Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 19:38 16 333 204

Доц. Мангъров: Неадекватните действия ще удължат агонията

  • атанас мангъров-
  • маски-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус

Това нещо рано или късно ще изчезне, посочи доцентът

Доц. Мангъров: Неадекватните действия ще удължат агонията - 1
Снимка: БГНЕС

От самото начало винаги съм твърдял едно и също и мисля, че няма противоречие между нещата, които съм казал. Това каза в рубриката „На 180 градуса“ по bTV доц. Атанас Мангъров, коментирайки коронавирусната пандемия в страната.

„Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този неадекватен начин, толкова повече тази агония ще продължи. Хората, на които им няма нищо, трябва да продължат да живеят нормално, а тези, които влизат в болница, трябва да са истински болни, а те в момента влизат, защото вкъщи няма кой да ги преглежда“, посочи той.

„Би трябвало да тежи на съвестта на хора като д-р Маджаров и на тези от щаба, които не подадоха информацията, както трябва. Те казват, че всеки, който е положителен, трябва да влезе в болница и колкото по-рано влезе в болница, толкова по-големи са шансовете му да остане жив, което не е вярно“.

По думите му проблемът е, че ако хората имат леки симптоми и си останат вкъщи, няма кой да ги прегледа, за да получат някаква медицинска помощ. На въпроса ходи ли на домашни посещения, той отвърна: „Ако ви кажа да - това означава, че ще призная, че съм контактен с този или онзи. Нищо не отговарям“.

Доц. Мангъров заяви, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни и най-вече си мие ръцете. „Понякога нося маска, когато има нужда да нося. Когато съм в болницата и преглеждам, нося маска понякога“. Според него правилата трябва да се спазват, но за себе си казва, че, когато прецени, че има нужда от маска, носи такава. Доцентът съобщи, че е прегледал над 50 пациента, които са положителни за COVID-19.

„Значителна тях от тях в последствие са се оказали положителни, след като съм ги прегледал и съм бил в контакт с тях, са се оказвали положителни. След това съм ходил при други хора. Не може да съм бил приносител на вируса. Няма как да стане, ако се действа по този начин – никой няма да бъде прегледан. Ако вие сте с някакво фибрилно състояние и отидете при личния си лекар, той ще каже - махай се от тук, и отиди си направи тест. Но вие трябва да кажете на личния си лекар“. „Нали не си мислите, че в страната са само тези 1300 или 1400 заразени, които се съобщават всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме поне 70 000 – 80 000, които са заразени, пропорционално на процента на положителните тестове, които се установяват“. Доцент Мангъров заяви, че се е тествал, след като е бил в студиото на обществената телевизия, но не веднага, а на седмия ден.

„Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата“. Докато е трябвало да е под карантина, той каза, че е преглеждал хора. Доцентът уточни, че няма негови близки, които са минали през болестта. "Това е една вирусна инфекция, което е самоограничаващо се заболяване и това, което трябва да се направи, когато човек се чувства неразположен, е да си остане вкъщи, да си облече пижамата, да пие чайчета и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин. В 90 и повече процента от случаите в обикновените COVID отделения могат да си стоят и да се лекуват вкъщи, но са там, защото ги е страх, защото се казва, че ако не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в болниците и в момента се казва, че всяка болница е длъжна да приема всеки положителен, който иска да бъде хоспитализиран.

Само преди няколко дни беше даден случай на човек, който цяла нощ обикаля по 3 болници и отказват да го вземат и на другия ден, когато му казват, че могат да го приемат, той казва, че не иска, защото бил по-добре“. Хората вкъщи няма кой да ги преглежда, защото, когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта, каза доцентът. "Аз съм преглеждал хора вкъщи, точната бройка не си я спомням, но ако човек спазва тези неща… аз работя с инфекциозни болести от 83-та година насам и не съм се заразил нито от хепатит, нито от менингит", допълни той.

„В инфекциозна болница двата етажа са почти пълни, всеки ден влизам в COVID зоната, често влизам без маска. Важен е личният пример и точно затова го давам, че всички тези безсмислени мерки, като носене на маски на открито – това показва научно и управленско безсилие“, заяви доц. Мангъров. Той обясни, че в автобуса пътува без маска, като преди това е бил в COVID отделението също без маска. Правилата трябва да се спазват, но не ги спазвам, защото мисля че са безсмислени.

„За да се спазва едно правило, то трябва да бъде разумно. Маската ми беше в джоба“, обясни доц. Мангъров, като уточни, че ползва тази маска за еднократна употреба от септември. По думите му, никой не му е направил забележка в автобуса, защото всички са били без маски, а той лично е готов да си плати глобата от 300 лв. „Всеки ден ми се налага да ходя да лекувам хора с COVID и ако караме така, към хонорара за прегледа, ще трябва да добавям тези евентуални 300 лв. глоба“, каза Мангъров и уточни, че хонорарът му за преглед в кабинета е 100 лв., а за домашно посещение – 200 лв.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 131 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 др Гей Билтс

    60 197 Отговор
    Аз съм голям почитател на Мангъра, обаче и той не се усеща завалията, че колкото повече кряка, толкова повече поддържа огъня да тлее, а може би такава му е ролята на тоя пацан?

    Коментиран от #35, #77, #152

  • 3 Хензел

    334 89 Отговор
    Подкрепям доцент Мангърков на 100%!

    Коментиран от #16, #26, #55, #120

  • 4 Behemoth

    133 29 Отговор
    Умре ли Премиера...край ...1300 напразно оцеляване ХАХАХА...

    Коментиран от #80

  • 5 Българка

    92 146 Отговор
    Гледах интервюто по БТВ- показаха преди това негови противоречиви изказвания. Водещата го въртя на шиш. Често той казваше, че не желае да отговори на въпроса.

    Коментиран от #56, #184

  • 6 КОТарАК

    352 75 Отговор
    Мангъров-единствения лекар от старата школа , застанал открито с името си срещу измамата ковид
  • 7 Мангърков е Рицар на правдата

    289 60 Отговор
    Единствения честен и прям човек от всички вирусолози в България

    Коментиран от #166

  • 8 Диверсант

    215 26 Отговор
    ПРОФЕСОР БАСЕТТИ, ИТАЛИЯ........ Ако има още някой който да плаши обществото с този вирус и да иска блокиране на държавата, това означава че от февруари, март. до днес нищо не е научил
  • 9 peace

    35 57 Отговор
    Хората се изолират, защото изглежда, че в болниците няма място

    Коментиран от #19, #22

  • 10 Centurion

    126 24 Отговор
    Ами така е.Държавата да вземе да зарази всички и да мирясваме .След десетина дни ще се преброим.Но не очаквам да липсват много.
  • 11 Хмммм

    205 44 Отговор

    До коментар #1 от "Преболедувал":

    Тоя "циганин" има повече акъл в главата си от теб и цялото ти семейство взети заедно (вероятно и моето). Човекът е доказан специалист в областта си и за разлика от коремните хирурзи и ортопедите знае какво говори що се отнася до вируси.

    Коментиран от #23

  • 12 Последния Софиянец

    60 216 Отговор
    Този е психично болен. Тотална лъжа е че е влизал в Ковид отделение, ками ли без маска. Просто бизнесмен - обикаля телевизиите и плямпа глупости срещу скромно заплащане.

    Коментиран от #41

  • 13 Годжи бери

    174 49 Отговор
    Браво Мангъров!Много си точен.Имам доверие само на теб.Казваш истината и си пример за доктор.Колкото до цените трябва да ти кажа,че са ниски за това което правиш.Българинът трябва да свикне ,че здравето е пари и да се научи да ги дава на истинските лекари.

    Коментиран от #65

  • 14 Фен

    56 181 Отговор
    Тоя е за затвор, ама няма да влезе, защото е луд.

    Коментиран от #25

  • 15 алчни хора

    71 92 Отговор
    Добре нормално ли е за вас да взима 200лв. за преглед.Аз за такъв ценоразпис не съм чувал досега да има някой лекар.

    Коментиран от #20, #106

  • 16 ИСТИНАТА

    114 24 Отговор

    До коментар #3 от "Хензел":

    Според доц. Мангъров,
    тазгодишната грипна епидемия се експлоатира за политически цели.

    По Евроков, доцента беше категоричен!
    Ковид-19 е по безопасен дори и от обикновения грип!

    Борисов и кохортата му в медии и сайтове,
    преекспонират проблема, за да добутат мандата до януари.
    За да фалшифицират отново през април изборите!
    По лукашенковски!
    С над милион фалшиви избиратели мъртви души...

    ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

    25-ти октомври.
    1878-ма година.

    В Сливен е учредено първото в България дружество на Червения кръст!

    Примерът на сливналии се оказва заразитен и за други градове!

    Националната организация е създадена през 1885 г.

    ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

    „И ще познаете истината,
    и истината ще ви направи свободни.”
    (Иоан 8:32).

    БОРИСОВ е ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК на ВЛАСТ!

    Коментиран от #27, #153

  • 17 Психиатъра

    98 26 Отговор
    Мишките се опаковали и само за вируси говорят в метрото,тролея, трамвая, супермаркета.... дишайте мишки дишайте
  • 18 Така е

    77 11 Отговор
    От хомочервения интернационал така са наредили.Ако след 9 дни Тръмп спечели нема да има COVID19 ,a куманяги по затворите!

    Коментиран от #31, #58

  • 19 Centurion

    134 23 Отговор

    До коментар #9 от "peace":

    В болниците трябва да са само тежките случаи.Отделенията са пълни с положителни,а не с болни.Болниците вкарват всеки защото пътеката за ковид е 1200 лв.

    Коментиран от #30

  • 20 хъхъ

    70 14 Отговор

    До коментар #15 от "алчни хора":

    Нормално е, по принцип неговата специалност не е от най-благоприятните за частна практика. Едва ли има много пациенти...
  • 21 Townboy

    51 140 Отговор
    Модераторчето спри да триеш! Доц. Мангъров има психично отклонение и трябва да бъде пенсиониран спешно. Също трябва да му бъде забранено да се изказва по медиите.
  • 22 Диверсант

    23 29 Отговор

    До коментар #9 от "peace":

    Фактите, фактите байо. В регион Лацио със 150 легла от които 14 заети ме затварят от 24 до 05 h. Е тоя спи ли и той.
  • 23 Архитекта

    37 101 Отговор

    До коментар #11 от "Хмммм":

    И как стигна до такъв извод? Той НЕ е Вирусолог, той е педиатър-инфекционист. Има практически опит само с колики и детски инфекции. Въпросният коремен хирург прави трансплантации. Точно там имат задълбочени познания за вирусите, защото това е основната заплаха при една трансплантация.

    Коментиран от #34

  • 24 Прав сте

    117 33 Отговор
    Доц. Мангъров, за съжаление няма кой да ви чуе... Шаш, паника, пари, власт, ...
  • 25 ЛЪЖЕШ

    26 37 Отговор

    До коментар #14 от "Фен":

    Лъжеш, че взема 200лв. на преглед!
    Очевидно ти си платен Боко-трол!

    Коментиран от #37, #47, #154

  • 26 Мъка

    37 60 Отговор

    До коментар #3 от "Хензел":

    Кога го подкрепяш? Аз като гледах, на една дата казал едно, после точно на обратно!?! :)))) Та в кой вариант го подкрепяш? :)))) Че или има шизофрения или си няма и на идея кво плямпа?!?! :))))
  • 27 Фридман

    76 18 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    Така е заръчала оная от Берлин където раздава милиардите, няма ли обявени болни няма да дава милиарди и няма да има за офширките кеш! Капиталистическа игра Ковид 19
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 мушеник

    29 55 Отговор
    Тоя изобщо не преглежда,камо ли болни от ковид.
  • 30 Грешка

    36 35 Отговор

    До коментар #19 от "Centurion":

    Болниците взимат 1200лв за ковид, но губят по 10-12 000 от отложена планова операция. Хайде сега пак сметни колко са на далавера от цялата работа.

    Коментиран от #81

  • 31 др Гей Билтс

    14 36 Отговор

    До коментар #18 от "Така е":

    На 13-ти Ноември, Петък, лично Бай Дончо ще затвори всички по къщурите, както го направи и на 13-ти Март, пак Петък.
  • 32 Daaaa

    33 75 Отговор
    Намерете му една стая в Карлуково на този провокатор, подлъгващ хората към нехайство.
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    70 37 Отговор
    един умен ЧОВЕК ДОЦЕНТ МАВГЪРОВ
  • 34 ЛЪЖЕШ

    71 28 Отговор

    До коментар #23 от "Архитекта":

    За разлика от Борисов, Ананиев, ген.Мутафчийски... и сие,
    доц.Мангъров е пулмолог!
    Ако изобщо знаеш какво означава това!

    Коментиран от #54

  • 35 Чета те

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Нешо като, да се е у г ъа гейтса, пост си, уж уважаваш мангърлв и след тва го плюел.. Пост ччовек си ти
  • 36 444444

    40 14 Отговор
    Жалко , че си един ....
    И всички други са платени гадове
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Румпелщилцхен

    114 24 Отговор
    Не е само Мангъров. 97 000 доктори от Холандия, Германия, Дания и др. са скочили срещу тази простотия. На всичкото отгоре в Холандия докторите са завели дело срещу Правителството им заради тези тъпи мерки. Мангъров си е специалист в тази област и трябва да се слуша какво той казва, а не разни политически подлоги специалисти по всичко друго, но не и по вирусология.

    Коментиран от #57

  • 39 Биоинжинера

    75 21 Отговор
    ТАЗИ КОРОНА ЦЯЛО ЛЯТО СПА И ДОЙДЕ СЕЗОННИЯ ГРИП И ТЯ СЕ СЪБУДИ С ХИЛЯДИ НА ДЕН СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО КЪДЕ БЕШЕ СПЯЩАТА КОРОНА ЮНИ, ЮЛИ, АВГУСТ, СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦИ?

    Коментиран от #59, #66, #85

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 4 Отговор
    БРАТЯ СЕСТРИ ХОРА ПРИЯТЕЛИ ЧОВЕЦИ ЗДРАВЕТО Е НАЙ ЦЕНОТО БОГАТСВО другите са СЕМЕЙСТВОТО ДЕЦАТА и двама трима ПРИЯТЕЛИ което е рядкост в днешно ВРЕМЕ а ЧОВЕК разбира когато е нещо загубил чак когато го загуби
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 гост

    26 76 Отговор
    Тоя заслужава да бъде пратен в каторга до края на живота си. Само подхранва теориите на плоскоземците дето не вярват, че има такъв вирус.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Последния Софиянец

    32 8 Отговор

    До коментар #25 от "ЛЪЖЕШ":

    Ти лъжеш! Той сам си каза, че взима по 200 лв на посещение.
  • 48 БГ681

    84 20 Отговор
    Подкрепям доц. Мангъров на 99%. Това е лекар от старата школа, последователен е и никога не е целял да всява паника. Забележете че той не е политик и хитряга а по скоро отговаря искренно. Прав е че агонията ще се удължава дълго по този начин. Въпроса ми е до кога ще се криемм, можеш ли до края на живота си да живееш така в страх и мерки...
  • 49 Fenasi Kerim

    14 45 Отговор
    То е ясно че ще изчезне но много хора ще умрат.
  • 50 Бацо с маска

    50 15 Отговор
    Как разбраха, че маските помагат? Има ли изследване сто човека заразени и сто не заразени с маски в една стая и колко се заразиха с вирусо?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 И също

    8 8 Отговор

    До коментар #46 от "Млада протестърка":

    Може това би могло евентуално да стане ако той знае че е положителен и цели заразяване на други така че спокойно. Има други който ще трябва да бъдат съдени
  • 53 Някой

    63 19 Отговор

    До коментар #1 от "Преболедувал":

    Не змам дали има по голям циган от тебе ама Мангъров е един от СМЕЛИТЕ ХОРА който не ги е страх да казват истината в очите.А не като гризачите от щаба който знаят само да лежат гъ...
  • 54 Ти лъжеш

    20 20 Отговор

    До коментар #34 от "ЛЪЖЕШ":

    Не е пулмолог, педиатър е! Да не говорим, че ако беше, още по-малко щеше да има компетентност за този вирус! По твоята логика кардиолога е най-запознат. Все пак сърдечните усложнения от вируса са по-чести, отколкото пневмониите!

    Коментиран от #128

  • 55 Пастир

    20 63 Отговор

    До коментар #3 от "Хензел":

    Който подкрепя Мангъров е по луд от него.
  • 56 kolaps

    18 24 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Много си права! На него и за семейството си не му пука?!
  • 57 Последния Софиянец

    30 55 Отговор

    До коментар #38 от "Румпелщилцхен":

    Мангъров НЕ е Вирусолог, той е педиатър-инфекционист. Има практически опит само с колики и детски инфекции. Разберете го това!
  • 58 898

    38 1 Отговор

    До коментар #18 от "Така е":

    Нее, цялата соросня ще търка нара!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Karosel

    21 39 Отговор
    Как пък всички грешат, той горкия винаги прав!
  • 61 Fenasi Kerim

    31 19 Отговор
    Не му се връзвайте. По принцип е прав но това не е обикновен вирус. Не е инфлуенца. Това е настинка. Настинка като повечето настинки предизвикани от коронавируси които предизвикват краткотраен имунитет. Но има едно но. Тази настинка проверява вашето ДНК. И ако генетично сте предразположени да тежките на обществото - държавата - социалната система/възрастен, болен или млад с потенциал да развие болест - кофти ДНК този вирус се стреми да ви убие. Обикновен коронавирус ъпдейтнат в лаборатория който не е изпуснат а пуснат нарочно.

    Коментиран от #70

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Косачката

    30 18 Отговор
    Чета коментари по сайтовете и откровенно се смея. IQ-то на булгарите е по-ниско и от външната температура. Вие най-вероятно "мислите", че и земята е плоска....трагично е колко сте умствено изостанали.
  • 64 КИКО

    18 53 Отговор
    ТОЗИ КАК Е СТАНАЛ ДОЦЕНТ,ТРЯБВАШЕ ДА СИ ОСТАНЕ САНИТАР,АМА И ТОГАВА ЩЕШЕ ДА ВЗЕМА ЛУДИ ПАРИ ОТ НУЖДАЕЩИ СЕ,ТОЗИ МАНГЪР Е АБСОЛЮТНО ЛУД,ЗА ПСИХИАТЪР,200 ЛВ.ЗА ПРЕГЛЕД-НЕЩАСТНИК...

    Коментиран от #69, #89, #136

  • 65 Мъка

    14 36 Отговор

    До коментар #13 от "Годжи бери":

    Кога е точен? Кога казва истината? Аз видях на една дата, една му е истината, после истината е на обратно!?! :))) Та за теб това ако са ниски цени, за мен и 1 лв. ще е много!?! :)))
  • 66 Колко мъка има тук

    21 8 Отговор

    До коментар #39 от "Биоинжинера":

    Пише се инжЕнер, а не инжИнер.. явно си остър, колкото чиния
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кичо Слепия

    21 10 Отговор

    До коментар #51 от "ААААХАХААА....КВИ..200лв..МА Г-ЕЙ ШАШАВ":

    За да ти направи адекватен преглед ,знаеш ли колко пари са инвестирани ?

    Коментиран от #73

  • 69 Отворко

    32 7 Отговор

    До коментар #64 от "КИКО":

    Е па стани и ти доцент и взимай пари.Що завиждаш и злобееш?
  • 70 Fenasi Kerim

    14 20 Отговор

    До коментар #61 от "Fenasi Kerim":

    Вариантите са два:
    Едновременно заразяване на всички хора. Това е невъзможно. Но все пак да приемем че стане. Ще имате имунитет за три месеца или шест. През този период няма как да се заразите защото всички преживели вируса също ще имат имунитет. Но ще има огромна смъртност.
    Другия вариант е затваряне на целия свят за месец и гратисен период за снабдяване с хранителни продукти. Кредити за онези които не могат да си осигурят храна за месец. И край. Няма вирус. И двата варианта са невъзможни.

    Коментиран от #76

  • 71 Кarosel

    14 38 Отговор
    Самозван covid "експерт". Мечтател за медийна слава. Няма ли кой да го освидетелства?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Karosel

    5 12 Отговор

    До коментар #68 от "Кичо Слепия":

    Ти знаеш, я кажи да ме осведомиш.

    Коментиран от #82

  • 74 Hoho Boho

    38 14 Отговор
    Доц. Мангъров е специалист и с огромен опит.
    Мислите ли, че лъже като ни описва как се предпазва от заразните болести?
    Ако не можете да се доверите на един специалист - изберете някакъв произволен коментар, тук или някъде в нета и спазвайте написаното...
    ...не ми говорете Мутафчийски - той е специалист и с огромен опит в коремната хирургия
  • 75 запознат

    14 35 Отговор
    Аз доценти не слушам. Този е палячо!

    Коментиран от #91

  • 76 Fenasi Kerim

    6 28 Отговор

    До коментар #70 от "Fenasi Kerim":

    И какъв е третия вариант?
    Ограничаване на заболявоемоста. Не на заразяването. Забрана възрастните да излизат, младите да се заразяват. Да не се затварят икономики. Това ще превърне Ковид в сезонно заболяване като Грип. Понеже имунитетът е краткотраен ще се заразявате отново и отново докато издържи организма. Има вероятност да мутира в по лека версия. Или в по тежка. Възрастните и болните ще си умират. Болниците ще са препълнени. Няма друг изход от ефикасна ваксина. Дотогава мерки, маски, дистанция и хигиена.

    Коментиран от #79

  • 77 И ти май си твърд

    8 14 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Русофилистик, като гледам последната дума от коментара, колко ти плащат, кажи, че и аз знам много такива руски думички, да се включа в играта!!!
  • 78 Другия с коня

    19 38 Отговор
    Отначало имах подозрения ,че Мангъров има психични Отклонения,но сега вече съм абсолютно убеден в това....Всички знаем,че няма лечение и ваксина срещу този вирус,но това означава ли,че трябва да оставим Държавата без мерки за ограничаване на разпрострнението,докато Учените открият лекарство или ваксина?Хиляди са със сърдечни проблеми.Хиляди са рискови и застрашени и никой да не им даде шанс да ги дочакат.....Интересно ми е колко му е Тарифата,за да пропагандира всичко това,щом един Преглед му е 200 лева...

    Коментиран от #90

  • 79 Руски фенклуб Копринка

    12 5 Отговор

    До коментар #76 от "Fenasi Kerim":

    Вън турците от Средиземно море !
  • 80 ДрБр

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Дай боже!
  • 81 Centurion

    11 3 Отговор

    До коментар #30 от "Грешка":

    То е така,само ,че това решение не е на болниците а им е наложено..
  • 82 Кичо Слепия

    11 4 Отговор

    До коментар #73 от "Karosel":

    10 хиляди лева на година за редовното обучение ......
  • 83 Кичо Слепия

    11 3 Отговор
    Плюс издръжка на университетите плюс материална база плюс специализации плюс стажантска практика ....а ти простия червен имбецил искаш безплатно да те лекуват и на прегледа да ти сервират уиски.....хаха
  • 84 Кичо Слепия

    5 13 Отговор
    Вие сте пълни отстои ,и не живеете в реалния живот , но затова е виновен Бойко ,като ви поддържа висок стандарт на пенсионерски живот....
  • 85 Хаджи Хаджи Българин

    19 3 Отговор

    До коментар #39 от "Биоинжинера":

    Аз се питам! Дали финансовата Криза, в света а, на банкствритв, не се прикрива с Ковид - 19! За мен е просто! Раздаваш повече пари ( ФЕД, ) И НЕ МОЖЕШ ДА ГИ СЪБЕРЕШ! СЕГА Е ВАЖНО, КОЙ И ЗА КАКВО ГИ ДАВА!???
  • 86 Винокурова

    28 10 Отговор
    Благодаря ви доц.Мангъров! Ако трябваше да вярвам на НОЩ или ДЕН да бях ударена от паник атака още на 31.03.2020
  • 87 Джиндра

    28 12 Отговор
    Уникален пич.Поздравления и успех,Мангърче!
  • 88 Не си лекар

    15 29 Отговор
    Този човек е с психични отклонения. Той преглежда само колики, той е изчаткал, отдавна не става
  • 89 Явно не знаеш

    27 5 Отговор

    До коментар #64 от "КИКО":

    как се става доцент в медицината. В някои лаладжийски "науки" и "университети" могат да те произведат за доцент, че и за професор, за по-малко от 24 часа. В медицината, и то по времето, когато Мангъров е защитил докторат и доцентура, това е доста трудно , а за доста - и невъзможно. Вярно е, че в България всички разбират от медицина педагогика и футбол - впрочем, ти какво си завършил, че да коментираш от позициите на твоята компетентност носител на научно звание? Впрочем - в науката нерядко не болшинството дава по-вярното мнение...

    Коментиран от #92

  • 90 Цената

    15 10 Отговор

    До коментар #78 от "Другия с коня":

    на преглед при лекар се определя от пазара, колкото и грозно да звучи това. 200 лева е висока цена - направете си извода какво е нивото на доцента. А ако мислиш, че не ги заслужава и няма да ти помогне - иди пре някого за 5-10-15 лева. Някой да ти пречи? Само ще цитирам случай - в 11 часа лекар /от тези по-евтините/поставя диагноза "артрит". В 23 часа се оказва инфаркт. Цената на кардиолога е също 200 лева. Кого би избрал?

    Коментиран от #109

  • 91 Hoho Boho

    4 1 Отговор

    До коментар #75 от "запознат":

    А кого слушаш? Баба Ванга? :))
  • 92 Кичо Слепия

    3 3 Отговор

    До коментар #89 от "Явно не знаеш":

    Ми ,стани ,щом може !
  • 93 Факти ( истински)

    5 2 Отговор
    От всички медицински университети у нас, коефицинатът за комплексната оценка е най-висок МУ-Пловдив 1,57, следвам от МУ Варна и МУ-София по 1,53 и тн.
    Тези коефициенти на практика определят сумата, която ще плати държавата за студент в съответната специалност. Или за студентите по медицина в МУ-Пловдив тя ще предостави 9248лв. на студент, За МУ-Варна 9012лв., за МУ-София 9012лв. Студентите от т.нар. Държавна поръчка доплащат около 1000лв., а останалите плащат цялата сума. През 2019/2020г. таксата е била около 7хил. увеличена е с над 40%.
    През 2020/21 студентите, които се обучават срещу заплащане в МУ-Варна и МУ-Пловдив ще трябва да платят съответно за Медицина – 10,212.00лв. И 10 448.09 лева.

    Коментиран от #94

  • 94 Кичо Слепия

    6 4 Отговор

    До коментар #93 от "Факти ( истински)":

    Няма нужда да им показваш ,в петък пак ще правят навалица из болниците тъй и тъй .... И ще искат без пари ....да идат в Кауфлана и да пазаруват без пари

    Коментиран от #100

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Кичо Слепия

    1 0 Отговор
    Ей тъй :

  • 98 хаха

    25 7 Отговор
    "Пандемията" загуби почва у нас още при първата вълна. Нашите НОЩ-ари не можаха да изиграят представлението като хората и сега са само повод за майтап.
  • 99 гневна

    31 11 Отговор
    Абсолютно съм съгласна с този човек /д-р Мангъров/. ТОВА е лекар, а не тия ШУШУМИГИ със свински физиономии, дето пишат нелепите заповеди под диктовката на КУКЛОВОДИТЕ СИ !!!
    Там е и разликата. д-р Мангъров не е марионетка, а те са!
    Иначе, сигурна съм, че и те много добре знаят, че вършат глупости и престъпления с тия "заповеди", но просто не могат да мърдат, защото са си дали г*за под наем и сега "слушкат за да папкат".
    Благодарна съм, че има все още лекари като д-р Мангъров !!!

    Коментиран от #129

  • 100 Мъка

    23 6 Отговор

    До коментар #94 от "Кичо Слепия":

    Плащам повече от достатъчно пари на здравната каса! Затова имам пълното право, като отида в болница, да бъда обслужен без да заплащам!?!
    За съжаление, всеки път когато се наложи на член от семейството ми да отидем на доктор, се налага да си плащаме по една или друга причина!?!

    В мен всеки път изниква въпросът.....Защо тогава плащам на здравната каса!?! И си отговарям! За да може да се точи касата, от частни болници и клиники! :))

    Коментиран от #115

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ееееехххх...ЩО РУСИЯ,САЩ,ИНДИЯ,КИТАЙ

    9 20 Отговор
    БРАЗИЛИЯ,КУБА, ГЕРМАНИЯ,ИТАЛИЯ, КАНАДА И СИТЕ ДРУГИ ДЪРЖАВИ СИ НЕМАТ ТАКОВ...СВЕТОВНО НЕизвестно СВЕТИЛО В СВЕТОВНАТА МЕДИЦИНА..КАТО ..МАНГЪРКАТА ?!?!?
    ОН Е ГОТОВ ЗА...НОБЕЛОВА НАГРАДА.... ЕЕЕЕЕХХХХ.....
  • 105 111-ти в Света, ай честито

    19 8 Отговор
    Поръчков материал на Бтв за доц. Мангъров! Цънцито го провокира с тъпите си въпроси, няма грам представа от Ифекциозни болести. Мангъров казва нещата от научна гледна точка, всеки сам си преценява доколко да му вярва!

    Коментиран от #108, #135, #157

  • 106 Спеца

    22 0 Отговор

    До коментар #15 от "алчни хора":

    Къде живееш, бе френд?!Ти да не падаш от небето?! Отиди при главния кардиолог, да ти вземе 500 лв. и да ти каже, че си здрав.Отиди и направи сделка при КАНЦЕЛАРСКИЯ ПЛЪХ-нотариуса, и да ти вземе комисион 2000лв.. или при ЧСИ, за да си отидеш БЕЗ КОЖА.

    Коментиран от #122

  • 107 Пелтечещ

    3 10 Отговор
    дегенерат.
  • 108 Мъка

    7 5 Отговор

    До коментар #105 от "111-ти в Света, ай честито":

    Сигурно са му поръчали тогава и на Мангъров на едната дата едно да каже, като мине малко време, тотално на обратно!?!

    Много сте ми интересни как на черното бяло ще кажете, само за да стане на вашето!?! Фактите нямат никакво значение за вас! Не виждаме Мангъров какво говори, щото трябва да изкараме поръчков материала, че не ни харесва иначе!?! :)))
    А може би не сме го видели и не сме го чули ?!?! :))) Халюцинирали сме ! :)))

    Коментиран от #121, #168

  • 109 Странен

    10 2 Отговор

    До коментар #90 от "Цената":

    е.При тия тарифи ползва градския транспорт.

    Коментиран от #113

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Ха ха

    12 2 Отговор

    До коментар #102 от "ДедовияТ":

    Какво трябва да препоръча на внучето ти за да си заслужи парите?Например какво?10 кг антибиотици,2 кг мазила ,инжекции 3 пъти на ден и ти ще си доволен,така ли?Ти наред ли си?
  • 112 Кичо Слепия

    6 0 Отговор

    До коментар #102 от "ДедовияТ":

    Ти кво искаш да препоръча - разходка в Космоса ли
  • 113 НЕ Е.. СТРАНЕН А... СОЦИОПАТ!

    11 19 Отговор

    До коментар #109 от "Странен":

    С ТАЗИ СИ ПОЗИЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОВИД 19 СИ ПРАВИ.. БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА!
    ИНАЧЕ ,ДОРИ И НЕГОВИТЕ РОДНИНИ ГО ИЗБЯГВАТ ЗАЩОТО Е ..ПЪЛЕН НЕУДАЧНИК И ОТКАЧАЛНИК!
    КОМШИИТЕ МУ ЗНАЯТ...Защо😂
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Кичо Слепия

    5 4 Отговор

    До коментар #100 от "Мъка":

    Плащаш ,колко плащаш ,знаеш ли ?
    И какво може да се купи с пършивата ти вноска ?

    Коментиран от #118, #123

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 ГЕРБав 'АЙДУК

    13 8 Отговор

    До коментар #115 от "Кичо Слепия":

    Ами като вноските са ни пършиви, защо ни ги взимат, бе ГЕРБав ТУЛУП?! Сигурно просто за спорт!!!!!!

    Коментиран от #139

  • 119 Щерю

    6 20 Отговор
    Мангъра има нещо нацистко в него - сигурно е син на д-р Менгеле...

    Коментиран от #145

  • 120 Rado

    11 20 Отговор

    До коментар #3 от "Хензел":

    За кое го подкрепяш, че е без маска в градския транспорт и каза, че ако глобят ще вдигне таксите за да избие глобата от пациентите. На България и трябват отговорни хора, а не като Мангъра.
  • 121 Hoho Boho

    19 6 Отговор

    До коментар #108 от "Мъка":

    Доц. Мангъров е специалист и с огромен опит.
    Ти каква дрога ползваш?

    Коментиран от #125, #126

  • 122 КЪДЕ Е НАП ?

    11 19 Отговор

    До коментар #106 от "Спеца":

    Няма ли поне един финансов контрольор да се самосезира за "сивата" лечебна дейност на този Боклук - дицент...!!??
    Издава ли касова бележка ...!!??
    Плаща ли данъци ...!!??
    Нищо чудно да го прави и в работно време - кабинетът му държавен, консумативите - държавни ,
    Приходите ,обаче , - частни ...!!??

    Със Самопризнание пред хиляди свидетели-зрители на bТВ ..!!??

    Наглост безбожна !!??

    Коментиран от #124

  • 123 Мъка

    24 1 Отговор

    До коментар #115 от "Кичо Слепия":

    Ами знам! Ползваме доктор един път на 5г.! За 5г. аз и съпругата ми плащаме 20 000 лв. здравни осигуровки! Щом за теб тая сума е пършива добре?! За мен обаче не е!

    И не е нормално да отида и да трябва да платя 200-300 лв.! Затова за мен и 1 лв. в здравната каса, са им много! Защо плащам? За да ги краде някой тъпак, който се мисли за много умен, като ни е врътнал всички!?!

    Ами не желая да участвам в покупките на имоти и коли на някой си! Ако за теб това е ОК, добре! Но не ме убеждавай, че да си роб е правилно!

    Коментиран от #138, #150

  • 124 ПРАВ СИ

    12 0 Отговор

    До коментар #122 от "КЪДЕ Е НАП ?":

    "...Мангъров уточни, че хонорарът му за преглед в кабинета е 100 лв., а за домашно посещение – 200 лв..."
  • 125 Мъка

    1 7 Отговор

    До коментар #121 от "Hoho Boho":

    Ами ти кажи каква ползвам аз и каква ти! Защото искаш на теб да вярвам, а да не вярвам на ушите и очите си?!!! :))))

    Според теб, не съм го видял в 120 мин. и не съм го чул!?! :))))
    Така де! За да стане на твоето, трябва да се съглася, че съм на дрога! :))) Фактите нямат значение! :))))

    Коментиран от #134

  • 126 Тъй ,де.

    8 8 Отговор

    До коментар #121 от "Hoho Boho":

    Само не разбрах в коя държава е Признат за такова Светило в Медицината?

    Коментиран от #131

  • 127 Мешков

    9 16 Отговор
    Скъпо платен ненормалник
  • 128 ЛЪЖЕШ

    12 10 Отговор

    До коментар #54 от "Ти лъжеш":

    Ти лъжеш, Боко-тролчо!

    Кардиологът има нещо общо с пулмолога,
    колкото поп със космонавтика!
    И колкото ИСТИНАТА, с патологичния лъжец Борисов!
    Осъждан многократно от български съд!
    На парични обезщетения за лъжите му!

    Борисов е ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК на власт!

    Коментиран от #130

  • 129 Спокоен

    8 16 Отговор

    До коментар #99 от "гневна":

    Остани си гневна ...
    Дано не ти се наложи да отидеш при него,та да ти вземе 200 лв с предписание да лежиш на топло, да пиеш чайчета ,и да чакаш да ти се размине ...!!??
    Е. ..!? Специалист , та дрънка ...! ....
    Тези, които си отидоха , оставили се на неговите заблуди , няма кой да ги върне , нали !...
    А ти си му Вервай ,... гневна или не ... !
  • 130 Мажеш

    13 2 Отговор

    До коментар #128 от "ЛЪЖЕШ":

    Нерде Мангъров , Нерде Борисов ..!?
    Пулмолог и Кардиолог са два скачени съда !!
    На необразования "Лъжещ" трябва да се обясни ,че сърцето вкарва и изкарва кръвта в белия дроб,за да получи и пренесе безценния кислород до всяка негова клетка ...
    Включително и до мозъка , ако той има такъв ...
    Едва ли !!
  • 131 Hoho Boho

    8 5 Отговор

    До коментар #126 от "Тъй ,де.":

    Доц. Мангъров е специалист и с огромен опит.
    ...а ти си търси светила, светилници или каквото ти харесва
  • 132 Психолог

    10 1 Отговор

    До коментар #62 от "Пешо":

    Веднага ми изплува твоят образ.Мъж на 50 с голямо шкембе.Обича да пийва повечко,и слуша чалга на макс!Като те питат нещо което не знаеш,псуваш яко!С една дума тулуп!
  • 133 Ари де...

    14 3 Отговор
    Мангъров е прав съвременната наука не може да отрече думите му.Не могат да го оборят казват че не е прав но не могат да го оборят.
  • 134 Hoho Boho

    4 1 Отговор

    До коментар #125 от "Мъка":

    Аз задавах само въпроси.
    За какво трябва да ми вярваш, след като аз не съм написал, тук нито едно твърдение.
    Но ако почнеш да вярваш в Мене, наричай Ме Господи!

    Коментиран от #148

  • 135 Свой

    6 3 Отговор

    До коментар #105 от "111-ти в Света, ай честито":

    Цинцарова питаше ,
    Пишман доцентът отговаряше ...!
    Коментираме Какво е казал Той !!
    Сам го каза , на всеослушание , пред очите на хиляди зрители ...!
    Не само ти си в потрес от Казаното от него..!
    ...ВИДОВДЕН , нали !
    ...А дано !!??
  • 136 АНОНИМЕН

    7 1 Отговор

    До коментар #64 от "КИКО":

    Така както Кантарджиев експерта по микози и кандидози/гъбички/ е станал професор! Писал е дисертация по тема, защитил я е пред атестационна комисия! Както Кунчев с докторска дисертация за болести по хората пренасяни от кърлежи и други кръвосмучещи!
  • 137 Мънгоф

    7 13 Отговор
    ми има си психично заболяване доцента, с друго не може да се обяснят глупостите които дрънка в медиите. Вече не едно и две се опровергаха а тоз ланка едно и също
  • 138 Кичо Слепия

    2 4 Отговор

    До коментар #123 от "Мъка":

    Аааами не ходи на доктор въобще и спри да се осигуряваш !
    Но не искай здравни услуги без пари !
    Няма да ги получиш никъде в света !

    Коментиран от #155

  • 139 Кичо Слепия

    3 1 Отговор

    До коментар #118 от "ГЕРБав 'АЙДУК":

    Щото сте граждани/селяни на България !
  • 140 Бесен Язовец

    10 5 Отговор
    В Беларус и Швеция нямаше и 1 ден карантина и не видях камиони с мъртъвци. короната е за будалите където скачет по летвата на Берлин!

    Коментиран от #143, #146

  • 141 горкичкият

    13 11 Отговор
    Докога това човешко подобие ще се излага, само да му обръщат внимание и да го канят по телевизията? Май се взе много насериозно колко е велик и нищо не го хваща? обеща,че вирусът ще си отиде до лятото, ама не позна - после за есента - и пак не позна! Е , време е да си изяде дипломата! Какви са тези трицифрени такси? Болшинството от колегите му вземат половината, а той се кани май и 400-500лв да я направи с глобата - сигурно затова и ходи без маска навсякъде и демонстративно, та дано го глобят!

    Коментиран от #142

  • 142 Бесен Язовец

    7 2 Отговор

    До коментар #141 от "горкичкият":

    Неграмото соросоидно влечуго си!
  • 143 хайде де

    8 5 Отговор

    До коментар #140 от "Бесен Язовец":

    като те хване и няма легло или лекар в болницата,друга песен ще запееш, нали! вероятно няма да е много далеч във времето, имай търпение!

    Коментиран от #144

  • 144 Бесен Язовец

    5 4 Отговор

    До коментар #143 от "хайде де":

    До тогава може да ме държиш за салама!

    Коментиран от #185

  • 145 Ха ха

    11 3 Отговор

    До коментар #119 от "Щерю":

    Ако Мангъра ти мяза на Менгеле ,Муфтаджийски трябва да нещо рода на Борджиите ,Ханибал Лектър и Чикатило.Сатаната в човешки образ.
  • 146 ха така

    0 6 Отговор

    До коментар #140 от "Бесен Язовец":

    това да не е чума,че с камиони да ги извозват, и то през деня,че такива като теб да ги видят, ха ха! И ти ще го усетиш, те бой с, не си от желязо - или си комунист? Май тях не ги хваща?
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Мъка

    0 2 Отговор

    До коментар #134 от "Hoho Boho":

    Чакай да ти копирам коментара, та да ти отговарям ред по ред, че или се правиш на улав или си такъв!?!
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Aз зaдaвaх caмo въпрocи.
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Мъка: Първо не зададе въпросИ, а зададе въпрос!?! Публикувано във факти.бг: Ти каква дрога ползваш? Аз виждам един въпрос! Ти ако виждаш повече, мисля че имаш проблем!?! :)))
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Зa кaквo трябвa дa ми вярвaш, cлeд кaтo aз нe cъм нaпиcaл, тук нитo eднo твърдeниe.
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Мъка: Ами това какво е? " Публикувано във факти.бг: Доц. Мангъров е специалист и с огромен опит. "
    Явно не е твърдение! :)))
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Нo aкo пoчнeш дa вярвaш в Мeнe, нaричaй Мe Гocпoди!
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Това последното изречение, след всичката ти недомислица нагоре, мисля няма нужда от коментар!!?! :))))
    Да ти кажа честно, не разбрах какъв ти е проблема! Сигурно сме на различна дрога! :)))))

    Коментиран от #160, #167

  • 149 Hoho Boho

    7 2 Отговор
    В основата на нашето спасение е Борисов.
    Колкото по-бързо изчезне, толкова по-добре за
    БЪЛГАРИЯ!!!

    /изчезне - не в буквалния смисъл/
  • 150 давай

    5 2 Отговор

    До коментар #123 от "Мъка":

    ами не плащай осигуровки! ама като опреш до сериозна операция или лечение, ще търчиш да си възстановяваш правата

    Коментиран от #163

  • 151 Армагедоонов

    11 4 Отговор
    Това беше опит гнусното БТВ да дискредитира един смел и достоен човек. Мекерето с индопакистанска външност и кукумявката Цънца изпълниха поръчката на господарите си. Но понеже са некадърници не им се получи. Продължавай да говориш истината ДОКТОРЕ! Тя рано или късно ще възтържествува!

    Коментиран от #158

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 горкичкият

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    ставаш досаден вече! едно си баба знае и си го бае - това е твоята песничка, която от доста време ни поднасяш! Айде стига вече, измисли нещо самостоятелно и ново!

    Коментиран от #159

  • 154 хе хе

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "ЛЪЖЕШ":

    че да беше го прочел - сам си го каза докторът - в кабинета 100, на посещение 200, а ако го глобят за маска - плюс още 300! Добра сметка си е направил!
  • 155 Мъка

    0 0 Отговор

    До коментар #138 от "Кичо Слепия":

    И ти ли не разбираш това което четеш!?! :))))
    Ами пробвай пак! :))))
  • 156 Бесен Язовец

    7 2 Отговор
    Италия преди ковид изтерията беше фалирала знаете ли Италия колко пари получи за,, справяне с ковид епопеята"?

    Коментиран от #161

  • 157 Свой

    7 7 Отговор

    До коментар #105 от "111-ти в Света, ай честито":

    Мангъра си призна днес
    : „Всеки ден ми се налага да ходя да лекувам хора с COVID" ! Взима по 100 лв на кабинет и 200 лв на посещение ..."
    ... И така всеки ден при поне един пациент , умножено по 30 дни =3000 лв месечно !
    Ако е с посещение са 6000 лв !?
    На ден по двама дневно = 12 000(лв) !!!
    А ако са трима дневно = 9000 (18 000)лв месечно ...!....
    Хайде заедно да сметнем задачката , ако бройката заразени расте , ли расте -...какво друго расте , ли расте ...?
    Точно така ! ...ХОНОРАРЪТ му расте !
    Мангъров Клечката си ги говори неговите мантри , заблудените комплексари не спазват "ужасните" мерки и после търсят, ли търсят медицинска помощ ...!
    Но ..... За едни брадва , за други сватба !
    ... ЗЛАТЕН ДЪЖД , МАННА НЕБЕСНА е за Мангъров този Ковид- 19 ...!
    ...
    КЕЛЕПИР !
  • 158 да де

    0 5 Отговор

    До коментар #151 от "Армагедоонов":

    ама само че тези от бтв-то вече са сред болните - репортерите на протестърите и други от студиото имат положителни тестове и са се побъркали!
  • 159 ИСТИНАТА

    5 3 Отговор

    До коментар #153 от "горкичкият":

    Не съм досаден аз!
    Досадна е ИСТИНАТА?

    И защо да измислям нещо друго, освен ИСТИНАТА?
    Да лъжа ли?

    ИСТИНАТА е , че Борисов фалшифицира изборите по лукашенковски!
    С НАД МИЛИОН фалшиви избиратели "мъртви души"!

    Българите не са 10 милиона, нали?

    Коментиран от #162

  • 160 Hoho Boho

    0 2 Отговор

    До коментар #148 от "Мъка":

    "Нo aкo пoчнeш дa вярвaш в Мeнe, нaричaй Мe Гocпoди!"
    това не се вписва...
    това беше комуникация/отговор към тебе
    игнорирай го
  • 161 Психиатър

    6 1 Отговор

    До коментар #156 от "Бесен Язовец":

    И какво е общото между Римската империя и Циганска България освен че са в Южна Европа, та искаш и ти да поучаваш пари като някой римлянин?
  • 162 Истинската истина

    1 2 Отговор

    До коментар #159 от "ИСТИНАТА":

    Истината за Президентските избори в 2016 г.ли си ...!?
    : )))
    Права си колежка !
    Каквото сам си направиш, никой не би могъл да направи !!??
    : )))))
  • 163 Мъка

    4 1 Отговор

    До коментар #150 от "давай":

    Абе хора, защо говорите като 5 клас втори срок!?! :))))

    Ако си собственик на фирма или работиш във фирма, нямаш вариант да не плащаш!?! Аз не съм безработен, че да имам този избор! :)))))
    Говорите смешки и ме карате да обяснявам като на ..........

    После, ако ти се наложи по сериозна операция, дали няма да ти се наложи да си платиш!?! За да говориш такива глупости или си ученик и нямаш идея за нещата или глупак!?!?! Мислиш ли, че всички хора, които събират пари с СМС и дарения за операции, нямат осигуровки?!?! Имат за съжаление!

    Системата в България, не е правилно направена и не е справедлива! Може би на някой така му е изгодно!!! :))))

    Иначе ако имах вариант да не плащам, бъди убеден, че щях да го направя!?! Всеки месец тези пари щях да ги отделям и при нужда да ги ползвам! Сега щяха да са над 100 к.! Все си мисля, че за операция, щеше да ми е в пъти по лесно, отколкото ако сега ми се наложи! :))))

    От драскане на глупости, нямате файда! Напънете между-ушието!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Радул

    7 7 Отговор
    Този човек не трябва да бъде коментиран, а лекуван!
  • 166 Шамара

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мангърков е Рицар на правдата":

    Сигурно и в света? Защото целият свят е тъп?? Само нашия най умен...?!
  • 167 Hoho Boho

    4 3 Отговор

    До коментар #148 от "Мъка":

    А останалото са общо известни факти.
    Не са плод на моето въображение/твърдение

    -Доцент Мангъров е доцент.
    -Доцент Мангъров е специалност от 1988 по инфекциозни болести
    -Доцент Мангъров има многогодишен опит, с впечатляваща кариера

    ...аз нищо не твърдя, това са общодостъпни факти
    ...не карам никого да вярва, в когото/каквото и да е било
    /аз вярвам в дядо Коледа, ...но това е друга тема/
    ---
    а, това: "ти улав ли си или си такъв!?!" е най-често задаваният ми въпрос,
    / но ми го задават по-кратко - абе ти луд ли си?/

    Коментиран от #170

  • 168 Айде пак

    7 1 Отговор

    До коментар #108 от "Мъка":

    Като затвриха държавата през март и април, кво стана? Прогандата е в платените медии, Бтв защо не искаха Майтапчийски да бъде отстранен? Нали яко ше се...

    Коментиран от #171, #188

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Мъка

    6 4 Отговор

    До коментар #167 от "Hoho Boho":

    Общо известни факти са и приказките му по дати!!! :))))

    Звучат малко от сорта, че вечерта е ден, а деня вечер! След месец пък обратно! :)))) Ако ти можеш да вярваш на такъв човек, няма лошо!?! Но аз не мога! :))) Звучи ми като на някой с амнезия или шизофрения! :)))

    Така, че вярвай му, възхвалявай го, боготвори го и каквото ти е кеф, но не искай от мен същото!?! За мен човек менящ си мнението на 180 градуса, не звучи сериозно! :)))

    А това, че е доцент, за мен не значи нищо, ако не е "човек"!?!
    На първо място трябва да е "човек", а после титлите! Виждал съм ги всякакви иначе! Лично него не го познавам, не ме и интересува, но говори глупости!!!

    Какво значи..... Ако ме глобят в градският транспорт, ще прибавя глобата, към таксата?!? Ти доктор ли си или зарзаватчия?!

    Просто ви е изгодно, някой да ви плямпа, нещо в което искате да вярвате! Е това не е моят начин! :))))
  • 171 Мъка

    3 2 Отговор

    До коментар #168 от "Айде пак":

    А защо да е отстранен? Защото някой като те изкара от нерви с едни и същи въпроси, ти сигурно няма да му отговориш така!?! :))) Говорите без да се замислите, Вие как бихте реагирали в подобна ситуация!?! Много малко хора мислят задълбочено тук! Всички останали се закачат за една дума и са като коне с капаци! Даже са склонни да променят факти, само да е на тяхното!?!

    Както и да е! Това дето питаш, какво общо има!? Та да уточним! Ти от кои си?

    От вярващите, че няма вирус?!

    От вярващите, че всичко е конспирация за пари?!

    От вярващите, че всичко е за да ни чипират и управляват?!

    От вярващите, че има вирус?!

    От вярващите, че има вирус, но ни лъжат с данните за да крадат евро средства?!

    От вярващите, че има или няма вирус, но ни лъжат, за да се държи правителството?!

    Сигурно има и други които съм пропуснал! :))) Та от кои си, за да може да се разберем!?! Не да си говорим на различни езици с недомлъвки!?! :)))

    Коментиран от #173

  • 172 !!!?

    7 7 Отговор
    Мангъров е една шушумига, която се държи като беквокал на привържениците на COVID-19 като конспирация.
    Неиндефициран шаман, който само подпилква темата колкото да циркулира из медиите, но без да носи отговорност за плясканиците си.
  • 173 Айде пак

    5 4 Отговор

    До коментар #171 от "Мъка":

    Вирус има, но Цънцито и ти разбирате повече от доцент по инфекциозни болести. А Бтв така са клекнали в услуга на властта, че няма думи. Един пример: над 100хил. На митинг концерта преди 3 години и пълно мълчание от страна На Бтв

    Коментиран от #174

  • 174 Мъка

    5 5 Отговор

    До коментар #173 от "Айде пак":

    Ами аз гледах предаването! Не видях някой да претендира, че разбира повече от него! :))) Това което видях е, че му показаха по дати какво е казал! На едната дата казва, че нещо е бяло, след месец, че е черно! и това за няколко негови коментара!

    При което на зададени въпроси, отказа на някои да отговаря! На теб това ако ти звучи сериозно, ОК!?! Но на мен не!

    Тук в случая телевизията няма нищо общо! Даже браво за подобно показване на истината! Защото всички иначе са все в амнезия и не помнят, какви са ги плещили!?! В България трябва точно така! Да се гледат! И пак са гьонсурати! И пак всичко се отрича! И пак се върти като фурнаджийска лопата! За какво говорим въобще?

    Ако вие вярвате на такъв човек, аз НЕ! Нито титли ме интересуват, нито нищо пред подобни факти!?! Все едно да вярвам на политик, който лъже ачик, ачик, но имал титла!?! :)))) Смешно е!

    Вярвайте му колкото си искате! Но не ме карайте да вярвам на някой, който се е компрометирал за мен на 100%!?!

    А БТВ пък как са клекнали на властта!?! Аз досега все чета, на Божков била, срещу властта, сега изведнъж стана на обратно!?!
    Продадоха я наскоро! Беше ми смешно, че падна опорката за Божков! То сега стана на властта! :))))

    Не ме еня въобще за БТВ, но сте ми смешни как се извъртате като Мангъров пред телевизия!?! :))))
  • 175 Зайко Байко многознайко

    3 3 Отговор
    Предвижването на населението води до още по-масово разпространение на инфекцията! От една страна ще се заразят много хора , някои от които ще придобият имунитет а други вероятно ще умрат! Така се получава т. н. атенуиране (отслабване) на вируса и по-лесно изграждане на т.н. стаден имунитет! Как става това някои от преболедувалите продължавт да са заразоносители или заразоотделители, при следващите заразени клиничната картина няма да бъде толкова изразена но те вече ще са заразени и от по слаб по качества вирус ! Качествата които определят един биологичен агент ( вируси, рикетции, хламидии, бактерии , протозои , паразити и т.н.) са 1. ВИРУЛЕНТНОСТ. 2.ПАТОГЕННОСТ. Вирулентноста е способноста на биологичният агент да прониква и заразява своя гостоприемник (животните и хората ), патогенноста е възможност на биологичният агент да предизвиква промени в органите и структурите на гостоприемника и така да предизвиква болест или смърт на гостоприемника! За да има заразяване обаче е необходим още един компонент във веригата, и това са възприемчиви или не животни и хора , които повлияват от една страна инфекциозния процес а от друга епидемиологичния (хората) и епизоотологичния (животните) процес. За да се осъществи инфекция освен биологичен агент е нужно да има и възприемчив организъм, който по един или друг начин се бори срещу биологичния агент със своите структури и физиологични процеси (недопускане проникването чрез пропердиновата бариера, киселинноста на лигавици
  • 176 Зайко Байко многознайко

    4 2 Отговор
    та на лигавиците и кожата, лизоцимът, ексудацията, шпутума и т. н.) влезъл обаче в организма на хората и животните биологичния агент предизвиква промени в имунната система (защитната ни система) първо се образуват т.н. имуноглобулини от клас М т.н. млади антитела а по късно имуноглобулини от клас G. Количеството им и качеството им по нататък обуславят инфекциозния и патологичните процеси в гостоприемника оказвайки роля в изхода от процеса, оздравяване или смърт на гостоприемника! Уважение към проф. Мутафчийски , но да си вземе в екипа един вирусолог и епидемиолог да му обяснят тези неща! Мерките които се определят в зависимост от процесите са КАРАНТИНА и ИЗОЛАЦИЯ! Карантинират се здрави хора и животни! Изолират се вече заболели хора и животни! От строгоста на мерките зависи и забавянето или ускоряването на разпространението! Ако не ви е ясно питайте и си останете със здраве!
  • 177 Зайко Байко многознайко

    6 4 Отговор
    Доцент Мангъров е иэключително прав, но у нас го смятат эа не дотам адекватен!

    Коментиран от #179

  • 178 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор
    175 и 176 постовете съм ги писал още преэ Март и нещата не са се променили эащото правилата на Луи Пастьор който е основоположник на епиэоотологията и епидемиологията не са се променили!
  • 179 Мъка

    3 4 Отговор

    До коментар #177 от "Зайко Байко многознайко":

    Първо Браво за коментара!

    Възникнаха ми 1-2 въпроса.
    Цитирам:
    " Мeркитe кoитo ce oпрeдeлят в зaвиcимocт oт прoцecитe ca КAРAНТИНA и ИЗOЛAЦИЯ! Кaрaнтинирaт ce здрaви хoрa и живoтни! Изoлирaт ce вeчe зaбoлeли хoрa и живoтни! Oт cтрoгocтa нa мeркитe зaвиcи и зaбaвянeтo или уcкoрявaнeтo нa рaзпрocтрaнeниeтo! "

    С това съм абсолютно съгласен! Предното изречение обаче е, като намек за Мутафчийски!?!
    Цитат:
    " Публикувано във факти.бг: Уважение към проф. Мутафчийски , но да си вземе в екипа един вирусолог и епидемиолог да му обяснят тези неща! "

    Това ми звучи, като намек, че не ги разбира тези неща и не действа правилно!?! Аз обаче, това което помня от Март и Април е, че имахме точно същите мерки за карантина и изолация, както казваш!?!
    Та аз ли нещо не съм разбрал или си имал друго предвид!?!

    И следващият въпрос е, като казваш, че Мангъров е напълно прав!?!
    Пак не ми се връзва, защото хем Мутафчийски да е прав, хем Мангъров!?! Единият е против всякакви карантини и изолации, а другият обратно!?!

    Поздрави още веднъж за коментара!

    Коментиран от #181, #183

  • 180 Панчито

    3 4 Отговор
    Не съм фен на Мангъров. Не казвам, че не е специалист в областта си и като лекар, но като цяло виждам, че е една от причините да разделя нацията ни!
    И още нещо, той хем казва, че този вирус е най-обикновен и ако човек се разболее, трябва да си остане в къщи и да пие чай докато се оправи, а в същото време ходи по домовете на хората да ги "лекува" как не е ясно, като още няма лекарства за него. Сигурно им препоръчва какъв вид чай да пият? Е като за 200 лв става :)
  • 181 Зайко Байко многознайко

    5 2 Отговор

    До коментар #179 от "Мъка":

    Я по-точно опиши , какво не не си раэбрал ако обичаш. Эа Мутафчийски или добро или нищо а Мангъров е прав та прав, като градински колец, но това на някого не е удобно!
  • 182 демократ

    3 7 Отговор
    Мангъров знаеш ли за Луцифер:Отрчащият правилата
    Има плюс ти си минус.На да ти си не.Не трови народа
    със сатанинските си мисли.Човешките знания са най
    много 5 процента от абсолютното познание.
    Примири се!
  • 183 демократ

    3 2 Отговор

    До коментар #179 от "Мъка":

    99 процента от учените грешат Мангъров и ти сте прави!
    Светът е в криза и вашето мнение имясто не е в него
  • 184 Хйкхг

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Не на шиш, а направо у пръсна опорните точки с две движения. Елементарни логически капани. Започна да изглежда по едно време нелепо.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 МАНГЪРОВ....ОПИТНОТО МИШЛЕ НА....БСП

    1 4 Отговор
    МИТЕРАН ПИТА ЗА ТЕБ.......
  • 187 МАНГЪРОВ....ОПИТНОТО МИШЛЕ НА....БСП

    4 5 Отговор
    МАНГЪРОВ,ЩО НЕ СИ В НЯКОЕ КОВИ ОТДЕЛЕНИЕ, А СЕ ВЛАЧИШ ПО СТУДИЯТА
  • 188 ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ ...!

    4 4 Отговор

    До коментар #168 от "Айде пак":

    Генералът се оказа ПРАВ !
    Къде е Миролюбата ...!?
    Държавата лудна заради такива като нея ...!
    Мрат ли хората по улиците ..?
    МРАТ ...!!!
    Че тя няма да му се извини е ясно ...!
    Какво може да очакваш от Мисирка !

    Коментиран от #194

  • 189 Карлуково

    3 3 Отговор
    Издирва този човек от снимката!
  • 190 Доцент Лангъров

    0 2 Отговор
    Добря дя, аз коги ще лекувам, ако стоите на карантии....хяхяхххааа.
  • 191 токчо

    2 5 Отговор
    Най-големия лъжец е тоя , гледа само парите. Колко деца се разболяха от бронхопневмония в неговото отделение ,само заради платената пътека.
  • 192 луд доц

    1 1 Отговор
    Ризата, маската и в тихата мека стая !

    Коментиран от #193

  • 193 Верно ли е луд?

    2 0 Отговор

    До коментар #192 от "луд доц":

    Попитах д-р Расник какъв съвет има за хората, които искат да бъдат тествани за COVID-19. "Не го правете, казвам, когато хората ме питат" — отвърна той. — "Нито един здрав човек не трябва да бъде тестван".
    При ХИВ смъртното заклинание (код) първоначално дойде при хората под формата на два теста за антитела, наречени ELISA и Western Blot. Не тестове PCR — те дойдоха по-късно, за да се измери "вирусното натоварване" и подчертано не трябваше да се използват за диагностициране на ХИВ. По-скоро, за да стресират хората относно техните "сурогатни маркери", които бяха представени като показател за това докъде са стигнали в битката си срещу ХИВ. (Наистина ли хората трябваше да участват в "битка" срещу ХИВ? Това беше въпросът за трилиони долара.)
    Във всеки случай тези тестове не са изградени върху "златен стандарт", което означава пречистване на действителен вирус. Пречистване означава, че патогенът е бил отделен от всички останали.
  • 194 А стига бе!Кога това?

    1 0 Отговор

    До коментар #188 от "ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ ...!":

    Расник е известен като един от учените, които отричат ХИВ като причинител на СПИН - точно темата, за която Силия Фарбер пише най-често. В Южна Африка му е забранено да опитва да провежда клинични проучвания, след като твърди, че там не е имало епидемия от ХИВ). "Не започвате с тестване; започвате със слушане на белите дробове. Скептичен съм, че PCR тестът винаги е верен. Това е чудесен инструмент за научни изследвания. Но е ужасно средство за клинична медицина. 30% от заразените ви клетки са били убити преди въобще да проявите симптоми. Докато покажете симптоми… тези мъртви клетки генерират симптомите", добавя той. Попитах д-р Расник какъв съвет има за хората, които искат да бъдат тествани за COVID-19. "Не го правете, казвам, когато хората ме питат" — отвърна той. — "Нито един здрав човек не трябва да бъде тестван".
  • 195 ХА ХА ХА

    1 3 Отговор
    НАМЕРИ СЕ СМЕЛА ЖЕНА, НА И МАНГЪРОВ НАСРЕД СОФИЯ!
  • 196 ХА ХА ХА

    1 2 Отговор
    НАМЕРИ СЕ СМЕЛА ЖЕНА, НАБИ МАНГЪРОВ НАСРЕД СОФИЯ!
  • 197 Абе

    1 3 Отговор
    Видяхте ли го тоя бе, взима по 100 и по 200 лева от болни от ковид, след като публично призовава хората да не спазват мерките! Разстрел му е малко.
  • 198 Е дин

    1 3 Отговор
    Абе Мангъров я кажи защо те биха преди време пред пациентите ти.
  • 199 Станимир Русев

    0 2 Отговор
    Днес една мома наби мангъра насред София, за просташките му изказвания, след като нейн близък е починал от вируса!
  • 200 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    САМО в едно греши ДОЦЕНТА!!!/Който е мноооого повече от професор или доктор хонорис/като стоичков/////!!!!!!!,,БЕЗСМИСЛЕНИТЕ МЕРРКИ,,!!!!ВЕДНАГА ДОБИВАТ СМИСЪЛ ,щом се появи СПЕКУЛАТА!!!!ТОЧНО ТОВА!!!!!!!!ПОНЯТИЕ СТАРАТЕЛНО !!!!!ИЗЧЕГЪРТАХА АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ ПРАВНИЯТ НИ МИР!!!!!ХИПОКРАТ ГУБИ!!!!в пазарни условия и НОВ СВЕТОВЕН РЕД/чъл сте слушали до втръсване БУШ!!!!!!Особено ...млаааадши/пълен идиот/.
  • 201 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    мъдера е пиян!!!!или по-лошо.
  • 202 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    значи познах
  • 203 доброволец

    0 1 Отговор
    Като иска 200 лв за посещение в дома,докторите що да не искат 500 лв за 8 часа работа?????????????????????????????2
  • 204 гневна

    1 0 Отговор
    Единственият АДЕКВАТЕН и ЧЕСТЕН представител на лекарската гилдия в България !