Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 14:45 3 380 25

Лекарка от Враца и баща ѝ починаха от COVID-19

  • д-р петранка лишковска-
  • лекарка-
  • коронаавирус-
  • covid-19

Д-р Лишковска бе дългогодишен и опитен специалист по медицинска онкология

Лекарка от Враца и баща ѝ починаха от COVID-19 - 1

Тази сутрин е починала д-р Петранка Лишковска, началник на отделението по химиотерапия в комплексния онкологичен център във Враца.

Лекарката беше покосена от COVID-19 и заради влошеното ѝ състояние, бе на лечение в столична клиника, съобщиха от здравното заведение. Трагедията в семейството на 54- годишната лекарка е двойна, защото през миналата нощ в болницата за белодробни заболявания във Враца е починал и нейният баща, който също е бил заразен с COVID-19.

Д-р Лишковска бе дългогодишен и опитен специалист по медицинска онкология. Тя беше председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към КОЦ, осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от цяла Северозападна България.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калинка

    14 29 Отговор
    Къде са де урните глупаци да кажат, че Ковид няма или е само вирус че.
    Мангъров? Коментар?

    Коментиран от #3, #9, #14

  • 2 Дълбоко Виждащ

    7 17 Отговор
    Ковид е Биологично оръжие,не е РНК-частица!Атакува определен генотип!Няма ковид за популацията на Конните народи!!!Ковид атакува англосаксонски генотип и вси крадльовци!Ако не сте крадла ,като Франсетата и Жабарите няма да Боледувате!

    Коментиран от #5, #8

  • 3 bravo

    22 13 Отговор

    До коментар #1 от "Калинка":

    ти си глупак,кой знае от кво са починали хората.....

    Коментиран от #11

  • 4 здравеопазване

    29 5 Отговор
    Доста е гнусно смъртта на хората да се използава за пропаганда. Дано от щаба не изпитват удовлетвореност.
  • 5 Гост

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Дълбоко Виждащ":

    Значи починалите,Бог да ги прости, са били англосакси според тъпите ти разсъждения. Не знам колко дълбоко виждаш,ама гледай да не потънеш в дълбокото.

    Коментиран от #7

  • 6 Псевдоним

    15 0 Отговор
    Бог да ги прости хората!
  • 7 Дълбоко Виждащ

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Виж там у интернето кои са крали от либия кои са убили Кадафи и се пази от тях....само не заплашвай,че имам яки ангел хранители ,ако ме разбираш!С УВАЖЕНИЕ-МОЖЕ!
  • 8 топ 20

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дълбоко Виждащ":

    а ако те хване теб ,идиотино

    Коментиран от #10

  • 9 Абе, какъв Мангъров,

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "Калинка":

    да дадат някого, който освен тапия за лекар, има и етиката на такъв. Мангъров вече се дискредитира в очите ми. Специално след изявлението, че ще продължи да работи с болни пациенти/деца, без да направи тест след интервюто със заразения журналист. Поне в една карантина да влезе. Пък, като е сигурно че не е заразЕн и не е зарАзен, да си работи. Ама, не, за другите хора карантината и тестът са задължителни, нищо че не работят с пациенти с отслабена имунна система. Ама Мангъров, нали е над всички, та това за него не вАжи. Колко ли пари ще загуби, ако излезе в двуседмична карантина?
  • 10 Дълбоко Виждащ

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "топ 20":

    Хваща крадци-говедо!Аз съм честен човек и не ме е никак страх!Само Крадците се страхуват!!
  • 11 Баща и дъщеря,

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "bravo":

    починали в два последователни дни, и двамата с диагноза COVID...Верно, прав си: "ти си глупак,кой знае от кво са починали хората.....". Светла им памет на хората и съболезнования на близките им!

    Коментиран от #16, #24

  • 12 Факт

    6 3 Отговор
    Тръмп гелосан, излекуваха го за 2 дена и друг един гелосан също.Ако не си сменяш дънковата риза няма да те хване вирусът!
  • 13 цербер

    6 1 Отговор
    Д-р Лишковска бе дългогодишНА и опитНА специалистКА по медицинска онкология. ЛЕКА Й ПРЪСТ НА ЖЕНАТА! НАМАЛЯВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ,ВСЕКИ БОЖИ ДЕН!

    Коментиран от #15

  • 14 Пак ти слагат минуси,

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Калинка":

    защото са абсолютни егоисти, които за една маска роптаят и всичко им е конспирация и лъжа. В Румъния има 16 жертви под 60 години днес, включително и под 30.Може и с придружаващи заболявания да са били, но без да се заразят с ковид, сигурно поне 10 от тях щяха да живеят с години. За лекарите да не говорим в какъв риск са в момента.

    Коментиран от #19

  • 15 Дълбоко Виждащ

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "цербер":

    Кажете тогава какво Сериозно съпътстващо заболяване има покойната!
  • 16 Семейството от трима лекари от

    10 6 Отговор

    До коментар #11 от "Баща и дъщеря,":

    Бели а починаха в рамките на 10-на дни. Трима души. Баща, съпругата му медицинска сестра и 38 годишният им син. Ако не беше ковид знаеш ли каква е вероятността това да се случи в една фамилия. Аман от невярващи идиоти като теб. На мой колега майка му почина от ковид в деня, когато приеха и него в болница. Слава Богу се отърва , но още се задъхва почти 2 месеца след изписването. А е на 56.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Хей, ако беше вникнал в смисъла

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Семейството от трима лекари от":

    на коментара ми и беше проследил в отговор на какво го написах, щеше да ти стане ясно, че иронизация на и критика към един "невярващ". Аман от хора, които се заяждат с други, без да осмислят коментарите им. Виж на кого отговорих и съответно в отговор на какво е написал това, което цитирах в кавички!
  • 18 И, ако го беше осмислил,

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Семейството от трима лекари от":

    можеше и да се досетиш, че и коментар #9 е от мен!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Иванов

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    Много си прост, брато. Направо губя надежда за българския народ, с такива като теб.
  • 21 Коментарът ти е,

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    меко казано, АСОЦИАЛЕН.
  • 22 Коментарът ти - корекция

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    Видях, че в българския език думата "асоциален" е с друга конотация и не изразява точно това, което имах предвид. Коментарът ти е АНТИСОЦИАЛЕН.
  • 23 Грип било

    3 0 Отговор
    Лекарите капят като круши но иначе мангъроидиоти ръсят акъл че било 'най обикновен грип' и те 'нямали познати в болница от ковид'. Да сте чували грип да поразява така или да срива цялата медицинска система както е сега в Бразилия? Между другото с това умн и красиво население което се лигави и не спазва прости и лесни мерки, България уверено върви към медицински апокалипсис. Тази седмица 1000 на ден заразени, другата 2000, по другата 4000 и така нагоре по експоненциалната крива.
  • 24 Аз ирония тук не почувствах, затова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Баща и дъщеря,":

    написах горния коментар. Да сложиш кавички на цитат е нормално. Не личи дали си съгласен или не. А във "Верно прав си" също не всеки би разпознал такава. Все пак се извинявам за недоразумението, но като пишете коментари си давайте сметка как могат да бъдат изтълкувани. Съболезнования за починали хора може да изкаже всеки, независимо дали ковид или друго е причината за смъртта. Няма как да се досетя, че коментар#9 е от теб, но напълно го подкрепям. Писал съм и доста по - остри неща за Мангъров, чието поведение смятам за недопустимо, неетично и нехуманно още от първите му изяви по медиите. Няма да коментирам въобще отказа му да се карантинира поне.Последните му оправдания даже не ги прочетох. Този субект тотално ми се е сринал в очите и като лекар и като човек. Бог да прости доктор Лишковска и останалите знайни и незнайни лекари, медицински сестри и редови пациенти загубили живота си не само в България.
  • 25 Мария Тънасова

    0 0 Отговор
    А оня путЙЙо от болницата в ГО се хвали, мършлака във вестник Борба, че 70% от случаите в Великотърновска област били в неговата болница, вдигнал капацитета на инфекциозно, и нямало мъртви медици.