23 Октомври, 2020 10:12 2 027 18

Директорът на болницата в Шумен: Положението е критично

  • шумен-
  • болница-
  • коронавирус

Д-р Димитър Костов заяви, че никой не е изявил желание да помогне на медицинския персонал

Директорът на болницата в Шумен: Положението е критично - 1

Близо 100 са пациентите с коронавирус в болницата в Шумен. Места за повече обаче няма. Спешно се търсят варианти, защото от вчера вече има чакащи болни. Критична е ситуацията и с медицинския персонал, който не достига.

„Места в болницата отдавна няма. Постоянно се опитваме някъде да сместим легло, за да не върнем пациент. До онзи ден имахме възможност за насочване на инфектирани във Варна, от вчера вечерта и там местата се заеха”, обяви в ефира на „Здравей, България” директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.

Той заяви, че днес ще бъдат изследвани нови 20 души, за които се има съмнения, че са с коронавирус. Очаква се част от тях да са с положителни проби.

„Положението наистина е критично. Снощи с големи усилия успяхме да приемем последния пациент. От тази сутрин места няма”, допълни д-р Костов.

Директорът посочи, че медицинският персонал е на критичния си минимум. „В момента имаме девет болни лекари и четирима, които са под карантина. 16 са медицинските сестри – по-малка част от тях болни, останалите – карантинирани”, каза още той.

След апела на здравния министър проф. Костадин Ангелов от вчера в помощ на медиците в болниците да се включат лекари от консултативните центрове и студенти, д-р Костов съобщи, че засега няма такова заявено желание.

„Без лекари болницата няма да остане, но ще има звена, които няма да могат да приемат спешните пациенти и да ги обслужват. Имаме някакъв лимит за болни и не можем да се разтягаме. Моралът не ни позволява да върнем никого”, заключи директорът на болницата в Шумен.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕКАРИТЕ НИ.....ДНЕШНИТЕ ГЕРОИ

    4 13 Отговор
    Е КАК ДА ОБЯСНИМ НА МНОГО ХОРА ЧЕ ИМА КОВИ..... ..И ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА СЕ ЗАДЪХВА....ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 65ттт98569

    25 2 Отговор
    Е как да помагат, заплатите на сестрите бяха като на чистачките и те избягаха в Германия, и сега останалите малко мед. сестри вземат по 700 лв, е няма как да стане тая работа за смешни пари, като протестираха сестрите не им дигнаха заплатите а сега реват нямало сестри ами няма да има, вие пак дигнете заплатите на полицията може те да дойдат да ви л;лекуват :))))))))))))

    Коментиран от #8

  • 4 шуменец

    8 5 Отговор
    Шуменци, вземайте пример от премиера. Ходете с маски и никакъв контакт както с народа, така и с парламента. Къде сте тръгнали по магазини и опашки за изследвания. Карантина му е майката. Той за това е премиер- за пример и за това взема ПРЕМИИ.
  • 5 Червен имбецил

    4 15 Отговор
    А плиткоумниците начело с олиго доктор Мангалов си пеят същата песен, докато не барнат вируса и почва реване как държавата е виновна...
  • 6 Боко Чекмеджето

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЛЕКАРИТЕ НИ.....ДНЕШНИТЕ ГЕРОИ":

    Муфтата, Кантара, Кунката, Коцето Слагача,Лъчо Мозъка,Нигяр Джафер Дариткова,Хасан Адемов,незабавно да се командироват в Шумен, да лекуват! Никаква полза от тях,да си клатят краката в Парламента¡!!

    Коментиран от #15

  • 7 Д-р Хаус

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЛЕКАРИТЕ НИ.....ДНЕШНИТЕ ГЕРОИ":

    Ало, без лицемерни тиради хвалебствия и лозунги,Ами соц.мрежи да настояват пред Боко Тиквата достойно / съизмеримо с лекарите на Запад!!/ заплащане труда на лекарите в държавните болници,които понасят основния удар на " коронавируса"!!

    Коментиран от #10

  • 8 Боко Кюлчев Чекмеджиев

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "65ттт98569":

    Ще вдигнем още заплатите на даскалите!! Те така или иначе не ходят в училище / " преподават" от вкъщи, ха ха ха, поне да " лекуват" болни от " короната!!

    Коментиран от #13

  • 9 Петко Войвода

    4 2 Отговор
    Не обвинявам никоя сестра или доктор, но във всяка болница се краде много, лекарства консумативи всичко, стоял съм в доста болници и винаги ми се предлагат някакви оферти от сестри доктори. Докторите винаги те набутват в техния частен кабинет.

    Коментиран от #12

  • 10 Лекар в Германия

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Д-р Хаус":

    Ако заплатите на лекарите в България са като нашите / 5-8 000 / ЕВРО!! ,кадровият проблем ще бъде решен !! Ще се назначават с конкурс, щото ще има кандидати и от чужбина! Ясно??
  • 11 oooo

    1 0 Отговор
    пенсии и будалите давайте пари че нямат защото някой ще ви изпревари !
  • 12 Д-р Хаус

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петко Войвода":

    Ало, Петко!! Обърни се към " законотворците",които разрешиха едновременно частна практика и държавна служба!! Схващаш ли??
  • 13 Даскал Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Боко Кюлчев Чекмеджиев":

    Споко!! Даскалите ще лекуват от вкъщи!! Имат опит за това!! Ха ха ха ха!!
  • 14 Рошко

    1 0 Отговор
    Хотели в Шумен няма ли?

    Коментиран от #16

  • 15 Първите трима не са в парламента

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Боко Чекмеджето":

    със сигурност и не си клатят краката определено. Нататък не четох въобще. И 200 +да ти сложат болниците са пълни заради тези, които не спазват никакви мерки и продължават да се движат без маски в градския транспорт, влакове и магазини. Че лекарите се превърнаха в търговци е факт, но точно тези в ковид отделенията не са от тях в преобладаващата си част. Не е доходоносно са си инфекционист и анестезиолог-реаниматор и затова не достигат лекари в съответните специалности. А сега са много нужни.

    Коментиран от #17

  • 16 В хотели могат да изолират безсимптомни,

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Рошко":

    но те обикновено даже в къщи не искат да си стоят, а камо ли да ги изолират. Като болници и легла имаме доста повече от италианците например, но обикновено един лекар работи поне на две места и като се разболее или го карантинират липсва на 2 места, а не на едно. Тези, които остават да работят неизследвани пък може да сеят зарази вместо да помагат на пациенти, които не са с ковид.
  • 17 Боко Кюлчев Чекмеджиев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Първите трима не са в парламента":

    Може да не са в Парламента,ама са в СОФИЯ!! Говоря за ШУМЕН!! Навремето нарекох депутатите БЕЗДЕЛНИЦИ- и мисля ,че бях прав!! В България има 400 болници а БОЛНИТЕ в момента са около 1500 т.е по трима в болница¡! Препълнени са отделенията на ДЪРЖАВНИТЕ болници!! Разбра ли бе колега тиквеник??
  • 18 Боко Кюлчев Чекмеджиев

    1 0 Отговор
    Може да не са в Парламента,ама са в СОФИЯ!! Говоря за ШУМЕН!! Навремето нарекох депутатите БЕЗДЕЛНИЦИ- и мисля ,че бях прав!! В България има 400 болници а БОЛНИТЕ в момента са около 1500 т.е по трима в болница¡! Препълнени са отделенията на ДЪРЖАВНИТЕ болници!! Разбра ли бе колега тиквеник??