Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 19:41 2 340 9

20% от леглата във всички болници във Варна ще са за пациенти с COVID-19

  • варна-
  • covid-19-
  • заразени-
  • здравна система-
  • здравеопазване

Обсъжда се вариант една болница в областта изцяло да обслужва пациенти с коронавирус

20% от леглата във всички болници във Варна ще са за пациенти с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

От сряда 20% от легловата база на всяка варненска болница ще се използва за лечение на пациенти с коронавирус. Това реши на свое заседание днес кризисният щаб във Варна, предаде БНТ. Обсъжда се вариант, по подобие на Пловдив, една от всичките 20 болници в областта, да стане изцяло за COVID лечение.

Тепърва ще се търсят варианти за лекари, които ще работят там, тъй като и в момента медицинския персонал е крайно недостатъчен. До средата на тази седмица във Варна ще заработи и единна информационна система, която ще дава в реално време свободните легла за пациенти с COVID-19, които се нуждаят от болнично лечение.

Към момента мобилни пунктове за прегледи на пациенти със съмнения за COVID-19 имат двете големи болници в града "Света Анна" и "Света Марина". Фургоните обаче все още не функционират, тъй като в инфекциозната клиника вече работят три триетажни кабинета и към момента няма струпване на пациенти.

Във вторник кризисният щаб ще обсъди на среща с ДКЦ-тата възможността да се открият така наречените "червени коридори". По този начин пациенти с доказан COVID-19 или карантинирани ще могат в определен час да се преглеждат, ако почувстват, че състоянието им се влошава.
Предстои на свое заседание в четвъртък кризисният щаб да вземе решение дали и децата от 5 -7 клас във Варна да преминат на дистанционно обучение.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директно:

    10 4 Отговор
    Статистически от години насам на ден умират около 300(+/-5-10 човека) в България! Айде да видим смъртността до март, април каква ще е и да се види най-накрая целия фарс и цирк, разиграван незнайно от кого и защо от март насам! Въпреки, че и до сега(през тези месеци) е очевидно същото число неизменно! Който иска нека провери! Но в крайна сметка Онзи отгоре гледа и на всекиму според делата ще е, рано или късно......
  • 2 БАЙ Х@Й

    10 0 Отговор
    Да вкараш заразно болни , дори да не Ковид, в отделения с онкоболни, родилно отделение и др. подобни си е противомедицинско ! Но на кой му дреме за стерилност!
  • 3 Дрън дрън

    2 1 Отговор
    Отидете при попа да се изповядате.
  • 4 Големи яйца

    5 0 Отговор
    И тази тъпня К19 ще свършиииии

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахаха

    3 0 Отговор
    А колко% ще са за хората с КАРИЕС
  • 7 Бг журналистика

    1 0 Отговор
    Триажни, триетажни, все тая...
  • 8 оставка

    1 0 Отговор
    Народа не иска брой легла , а легла които се обслужват от медицински екипи. Легла си имаме и у дома. Точно във Варна е починал близък на моя позната , приет в тежко състояние с пневмония и 6 часа е нямало доктор да го прегледа и човека си отишъл.
    Новата стратегия явно е такава, задължително да се приемат на "болнично ЛЕГЛО", но на болните няма кой да им окаже медицинска помощ. ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ Е ВСИЧКО и наливане на едни пари незнайно къде.
    И още нещо разбрах днес от друг познат, че само говорят, но джипитата не издават направление за безплатен тест - пълен хаос.
  • 9 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    1 0 Отговор
    НЯМА COVID-19 ! Няма и COVID-2020 ! Зад всичко това стои Неправителствената , МОШЕНИЧЕСКАТА и САТАНИНСКА организация " СЗО " , която се управлява и финансира от БИЛ Гейтовци , СОРОВЦИ , РОТШИЛДОВЦИ , РОКФЕЛЕРОВЦИ и още други , които не си знаят парите и искат да съсипят живота на цялото човечество ! НЯМА нито КОВИД-19 , нито КОВИД-20 ! Живейте си ЖИВОТА ! Най-лошото , че посегнаха на ДЕЦАТА ! На бъдещето на света ! На най-чувствителното - ДЕЦАТА ни !