Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 06:45 2 383 17

Медиците в Русе призоваха за спазване на мерките

  • медици-
  • русе-
  • призив-
  • коронавирус

Апелът дойде от временно изпълняващия длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов

Медиците в Русе призоваха за спазване на мерките - 1
Снимка: БГНЕС - архив

Снощи медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе излязоха пред сградата си със запалени светлини на телефоните си, предаде Българската национална телевизия. Идеята бе по този начин да привлекат вниманието на обществеността към необходимостта от спазване на въведените противоепидемични мерки за намаляване разпространението на COVID-19.

Към тях се присъединиха и лекари, медицински сестри и санитари от лечебните заведения в региона. В една от болниците дори включиха светлините и сирените на линейките си. Това показва единството на лечебните заведения в борбата със заразата, коментираха медиците.

Апелът за подобно действие в Русе дойде от временно изпълняващия длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов. Той призова и всички граждани, които подкрепят мерките и медиците, също да запалят светлините на телефоните си, заставайки до прозорците в къщи.

Преди дни подобен своеобразен флашмоб направиха медиците от София, припомни БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    16 4 Отговор
    Кой организира това безсмислено мероприятие? Във века на развитите информационен технологии, когато всеки във всеки един момент може да се информира за всичко, това мероприятие е лишено от логика! Кой ли дава пари за тази глупост? И каква ли е целта?

    Коментиран от #12

  • 2 Дооообре

    21 3 Отговор
    Светнете с телефончетата за пред балъците. А като доиде дядо за лечение и като му кажете цената на лечението и той почне да плаче че няма толкова пари Вие кякво му отговаряте - Е достатъчно си поживял дядо.
    И го отминавате за да се качите в скромният ви джип AUDI Q7 разбира се купен със спестявания от заплатата ви, от 1000 лв.
    А дядо продължавс да плаче, и каза - Цялата война изкарах на фронта, 3 ранявания имам, но дори фашистите имаха повече жал към падналия.
    Светнете с телефончетата "отпадъчни смеси" такива.

    Коментиран от #13

  • 3 big

    17 3 Отговор
    Дами и Господа медици, за мен вашата акция е изключително политическо мотивирана. Вие са говорите за спазване на мерките е меко казано вулгарно! Защо? Големия брой заразени медици показва, че: 1. вие не ги спазвате. 2. разпространението му няма нищо общо с въздушно-капков път и маски и дистанция са мерки, ей така да кажем нещо. Да оставим настрана, че вие самите не вярвате в тях. По стечение на обстоятелствата от началото на октомври ходя по доста медицински заведения и там една значителна част от персонала не носи защитни облекла, да не говорим за проверка на температура на входа! Лично смятам, че тези мерки са пълна глупост!

    Коментиран от #6

  • 4 Дооообре

    10 3 Отговор
    Пред "наще доктори" Менгеле е хуманитарен гуру към ООН.
    А "чувствата им" за съпричастност са същите колкото и на палачите от Треблинка към жените и децата.
    Докторче, специялно за теб изпълних кръвното проклятие към МИТРА на оброчището в Странджа.
  • 5 Маринов

    12 1 Отговор
    На тези нито им плащам осигуровки,нито имам съчувствие към тях.Медици могат да се нарекат в други по развити държави.Тук са си просто бяла мафия.На снимката типични зомбита.Нахлузили маслите,хванали устрройствата които зомбират човек (смартфона),и се строили по поръчка на бащицата.
  • 6 Обикновен Бг

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "big":

    Не само Вие смятате така.
    Всички знаем защо е този театър от тия актьори в бяло облекло.
    Между другото предполагам знаете че в Индия белият цвят значи траур, както тука черния.
    И според мен са прави.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    10 1 Отговор
    Първите пет коментара са показателни за мнението на българският пациент.Некомпетентност,грубо и бездушно отношение и дране на кожи по болниците.Всеки се е сблъсквал с тези явления.Бедните да умират,богатите им предписват скъпи лекарства и ги лекуват на принципа проба-грешка.Няколко"светила" вземат по 60- 70 000 на месец.Знаем кои са.То и на запад има лекари които вземат много, но си имат частни клиники.Тия нашите са директори на най-големите държавни болници.Носете си кръста белодрешковци.На никой не му пука за вас.Най-малко на близките на жертвите на вашето бездушие и некомпетентност.
  • 9 СВЕТЕЩИ

    10 0 Отговор
    ДО СЕГА ПЛЯСКАХТЕ НА ТЕРОРСТИТЕ УБИЙЦИ СЕГА СВЕТЯТ С ДЖИПИЕСИТЕ ЗА СЛЕДЕНЕ,СГАН БЕЗРОДНА БЪЛГАРОУБИЙЦИ НЯМА КОРОНАВИРУС!ПРЕСТЪПНИЦИ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Васил

    2 0 Отговор
    И как ще се спазват мерки като всичко работи на макс?
  • 12 Цената ли

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Голяма! Нашият живот. Станаха машина за пари.
  • 13 Magi

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дооообре":

    Значи да разбирам, че ако имате някакъв здравословен проблем няма да ходите на лекар. Ако е така, моля някъде го напишете и се подпишете отдолу, защото в противен случай просто си "чешете" езика на чужд гръб!
    А и ако не вярвате в коронавирус, моля станете доброволец поне за 1 ден и влезте в отделение, за да се информирате по-компетентно относно работата на медицинския персонал!

    Коментиран от #15, #16

  • 14 123

    2 0 Отговор
    Обадете се на доктор Симеонов тои ще ви помогне
  • 15 Туу Вие невинните

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Magi":

    Туу Вие невинните Вие.
    "Благодарение" на лекарска помощ на жена ми и причиняват тежък диабет още на 5 годинки, и така 47 години носи кръста. Знаете ли какви са ВСИЧКИ УСЛОЖНЕНИЯ от него и да те ударят изведнъж.
    Знаете ли че "БЛАГОДАРЕНИЕ" на български лекар си ЗАГУБИ ЗРЕНИЕТО, поради това че си тества лазара върху очите и. А лазара бил за дълбочинна обработка, ама "лекарчето като Вас" се полакомило за парите и чак после каза че лазара бил за дълбочинна обработка на роговицата на окото, след нежна и приятен разговор с него, след "лечението и".
    Но благодарение на ДА ЖИВЕЕ 200 ГОДИНИ ДОКТОР ЖИВОЙНОВИЧ от болницата в Белгия и върна зрението. НАПРАВИ ЧУДО ТОЗИ ЧОВЕК. И НЕ НЕ ГЛЕДАШЕ КАТО 1000 ДОЛАРА НАЦЯЛО КАКТО ГЛЕДАТЕ ВСИИИИЧКИ ВИЕ БГ "ДОКТОРИ".
    А сега когато всички усложнения на диабета се стовариха върху мото съкровище зашо АБАОЛЮТНО ВИНАГИ пти преглед при ваш колега колегата свършва разговора с думите - Знаете как е тука, здравната каса няма да помогне, НО В ЧАСТНАТА НИ КЛИНИКА ОМАМЕ МНОГО ДОБРИ СПЕЦИЯЛИСТИ И ТЕ ЩЕ МОГАТ ДА ПОМОГНАТ, моля отговорете ми защо винаги така завършвате разговорите с близки на тежкоболни. Поради голямата Ви хуманност може би , или поради вашата човечност към болката на болният и неговите близки.
    Не, прекрасно знаете защо, защото КАКТО КАЗВАТЕ ВИЕ ЛЕКАРИТЕ - БОЛЕН СЕ Е.Б.Е ДОКАТО Е НА ЛЕГЛО.
    Айде да не продължавам какво става с близък когато почине и какви скандали са между ВАШИТЕ колеги кой да запише и прибере трупът, САМА
  • 16 Туу Вие невинните

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Magi":

    Айде да не продължавам какво става с близък когато почине и какви скандали са между ВАШИТЕ колеги кой да запише и прибере трупът, САМА ЗНАЕТЕ.
    ЕЙЙЙ ХОРА - Ако сте болни, първият самолет и в Европа, без значение къде в ЕС. В Белгия, Германия, Франция, Австрия, и някоя от другите страни членки на ЕС. А най-близко е Румъния.
    От ОПИТ ВИ КАЗВАМ, лечението е в ПЪТИ ПО ЕВТИНО ОТ ТУК, В ПРЕХВАЛЕНИТЕ ЧАСНИ БОЛНИЦИ НА БОКЛУ.. ЪЪЪЪ "БГ ДОКТОРИ".
    Една корекция за връщане на зрението поради това че сме страна членка на ЕС в Белгия е 600 € ВСИЧКО - ЗА ЦЕЛИЯТ ПРЕСТОЙ (ПЪЛЕН ПАНСИОН, ПРЕВОДАЧ ОТ БОЛНИЦАТА, ВСЕКИДНЕВНИ ГРИЖИ И Т.Н.) Е 600€.
    Толкова излезе на майка ми , а тук и искаха само 1500 лв. За самата операция, разбира се след като попълни 14 листа съгласие че тия "ДОКТОРИ" БЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСГ ЗА НИЩО АКО СТАНЕ НЕЩО С БОЛНИЯТ И ЧЕ БОЛНИЯТ СИ ДАВА СЪГЛАСИЕТО ДОРИ БАЙ ГОШО ДЪРВОДЕЛЕЦА ДА ИЗВЪРШИ ОЧНАТА ОПЕРАЦИЯ.
    Айде стига съм писъл че може да се засегнат, а сз ще помисля дали да си го преместя в другият крачол.
  • 17 Калоян

    2 0 Отговор
    Подкрепям медиците