Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 16:47 1 605 10

Екатерина Захариева се самоизолира, заместникът ѝ е с COVID-19

  • коронавирус-
  • екатерина захариева

Екип на СРЗИ веднага тества министър Захариева с бърз тест, като резултатът ѝ е отрицателен

Екатерина Захариева се самоизолира, заместникът ѝ е с COVID-19 - 1

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се самоизолира, след като зам.-министър Петко Дойков даде позитивен резултат за COVID-19 с бърз тест в рамките на рутинно изследване на ръководния състав на МВнР. Очакваме резултата от неговия PCR-тест, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Захариева няма оплаквания и е в добро общо състояние, като продължава да изпълнява служебните си задължения. Въпреки че резултат от бърз тест не е основание за карантиниране, вицепремиерът незабавно се самоизолира, докато резултатите на зам.-министър Дойков не бъдат потвърдени и с PCR-тест.

Екип на СРЗИ веднага тества министър Захариева с бърз тест, като резултатът ѝ е отрицателен. Очаква се и резултатът от нейния PCR-тест в края на работния ден днес.

Тъй като Дойков участва в делегацията на вицепремиера Захариева в Берлин за тристранната среща в Берлин в понеделник с Република Северна Македония и Федерална Република Германия, МВнР по дипломатически път уведоми незабавно делегациите на другите две държави.

Под карантина са поставени още членовете на цялата българска делегация, която бе в Берлин.

МВнР уточнява, че вицепремиерът Захариева и членовете на нейната делегация, както и екипажът на специалния самолет, бяха тествани чрез PCR-тест преди заминаването и резултатите на всички бяха негативни. Днес целият екип на министъра ще бъде тестван още веднъж с бързи и с PCR тестове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дариткова

    9 2 Отговор
    Искам и аз 2-ри път !
  • 2 И без нея

    7 3 Отговор
    Все тая .
    Да отива да работи , като е здрава ,ако знае въобще, какво е работа?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Johansson

    3 1 Отговор
    Местя го.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дедо Риц

    1 0 Отговор
    Възб¥жда ме 8524тази жена !!!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ventura

    1 0 Отговор
    Крият се гадовете. Един по един, то не бе министри, кметове, депутати! Е е трудно им е да дават обяснени, за кламбурите които забъркаха.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СМЕТ

    0 0 Отговор
    БОКЛУКА Е РЕДНО ДА Е САМОИЗОЛИРАН НА СМЕТИЩЕТО !