23 Октомври, 2020 09:29 1 715 3

5-има от Спешния център в Сапарева баня са с коронавирус

  • коронавирс-
  • мерки

Населението ще бъде обслужено както досега

5-има от Спешния център в Сапарева баня са с коронавирус - 1

Петима души от Спешния център в Сапарева баня са заразени с коронавирус - един лекар, две сестри и двама шофьoри на линейки.

В спешния филиал работят 7 души, 5 са инфектираните.

Зам.-директорът на центъра за Спешна медицинска помощ в Кюстендил д-р Стефан Чепенков увери, че е направена организация и за момента нямат нужда от допълнителна помощ.

"Населението ще бъде обслужено както досега. Ще има малко напрежение, не може без това, но спад в качеството и обема на работа няма да има", коментира той.

В Сапарева баня работят 18 човека - 3-ма лекари, медицински сестри и 3-ма фелдшери.

Д-р Чепенков коментира, че в центъра за Спешна помощ в Кюстендил е имало заразени лекар и фелдшер, но това е било преодоляно и в момента всички изследвания на медиците там са отрицателни.

Областният управител на Кюстендил Виктор Янев заяви, че от 18 до 22 октомври има регистрирани 33-ма души с коронавирус в областта. Вчера на заседание е решено да не се предприемат нови противоепидемични мерки.

"За момента и в двете многопрофилни болници както в Кюстендил, така и в Дупница има болни, но има достатъчна леглова база", допълни областният управител.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Като те чете

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид 20":

    човек, К 20 засяга и мозъчната дейност. Задминаваш и козлодуй.