и търговски обмен между двете ни страни.

Захариева постави въпроса карантината за българите, пристигащи във Великобритания, да отпадне, като подчерта, че тази мярка има отрицателен ефект върху българската общност във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    8 9 Отговор
    Няма да отпадне. Няма да има полети скоро.
  • 2 И той

    15 1 Отговор
    се е шашнал от интелекта ѝ , компетентността и говоренето на чужди езици !

    Коментиран от #8, #10

  • 3 др Гей Билтс

    10 2 Отговор
    България е клоаката на Европа, категория Ц, редум до Чад и Конго, където освен карантина, 2 дни преди да изтече 14 дневната карантина трябва да си правят нов тест. А русата главица, де се беше загубила тия месеци, да не е стягала некое ново гнезденце нейде из топлите морета.
  • 4 Шопо

    12 0 Отговор
    С цялото ми уважение към министър Захариева,но все по-секси става !С нетърпение очаквам нейни снимки и съжалявам,че социалния ми статус е мизерен и не мога да я видя отблизо...Но видя ли я,ставам на кокал !
  • 5 Bai nudals

    11 0 Отговор
    Оставка,ма пача.
  • 6 АА1

    11 0 Отговор
    Разбира се,че ще настоява карантината да отпадне за нашенците там-та нали тези хора отиват там да работят и да пращат пари на роднините си тук. Всеки паунд е добре дошъл за управляващите. Да вземе да иска отмяна и за цяла Европа за българите-това ще е най-доброто,на което е способна.
  • 7 Eeee

    3 3 Отговор
    С този темп на заразяване в бг-то да се радват че все още ги пускат в кралството.

    Коментиран от #9

  • 8 Интелектът и си е наред

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "И той":

    А Кристалина Георгиева има ужасно произношение на английски и какво от това? Тръмп друг език освен английски дали владее според теб?
  • 9 Темпът на заразяване и в Кралството си

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Eeee":

    е доста ускорен. Затова имат вече различни зони в страната. И където е най-зле са най-рестриктивни мерките. Не им завиждам на българите в Ливърпул. Не че тук скоро няма да е същото.
  • 10 Той Борис Джонсън е върхът на

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "И той":

    интелигентността, а статусът му е далеч над този на Екатерина Захариева.
  • 11 Знайко

    1 1 Отговор
    Коя си ти да искаш и кой ли ми те слуша?!
  • 12 Kameliya

    8 3 Отговор
    Това, че на Великобритания не й дреме за България, е ясно. От друга страна, аз имах директен полет България -Шотландия и никой не ме попита от къде идвам или къде отивам...Да не говорим за адрес, на който ще карам карантината или телефон. Така, че не сме клоаката на Европа. Много сме ценни, даже. Само дето самите ние не сме го разбрали. Съгласна съм,че всеки от правителството може да играе "тримата глупаци" сам, но народът си го бива. Време е да го осъзнаем

    Коментиран от #13

  • 13 Един

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Kameliya":

    Ками, кога беше това пиленце, щото и за Англия се чува същото? Значи инфото за карантина, какво е?!