28 Октомври, 2020 07:19 1 389 29

Медици в столицата апелираха за спазване на Covid мерките

  • медици-
  • лекари

Акция срещу пандемията

Медици в столицата апелираха за спазване на Covid мерките - 1
Снимка: БГНЕС

В 20:00 часа във вторник вечерта лекари и медицински сестри излязоха със светнати фенерчета пред спешните отделения на големи столични болници с призив към обществото за спазване на противоепидемичните мерки.

Така медиците искат да покажат, че повече от 8 месеца след началото на Covid епидемията продължават да са на местата си въпреки умората и трудностите.

Инициативата със светлини отправя апел към гражданите да бъдат отговорни и да пазят себе си и близките си.

Към призива на медиците се присъедини премиерът Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 12 Отговор
    Браво! Хората трябва да бъдат отговорни да пазят себе си и най-вече близките си. Само със спазване на мерките можем да спасим бизнеса, икономиката и работните места!

    Коментиран от #19

  • 2 Архитект

    11 11 Отговор
    Колкото по-отговорни сме, толкова по-бързо ще излезем от кризата
  • 3 Последния Софиянец

    10 17 Отговор
    Тези които гориха маски на Орлов мост не заслужават медицинска помощ

    Коментиран от #14

  • 4 РЪМПЕЗИ

    12 17 Отговор
    Хора - направете минималното, което зависи от вас. Носете маски, избягвайте струпване на хора и не спорете с по-умните от вас

    Коментиран от #8, #10, #18, #20

  • 5 Реалист

    13 14 Отговор
    Браво на лекарите!

    Коментиран от #9

  • 6 Истината

    11 14 Отговор
    Ние сме много неблагодарен народ. Трябва да се замислим!
  • 7 ddsd

    17 8 Отговор
    Като сте толкова загрижени за здравето на хората.. защо не смъкнете цените на лекарствата и хранителните стоки а !
  • 8 БАЙ Х@Й

    15 9 Отговор

    До коментар #4 от "РЪМПЕЗИ":

    70% от ЗАРАЗЕНИТЕ СА НОСИЛИ МАСКИ И ....!
  • 9 Учуден

    17 9 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    За какво??? За хубавите селфита пред болниците ли, за източването на НЗОК или за 1000 лева бонус за това, че си клатят краката по цял ден?
  • 10 БАЙ Х@Й

    14 9 Отговор

    До коментар #4 от "РЪМПЕЗИ":

    За "струпването"- на открито на стадиона е опасно, а на закрито в рейса не ! #ТОЙ е прост, ама Ние НЕ!!!

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пълни глупости

    6 10 Отговор
    "Така медиците искат да покажат, че повече от 8 месеца след началото на Covid епидемията продължават да са на местата си въпреки умората и трудностите."...ехаааа, а всички останали българи си лежим вкъщи по цял ден и получавме по пет бона месечно за да нямаме трудности...на тия бели мафиоти веждъж ще им се наложи да поработят малко и ореваха орталъка, ако ги пратим в производството няма да издържат и седмица

    Коментиран от #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Супер

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    няма опасност да те натъпчат с 40 експериментални медикамента
  • 15 Кони

    10 7 Отговор
    Тетрото продължава с пълна дила, само и само Тулупа да добута до изборите, а защо не и да ги отложи! Загубите кой ще плати, натрупаха се от 3 месеца карантина. Сега още. Кой ще обезщети безработните? Няма кой! Парите са откраднато от Нелегала който се крие по горите и започват заемите. Кой ще ги връща? Той не, защото ще избяга или няма да доживее. Защо сложи за министър на здравето този гей, защото изпълнява всичко. Колко получиха помощи по системата 60/40? Тулупа успя да уплаши една част от българите, плаща на медиите да атакуват всеки ден, давате ли си сметка за порсженията върху психиката, икономиката и образованието? Ще ги усетят всички. Кой ще каже къде е истината, когато всякакво настинки се пишат Ковид, за са се точи ЗК. Кой прибира парите от тестовете, кой внася и на каква цена. Носенето на намордници не предпазва, доказано е, но е удобно за корумпираното правителство да седи на власт. А оплскването от лекарите, които корумпираха здравеопазването кого интересува? Прибираха пари от всичко възможно а сега плачат. Който е минал през болници знае. Заплата над 100 000 лева на директор на болница как ви звучи? А колко са сега такива? Падне ли БМБ веднага бройката ще намалее драстично!! Ще го видите.
  • 16 Българин

    11 6 Отговор
    Призовавам медиците да спазват мерките!!! Те са основните заразоносители, а и вчера Балтов /шефа на Пирогов/ се изтърва, че в ковид отделението в Пирогов вече не носят маски защото нямало смисъл.

    Коментиран от #25

  • 17 предлагам

    5 9 Отговор
    някой да светне и онзи оли.гофрен Мангъров!
  • 18 Учуден

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "РЪМПЕЗИ":

    Ние не спорим с по умните от нас, спорим с тиквата, щабаджиите и меката китка здр. министър, а тяхното общо IQ е по малко от на всеки един от нас

    Коментиран от #24

  • 19 А преди вируса

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    какви бяха резултатите в държавата и състоянието и?
    Първи по смъртност в света,липсват едни 700млн лева за които никой от държавните служители не е виновен,постоянно някакви скандали с едни снимки и записи за които няма виновен,а здравната ни система да е излизала от кризата?
    Хайде стига вече с това неспазване на мерките.
    Всичко впоследствие от нещо преди сега си казва думата.
    Хората само знаят да критикуват и да не правят нищо защото са научени да не носят отговорности.
    Е като не става да се разчита на другите нека всеки сам се захване и да поеме отговорност и да видите колко бързо държавата ще се изправи на крака и ще е здрав народа.
    Божков се обвинява за 700млн,но никой няма виновен,че от доста време тези пари не се обявиха,че липсват и не са платени.
    Явно защото добре са захлебвали с рушвети по високите постове,но ако имаш да даваш 1лев на държавата ще те преследват като престъпник докато не ти го вземат.
  • 20 Йгериоижь

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "РЪМПЕЗИ":

    Как да го правим?По време на извънредното,не спирахме да тренираме с момчетата на открито.Когато дойде ден за кардио,бягаш,обувката ти се развърже,завържеш я,после си пипаш лицето,следа от вирус няма.Шишето с вода и дрехите са по земята,и нищо.При спаринг,постоянно бяхме под метър един срещу друг,пак няма.Ден не пропускахме да се събираме по 6-7 човека,и отново нищо.Е?!Номера с маските тогава го отбих с една къроа за глава вързана на врата,и шише с вида в ръка.Видиш полицай,вдигаш шишето,уж вода ти се пие.А тези кърпи за глава са толкова плътни,че през тях може да наплюеш човек.
  • 21 Интересно като ни затварят

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Пълни глупости":

    вкъщи каква е идеята?Вируса не влиза по домовете,но като види,че няма хора за нападение и си отива с празни ръце ли?
    Непознаването на природата и как работи и действа човек в симбиоза с нея,дава възможност на тарикатите да ни вкарват в лъжливи схеми и филми и да си правят каквото си поискат с нас.
    Колкото повече се развив технически обществото ни толкова повече човек става болен,живее по-малко години от преди и затъпява,а в интернет е пълно с лесно достъпна информация.
    Всеки се хванал и слуша какво му казват по телевизията.
  • 22 Важното е да се насажда страх!!

    10 7 Отговор
    Уплашеният човек лесно се подава на манипулациите. Колко анализа минаха, че Короната е като обикновен грип, но в цял свят вируса се изпозва за смазване на инакомислещите. Удобно, много удобно!!! Защо няма починали от рак, сърце, бъбреци, черни дроб и какво ли не? Оздравяха ли тези с рак? Всяка смърт се преписва на вируса, пътеката поскъпна двойно, кой прибира парите? Колко от тях се отчитат на Партизанина от Б? НС него всеки се отчита. Оставил решенията на един химосексуалист който утре ще изгори, заедно със тези 3-4 старчета които плашат всеки ден. Плаща ли им се, разбира се!!! Къде изчезна онзи генерал Годжи? И той плашеше. Нека се покаже, колко от починалите имат тежки заболявания и защо не се прави? Колко от случаите са реални, колко изменени с цел плашене и точене на пари? Мълчание. Колко умряха през 2019 от Свински грип, около 4 000!!! Нищо по въпроса, днес се атакува обществото с една цел, Самодържеца да властва до дупка. На каква цена? Рано или късно ще бъдат съдени тези, особено Балтов о Кунчев. Също онова плешиво генералче Годжи. Ако има кой да изчисли загубите, те ще бъдат платени от народа, а те ще са огромни!
  • 23 Медиците като показват страх

    4 6 Отговор
    не са ли наясно какви рискове крие професията им?А заради паниката около Ковид 19 защо не спират и родилките да раждат?
    Нещата нещо много избирателно се правят,но никой не ги забеляза тези неща и не си задава правилните въпроси.
  • 24 Хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Учуден":

    С нвграмосрността си доказа, че интелекта ти стига за две неща - да пазиш равновесие и да ходиш до тоалетна. Не го приемай като обида, просто с такъв потенциал разполагаш.
  • 25 не заслужаваме

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Абе ти мислиш ли с кратуната си, като си изложен толкова много на вирус, и си преуморен и една нищожна частичка те разболява. Важното е ние да се пазим, колкото по-малко болни, ще могат да ги обхванат. чети малко нито имунитет не помага, нищо. А маски не носят тези, които са болни и работят амсалак такъв. Хората работят болни по 12 часа, неблагодарници такива. Тези лекари са най-жертвоготовните, не става въпрос за пластични хирурзи тук.
  • 26 Умората е следствие

    2 0 Отговор
    от психическо пренатоварване,умът не спира да работи и като човек постоянно е разпънат от куп проблеми и грижи ето какво се получава.
    Ако сте безгрижни спокойни и устроени без да мислите за липси дали ше боледувате и ще сте изморени?
    За това ще оцеляват психично стабилните и издръжливи хора адаптивни към промяната.
    Вируса са мислите водещи постоянно до негативни емоции и вследствие на тях вие заболявате .
    За какво мислите и говорите всеки ден с тези коментари под статиите?
    Осъзнавате ли какво си причинявате сами на себе си с това писане и гледане какво правят другите?
    А вие само пишете всеки ден едно и също е или греша?
  • 27 гжгж

    4 0 Отговор
    Поклон пред храбрите вОини с Торбалан! Слушкайте , плашете се и безпрекословно подчинение! Като втасате достатъчно , чичко Бил ГейТС ще ви засили по някоя друга ваксинка (не безплатна разбира се). Ех, животът ще е още по - хубав и добър! Нас ни ценят , уважават! Ние сме ценни! Божкей, каква радост и чест!!! Само трябва да слушаме и да се подчиняваме! А като се събудим после? Дано да не е късно. Сърдечни поздрави от Световната Ковид Асоцияция! Грижата за вас е наша! Доверете ни се!
  • 28 Васил

    1 1 Отговор
    Алоооооо медиците отидете да жалвате пред къщата на диктатора той ви натири в това блато като остави всичко да работи на макс
  • 29 Експертна клиника

    1 1 Отговор
    от Острова,изследвала пациенти прекарали коронката в първата вълна.Тогава имали " антитела".Но,О ужас! Траел само максимум три месеца.И същите експерти на световно ниво,завършват: Светът трябва да осъзнава,че без посевместна ,масова ваксинация във всички държави,ковид заразяването няма да изчезне!