3 Ноември, 2020 14:10 8 701 6

Затягат противоепидемичните мерки в Сливенско

  • сливен-
  • сливенско-
  • противоепидемични мерки-
  • коронавирус-
  • заразени

Спират се всички мероприятия в присъствена форма. Ресторантите, баровете и питейните заведения ще работят до 23:00 часа

Затягат противоепидемичните мерки в Сливенско - 1
Снимка: БГНЕС

От утре – 4 ноември, до 30 ноември в област Сливен ще бъдат въведени временни противоепидемични мерки, съобщават от Областния кризисен щаб.

Спират се всички мероприятия в присъствена форма. Ресторантите, баровете и питейните заведения ще работят до 23:00 часа. Забраняват се посещенията на непълнолетни след 21:00 часа на обществени места на закрито и открито.

Решено е да бъде разкрита втора реанимация в областната болница МБАЛ "Д-р Иван Селимински" само за пациенти с Covid-19 в тежко състояние. Във връзка с това е възложено на останалите болници да командироват анестезиолози за сформирането на допълнителни реанимационни екипи.

В диагностично-консултативните центрове ще бъдат разкрити кабинети за прегледи на хора с грипоподобни симптоми.

В Регионалната координационна централа към Центъра за спешна медицинска помощ денонощно ще бъде предоставяна информация за свободните легла в болничните заведения.

В частната МБАЛ "Хаджи Димитър" вече са разкрити 16 COVID-легла. Още 11 легла за болни с коронавирусни инфекции се очаква да бъдат разкрити в други две частни болници в града.

6 допълнителни легла ще бъдат разкрити и в държавната болница за рехабилитация в Котел.

Щабът препоръчва на работодателите и ръководителите на учреждения да въведат при възможност онлайн-режим на работа за 50% от наетия персонал.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    10 2 Отговор
    Затягат противоепидемичните мерки в Сливенско. С КОЙ НОМЕР ГАЙКА И КЛЮЧ ГО ЗАТЯГАТ?
  • 2 За Сливен няма надежда

    13 2 Отговор
    Докато работи развъдника "Надежда"!
  • 3 сакотиеоттт

    11 0 Отговор
    Дайте на хората в тия болници в цяла България адекватно заплащане, какво е това 900 лв бруто и очаквате тия хора да ви лекуват, да загубят цели 4 години в учение а вие да се подигравате с техния труд с смешни заплати
  • 4 пиленце

    0 0 Отговор
    Берете сливи! Ще ви трябва за нещо по-практично и по-пивко. С мезета.
  • 5 Пунта Мара

    12 1 Отговор
    Само на хартия,след като направиха панаир по време на пандемия.Онези мургавите,дето ходят на стада,тях никакъв закон не ги лови и никой не ги спира.Основните избиратели на кмета са недосегаеми в този град.Ако се спазваха законите поне на 10% незаконните къщи в "Надежда"отдавна трябваше да са съборени,а не да се надстрояват още етажи.Едната частна болница е гинекологична,какви легла за COVID, какви пет лева?В града има предимно производствени предприятия,където е невъзможна дистанционна работа.Никой не ходи на заведение след 21 часа,защото рискува да се срещне после с орките по улиците и да бъде ограбен,до 23 стои само персонала.Поздрави от Сливен.
  • 6 Кико

    1 0 Отговор
    Спрете вече да баламосвате народа малоумници тъпи оставете ни да си живеем живота и всеки сам да си избира как да го живее
    Направете рвферендом дали иска мерки и карантина народа защо изчолзвате тоталитарни методи малоумници тъпи