Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 06:34 2 521 0

Две училища в Пловдив минават на дистанционно обучение

  • училища-
  • пловдив-
  • коронавирус-
  • мярка-
  • дистанционно обучение

Мярката ще продължи поне седмица

Две училища в Пловдив минават на дистанционно обучение - 1
Снимка: оу-княз-александър.com

Учениците от 5-и до 7-и клас в две училища в Пловдив преминават на дистанционно обучение, предаде Българската национална телевизия.

Основно училище "Княз Александър Първи" и Средно училище "Христо Г. Данов" са първите в областта, които за седмица ще преподават изцяло в електронна среда. Мярката е превантивна, тъй като има много заразени преподаватели и деца под карантина.

За да не изпускат децата учебния материал, са им преподавали и стажанти. Въпреки това ръководствата са преценили, че е по-добре поне за седмица да минат на онлайн режим и са направили необходимите консултации за това.

От началото на годината в цялата област има и 200 деца, които вече учат вкъщи по желание на родителите им, допълни БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА