19 Ноември, 2020 08:47 6 279 81

Петър Велков, математик: Ситуацията с COVID-19 е тотално изпусната, скоро ще оглавим Европа по всичко

  • петър велков-
  • covid-19-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • противоепидемични мерки-
  • карантина

В момента 20 000 е разликата между карантинираните и активните случаи, тоест има 20 000 активни лица, които не са под карантина и разпространяват потенциално вируса, което е просто нелепо

Петър Велков, математик: Ситуацията с COVID-19 е тотално изпусната, скоро ще оглавим Европа по всичко - 1
Кадър: БНТ

Все още не сме стигнали пиковите стойности на епидемията у нас и тепърва числата ще нарастват. В следващите 10 дни се очаква хората, които се нуждаят от спешна здравна помощ да нарастват, а в следващите 14 дни се очаква да се увеличат и смъртните случаи. Това заяви в сутрешния блок на БНТ математикът Петър Велков.

Той е категоричен, че минимум до края на месеца увеличението на заразените ще продължи, в зависимост от мерките. Според всички водещи епидемиолози и лекари на първа линия, мерките трябва да се затегнат, подчерта Велков.

Има най-различни примери в Европа и не само - колкото повече се бавим, толкова повече време отнема да се види ефектът от мерките и от един локдаун, коментира математикът. По думите му, случаите ще нарастват в първите няколко дни, дори ако мерките бъдат затегнати сега.

"В момента 20 000 е разликата между карантинираните и активните случаи, тоест има 20 000 активни лица, които не са под карантина и разпространяват потенциално вируса, което е просто нелепо", пресметна още той.

"Ние не управляваме пандемията, разчитаме на късмета и на самосъзнанието на хората. В момента нямаме данни за реалната ситуация, което е много притеснително. Изготвянето на математически модели става все по-трудно, тоест не знаем какъв е реалният брой на заразените в България, трудно е да правим сметки", опасява се Велков.

Според математикaта данните за хоспитализация също не са реални, тъй като един сериозен процент от хората, които се нуждаят от болнично лечение, нямат достъп до хоспитализация. Съответно това надвишава и данните за смъртността. По различни данни, може би с 50% е по-висока директно смъртността от COVID-19.

"Съвсем скоро ще гоним 200 смъртни случая на ден, вече минахме три поредни дни с над 100 броя. В момента виждаме смъртността в резултат на седмицата около 1 ноември, а тогава имахме два пъти по-малко заразени, което означава че към края на месеца, смъртността ще нарасне двойно", отбеляза математикът.

Скоро ще оглавим почти всички класации в Европа, ситуацията е тотално изпусната, допълни Велков.

Присъственото обучение е проблем, училищата са ускорител на пандемията, защото децата са преносители, въпреки че повечето изкарват заболяването безсимптомно, категоричен е Велков, който е и учител по математика.

Вчера наш колега учител на 33 години загуби битката с коронавируса, без никакви заболявания и остави жена и дете. Затова и ние създадохме фонд за децата на героите, така че, нека всеки който желае, да помогне, призова Велков.

В момента е ужасяващо - нямаме учители, има висока заболеваемост, а леталитетът е изключително висок - 1,5% при учителите. Ако това продължи, скоро няма да има кой да учи децата ни, направи мрачна прогноза математикът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко крадеца на детски

    69 7 Отговор
    В момента сме трети в Европа по смъртност.Искам златния медал!

    Коментиран от #70

  • 2 вече

    61 5 Отговор
    сме на 35-то място в света по смъртност и всеки ден отивамепо 2-3 места на гора , да живей чекмеджето
  • 3 Българка

    81 10 Отговор
    Да се търси наказателна отговорност на министър председателя и здравния министър за участие в ОПГ, причиняваща с действия и бездействия смъртта на повече от един човек

    Коментиран от #12, #62

  • 4 Учен

    18 39 Отговор
    Хаххаха, тоя изглежда ... точно така, както си го представях ;)

    Еййй, срама нямат!!!!
  • 5 Последния Софиянец

    42 6 Отговор
    На брифинга в десет часа ще паднат големи лъжи.И мисирките ще слушат с благоговение.
  • 6 Боко Боков

    26 13 Отговор
    Сега тези искат после други и така безкрай.
    Не може да се субсидира не работеща икономика. А при епидемична обстановка няма как да има нормално работеща икономика.Това, че заведенията са отворени се оказва вредно за всички дори и за собствениците им защото клиенти няма и се повече няма има и ще реват за помощи. Затова по-добрият подход е Китайски. Тотално ограничаване и затваряне на всичко за да се елиминира вътрешното разпространение на вируса,на цената на пълно спиране на цялата икономика, но за кратко. След това рестартиране с ограничения за международните пътувания. Китайската икономика вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.
  • 7 Само еврофондове и пари

    23 4 Отговор
    Са в приоритетите на Толупа.
  • 8 КОТарАК

    25 7 Отговор
    давай Бойко , тегли няколко милиарда още -хванаха се
  • 9 Behemoth

    15 6 Отговор
    Е време беше да оглавим класацията .... то къде не сме първи ХАХАХА.....Абе, да не би тука да е ада на земята?И сега ще признаваме ли македонскийо язик или нема да го призновуваме?
  • 10 Софиянец

    15 17 Отговор
    Кризата е като държавата - руски модел - лъжи лъжи лъжи, кофти за хората.
  • 11 Българина

    34 4 Отговор
    Герб се борят за оскар за първи места във всички негативни класации. Здравната система е тотално разбита много болници ама празни от към персонал
  • 12 Точно

    11 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    И министъра на образованието, също така на троловете на бсп дето насаждат , че няма вирус, на корнелия нинова, на министъра на отбраната за харчене на пари по време на криза безсмислено, на медна стоянова за лобиски закони и още много

    Коментиран от #17

  • 13 МАТЕМАТИКА

    8 3 Отговор
    НЕ Е МЕДИЦИНА, И ОБРАТНОТО Е В СИЛА
  • 14 Юнак

    23 14 Отговор
    Не е от компетентността на физици, статистици, математици и икономисти да дават такива прогнози. Стига вече.

    Коментиран от #16

  • 15 Що не си гледаш задачите?

    26 27 Отговор
    Какво бройте бе математици? Размазан от автобус, скочил от 10 етаж, умрял от инфарт, рак, диабет, или естествена смърт,вия ги пишете Корона вирус. Е това са казанията на СЗО. Оставка.
  • 16 Софиянец

    13 11 Отговор

    До коментар #14 от "Юнак":

    А от кого е бе въшльо, от гробарите ли, те са следващите които ще дават статистика!

    Коментиран от #39

  • 17 Българка

    22 6 Отговор

    До коментар #12 от "Точно":

    Абсолютно. Те подложиха българския народ съзнателно и умишлено на геноцид. За това по НК се носи наказателна отговорност лишаване от свобода ( член 122-124 НК)
    Арест! Отстраняване от длъжност заради престъпления , съд и затвор)

    Коментиран от #19

  • 18 Папуций

    22 17 Отговор
    Тоя е математик а се прави на доктор. Остава сега докторите да се правят на агрономи , а горските на математици.
    Плашите народа и всявате паника. С нищо не му помагате.
  • 19 345678

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Подкрепям на 100% изказванията Ви!
  • 20 jorj

    4 12 Отговор
    Зеления чорап съЗ Заешките уши и вдигната лапичка каза, е па нема такъв звер!!!! И много наивници и млади и стари и червендалести и всякакви други ПОВЯРВАХА, ГЛЕДАЙКИ ЧЕРНИТЕ ЧУВАЛИ В ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ!!!!! СЕГА ЗАЕШКИТЕ УШИЧКИ СКАЧАТ ТУК ТАМ И НЯКЪДЕ ГИ БИЯТ С ПРЪЧКА И ГИ ИЗРИТВАТ, НО ТЕ СА ЗДРАВИЧКИ И ИГРИВО СЕ КАТЕРЯТ ПО ВЕЛИКИТЕ ДЕСИНИ ПЛАНИНИ! НО, ЗВЯРЪТ ДОЙДЕ!!!!!!!!
  • 21 Бай Фуй

    14 12 Отговор
    Бако ,скрий се някъде и си решавай задачите по математика. Че ставате смешни .
  • 22 Гойко Митич

    19 12 Отговор
    У нас математиците разбират от медицина,монтьорите от политика,таксиджиите от строителство,политиците от футбол или тенис и т.н. С една дума всичко е миш-маш вместо всяка жаба да си знае гьола.

    Коментиран от #63

  • 23 беге демокрация

    8 5 Отговор
    гледам и слушам това момче, и изведнъж професор Витанов започва леко по леко да ми става симпатичен

    Коментиран от #71

  • 24 Хахаха

    6 9 Отговор
    В Булгагистан МАТЕМАТИЦИ НИ ЛЕКУВАТ , а инфекционистите ще почнат да ги уволняват. Нова призначна болест (досущ като грип) НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСЛЕДВА , ЗАБРАВЯТ АУТОПСИИ......и се раздават помощи на политици и Напора. А на ГЕРОИЧНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ по 50лв
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ТаУмВзе

    8 6 Отговор
    Дреме Му на чекмеджето! Виж къв асфалт и маркировка съм ви напраил. БЕЛЕНЕ МУТРО ШИЗОФРЕНЯСАЛА!
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    защото правителството не му пука за ХОРАТА
  • 28 Админ

    12 2 Отговор
    Ама така е, ние имаме подобие на някакви си мерки, дето властта най-нагло не ги спазва.Защо не се въведоха електронни услуги, по която и държавна институция да тръгнеш се редиш по опашки един до друг, в повечето случаи трябва да ходиш няколко дни, защото все някой документ ти липсва и само те връщат, защото не е ясно точно какво искат.Защо все още се раздават пенсии на ръка, хората се бутат един до друг по пощите и се заразяват, опашки пред магазините с измислените зелени коридори, опашки, опашки, опашки, навсякъде опашки.Абе хора вземете мерки да няма струпвания на хора бе тупане.

    Коментиран от #65

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    бялата мафия ни убива
  • 30 Боко Боков

    10 4 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен
  • 31 Танас

    6 5 Отговор
    Ситуацията е такава защото един пингвин излезе и заяви гордо че такъв вирус няма.
  • 32 Петър

    7 7 Отговор
    Да благодарим за това 1. На глупавите хора, които се разхождаха без притеснения! 2. И не по-малко важно - на Бойко Борисов, че не прави абсолютно НИЩО! За да покаже, че е бил прав пролетта, за да отклони вниманието от протестите и уж за да не съсипе икономиката! Ама, каква икономика, като хората умират? Тя трябва да е в полза на народа, а не народът да е в полза на икономиката!!!
  • 33 мм дааа

    6 2 Отговор
    дано да я оглавим и по арестувани и осъдени политици, но едва ли - щом такива математици като този говорят за вируси и болести разни
  • 34 бокошкафа

    5 3 Отговор
    Хитлер е като пионерче пред моите дела
  • 35 123

    8 6 Отговор
    Няма никакъв ковид ами грип Б. Умишлено правите трагедии за да затворите държавата и да плашите хората.
  • 36 Хахахаха

    2 2 Отговор
    2+2=ковид 19
  • 37 От къде го изкарахте

    6 5 Отговор
    Тоя цървул?
  • 38 Кински

    3 2 Отговор
    Кораби трябват.ще ни излекуват от всичко.да има качени на тях по една атомна бомба че поне да се знае за кво се дават 1милард.а сега за ковида ще теглят заем малоумници.не едно много чекмеджета ще напълнят.
  • 39 Юнак

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Софиянец":

    От лекарите и епидемиолозите, глупако.
  • 40 Тишо

    9 4 Отговор
    Браво, вече математици ни лекуват от К19!!!
  • 41 изумен

    9 4 Отговор
    Божеееее , боже ! В тази държава и математиците започнаха да разбират от вируси ! Е нема такава друга държава !
  • 42 демоникрация

    2 3 Отговор
    ГЕРБ - открито и честно управление! Гарантирано от Б.Борисов!
  • 43 д р Щросмайер

    8 1 Отговор
    Докато медицината е търговия (регистрирана по Търговския закон), докато диагностично-лечебният процес е "услуга" и пациентите ги "обслужват" лекарите, така ще е.
  • 44 DR Haus

    7 0 Отговор
    Витанов да не би да се пенсионира?? да поставим огледала в болниците ....влизаш оглеждаш се и поставяш диагноза и едно ай ти ти разпечатва рецептата
  • 45 Я... Я

    3 4 Отговор
    АЙДЕ ПЕТРЕ НЕ ТАКА. БИБИТКО КАЗА И ПОВТАРЯТ ВСЕКИ ДЕН, ЧЕ СМЕ НАЙ ДОБРЕ СПРАВЯЩИ СЕ СЪС КОВИДА..... НАМА ДА ЗАТВОРЯ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ВИ СПАСЯ.... СПАСИ НИ ОТ ТЕБ И НЕКАДЪРНИЦИТЕ. Покрай ТЕБ ОСТАВКА...
  • 46 Само на себе си може да се сърдим

    6 4 Отговор
    Щот трябваше да се затегнат яко мерките за 20-30 дена и щяхме да се оправиме, но не Българина не вярва, Българина е всичкознаещ и всичкоможещ и безсмъртен, затва сега ще си сърбаме попарата🤔
  • 47 Бай Ставри ГРАДИНАР “експерт” по К19

    2 0 Отговор
    .... а Короната дали ходи по овошките ?
    Най вече по сливите ?
    От 200 овошки 100 са ми със сливи , праскови и ябълки са ми 50/50 ???
  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Хахаха уж математик,а говори ,като политик!Пълно е с Нарциси,затова ще садя в Неделя и няма да има сняг..Математиците говорят с Числа и проценти,а не с голи приказки!
  • 49 Рекъл го е, но ...

    0 0 Отговор
    Ние твърдо държим последно място в ЕС. Защо нещо да не се промени?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 аз съм

    2 3 Отговор
    Винатов се изхаби и сега са избутали друг ибрикчия да говори глупости за да покаже,че властта работи научно / едва ли не / !!! Само свободни съчинения и прах вочите на пората !!!
  • 52 Политолог

    4 2 Отговор
    Как да няма мерки!? Приложили сме мерките на Мангъров, т.е никви😂 В момента събираме дарения от чай "Алпинист", защото доказано лекува. Всъщност той не лекува, защото вие всъщност не сте болни, а просто заразени нали така беше, 0лиг0фр€ни!?
  • 53 161803

    2 4 Отговор
    Вярно е България ще стане по зле и от Бергамо,
    заради некомпетентноста , безочието, лъжите, самовлюбеността на един премиер, който не е добре психически , но неистово държи да управлява, защото иначе ще се разболее още повече!Като сам се хвали и лъже от сутрин до вечер си мисли, че някой му вярва!Така, ще е докато народа не го изрита!
  • 54 Много е прав

    5 3 Отговор
    1707 починали в САЩ при над 350 мил. население. 113 при 6 мил.... Близо 4,5 ПЪТИ по висока. Вече сме Първи. 40% е по висока смъртност от 2019 в момента. Може ли болни и карантинирани да са почти равни... Да просто като Бг министър. Идат страшни дни за нас. Желая на всички здраве и да оцелее след Националната здравна катастрофа докаран от ББ и ГРОП.

    Коментиран от #59, #60

  • 55 161803

    4 4 Отговор
    Вярно е България ще стане по зле и от Бергамо,
    заради некомпетентноста , безочието, лъжите, самовлюбеността на един премиер, който не е добре психически , но неистово държи да управлява, защото иначе ще се разболее още повече!Като сам се хвали и лъже от сутрин до вечер си мисли, че някой му вярва!Така,ще е докато народа не го изрита!
  • 56 Трифонов

    5 2 Отговор
    "Уплаши хората и после можеш да ги накараш да правят каквото си поискаш" Гьобелс, 1939г. Ковид-19 се различава от всички други вируси по това, че медиите по света го превърнаха в звезда. Целта беше - да се свали Тръмп от власт. Естествено, пред това активно мероприятие, бяха поставени и косвени цели - осигуряване на свръхпечалби за фармацевтичния сектор, редукция на популацията от най-натоварващата част от населението - възрастните хора и други по-незначителни цели. Иначе планът е прост - чрез медиите внушаваш, че един конкретен вирус, е ужасно опасен и съвсем нов. Хората се паникьосват. Всеки, който кихне, си прави тест за този "нов и много смъртоносен" вирус. Тестовете сме ги направили така, че дават положителен резултат на кажи-речи всеки вирус. Като даде положителен резултат, всеки хуква към болницата. Блокира се спешната помощ, както и болниците от тълпи уплашени хора, които до 2019г., в същото състояние, са си ходели на работа. Наистина болните, престарелите, хората в реална опасност за живота си, остават без достъп до болница. Умират. Вдига се процента на смъртността и за пред хората, това е резултат от действието на вируса. Е... не е така. Това е резултат от човешката глупост. Както, между другото, и всеки друг голям проблем.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Преболедувал к19

    3 0 Отговор
    Основният ни проблем в момента е тоталната абдикация на доболничната помощ при лечението на К19!!!!! Грешка е да се дават допълнителни средства там, а да се насочат към спешните центрове и болниците!!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 пейо

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Много е прав":

    Как очакваш да има мерки. Когато се вземат мерки протестите започват веднага. Всички започват да скачат да искат пари. Масово маски не се носят. Заведенията са пълни. Спа центровете и те. Заразата спокойно се разхожда из страната.
  • 61 бай ставри

    3 2 Отговор
    така е като не искаме да спазваме изискванията на МЗ и подлагаме на критика всяко нейно решение вечно недоволни от мерките вечни мероприятия и демонстрации към мерките ,които трябва да спазваме,за да защитим здравето си,но сме готови да критикуваме и да търсим грешки на тези, които работят за нашето опазване от тази световна пандемия
  • 62 Защо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Каскета се скри !

    Коментиран от #64

  • 63 Честър

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гойко Митич":

    Математикът не е казал, че разбира от медицина. Той работи само с числа и това е елементарна логика. На база на заболелите и това колко хора заразява един заразен лесно може да се предвиди бъдещата картинка. Това е. Но. .. Вуте мрази да мисли. Той предпочита да плюе и да отрича.
  • 64 Българка

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Защо":

    Такива са разпорежданията на Кой, щото много се омаза, а въпросите към Каскет стават остри и очеизвадни. Бере гъби в гората/ обикаля селата
  • 65 Йо Несбьо

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Админ":

    Аз откога чакам същото! В Естония си регистрираш фирма от разстояние, получаваш и електронна лична карта и всякакви удобства. Може да не си гражданин на Естония, но си от ЕС, плащаш €100 и имаш естонска електронна лична карта. Срещу още €100 се сдобива с фирма в Естония, а срещу още малко пари и с адрес на фирмата. Идеално за всякакъв бизнес, при който дистанционно контактували с клиента. Тук е някакъв ужас! Електронни правителство се разработва вече 20 години и нищо не е готово. Така е, когато начело на държавата са прости хора и хора с нечисти интереси! Още 20 години България няма да влезе в дигиталната ера, а и без това сме жестоко закъсняли.
  • 66 РЕПикспирти

    1 2 Отговор
    Откъде ги вадите тия математици???????
    От Нов български.....университет вчера, дето там ако си плащаш редовно таксата и твърдиш, че 2+2= 5, стига да си плащаш редовно няма проблем, ще си получиш тапия.
    Сега някакъв " експерт по кризи и математик" го налагат.

    Абе хора, добрите математици в България са в Физико- математическия факултет на СУ и в ТУ, от там западните университети си набират качествени кадри по математика, физика и химия...

    С такива математици и експерти като Велков и Томов дето ни ги налагате- правят анализи на ниво 8-9 клас математическа гимназия, с графики ниво 7 клас общообразователно училище.

    Такива математици от нбу и " експерти по кризи", такива математически кризи ще създадат, че не локдаун ще ви наложат, а че земята е плоска, щото несъмнено е така, по техни " експертни- математически кризисни изчисления".
  • 67 глупаци

    2 1 Отговор
    математиците не ви казват как да се лекувате, бе те ви правят математически модел на разпространение на заразата, колко цървула като ходят без да са карантинирани, заразяват колко други цървула. и после вземат процента на тези, които ще им трябва болница и проверяват и виждат, че за никъде не сме щото нямаме вече отдавна места по болници и лекари, които да ги обслужват. но тъй като повече хора ще имат нужда от такива следващата седмица, а вероятността навреме да ги лекуват е много малка, значи ще има и повече умрели.
  • 68 Сефте!

    2 1 Отговор
    Бай Ганьо вика и крещи в басейна:"Булгар,Булгар!".Винаги сме на челна позиция във всякакви класации, повечето лоши!
  • 69 Борко-бърборко

    1 0 Отговор
    Търся прокурор да подкара Борисов...
  • 70 Грую

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко крадеца на детски":

    В това вероятно можем да успеем, но няма да е за хвалба. Иначе се опита да се похвали с макроикономическа стабилност, но впоследствие се оказа, че икономика няма и на практика стабилността е единствено в липсата на икономика и доходи и то също не е за хвалба!
  • 71 Още

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "беге демокрация":

    нищо не си видял.Чакай скоро с прогнози да се включат и гадатели,екстрасенси,а може и писатели-фанстасти.Абе всеки недоносеник с мнение.Важното е цирка с всяване на страх и паника да продължава.
  • 72 Туй

    1 1 Отговор
    брадясало математиче да си гледа цифричките и да не се прави на голям капацитет за неща дето не са му ясни.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Матей

    2 0 Отговор
    Отново преувеличения чрез надути и неверни данни за тестове,заразени,болни и починали,а също и прогнози се опитват да правят.Да ги бяха правили по-рано,сега смъртността е от друго,но е по причина на ковид-истерията и ще ескалира.Особено заради забраната на антибиотиците за самолечение.Ще измрат маса народ с различни инфекции и простудни заболявания.Първата бариера е недостъпните прегледи,много хора са зле с транспорта,много възрастни,инвалиди и пр.После забарната да се влиза в здравно заведение без отрицателен тест--100 кинта,за някои не са джобни пари.като добавим другите плащания и отиваме към 200 гроша,а антибиотика е няколко гроша.Значи танто за кукуригу.Браво бе,много ви прилича,пладнешки обирджии!Антибиотика ти трябва да го имаш и при проблем да се лекуваш,докато не си я втасал,много хора са така,сега ще хвърлят топа и ще се оправи работата.Но да е жива и здрава черната търговия,на илачи,макар и да е опасно от ментета.
  • 75 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Страшно е":

    Дайте пълните данни вчера ви ги дадох -1вата седмица на Ноември е наистина така,но за вси месеци НЕ Е ТАКА и е Редно бай да ги дадете!До края на годината,ако на ден почиват по 295човека ще сме с по малка смъртност от 2019г....Поживеем и ще видим на края как е бай курти!Не разбрах какво е казал-плазмодия???Генерал Плъх каза-Яко ще се мре още през АПРИЛ....Това каза и не е говорил в Бъдеще време!!!И Къде е Якото...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАВРШИХ ГИМНАЗИЯ В МАТЕМАТИЧЕСКА ПАРАЛЕЛКА - 90% САМОВЛЮБЕНИ КРЕТЕНИ И АЗ "ГИМНАСТИК " - 2% СЕ РЕЛАИХЗИРАХА ПОЛОЖИТЕЛНО - !?!?!? НЕ СЕ ОПИРАЙТЕ НА МАТЕМАТИЦИ -ВСИЧКИТЕ СА ДЕФОРМИРАНИ СОЦИАЛНО -ДА СЕ ТРУДЯТ "ПО НУЖДАТА НИ " !!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.