Last news in Fakti

19 Ноември, 2020 10:29 3 258 49

Ръководителят на УМБАЛ "Св. Георги" за починалите пред болницата: Ще има наказания, ако има виновни

  • свети георги-
  • карен джамбазов-
  • заразени-
  • пациени

Да се носи вина за смъртни случаи е много сложно. Единият загива по време на стартирането на хемодиализата, а другият е починал на следващия ден - бил е по-възрастният пациент. Аз мога да предприема единствено дисциплинарно производство, но това едва ли ще върне нещата назад, заяви проф. Карен Джамбазов

Ръководителят на УМБАЛ "Св. Георги" за починалите пред болницата: Ще има наказания, ако има виновни - 1
Кадър: Plovdiv24.com

Ръководителят на УМБАЛ "Свети Георги", на чийто праг починаха двама души с коронавирус, чакащи дълго време за прием, заяви, че проверката по случая все още не е приключила. Пред Plovdiv24.com проф. Карен Джамбазов сподели, че ако има виновни за случая, те ще бъдат наказани.

"Вчера бяхме уведомени за този инцидент с двамата пациенти от видеоклипа. Незабавно бе назначена проверка, която ще бъде извършена от комисия. За нас е много важно да разберем какви са причините за тези логистични промени. Проверката все още не е напълно приключила", обясни Джамбазов.

"Леглата в Инфекциозна клиника се оказаха недостатъчни. Затова в Клиниката по токсикология разкрихме около 35 легла и така общият брой за COVID външни пациенти станаха 141 и 20 интензивни.
Преценихме кои точно структури да бъдат ангажирани – на първо място да няма смесване на потоците е това, което ни е ръководило", продължи той."В понеделник са превозени шестима пациенти. Двамата са останали да изчакат. Човекът с кислорода е бил вътре в линейката според думите на шофьора. Чакали са от третия етаж да слязат и да го вземат на ръце, понеже там няма асансьор. Това отделение работи от 3-4 дни и мисля, че това повече няма да се повтори. Ако има виновни, те ще си понесат наказанията", пое отговорност директорът на УМБАЛ "Св. Георги".

"Да се носи вина за смъртни случаи е много сложно. Единият загива по време на стартирането на хемодиализата, а другият е починал на следващия ден - бил е по-възрастният пациент. Аз мога да предприема единствено дисциплинарно производство, но това едва ли ще върне нещата назад", допълни проф. Джамбазов.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Живко

    29 0 Отговор
    Че в България виновни има ли?

    Коментиран от #24

  • 3 Министъра е невинен

    22 1 Отговор
    Че не си е свършил работата.
  • 4 бачо

    26 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ще има наказания, ако има виновни - Егати и нагляра,сега ще изкарат починалите хора виновни,че са се разболяли,няма да се оправи държавата и по зле ще става

    Коментиран от #25

  • 5 Гост

    25 0 Отговор
    Постоянно слушам Ще направим проверка, ще направим проверка. Само това повтарят доктори, здравно министерство, министри и всякакви други диваци. Е сега го слушам Балтов Никой няма да остане непрегледан и без грижа! Лъжец! Само проверки назначават и никакви резултати. Н.щастници!
  • 6 заключението

    23 0 Отговор
    Няма виновни, както винаги.
  • 7 яко ни лъжат

    33 2 Отговор
    ОСТАВЕНИ НА СТУДА НА СТЪЛБИТЕ ПОЧТИ ГОЛИ ПАЦИЕНТИ- ТОВА Е ГЕРБЕРСКИ ГЕНОЦИД. ВИНОВНИ НЯМА. ТИПИЧНО ЗА ГЕРБ.
  • 8 Как пък

    22 1 Отговор
    Ще има виновни, те ги молили да влязат в болницата, но гадните пациенти отказали и решили да умрат на стълбите. Та така е българското здравеопазване. Не прощава.
  • 9 закривай

    13 0 Отговор
    Ковидът е виновен, това си го знаем.
  • 10 Българка

    25 2 Отговор
    Наказанията трябва да са по НК, не е достатъчно дори само уволнение. И заедно с медиците трябва да са осъдени здравния министър и министър председателя за умишлен хаос/ невзети мерки в здравната система. Главните виновници персонално са управляващите
    Съд и затвор!
  • 11 САЩ

    23 0 Отговор
    ОСТАВКА на корумпираното правителство!
  • 12 Гражданите мрът

    15 1 Отговор
    От стабилното и къдърно управление на БГ.
  • 13 оставка

    14 3 Отговор
    Абре двама умрели в "болница" на ден има само в страни от Третия свят..

    Коментиран от #22

  • 14 Българин

    18 0 Отговор
    Карин Джамбазов на снимката - поръчковия директор на Вми Пловдив, крадец, който директно се отчита на Бойко Борисов!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Верно

    12 0 Отговор
    Виновни няма, те са на власт !
  • 17 бай Дън

    11 0 Отговор
    ГЕРБ - българските башибозуци . Неадекватника Бойко изтреби хората.
  • 18 Българка

    13 1 Отговор
    Кога най-сетне ще спрат да ни навират само едни кревати. Няма лекари, няма паратура, няма лекарства, кислородни бутилки!
    Има пандемия, трябва лечение и НАЙ-ВЕЧЕ ПРЕВАНТИВНИ АДЕКВАТНИ мерки, а не рехабилитация тип креватна ...
  • 19 Гробар съм

    14 1 Отговор
    Какви наказания бе идиот, не са виновни лекарите, че нямат неща от първа необходимост! Виновни са престъпниците дето грабят в продължение на много години.
  • 20 Боко сърдития

    9 1 Отговор
    Не е вярно, като ходих на свиждане на кмету и една сюрия доктори и санитари го наглеждаха на стълбите, грижеха се хората !
  • 21 Боко Боков

    9 1 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 161803

    18 1 Отговор
    Дирeктoрът нa бoлницa CВ. Гeoрги oпрaвдaвa cмърттa нa двaмaтa бългaри cтoящи , чacoвe нa cтълбитe в тoзи cтуд , чe били мнoгo бoлни и в критичнo cъcтoяниe. Кaквa нaглocт и бeзoчиe! Тoгaвa и ниe дa гo ocтaвим нeгo в cтудa пo пижaмa ceднaл нa cтълбитe, тa кaтo умрe щe кaжeм "тoй бeшe мнoгo бoлeн, тъй и тъй щeшe дa умрe! Тoвa нe ca лeкaри! Тoлкoвa ca нaгли, груби, бeздушни миcлeщи eдинcтвeнo и caмo зa пaри , чe нaпрaвo ca oтврaтитeлни!Нa вcичкoтo oтгoрe щe ви oбeрaт дo шушкa кaтo зaпoчнaт oт тoaлeтнaтa хaртия и cтигнaт дo лeкaрcтвaтa, кoитo caми cтe cи купили!
  • 24 куку руку ку

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Живко":

    Всички, от ботоксовия министър, през шефовете на болници, до последния дежурен лекар, който е забравил хипократовата клетва.
  • 25 А мерките за безопасност?

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "бачо":

    Внука на дискотека, после лекаря им крив...

    Коментиран от #26

  • 26 яко ни лъжат

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "А мерките за безопасност?":

    ВНУКА НА УЧИЛИЩЕ И ОТ ТАМ ТРЪГНА ГОЛЯМАТА ЗАРАЗА. ЖИВЕЯ ДО УЧИЛИЩЕ И НЕ ВИЖДАМ НИТО ЕДИН УЧЕНИК И ДАСКАЛ С МАСКА И ДИСТАНЦИЯ. ЗА ДЕЗИНФЕКТАНТИ ДА НЕ ГОВОРИМ.
  • 27 ббнн

    8 0 Отговор
    Наказани няма да има. Лекар вина не носи никога.
  • 28 ббнн

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Да се върне смъртното наказание, ама то ще е за простосмъртните. Такова наказание няма да се прилага спрямо "богопомазаните".
  • 29 Виновен

    7 0 Отговор
    лекар и политик у нас няма. Виновни имаше при Т. Живков- за 20 хил. долара даде на 21 години затвор на Н. Вутев. А сега?
  • 30 Гост

    7 2 Отговор
    Виновни са починалите! Виновни са , че са се разболели! Виновни са , че са се родили в България! Виновни са , че цял живот са бъхтели яко а накрая ги оставят на стълбите да починат!
  • 31 На никой ли

    7 2 Отговор
    не му направи впечатление ключовото изречение:Публикувано във факти.бг: Чакали са от третия етаж да слязат и да го вземат на ръце, понеже там няма асансьор. Представете си сега отделението, в което има един лекар ( може би) и една сестра. Случайно може и санитарка да има. Как да слезнат и да изнесат на ръце пациента до третия етаж?! Тоя гений, дето "търси" виновни, да се погледне в огледалото, заедно с всички тикви над него и ще види виновните. Дали не са знаели, че до отделението няма асансьор?! Дали не знаят, че тези пациенти са със задух?!
  • 32 лошо

    9 2 Отговор
    не се лъжете, никой няма да бъде наказан. Тия лекари са взели дали сигурно в тая болница, не се знае при какви условия работят и са тотално прегорели от натоварване и грижи, тоя човечец с тия стендове и байпаси им се е видял най-малката грижа. При тая липса на лекари, как мислите, ще ги наказват и уволняват ли? Те дори и съвестни да са пак не могат да обгрижат всички желаещи. Обясняваха ви го преди да се заразите масово, че после няма да има помощ. Отговорността на политиците всъщност е най-вече че при знаене какво е дереджето, оставиха заведения, дискотеки и училища да работят.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    4 1 Отговор
    Ама то така винаги...едва ли ще върнем нещата,едва ли това,едва ли онова....трябва да натикат някой в затвора и пет години лишаване от права , да видим тогава какво ще стане с " нещата" няма да има какво да ,,връщате назад,, защото няма да допускате такива неща да се случват. Защото тоя човек е разкарван и връщан от къде ли не в продължение на седмица. И за капак ,вече с пневмония и при неговите заболявания,да стои почти час на влагата и камънаците.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пацо

    6 1 Отговор
    Не разбирам защо някои ( тук) оправдават безотговорното поведение на медицинските работници ( лекари, санитар, сестри-все са работници, а не богове). Цялото им съсловие трябва:
    1. Да разбере, че въпреки, че борави с човешка плът ( в безпомощно състояние , обикновено) ХЕСА БОГОВЕ, а обикновени хора като нас, нос друг занят
    2. Като не могат да издържат да работят това, за което са дали мило и драго-имат възможност да се преквалифицират-в счетоводители, например или в агрономи
    И още-крайно време е да си носят отговорността и не само те, а и шефовете им дори и да са им роднини, както обикновено!
  • 38 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    герб/видими резултати!!!!!!!...виновни са болните ,че не могат да издържат 20 часа на СТУДА,облечени с болнични пижами!!!!!!ТЕЗИ ситуации са НОРМАЛНИ ЗА ,,здравеопазване,, НА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП!!!!!ВИНОВНА Е НЕВИДИМАТА РЪКА НА ПАЗАРА!!!!!Ноооо пък ТОВА е шанс за ,,НОВА ВЪЗМОЖНОСТ,,, според неолибералната идеология!!!!!!нови ЗАЕМИ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ на ,,заразата,,!!!!!
  • 39 Така се случва

    5 0 Отговор
    Защото това е нивото на здравеопазването у нас. С една дума - пълна трагедия. Цялата ни работа е такава. Цари безхаберие и некомпетентност навсякъде. Не само здравеопазването, такова е и правораздаването, услугите, обучението. За армията да не говорим. Като се каже България означава лошо, трагично.
  • 40 един от многото

    2 0 Отговор
    Направили ковид отделение нямат асансьор , ами сложете един хаспел от някой строеж. Хората не са виновни , събрани от кол и въже са си жив курбан за вируса. Не може да пратиш в инфекциозно човек работил примерно 20 години в поликлиника или други отделения. Те не са свикнали да се пазят като тези от инфекции и в най скоро време стават жертви на вируса. А истинските виновни са в парламента и баш виновника си джитка с джипка!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ганев

    0 0 Отговор
    Когато чуете думите - ВЪТРЕШНО РАЗСЛЕДВАНЕ нещата са ясни...В тази неформирана система гарван гарвано око не вади....В тази закостеняла система наречена здравеопазване всеки защитава всеки
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.