19 Ноември, 2020 12:21 2 459 20

Антигенните тестове няма да са алтернатива на PCR-те

  • костадин ангелов-
  • коронавирус

Ново решение на здравния министър

Антигенните тестове няма да са алтернатива на PCR-те - 1

За момента няма да предприемаме действия по отношение на регламентирането на антигенните тестове като алтернатива на PCR. Това обяви на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

По думите му навсякъде и в другите страни където има позитивиране на антигенен, се изисква проверка с PCR. Личното мнение на здравния министър е, че тогава, когато има симптоматика на петия и седмия ден от контакта, е добре да се извърши антигенен тест.

Когато е с висока степен на чувствителност, специфичност и е позитивен, е много вероятно човекът да е позитивен и да позитивира PCR тестът. Антигенни тестове са закупени и раздадени на РЗИ, ще стигнат до лечебните заведения, както за персонала си, така и в изнесените фургони, увери проф. Костадин Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бизнес из бизнес

    28 1 Отговор
    Е па нормално!Антигенният тест е по-евтин и по-бавно пълни шкафчета!
  • 2 Хахаха

    15 0 Отговор
    Днес е така, а утре ще си смените пак мнението, г-н Министър.
  • 3 Две нощни шкафчета

    16 0 Отговор
    Лявото нощно шкафче се пълни по-бавно от дясното нощно шкафче,но все файда!

    Коментиран от #7

  • 4 Яница

    12 1 Отговор
    Беэумен спектъкъл на социоати, управлявана от луди властолюбиви раптили!!! ПАНДЕМИЯТА эахрани хиперинфлация и освен печатането на трилиони кухи пари нищо друго не ни ОСТАВА!! Или както се каэва, никой не може да спре, онова което има да става, и ще е чудо на чудесата, ако всичко това не иэгърми!!!!
  • 5 Българка

    13 0 Отговор
    Приберете здравния чувал от задната седалка на джипката в ареста! За немарливо / самонадеяно изпълнение на занятие, което води до причинена смърт, се полага по НК затвор. А тук вече говорим за умишлено действие, следсвие от което умират много българи
    Арест, оставка, съд и затвор за дълго!
  • 6 оставка

    14 0 Отговор
    Мафиоти алчни и некадърни
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Просто

    11 0 Отговор
    Разбира се,че няма да приравнят антигенните. Те не влизат в статистиката и това ги устройва. Лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
    Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 4 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 4 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тестване. Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.
  • 9 Алфа Ромео

    4 1 Отговор
    ПСР не става за диагностика на инфекциозни заболявания, за сметка на това е скъп и се изисква навсякъде като входен билет за нещо! Вероятно и ваксината ще е входен билет може би даже и за да започнеш работа, макар че никой няма да ти гарантира че няма да пукясаш именно от ваксината, а може би това е идеята на някои болни мозъци...
  • 10 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    1 0 Отговор
    На мен антигеният тест ми показа позитивен бях с температура лекува ме доктор Унг, по телефона... За 14 дена се оправих

    Коментиран от #11

  • 11 Добре

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО":

    Бил си сред късметлиите.
    Това че 80% не разбират даже, че са носители останалите 15% го карат като лека настинка 4.5% го карат тежко 0.5% умират прави вируса много по- страшен от един грип защото се разпространява мълниеносно през без симптомите или леко болните и стига до милиони. Вируса е опасен не защото е много смъртоносен, а защото е неконтролируем Такъв ефект няма как да се постигне с обикновен грип макар че статистически той може да предизвиква усложнения в много повече хора. 0.5% ат 7000000 са 35000 за България.
    0.5% от 7000 000 000 са 35 000 000 за света. А ако процента не е 0.5%, а е 5%.
    Кое е приемливото ниво на жертвите. Ако ти или твоите близки са в тези бройки тогава дали е безопасен?

    Коментиран от #12

  • 12 Гарагашка

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Добре":

    A кой вирус по точно е контролируем колега? До сега от както се помня всеки сезон съм болен от грипен вирус. Сега не е по-различно !

    Коментиран от #13

  • 13 Добре

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гарагашка":

    Различно е.Вируса е различен. Огромния брой безсимптомни преносители и леко прекарващи го прави уникален не друго. При грип на втория ден 90% им е толкова лошо,че и да искат не могат да ходят никъде и съответно не заразяват много други. В случая е с сумти дни безсимптомните го разпространяват без дори и да подозират, че им има нещо. От усложнения след грип на година умират много хора, но далеч не всички се разболяват от грип.А този има потенциала да зарази дори и всички, ако не се вземат мерки и да убие много повече, но не защото е по-смъртоносен .

    Коментиран от #15

  • 14 Нормално..

    6 1 Отговор
    Много са евтини . Няма далавера.
  • 15 Алфа Ромео

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Добре":

    Какви трябва да са мерките според теб освен сегашните, да се затворим за неизвестно време и да чакаме да умрем треперейки, кой ще ни храни, кво ще стане с икономиките!? Като изпълзим от дупките си няма ли да започне всичко наново...

    Коментиран от #16

  • 16 Добре

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Ромео":

    За 28 дни дори и без храна се преживява, но 9,12 или 24 месеца в тотална икономическа рецесия жертвите ще са много повече. Колкото по- строги са ограничения толкова по-кратко време трябва да се налагат. А колкото са по-либерални толкова по-продължителни и не ефективни ще са, просто се получава една безкрайна агония за всички. Справка развитието на ситуацията от пролетта до сега тук в Китай и в останалите страни по света.
    Не може да се субсидира не работеща икономика. А при епидемична обстановка няма как да има нормално работеща икономика. Китайската икономика вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. Фактите показват че избора здравна или икономическа криза не съществува двете настъпва едновременно и се само разрастват. Единственото решение е решаване на здравната криза с цената на пълно замразяване на всякаква икономическа дейност от всички за кратко и после рестартиране с затворени граници за международно пътуване за да се ограничат и загубите в икономиката.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.